Şimdi Ara

Türk Savunma Sanayi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
525
Cevap
41
Favori
43.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İl teber

    Savunma sanayi ihracatı 800 milyon dolara çıktı

    Türk savunma sanayi ihracatı, yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artarak 779 milyon 267 bin dolara ulaştı. En fazla ihracat ABD'ye yapılırken, bu ülkeyi BAE ve İtalya izledi.

    AA muhabirinin Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlediği bilgilere göre, Türk savunma sanayisinin ihracattaki atağı hız kesmeden devam ediyor.

    Geçen yılın haziran ayında 171 milyon 487 bin dolar olan savunma ve havacılık sanayi ihracatı, bu yılın aynı ayında yüzde 5,1 artarak 180 milyon 262 bin dolara yükseldi.

    Savunma ve havacılık sanayi sektörü, bu yılın ilk yarısında ise 779 milyon 267 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Geçen yılın ilk yarısında 681 milyon 814 bin dolarlık ihracat yapan sektör, böylece ihracatını söz konusu dönemde yüzde 14 arttırma başarısı gösterdi.

    - En çok ihracat ABD'ye

    Söz konusu dönemde en çok savunma ve havacılık ihracatı ABD'ye yapıldı. Bu ülkeye yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artarak 297 milyon 788 bin dolara yükseldi.

    Sektörde en çok ihracat yapılan ülkeler sıralamasında ABD'yi 59 milyon 687 bin dolarla Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), 48 milyon 224 bin dolarla İtalya, 40 milyon 948 bin dolarla İspanya ve 40 milyon 600 bin dolarla Malezya takip etti.

    Türk savunma ve havacılık sanayisi, böylece söz konusu dönemde toplam 142 ülke ve serbest bölgeye 779,2 milyon dolarlık ihracat yaptı.

    Yılın ilk yarısında en çok ihracat yapılan ilk 5 ülke ve dolar bazında ihracat tutarları şöyle:

    Ülke Tutar

    ABD 297.788.000

    Birleşik Arap Emirlikleri 59.687.000

    İtalya 48.224.000

    İspanya 40.948.000

    Malezya 40.600.000

    Türkiye bu ihracatta dünya sıralamasında nerelerde?




  • Yanlış hatırlamıyorsam 20-25 arasında bir yer olması lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İl teber




    Şu Fırkateyni abd mi üretiyor bizmi ??
  • Kaçıncı dakika. Milgem'i mi kastediyorsun.








  • HİSAR-O ORTA MENZİLLİ HAVA SAVUNMA FÜZESİ’NİN İLK UÇUŞLU TESTİ BÜYÜK BİR BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ

    Türk Silahlı Kuvvetlerinin Alçak ve Orta İrtifa Hava Savunma ihtiyacına cevap verecek ve dünyadaki örnekleriyle yarışır nitelikte bir hava savunma füzesinin ülkemize kazandırılması amacıyla, 2011 yılında Savunma Sanayii Müsteşarlığınca başlatılan proje kapsamında radar, komuta kontrol ve atış kontrol sistemleri ASELSAN, füze sistemleri ROKETSAN firmaları tarafından geliştirilmektedir.


    Proje kapsamında Orta İrtifa Hava Savunma Füzesi Hisar-O’nun, ilk uçuşlu testi olan Balistik Test Füzesi atışı, 23 Temmuz 2014 tarihinde, Aksaray’da başarıyla gerçekleştirilmiştir.

    Tamamlanan testlerde; füze, fırlatma aracından başarılı bir şekilde ayrılmış ve hesaplanan yörüngesinde kararlı bir şekilde uçmuştur. Bu testler ile Türkiye’nin ilk milli hava savunma füzesi geliştirme faaliyetleri kapsamında önemli bir kilometre taşı daha başarı ile gerçekleştirilmiştir.







     Türk Savunma Sanayi




  • ASELSAN ve TAI devler arasında

    Dünyanın en büyük ilk 100 savunma sanayi kuruluşları listesine bu yılda ASELSAN ve TAI girdi.

     Türk Savunma Sanayi


    Amerika Birleşik Devletleri merkezli haftalık Defense News dergisi tarafından belirlenen dünyanın en büyük 100 savunma sanayi firmasının listelendiği Top 100 listesi yayınlandı. Sıralamada 2 Türk firması yer aldı. ASELSAN, geçen sene 74’üncü sırada yer aldığı listede 67’nci sıraya yükseldi. Liste için belirlenen rakamlara göre ASELSAN’ın 2013 yılı savunma cirosu, %16,1’lik artışla 1.001,4 milyar dolara olarak gerçekleşti. ASELSAN, cirosunun %97,1’ini savunma sanayisi faaliyetlerinden elde etti.

