Şimdi Ara

Türk Savunma Sanayi (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
525
Cevap
41
Favori
43.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İl teber İ kullanıcısına yanıt
    Hocam kendimiz üretme kararı aldık :) 5-6 sene içinde teslimaatlar başlicak aselsan ve rokatsan beraber üretecekler tabi bir yerlerden teknoloji transveri olacakdır
  • Sikorsky Türkiye'den ihraç edilecek

    Türkiye, şubatta genel maksat helikopteri projesi için sözleşme imzalamıştı.

    Türkiye'nin Genel Maksat Helikopteri ihalesini kazanan ABD'li helikopter üreticisi Sikorsky Aircraft'ın Ortadoğu, Türkiye ve Afrika Başkan Yardımcısı Anand Stanley, Eylül ayı başında Türkiye ofislerini Ortadoğu ve Afrika bölgelerinin merkez üssü haline getirdiklerini ve bu bölgeye ihracatı Türkiye üzerinden yapmaya başlayacaklarını söyledi.

    Havacılık Fuarı Air Show'da Stanley, "Pakistan'dan Afrika'ya kadar bölgedeki tüm ülkelerin merkezi Türkiye ofisi olacak. Bölgemizde aktif filolar bulunan 20 ülke var ama bölgemizdeki toplam ülke sayısı daha fazla" dedi.

    TÜRKİYE'DE ÜRETİP İHRAÇ EDECEĞİZ

    Stanley'in verdiği bilgiye göre Türkiye'de üretim yapıp bu ülkelere ihracat yapmak, bu ülkelerdeki müşteri ilişkilerini yönetmek ve servislerini yapmak da Türkiye ofisinin görevleri arasında olacak.

    Sikorsky'nin dünya genelinde dört büyük merkezi olduğunu söyleyen Stanley, "Türkiye'de 150 hava aracımız var. Bu yıl Türkiye ile Genel Maksat Helikopter Projesi için anlaşma imzaladık. Bu proje ile Türkiye'de yüzlerce helikopter yapacağız. Proje kapsamında ilk etapta TSK için 109 helikopter üreteceğiz. Ancak 300 helikoptere de çıkabilir. Bu projeden bağımsız olarak ihracat için de 109 helikopter yapacağız, buradaki sayı da daha sonra 300'e çıkabilir" dedi.

    Türkiye, Şubat ayında genel maksat helikopteri projesi için Sikorsky ile 3.5 milyar dolarlık sözleşme imzaladı. Projede ilk aşamada 109 helikopter üretilmesi hedeflense de Savunma Sanayi Müsteşarlığı Aralık ayında yaptığı açıklamada 300 adete kadar çıkabileceklerini söylemişti.

    MEVCUT PROJE BEDELİ 8 MİLYAR DOLAR

    Türkiye'nin kullanımı için ve ihracat amaçlı üretilecek kontrata bağlanmış projelerin bedelinin 8 milyar dolar olduğunu belirten Stanley, "Bu rakam sadece kontrata bağlananları içeriyor. Siparişlerin artması halinde rakam iki katına kadar çıkabilir" dedi.

    Tamamı TUSAŞ tesislerinde üretilecek 109 helikoptere, Aselsan da aviyonik sistemleri yerleştirecek. Bu kapsamda Aselsan da Şubat ayında TUSAŞ ile 491.5 milyon dolarlık anlaşma imzaladı.

    Türkiye'de havacılık ve savunma sanayinin büyüyeceğine inandıklarını belirten Stanley, "Savunma sanayi bütçesindeki, savunma ihtiyacındaki, ticari havacılıktaki ve VIP pazarındaki büyümeye baktığınızda Türkiye, ABD'nin NATO'da en büyük harcama yapan müttefiki.

    Bence büyüme durmayacak. Biz de Türkiye'de yerel şirketini kurmuş ve bölgesel merkezini Türkiye'ye açmış bir şirket olarak bu büyüme hikayesinin bir parçası olmak istiyoruz" dedi.

    TÜRKİYE'YE 200 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPTIK

    Son 10 yılda Sikorsky'nin Türkiye'ye 200 milyon dolar yatırım yaptığını ayrıca ana şirketleri United Technologies'in 1,500 kişiye istihdam yarattığını belirten Stanley, United Technologies'in yerli jet üretimi projesinde de yer alabileceğini söyledi.

