Şimdi Ara

Türk Savunma Sanayi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
525
Cevap
41
Favori
43.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bunlar sadece 3-5 eşkiyadır demek zaten bizi bu hale getirdi.

    Terör sorununun

    1- Uluslararası boyutu var.
    2- Toplumsal ve ekonomik boyutu var.
    3- Askeri boyutu var.
    4- Siyasi boyutu var.

    Bunların hepsi tek tek halledilmedikten sonra bu sorun çözülmüş sayılmaz.
  • Harika teknoloji

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ANKA-Block B ne zaman uçacak?

    Türk İnsansız Hava Aracı geliştirme projesi kapsamında üretimi tamamlanan ANKA-B insansız Hava Aracı test uçuşuna hazırlanıyor.

     Türk Savunma Sanayi


    TAI mühendisleri tarafından geliştirilen ve Aselsan tarafından geliştirilen milli SAR faydalı yükünün entegre edileceği ikinci nesil Anka Blok-B insansız hava aracı önümüzdeki günlerde ilk test uçuşunu yapacak.

    Batman İnsansız Hava Araçları Üs Meydan Komutanlığı'nda test uçuşlarına devam eden Blok-A ya göre daha hafif bir gövdeye ve 30 bin ft irtifa tavanı ile 24 saat havada kalış süresine sahip olacak olan ANKA-B'ye Milli SAR/MTI-ISAR radar entegrasyon çalışmaları ise devam ediyor. ANKA-B'nin SAR/MTI-ISAR radar faydalı yükü ile yapacağı ilk test uçuşunun ise 2014 yılının ikinci yarısında yapılması planlanıyor.

    Deniz Kuvvetleri’ne uzun yıllar karakol uçağı olarak hizmet veren ve şimdilerde TAI tarafından test-bed olarak kullanılan piston motorlu S-2E Tracker uçağı üzerinde Milli SAR/MTI-ISAR radar sisteminin uçuş testlerine devam ediliyor.

    Kaynak:www.kokpit.aero




  • Beyaz Fırtına-2014 Tatbikatı



    Efes 2014 Tatbikatı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 1 Haziran 2014; 13:22:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolga509

    Bayraktar İHA Saros körfezi üzerinde

    Kale-Baykar ortaklığı tarafından geliştirilen milli İHA Bayraktar test uçuşlarına devam ediyor.

     Türk Savunma Sanayi


    Bayraktar Taktik İHA Sistemi ile 13 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirilen uçuş testi kapsamında 24,060 Feet irtifaya çıktı. Keşan Askeri Havaalanı'ndan otomatik kalkış yapan Bayraktar uçuşunu Saros körfezi üzerinde sürdürdü. 50 kg faydalı yük taşıyan İHA'nın bu 3'üncü test uçuşu oldu.

    TSK'YA TESLİM EDİLECEK
    Gelişmiş versiyon olan ve başarıyla uçan Bayraktar İHA'nın uçuş testlerini tamamlamasının ardından Kale-Baykar TSK'ya 2014 yıl sonuna kadar ilk etapta 6 İHA, 2 yer kontrol istasyonu, 3 yer veri terminali, 2 uzak görüntü terminali ve 2 kamera sistemi teslim edecek. İkinci aşamada da 6 İHA sistemi teslimi sonrasında TSK envanterine 12 Bayraktar İHA sistemi girecek.

    UÇUŞ SÜRESİ 20 SAAT


    12 metre kanat açıklığı, 650 kg. azami kalkış ağırlığı ve 20 saat uçuş süresine sahip Bayraktar İHA sisteminde pist üzerinde harici radar vb. desteği olmaksızın olmaksızın tam otomatik taksi, kalkış, seyir, iniş ve park yapabilme özellikleri bulunuyor. 22 bin 500 feet yüksekliğe çıkan Bayraktar İHA yeni nesil uçaklarda yoğun olarak kullanılan karbon fiber malzeme kullanılarak üretildi. NATO talimatnamesine uygun tasarlanıp üretilen Yer Kontrol İstasyonu Sistemi, 150 km. menzilden İHA’yı komuta, kontrol ve izleme işlemlerini gerçekleştiriyor.