    Geçtiğimiz sene 85’inci sırada yer alan TAI ise 5 basamak yükselerek 80’inci sırada yer aldı. Firma, savunma cirosunu %13,7 arttırarak 788,4 milyon dolara yükseltti. Savunma faaliyetlerinin TAI’nin cirosundaki payı %86,4 oldu. TAI’nin toplam cirosu 912,7 milyon dolar olarak gerçekleşti.

    ABD'Lİ FİRMALAR AĞIRLIKTA

    Bu yılki listede birinciliği yine Amerikan Lockheed Martin firması alırken, onu ABD'li Boeing izledi. Üçüncü sırada ise İngiliz BAE Systems yer aldı.

    Dünyanın en büyük 10 savunma şirketi:

    1. Lockheed Martin

    2. Boeing

    3. BAE Systems

    4. Raytheon

    5. Northrop Grumman

    6. General Dynamics

    7. Airbus Group

    8. United Technologies

    9. Thales

    10. Finmeccanica

    Kaynak:www.kokpit.aero




  • Savunma Sanayii Şirketlerinin Holdingleştirilmesi için karar verildi



    Milli Güvenlik Kurulu'nun ağustos ayı olağan toplantısında üyelere sunulan Savunma Reformu Çalışma Grubu'nun 220 sayfalık raporunun bir bölümü, Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yayınlandı.

    MGK toplantısında Kurul üyelerine de sunulan raporun önsözünde Abdullah Gül, TSK'nın görevlerini daha etkin şekilde yerine getirmesi için yapısal sorunlarının giderilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Hazırlanan raporda, "Soğuk Savaş Sonrası Siyasi Askeri Dönüşüm, Küresel ve Bölgesel Dönüşüm, Türkiye'nin Değişen Güvenlik Ortamı, Önümüzdeki 20 Yıla İlişkin Genel Tahminler, Güvenlik ve Savunmada Dönüşüm, Yeni Savaşlar, Soğuk Savaş Sonrasında Dünyada Savunma Reformları, Soğuk Savaş Sonrası TSK'nın Modernizasyon Süreci" gibi konular yer aldı.

    ÖNCELİKLER NE OLMALI?

    Raporda bazı konulara dikkat çekildi. İşte o noktalar:

    Özellikle beka kabiliyetindeki “hava ve füze savunması” ile “elektronik harp” gibi kritik

    projelerin bir an önce tamamlanması,

    Ülkemizin vizyonuna ve sınırların ötesinden itibaren güvenliğin sağlanması ilkesine uygun olarak, sınır ötesinde askeri varlık bulundurabilecek şekilde stratejik intikal, üs bölgesi oluşturma gibi yeteneklerin kazanılması,

    Konvansiyonel yeteneklerin geliştirilmesinin yanında, gelecekteki güvenlik ihtiyaçlarına cevap verebilmek maksadıyla; nanoteknoloji, biyoteknoloji, robotik sistemler gibi geleceğin muharebelerinde belirleyici rol oynayacak yeteneklerin edinilmesi uygun olacaktır.

    SAVUNMA SANAYİ KURULUŞLARI

    ‘Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’nın (TSKGV) misyonunun günümüz şartlarına göre gözden geçirilmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir’ denilen raporda şu noktalara dikkat çekildi:

    Benzer alanlarda görev yapan Vakıf iştiraki savunma sanayii şirketlerinin birleştirilerek daha güçlü mali yapı ve teknik imkânlara sahip, rekabet gücü daha yüksek şirketler oluşturulması ve bu şirketlerin “stratejik değeri olan” işlere yoğunlaşmaları, savunma sektörü dışında da nitelikli iş yapmalarını sağlayacak bir politika benimsemeleri, daha fazla KOBİ ve yan sanayii kullanmaları, hisselerinin halka arz edilmesi/arz oranının artırılması, en az %51 oranında arzın amaçlanması, dünyanın en büyük ilk 50 savunma sanayii şirketi arasına girmelerinin hedeflenmesi istikametinde çalışılmasında fayda görülmektedir”

    İKMAL MERKEZLERİ KATKI SAĞLAMALI

    ‘Savunma sanayiimizin bugün geldiği nokta ve özel sektörün kabiliyetleri dikkate alınarak, askeri bakım, ikmal merkezleri ve tersanelerin savunma ekonomisine daha çok katkı yapacak şekilde maliyet-etkin çözümlerle işletilmesine yönelik tedbirler alınması gerektiği değerlendirilmektedir.

