Şimdi Ara

Türkiye, SSCB ülkesi olsaydı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • -dinciliğin üstünden geçilirdi, daha laik bir ülke olurduk

    -kültür sanat seviyesi daha yüksek olurdu, sscb'de her fert bir enstrüman çalardı

    -know-how daha çok gelişirdi, devrim arabalarını yapmakla uğraşan mühendisleri aya yollayabilirdik

    -ekonomik olarak pek bi şey değişmezdi sürekli krizler yaşandı zaten yine şimdi ki fakir olurduk


    3 5 aile zengin edilecek diye bu alternatif dünyayı elimizin tersiyle ittik.




  • Sovyetler Birliği eski Rus İmparatorluğu'nun hakimiyet coğrafyasında kuruldu ve konsolide oldu. Bağımsız bir coğrafi saha teşkil eden Türkiye hiçbir zaman bir Sovyet ülkesi olmazdı. Tabii bir ihtimal bir Doğu Bloğu ülkesi olabilirdi. Böyle bir alternatif tarih senaryosunda Türkiye'nin günümüz Azerbaycanı veya Bulgaristanı'nı andıracağını farz edebiliriz. Bazı açılardan şu ankinden daha iyi, bazı açılardan da daha kötü olurdu. Misal dediğine benzer şekilde bence biraz daha yoksul ama kültür düzeyi bakımından daha gelişmiş bir memleket olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin ol herhangi bir 2 li seçenekte ayrılan ülke komünizm işleyemezdi bu ülkede hangi iş doğru yapılmış da komünizm doğru yapılır illahaki bir memur araba alma sırasında kendini öne çeker daha fazla maaş bağlardı Rus komünizm ile Türkiye'deki komünizm aynı olamaz kültürler farklı sen bu ülkeyi nasıl dinsiz yapacaksın imkanı yok kültür sanat köy enstitüleri sayesinde gelişmişti zaten kapatıldığı gün gelişme bitti ekonomi ABD yardımı ile düzeldi.Tek sorun konumumuz bu ülkede bir şey oluyorsa önceden planlı oluyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • up

  • Ab üyesi Doğu Avrupa bile yeni yeni kendine geliyor, Türkiye için durum felaketten öte olurdu. Doğu zaten Kürdistan SSR, Ermenistan SSR diye parçalara ayrılırdı orası kesin. Onun dışında ekonomik olarak Ukrayna kadar fakir olurduk, belki daha fakir.

    Komünizm acı, sefalet ve fakirlikten başka hiçbir şey getirmemiştir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an adam kayırma, nepotizmden şikayet ediyoruz ya eğer eski SSCB ülkesi olsaydık

    1 - Türkiye şu an Sovyetler gibi parçalanmıştı.
    2 - Şu anki Türkiye bile Komünizm sonrası Türkiye'nin yanında bir meritokrasi - ahlak abidesi gibi kalırdı. Komünizmin yoö açtığı birçok sorundan bir taneside ülkeleri tamamen adam kayırma, nepotizm ile yönetilir hale sokmasıdır. Herkes yozlaşır ve bu DNA'nıza işler. Kurtulmak çok zordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rusya Türkiye'yi yutacak kadar büyük değil sscbyi bir arada tutacak kadar bile büyük olamadi

    Amerika bile yapamiyor onu tam olarak bu yüzden içerden yikmaya calisiyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kıtlıktan birçoğumuzun dedesinin soyu kırıma uğrardı. KAzakistanda olduğu gibi bugün Tr nüfusu az olurdu. Doğuda kesinlikte komünist Kürt bölgesi kurulur, Azerbaycan-Ermenistan meselesi gibi olurdu.


    Savunm sanayisi olmaz. DANDİRİK 1969 MODEL zırhlı araçlar kullanırdı.

    Sanayisi hiç olmazdı.

    Akdeniz sahilleri toplu konutlar ile dolardı.

    Düzenli mimar, olurdu

    Sokakta köpek olmazdı.


    Çşitli olumlu yanları olurdu ama olumsuzları geçemezdi

  • Kafayı daha mantıklı şeylerle yormak lazım. Örneğin ABD olmasaydı olur muyduk diye. ABD olsaydık demiyor, SSCB olsaydık diyor. Birisi olacaksan niye Rus oluyorsun, ABD niye olmuyorsun.... Dinle kafayı bozmuş. Dinsiz SSCB'den dinleri anayasaya alan Rusya'ya nasıl geçildi diye bir düşünceye dalamıyor. Dinli Kapitalizm, dinsiz Komünizmin içinden öyle bir geçti bir daha asla belini doğrultamaz.... SSCB olup dinin üstesinden gelecekmiş. Sen zaten SSCB seviyesindesin, dini yok etmek motivasyonu açısından... Dini yasaklayarak müslümanlara büyük bir iyilik yapacak kadar kendini yok etmek istemezsin, inan ki dini yasaklamamakla kendine çok büyük iyilik etmiş oluyorsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 26 Kasım 2023; 3:29:5 >
  • Diğer Türk Cumhuriyetleri ayarında bir şey olurduk.