    Türkiye ile teknoloji transferine yönelik bir anlaşma yapmalarının kendilerini ürkütmediğini de belirten Stanley, şöyle konuştu: "1990 yılında ciromuzun yüzde 80'ini ABD'de yapıyorduk. 2010 itibariyle çalışanlarımızın ve ciromuzun yüzde 80'i ABD dışında. Global bir şirketiz, nüfus ve endüstriyel altyapı talebi de belirliyor, teknoloji transferi de bunları takip etmek zorunda. Dolayısıyla teknoloji transferi kapasite ve pazar büyüklüğü olan yere doğru hareket ediyor. Biz de bunu destekliyoruz."


    http://www.trthaber.com/haber/ekonomi/sikorsky-turkiyeden-ihrac-edilecek-145713.html




  • Milli savaş uçağı projesi ne durumda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Projenin ne durumda olduğu hakkında çok fazla spekülasyon var ama resmi en son açıklama (ön) fizibilite (yapılabilirlik etüdü) çalışmalarının tamamlandığı ve dosyanın SSM'ye sunulduğu.

    Yani biz bu projeye başlarsak ne yapabiliriz , ne yapamayız , neye ihtiyacımız var , nasıl bir yol haritası izlenmeli gibi ön çalışmaların yapıldığı.

    Tabi bu haber çıkalı 8 ay oluyor. Sonrasında resmi bir açıklama yok.
  • SOM-J

  • F-35 SOM-J füzesi ile vuracak

    ABD’li Lockcheed Martin ile Roketsan arasında F-35 savaş uçağı için uzun menzilli seyir füzelerinin ortak üretimi amacıyla anlaşma imzalandı. ABD’nin yeni Türkiye Büyükelçisi John Bass’ın Türkiye’de katıldığı ilk töreni de bu oldu.

     Türk Savunma Sanayi


    Cengizhan ÇATAL/ANKARA

    Lockheed Martin firması aynı zamanda hayalet uçak F-35’lerin üreticisi konumunda. Anlaşma ile Türkiye’nin proje ortağı olduğu F-35 savaş uçaklarının üzerindeki uzun menzilli seyir füzelerinin Türkiye’de ABD ile ortak üretilmesi planlanıyor. Roketsan ile Lockheed Martin firması arasında Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nda imzalanan anlaşmaya göre Türkiye’de üretilen SOM füzeleri ilk etapta F-35’lere uyarlanacak. Daha sonra seri üretime geçilerek füzeler Türkiye üzerinden F-35 kullanıcısı ülkelere pazarlanacak. 48 ayda tamamlanacak proje kapsamında üretilen füzeler deniz hedeflerini yok etmek amacıyla üretilecek.

     Türk Savunma Sanayi


    ABD İLE ORTAK ÜRETİM

    Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, “Büyük bir ihracat potansiyeline imza attık. SOM-J yeteneklerinde dünya üzerinde başka bir seyir füzesi bulunmuyor. Ortak üretilecek füzeler gerekirse alıcı ülkelerin talepleri doğrultusunda konfigure edilecek. SOM-J füzesi başta ABD ordusu olmak üzere diğer ülkeler için de etkili bir seçenek olacak. Sayın büyükelçi ile törenden önce ABD Türkiye arasındaki askeri ilişkilerin alıcı-satıcı şeklinde değil artık ortak üretim biçiminde olması gerektiğini konuştuk” dedi.

    Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Kaptan da iki şirket arasındaki işbirliğinin önemine dikkati çekerek, “Lockheed Martin ile bu işbirliğinin yeni pazarlara, yeni ufuklara, yeni yatırımlara, yeni fırsatlara dönüşeceğini ve her iki ülkeye büyük katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Roketsan olarak hedefimiz, üstün teknoloji ürünlerimiz ile Türkiye’nin gururu olmaya devam etmektir” açıklamasını yaptı. Lockheed Martin Missiles and Fire Control Başkan Yardımcısı Rick Edward da “Türkiye’nin son yıllarda füze sanayisinde gerçekleştirdiği gelişme bütün dünyada takdire değer. Türkiye’nin F-35 füze sistemine katılması çok önemli. Biz Türkiye’yi, Türk Silah Kuvvetlerini ve öteki müşterilerimizi asla bu füze sistemiyle hayal kırıklığına uğratmayız” dedi.