    Yurtiçi firma ve kuruluşlar tarafından üretilen askeri teçhizatın lojistik destek hizmetlerinin de üretici firma ve kuruluşlar tarafından sağlanması, bu amaçla, ömür devri yönetimi anlayışına uygun yeni bir lojistik politikası geliştirilmesinin uygun olacağı düşünülmektedir. Bu politika TSK’nın “sürat” özelliğine uygun bir tedarik yapılanmasını da öngörmelidir. Zamanında karşılanmayan bir ihtiyacın TSK’ya maliyeti ihtiyacın kendi maliyetinden çok daha pahalı olabilir. Bu konudaki en büyük zorluk savunma sanayii firmalarıyla kapsamlı lojistik destek sözleşmeleri apılabilmesi ve bunların yürütülebilmesinden kaynaklanmaktadır. Bu bağlamda, lojistik sözleşmeleri konusundaki uzmanlık kapasitesinin artırılmasında fayda görülmektedir.

    Kaynak:www.kokpit.aero




  • Türk savunma firmaları Polonya'ya çıkarma yaptı

     Türk Savunma Sanayi


    Polonya'da düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı MSPO-2014'de bu yıl da Türkiye'nin önde gelen savunma sanayi firmaları katılıyor.

    Orta ve Doğu Avrupa'nın en büyük savunma sanayi fuarlarından biri olan Polonya MSPO Fuarı, 27 ülkeden 500 firmanın katılımıyla 1-4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Fuara, Savunma Sanayi Müsteşarlığı himayesinde başta ASELSAN,TAI ve ROKETSAN olmak üzere toplam 9 Türk firması katıldı.

    ROKETSAN standında yer alan SOM, Mızrak-U ve Cirit füzeleri katılımcılar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.


     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi


    Kaynak:www.kokpit.aero



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 3 Eylül 2014; 9:09:51 >




  • TAI Pakistan F-16’larını modernize etti


    Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI) tarafınından modernize edilen Pakistan F-16’larının son dördü, Ankara’da düzenlenen törenle teslim edildi.

     Türk Savunma Sanayi


    2009 yılında TAI ile Pakistan Savunma Bakanlığı arasında imzalanan bir sözleşme ile yürürlüğe giren program kapsamında, Pakistan Hava Kuvvetlerine ait 41 adet F-16 uçağının TAI tesislerinde aviyonik ve yapısal modernizasyonu gerçekleştirildi. Yapılan modernizasyon çalışmalarının yanında TAI, Pakistan Hava Kuvvetleri personeline sınıf ve iş başı eğitimleri de vererek Pakistan Hava Kuvvetleri’nin teknik kabiliyet kazanmasına da katkıda bulundu.

    TAI'nin Ankara, Kazan'daki tesislerinde gerçekleştirilen törene aralarında Pakistan Hava Kuvvetleri Kurmay Başkan Yardımcısı Korg. Sohail Aman, Pakistan Büyükelçisi Muhammed Haroon Shaukat, Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korg. Mehmet Şanver, SSM Sistem Projeleri ve Lojistik Müsteşar Yardımcısı Dr. Faruk Özlü, TAI Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaya, TSKGV Genel Müdür Yardımcısı Atilla Gürdere ve TAI Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı’nın da bulunduğu birçok üst düzey yetkili katıldı.

    MODERNİZASYON MERKEZİ OLDU

    F-16 imalatına 1987’de başlayan TAI, son yıllarda kendi tasarladığı hava araçlarının yanı sıra özgün modernizasyon projeleriyle de dikkat çekiyor. Türkiye’nin yanı sıra Ürdün ve Pakistan F-16 uçaklarını da modernize eden TAI önümüzdeki yıllarda özgün sistem ve tasarımlarla bu pazarda büyümeyi öngörüyor.


     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi


    Kaynak:www.kokpit.aero




  • Hep mühendis olmak istedim. Genel olarak bilgisayar mühendisliği istedim ama Uçak-Makine-Elektrik mühendisi olup bunların çalışmalarında yer almak çok heyecan verici olurdu. Umarım bir gün yaparım
  • silahlar insanları öldürmek için yapılırlar.
    gurur duyulacak şeyler değildirler.
  • Üçüncü Barış Kartalı uçağı teslim edildi

    Boeing, Türk Hava Kuvvetleri’ne üçüncü Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağının teslim edildiğini açıkladı. 4 Eylül’de yapılan teslimat sonrasında kalan son uçak, önümüzdeki yıl başında teslim edilecek.