  • Abazan olmazdık...

  • Türkiye'nin çok uzun bir süre en az iki nesil bu dediğin faaliyetlere odaklanacak boşluğu hiç olmadı. Lale devrinde denendi, 1876 sonrası yine uğraşıldı, cumhuriyette 10 sene kadar denedi ama arkasından hep savaşlar geldi ve yarım kaldı. Bugün Rusya'da hiçbirisi yok gibi birşey. Birçok Rus ile tanışıyoruz eskiden çocuklarına en az bir enstürman öğreten kesim onlarda da çok kalmadı. Savaş, ekonomik durumlar vs çok etkiliyor.

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    yine atıp tutuyorsun güzel kardeşim. şu sol kitaplarını okuyup, gerçek hayat sorgulamayı bırak.



    bulgar diye küçük gördüğüm bulgaristan, dünya'da kendi başına çip üretebilmiş 5 ülkeden birisi. orada da aptallar, 70lerin sonunda çiplere yatırım yapacağına, Türklerin isimlerini nasıl değiştirirz'e kafa yorunca; orduya para akıtıldı. böylece Almanya , Avusturya gibi ülkelere o devirlerin pcleri yani hesap makinaları, işlem makinaları satan ülkesi olan Bulgaristan, 1989 da yoğun Türk yani iş-gücü kaybedince ; zortladı. demokrasi getireceklerdi, ülke "ucuz et" ülkesine döndü.


    senin övdüğün, amerikan tipi demokrasi pek yaramadı.


    önce Kazanlık şehrinde, Bulgar arsenaline çöktü amerika. bunları 3 eski iş birlikçisi eski bulgar askerine paylaştırdı. bunlardan biri borisov diğeri ise paşata idi. bu adamlar bu eski rus silahlarını, çeçenistan'da teröristlere, Irak'ta kürdlere, Ladin'e, Libya'da iş birlikçilere gibi pek çok amerikan destekli terör örgütlerine ulaştırdılar. hepsi şu anda bulgaristan gibi ülkenin dolar milyarderi mafyaları oldular.



    işte övdüğün amerikanın demokrasisi bu.


    senin övdüğüm amerikan demokrasisinde Asange özgürlük için mücadele veriyor :)



    hacı kardeşim, vallahi okuduğun kitapların gerçeklikle bir bağı yok.


    keza burada amerikan tipi demokrasi övenlerin çoğu da bir tane komünist ülke tarihi okumamışlardır. Fakirlik diye algı kastıkları Küba'ya yapılan kaç yıllık ambargo, son yapılan BM oylamasında, Amerika, Ukrayna, İngiltere ve Almanya'nın karşı oylarına rağmen, oy fazlalığı ile kabul edildi.


    bunu bilmeyen cahiller işte amerikan tipi demokrasi övüyorlar.


    keza bulgaristan dönemi demokrasiyi biz ülkemize yerleşen gladyö ile 50, 60, 70, 80, 90 ve 2002-5 temmuz ile etkilerini yaşadık. ama hala amerikan tipi demokrasiyi öven , ağzı süt kokan diycem ama fakirlikten diş sağlığı bile bozuk nesiller yetiştirdik. komünist ülke bulgaristan'da ise 1970lerde dolgu yaptırmış amcamın dolgusu sapa sağlam. sen ise amerikan demokrasisi ile kaç nesil besinsizlikten , dişsiz gezdin. bu genlerine bile yansıdı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 26 Kasım 2023; 14:4:27 >




  • Türkiye esasında ispanya, polonyaya denk, portekizden vs çok çok ilerde bir ülkeydi.

    Sscb ye dahil olacak bir ülkeden çok çok daha ileri bir seviye de idi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • - dinciliğin üstünden geçerdik ama daha laik mi gominist mi olurduk orası belli değil.

    - bizim millet enstrüman çalmak pek bilmez.

    - aya yollayacak yer zor bulurduk ve aya her noktadan fırlatılmıyor.

    - aynen.

  • Hayal dünyasında dolaşmanın sana da bize de faydası yok kardeşim.


    Neden şu soruyu sormuyoruz:


    Bu vakitten sonra, zamanında Japonya'nın, Güeny Kore'nin, Singapur'un, zamanında Almanya'nın yaptığı teknolojik ve üretim atağını nasıl yapabiliriz?


    Niş fikirler neler, nelere yönlenebiliriz gibi sorular ve cevapları çok daha faydalı olacaktır.

  • Olmaması daha iyi boşver.

  • up

  • Türkiye hâlâ sosyalizmle yönetiliyor olurdu. SSCB yıkılır bizdeki sosyalizm hâlâ devam ederdi. Bu halk buna çok müsait.

  • Günümüzden bile daha kötü olurduk günümüz rusyası Avrupa kıtasında toprağa sahip olupta bizden daha otokrat ve baskıcı bir rejime sahip olan tek ülke olabilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.