Şimdi Ara

Türk Savunma Sanayi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
525
Cevap
41
Favori
43.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Deniz kuvvetlerinde gerçekten çok güçsüzüz 30 a yakın fırkateyn var onlarda büyük güçler karşısında çantada keklik Büyük gemiler satın alınmalı yada yapılmalı destroyer bile yok savaş uçağıda olması lazım böyle bir bölgede ayrıca üretim tersanelerinin istanbula konulması saçmalık bir savaş anında istanbul en kolay hedef olur kayseri konya civarına yapılması daha iyi olurdu .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: J. Moriarty

    quote:

    Orijinalden alıntı: J. Moriarty

    Ben savunma sanayi ile ilgili bir şey sormak istiyorum bilen arkadaşlara.

    Savunma sanayi kuruluşları, farklı ülke vatandaşı olan kişileri çalıştırma konusuna nasıl yaklaşıyorlar ?
    Yani belirli bir noktadan sonra sınır koyuyorlar mı? Yeter, daha yüksek bir pozisyona çıkamazsın gibi bir durum oluyor mu ?

    Mesela TAI, Aselsan da Türk vatandaşı olmayan çalışanlar var mı ? Varsa hangi kademede görev alıyorlar ?
    Var mı bu konuda bir bilgisi olan ?

    Sorum günceldir

    ben vakti zamaninda yer aldigim bir proje icin genel kurmay istihbarat sorusturmasindan gecmis ve nato guvenlik kleransi alip oyle baslamistim.
    yani diyecegim oki , degil yukselmek baslayamazsin bile turk vatandasi degil isen...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • @26_bbz_26

    Rusya'da da böyle bir şey varmış.

    Orada da silah ve teknoloji sanayiinde saf Rus kökeniniz yoksa eğitiminiz ne kadar iyi olursa olsun çalışamıyorsunuz diyordu bir yerde birisi.


    Bu arada F-16 larda videoya göre hala tek motor var.

    Aslında bu bir zafiyet.

    Abd uçaklarında çift motor vardır.Eğer biri havada arıza yaparsa bir nedenden ötürü diğeri ile yoluna devam edebilsin diye.

     Türk Savunma Sanayi



    Birde şu iddia var...Abd den seyrüsefer(uçuş yazılımı) yazılımı alınan uçak ve helikopterler uzaktan bir gizli sinyal ile durdurulabiliyormuş deniyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 24 Haziran 2014; 0:08:00 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 440cdx

    @26_bbz_26

    Rusya'da da böyle bir şey varmış.

    Orada da silah ve teknoloji sanayiinde saf Rus kökeniniz yoksa eğitiminiz ne kadar iyi olursa olsun çalışamıyorsunuz diyordu bir yerde birisi.


    Bu arada F-16 larda videoya göre hala tek motor var.

    Aslında bu bir zafiyet.

    Abd uçaklarında çift motor vardır.Eğer biri havada arıza yaparsa bir nedenden ötürü diğeri ile yoluna devam edebilsin diye.

     Türk Savunma Sanayi



    Birde şu iddia var...Abd den seyrüsefer(uçuş yazılımı) yazılımı alınan uçak ve helikopterler uzaktan bir gizli sinyal ile durdurulabiliyormuş deniyor.




    F16 lar ne yapimi:)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ANKA Cirit füzesini ateşledi

    Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) tarafından geliştirilen ve Batman’daki İnsansız Hava Araçları Üs Komutanlığı’nda test uçuşları devam eden İnsansız Hava Aracı ANKA, ROKETSAN ürünü Cirit füzesi ile test atışı gerçekleştirdi.


     Türk Savunma Sanayi


    Muhammet METİN/Kokpit.aero

    Türk mühendisleri tarafından geliştirilen İnsansız Hava Aracı (İHA) ANKA, yine Türk mühendislerinin tasarımı olan CİRİT füzesini başarıyla ateşledi. Testler, Eskişehir’in Sivrihisar ilçesi yakınlarındaki askeri meydandan yapıldı.