     Türk Savunma Sanayi



    Türk Hava Kuvvetleri’nin HİK ihtiyacını karşılamak üzere teslimatı bu yıl içinde başlanan E737 uçaklarından üçüncüsü Ankara’da TAI tesislerinde teslim edilerek Konya’ya uçtu. Barış Kartalı Projesi’nde modifikasyonu Türkiye’de tamamlanan uçak, göreve başladı.

    Boeing yetkilileri, kalan dördüncü uçağın önümüzdeki yıl başında teslim edileceğini açıkladı.

    Gövdesi üzerinde 380 kilometre menzile sahip Northrop Grumman'in radarını taşıyan uçak, 1 metre kanat açıklığına sahip İnsansız Hava Araçlarını tespit edebiliyor. HİK uçağı, sivil 737 ailesinin 700 serisinden geliştirildi. Barış Kartalı Projesi’nde Türk şirketlerinin 576 milyon TL iş payı bulunuyor.

    Barış Kartalı havadan erken ihbar uçakları 100’den fazla yer radarının kapasitesini coğrafi engellere takılmadan gerçekleştirebiliyor ve yer radarlarının olası arızaları durumunda yedekleme niteliği bulunuyor. Proje kapsamında Türkiye’nin toplam yükümlülüğünün 1.5 milyar dolar olduğu belirtilmişti.


    kokpit.aero




  • TAI, yıl sonuna kadar 9 T129 teslim edilecek!

     Türk Savunma Sanayi


    Erken Duhul Helikopteri (EDH) olarak adlandırılan ilk 9 T129’un teslimatı yıl sonuna kadar tamamlanacak. Halen testleri ve kabul aşamaları süren helikopterlerin ardından 2015’te ise kalan 50 adetlik T129B paketinin teslimatı başlayacak.

    HEDEF İHRACAT

    Flight Global’a bilgi veren TAI’nin Helikopter Sistemleri İş Geliştirme Müdürü Görkem Bilgi, T129’un önemli bir ihracat potansiyeline de sahip olduğuna dikkat çekti. Bilgi, Ortadoğu, Orta Asya ülkelerinden talep aldıklarını belirterek, bu konuda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

    Kaynak:www.kokpit.aero




  • hocam öncelikle uzay,hava,nükleer,lazer,nanoteknoloji vb.alanlarda çalışmaları sıklaştırmamız lazım.daha hava savunma sistemimiz yok ya şaka gibi.bunları geliştirebilirsek ve daha çok fabrika(sanayi) ve mühendis yetiştirebilirsek emin olun iman gücümüzle kimse karşımızda duramaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MehmetNK19506

    hocam öncelikle uzay,hava,nükleer,lazer,nanoteknoloji vb.alanlarda çalışmaları sıklaştırmamız lazım.daha hava savunma sistemimiz yok ya şaka gibi.bunları geliştirebilirsek ve daha çok fabrika(sanayi) ve mühendis yetiştirebilirsek emin olun iman gücümüzle kimse karşımızda duramaz

    Evet hocam haklısınız, hava savunma konusunda çin ile FD 2000 tipi Uzun Menzilli Füzelerin ''ortak'' üretimi ile ilgili anlaşma yapıldı, bu füzeler sadece hava savunma değil aynı zamanda saldırı içinde kullanılabiliyor, nükleer başlık bile takılabiliyor. Ortak üretimden sonra biz sadece kendimiz üretime devam edicez.





  • < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel konu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IVBACK

    quote:

    Orijinalden alıntı: MehmetNK19506

    hocam öncelikle uzay,hava,nükleer,lazer,nanoteknoloji vb.alanlarda çalışmaları sıklaştırmamız lazım.daha hava savunma sistemimiz yok ya şaka gibi.bunları geliştirebilirsek ve daha çok fabrika(sanayi) ve mühendis yetiştirebilirsek emin olun iman gücümüzle kimse karşımızda duramaz

    Evet hocam haklısınız, hava savunma konusunda çin ile FD 2000 tipi Uzun Menzilli Füzelerin ''ortak'' üretimi ile ilgili anlaşma yapıldı, bu füzeler sadece hava savunma değil aynı zamanda saldırı içinde kullanılabiliyor, nükleer başlık bile takılabiliyor. Ortak üretimden sonra biz sadece kendimiz üretime devam edicez.

    Anlaşma yapılmadı. Çin teklif değerlendirmesin de birinci sırada idi ve öncelik Çin de idi. Sadece sözleşme görüşmelerine başlanması kararı alındı.

    Gündemi takip ediyorsan bazı sorunlar var.

    İkinci sırada ki Eurosam Samp-T ile yeni teklif vermiş...




  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.