     Türk Savunma Sanayi


    GÖVDE İÇİNE GÖMÜLECEK

    F-35’lerde kullanılacak füze, uçağın gövdesinin içine girmesi için küçültülecek. Bu sayede hayalet uçak olarak bilinen F-35’lerin görünmezlik özelliği korunacak. SOM-J, F-35 ve modernize edilmiş F-16’larda kullanılacak. İki savunma şirketi, füzeyi farklı platformlar için de geliştirerek ortak olarak pazarlayacak. SOM füzesi, daha önce Hava Kuvvetleri’nin F-16 ve F-4E savaş uçaklarına entegre edilmişti. TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen füzenin üretimini Roketsan yapıyor. Havadan atılan 600 kilogram ağırlığındaki SOM füzesi 230 kilometrelik menzile kadar hedefleri vurabiliyor.

    Kaynak:www.hurriyet.com.tr




  • Güzel konu emeğin için teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İl teber






    Cok guzel konu acmissin dostum eline saglik ,tesekkurler , izlemeye devam ediyoruz




  • Hocam F-35 lere ne oldu? Amerika nin istemedigi yerleri vurmayacakmisiz. Oyle diyordu bazilari.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -RUHSUZ kullanıcısına yanıt
    Bir çok ülke f-35 almakdan vaz geçti israil sonradan dail edildi ve israilin baskısı ile türkiyeye kaynak kodlarının verilmeyecği söylendi ve neden olduğu açıklanmadan türkiyeye 4.5 milyar dolar masraf çıkarıldı ve f-35 savaş uçağının çok iyi bir savaş uçağı oladığı anlaşıldı bir önceki f-22 raptor ve çin j-20 savaş uçaklarına rakip olamayacağı zaten amerikalıar tarafından söyleniyor
  • Arkadaşlar Nefes Vatan Sağolsun Filmi içtima sahnesinin bir bölümünü yarışmadan ucretsiz eğitim hakkı almak için çektik. Desteğe ihtiyacımız var.
    LÜTFEN VİDEOYU BEĞENİN
    https://www.youtube.com/watch?v=wAAS06JWW7c
  • Konu güzel
  • TAI uydu merkezi tamamlandı

    Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI) bünyesinde kurulan Türkiye'nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'nin (USET) inşası tamamlandı.

     Türk Savunma Sanayi


    Yatırım maliyetleri Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve TÜRKSAT AŞ tarafından karşılanan merkezin işletmesi TAI tarafından yapılacak. Yaklaşık 3 bin 800 metrekarelik merkezde, kütlesi 5 tona kadar olan birden fazla uydunun aynı anda montaj, entegrasyon ve test faaliyetleri gerçekleştirilecek.

    Uluslararası uzay projelerine de hizmet verilecek merkezde, ilk olarak Göktürk-1 Uydusunun ileri entegrasyon ve çevresel testleri gerçekleştirilecek. Uydu bu testlerin ardından fırlatma sahasına TAI'den gönderilecek.


     Türk Savunma Sanayi


    Türkiye, dünyada az sayıda ülkede bulunan bu tesis sayesinde uzay sistemleri montaj, entegrasyon ve test hizmetleri alanında uluslararası oyuncu konumuna gelecek.

    Merkez, askeri havaalanına doğrudan bağlantısı sayesinde uydunun kara yoluyla taşınması gerekliliğini ortadan kaldıracak, emniyet, maliyet ve risk yönetimi açısından büyük avantaj sağlayacak.

     Türk Savunma Sanayi


    UMET'TEKİ TEST SİSTEMLERİ

    Merkezdeki uydu testleri, oluşabilecek elektromanyetik etkileşimlerin saptanabilmesi ve uydu üzerindeki ekipmanın elektromanyetik açıdan birbiriyle uyum içinde çalıştığının doğrulanması amacıyla dış ortamdan arındırılmış odada yapılacak.