    Kanat altına takılan ROKETSAN ürünü CİRİT Füzesi, ANKA'dan yerden verilen kumanda ile ateşlendi uçaktan sorunsuz olarak ayrılan CİRİT, atış sahasındaki hedefini vurdu.

    MİLLİ SAR RADARI İLE DONATILACAK

    Blok-A ya göre daha hafif bir gövdeye ve 30 bin feet yani 10 bin metre irtifa tavanı ile 24 saat havada kalış süresine sahip olacak olan ANKA-B'ye Milli SAR/MTI-ISAR radar entegrasyon çalışmaları ise devam ediyor. ANKA-B'nin SAR/MTI-ISAR radar faydalı yükü ile gerçekleştireceği ilk test uçuşunun ise 2014 yılının ikinci yarısında yapılması planlanıyor.

     Türk Savunma Sanayi


    Kaynak:www.kokpit.aero




  • Yani abd yapımı bize de montaj yapmak düşüyor.
  • Uzun menzilli füze projesinde teklif değerlendirme süresi uzatıldı.


    Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi'ne ilişkin verilen teklifleri değerlendirme süresinin 31 Ağustos 2014'e kadar uzatıldığını bildirdi.

    SSM'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin uzun menzilde ve alçak/orta/yüksek irtifada hava savunmasını sağlamaya yönelik olarak tedarik edilecek "Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi" kapsamında, 26 Eylül 2013 tarihli Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK) kararı ile Çin Halk Cumhuriyeti'nin CPMIEC kuruluşu ile sözleşme görüşmelerine başlandığı hatırlatıldı.

    SSİK talimatı gereği, CPMIEC ile görüşmelerden sonuç alınamaması halinde, ikinci sırada bulunan EUROSAM konsorsiyumu, onunla da görüşmelerden sonuç alınamaması halinde ise üçüncü sıradaki ABD Hükümeti ile sözleşme görüşmelerine başlanacağının belirtildiği açıklamada, halen CPMIEC ile sözleşme görüşmelerine devam edildiği ifade edildi.

    Projede, sözleşme detaylarının önem taşıdığı ve görüşmelerin tüm ayrıntılarda mutabık kalıncaya kadar sürdürülmesinin doğal olduğunun belirtildiği açıklamada, "Bu bağlamda, Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi Sözleşmesi imzalanıncaya dek, bahsi geçen tüm teklifler için geçerlilik sürelerinin uzatılması mütemadiyen talep edilmekte olup, teklifler 31 Ağustos 2014 tarihine kadar uzatılmıştır" ifadesine yer verildi.




  • Hisar-O Kalkan radarı ile hedeflerini bulacak

     Türk Savunma Sanayi


    Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacını karşılamak üzere geliştirilen ve ilk test atışının 2014 yılının ikinci yarısında yapılması planlanan orta irtifa hava savunma projesinde önemli bir aşamaya daha gelindi.

    Hisar-O Kalkan radarı ile hedeflerini bulacak

    Hisar-O sisteminin ana arama radarı olacak olan Kalkan'dan ilk etapta 5 adet tedarik edilecek. Aselsan tarafından geliştirilen ve Suriye'den gelebilecek tehditlere karşı sınır bölgesine yerleştirilen Kalkan radarı, X-Bant frekans aralığında çalışıyor. Azami menzili 100 km olan radar, savaş uçakları, helikopterler, insansız hava araçları ve seyir füzelerinin 3 boyutlu tespit ve takibini yapabiliyor.

    Kalkan yakaladığı hedeflerin sınıflandırmasını ve teşhisini yaparak komuta kontrol sistemine hava resmi olarak aktarılmasını sağlayabiliyor. Komuta kontrol sistemi ile entegre çalışabilme özelliği sayesinde üs, liman gibi kritik bölgelerin korunmasında kullanılıyor.

    KARA KUVVETLERİ KULLANACAK

    Kara Kuvvetleri'nin tabur seviyesindeki birlikleri, Hisar-O sistemini nokta ve bölge hava savunma kapsamında, hava hedeflerinin orta irtifada etkisiz hale getirilmesi için kullanacak.

    Hisar-O sistemi, otonom görev yapabilmenin yanında Hava Savunma Erken İkaz ve Komuta Kontrol Sistemi (HERRİKS) ile koordinasyonunda görev yapacak ve karşılıklı veri alışverişi gerçekleştirebilecek. Her bir Hisar-O bataryası HERRİKS ile bağlanabilme özelliğine sahip olacak. Bunun yanında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Komuta kontrol sistemleri ile haberleşme yapabilmesi için Link-16 kabiliyeti de bulunacak.

    Genel Özellikler:

    · X-Bant yayın frekansı

    · 100km azami menzil

    · Faz dizili anten

    · Çoklu huzme

    · Darbe sıkıştırma

    · 3 boyutta hedef arama ve takip

    · Çoklu hava hedefi takibi

    · Arama ve Takip için ayrı huzmeler (Çok Fonksiyonluluk)

    · Otomatik Hedef Sınıflandırma

    · IFF (dost/bilinmeyen teşhisi) sorgulaması

    · Komuta kontrol merkezi üzerinden uzaktan komuta


    Kaynak:www.kokpit.aero




  • Savunma sanayi ihracatı 800 milyon dolara çıktı

    Türk savunma sanayi ihracatı, yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artarak 779 milyon 267 bin dolara ulaştı. En fazla ihracat ABD'ye yapılırken, bu ülkeyi BAE ve İtalya izledi.

    AA muhabirinin Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlediği bilgilere göre, Türk savunma sanayisinin ihracattaki atağı hız kesmeden devam ediyor.

    Geçen yılın haziran ayında 171 milyon 487 bin dolar olan savunma ve havacılık sanayi ihracatı, bu yılın aynı ayında yüzde 5,1 artarak 180 milyon 262 bin dolara yükseldi.

    Savunma ve havacılık sanayi sektörü, bu yılın ilk yarısında ise 779 milyon 267 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Geçen yılın ilk yarısında 681 milyon 814 bin dolarlık ihracat yapan sektör, böylece ihracatını söz konusu dönemde yüzde 14 arttırma başarısı gösterdi.

    - En çok ihracat ABD'ye

    Söz konusu dönemde en çok savunma ve havacılık ihracatı ABD'ye yapıldı. Bu ülkeye yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artarak 297 milyon 788 bin dolara yükseldi.

    Sektörde en çok ihracat yapılan ülkeler sıralamasında ABD'yi 59 milyon 687 bin dolarla Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), 48 milyon 224 bin dolarla İtalya, 40 milyon 948 bin dolarla İspanya ve 40 milyon 600 bin dolarla Malezya takip etti.

    Türk savunma ve havacılık sanayisi, böylece söz konusu dönemde toplam 142 ülke ve serbest bölgeye 779,2 milyon dolarlık ihracat yaptı.

    Yılın ilk yarısında en çok ihracat yapılan ilk 5 ülke ve dolar bazında ihracat tutarları şöyle:

    Ülke Tutar

    ABD 297.788.000

    Birleşik Arap Emirlikleri 59.687.000

    İtalya 48.224.000

    İspanya 40.948.000

    Malezya 40.600.000




  •  Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi
  • HİSAR-O test atışlarına başlıyor.

    Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın orta irtifa hava savunma ihtiyacını karşılamak üzere geliştirme çalışmaları devam eden Hisar-O projesi kapsamında ilk test atışı 22-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın orta irtifa hava savunma ihtiyacını karşılamak üzere ASELSAN ve ROKETSAN firmalarının ortaklığıyla geliştirme çalışmaları devam eden Hisar-O projesi kapsamında ilk test atışının Tuz Gölü'nün güneyinde Savunma Sanayii Müsteşarlığı'na tahsis edilen alanda 14 bin feet (4 bin 200 metre) yükseklikte gerçekleştirilmesi planlanıyor. Test atışlarının yapılması planlanan bölgede 6 Ekim 2013 tarihinde Alçak irtifa hava savunma sistemi Hisar-A'nın da deneme atışları yapılmıştı.

    HİSAR-O Teknik Özellikleri:

    Asgari Menzil: 3 km

    Azami Menzil: 16 km

    İrtifa: 50-10.000m

    Kaynak:www.kokpit.aero




  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.