     Türk Savunma Sanayi


    Elektro-dinamik sarsıcılarla gerçekleştirilecek titreşim testlerinde ise fırlatıcının harekete geçmesiyle ortaya çıkan mekanik yüklerin uyduya etkisi gözlemlenecek. Fırlatıcının hareketinden bir süre sonra üzerindeki yakıt tanklarını bırakması, uydunun fırlatıcıdan ayrılması gibi safhalarda ortaya çıkan şok yüklerinin testleri gerçekleştirilecek.

     Türk Savunma Sanayi


    Fırlatılmadan önce güneş panellerinin uzayda doğru bir şekilde açılacağının ve patlayıcı cıvatalardan kaynaklanan şok kuvvetinin uyduya ve güneş panellerine zarar vermeyeceğinin doğrulanması, Güneş Paneli Açılma Test Düzeneği kullanılarak gerçekleştirilecek.

    Çevresel ve işlevsel testlerden başarıyla çıkan uydu, ancak bu aşamalardan geçtikten sonra fırlatıcıya gönderilmek üzere hazır hale gelecek.

    Kaynak:www.kokpit.aero




  • T129 Erken Duhul Helikopterlerinin teslimatı tamamlandı


    Kara Havacılık Komutanlığı envanterine giren 5 adet Erken Duhul Helikopterinin geri kalan dört helikopteri de geçtiğimiz günlerde teslim edildi.

     Türk Savunma Sanayi


    Muhammet METİN/Kokpit.aero

    Kara Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarını karşılamak üzere TAI tarafından üretilen 9 adet T129EDH helikopterinin teslim edilmesiyle birlikte projedeki ilk etap tamamlanmış oldu. TAI tesislerinde üretimi süren 50 adetlik T129B paketinin teslimatları ise 2015’te başlayacak.

    GÖREV YERİ MALATYA

    Ankara Güvercinlikte Kara Havacılık Komutanlığı'nda bulunan 5 adet ATAK helikopteri 5 Kasım 2014 tarihinde Malatya 2. Kara Havacılık Alay Komutanlığı'na intikal etmişti. Malatya'da bulunan 2. Ordu Komutanlığı'nın sorumluluk sahası içinde Doğu ve Güneydoğu bölgeleri bulunuyor.

     Türk Savunma Sanayi


    SINIFININ EN ÜSTÜN HELİKOPTERLERİNDEN

    T129 ATAK, 5 palli ana rotor, güçlü motoru, yeni nesil hedef tespit sistemi, entegre kask sistemi, etkin ve özgün silah teknolojisi, sayısal kokpit mimarisi, görev bilgisayarları ile gelişmiş uçuş ve atış kontrol istemleriyle öne çıkarken, üstün manevra kabiliyeti, güçlü motorları ve silah sistemiyle ATAK sınıfının en üstün helikopterlerinden biri olarak gösteriliyor.

     Türk Savunma Sanayi


    HIZLI VE ÖFKELİ

    Yakın hava desteği görevleri için tasarlanan T129 EDH'ler silah sistemleri olarak 76 adet 70mm'lik güdümsüz roket, TM179B taretine oturtulmuş 500 mühimmat kapasiteli 20mm Gatling topu ile donatıldı. İki mürettebatlı helikopter, her biri 1.360 hp gücünde olan 2 adet LHTEC CTS800-4ATurboshaft motoruna sahip. En fazla 288 km/saat hıza ulaşabilen helikopterin maksimum kalkış ağırlığı ise 5 bin kilogram. Menzili ise 556km

     Türk Savunma Sanayi


    T129 Helikopteri Teknik Özellikleri:

    · Uzunluk: 14.60m

    · Yükseklik: 3.40m

    · Motor: 2xCTS800-4A

    · Motor Ağırlığı: 185 kg

    · Seyir Hızı: 288 km

    · Azami Kalkış Ağırlığı: 5.000 kg

    · Görev İrtifası: 6.096m

    · Azami Menzil: 556 km

    · Havada Kalış Süresi: 3 saat





    Kaynak:www.kokpit.aero




  • Odtü elektrik elektronik okusam normal bir ortalamayla bu şirketlerde çalışabilir miyim.yıllık alım ne kadar oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.