    Kaynak:www.kokpit.aero


    israilin 90 larda yaptigi heron un ozellillerine yeni yeni yaklasmaya basladik. onun menzil 350 bunun 150 mesela. ne kadar geride oldgumuzun ornegi. daha cok calismamiz gerek. yeterli para harcansa bu fark kapanir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu İHA sadece ilk defa bu konseptte ürün vermiş bir özel şirketin ürünü.. Zamanla daha da geliştireceklerdir.


    Genel olarak Türkiye ile İsrail arasında insansız hava aracı teknolojisin de fark kalmadı.

    ANKA- A (Block I) MALE UAV
    ANKA- S (Block II) MALE UAV
    ANKA- TP HALE UAV
    ANKA- (?) UCAV

    Bu yol haritasıyla 2020'ye kadar Dünya'da ilk 6 içerisinde olacağız büyük ihtimal..
  • -
     Türk Savunma Sanayi Türk Savunma Sanayi




  • Hayırlı olsun...

  • T129 Atak ''Ben Atak'' Yeni Tanıtım Filmi

  • Roketsan ve Saab'dan işbirliği!

    Roketsan ve Saab Dynamics AB, kısa ve orta menzilli antitank füze sistemleri arasındaki boşluğu dolduracak bir sistem geliştirmek üzere işbirliği anlaşması imzaladı.

     Türk Savunma Sanayi


    Roketsan'dan yapılan açıklamaya göre, Fransa'da düzenlenen EUROSATORY Uluslararası Kara Araçları Savunma ve Güvenlik Fuarı'nda Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Kaptan ile Saab Başkan Yardımcısı Görgen Johansson arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde kısa ve orta menzilli antitank füze sistemleri arasındaki boşluğu dolduracak yeni bir sistem geliştirilmesi hedefleniyor.

    Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kaptan, yeni sistemin hayata geçmesi için sabırsızlandıklarını ifade ederek, iki firma arasındaki bu anlaşmanın gelecekte daha geniş işbirliği imkanları sağlamasını umduklarını kaydetti.

    Johansson da Roketsan ile antitank füze sistemleri pazarında sağlanan işbirliğinde büyük bir potansiyel gördüklerini ve bu ortaklık sayesinde yeni olanaklar keşfetmeyi heyecanla beklediklerini ifade etti.

    Kaynak: Sabah




  • Türkiye'nin yılın ilk 5 ayında gerçekleştirdiği savunma ve havacılık sanayi ihracatı 600 milyon dolara ulaştı.


    Bu dönemde en çok ihracat ABD'ye yapılırken, toplam ihracatın yarıya yakını başkent Ankara'dan gerçekleştirildi.

    AA muhabirinin Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye'nin geçen yılın ilk 5 ayındaki savunma ve havacılık sanayi ihracatı 510 milyon 327 bin dolar olmuştu. Sektörün gerçekleştirdiği ihracat, bu yılın aynı döneminde yaklaşık 90 milyon dolar artarak, 599 milyon 958 bin dolar seviyesine ulaştı.

    Söz konusu dönemde Türkiye, en çok savunma ve havacılık ihracatını yine ABD'ye yaptı. Bu ülkeye 2013'ün Ocak-Mayıs döneminde 194 milyon 203 bin dolarlık ihracat yapılırken, bu yılın aynı döneminde söz konusu rakam 230 milyon 846 bin dolara yükseldi.

    Sektörde en çok ihracat yapılan ülkeler sıralamasında ABD'yi 53 milyon 286 bin dolarla Birleşik Arap Emirlikleri, 40 milyon 689 bin dolarla İtalya ve 33 milyon 943 bin dolarla İspanya takip etti.

    Bu dönemde Mozambik'ten Hindistan'a, İsrail'den Japonya'ya kadar pek çok ülkeye ihracat gerçekleştiren Türk savunma ve havacılık sanayisi, böylece yaklaşık 130 ülkeye 599,9 milyon dolarlık ihracat yapma başarısına imza attı.


    - Ankara savunma sanayinin de "başkenti"

    ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, TUSAŞ gibi şirketlerin bulunduğu Ankara, Türkiye'nin en çok savunma ve havacılık sanayi ihracatı yapılan ili oldu. Sektörün yılın ilk 5 ayında gerçekleştirdiği ihracatın, 294 milyon 672 bin dolarlık kısmı Ankara'dan yapıldı.

    En çok savunma ve havacılık sanayi ihracatı yapan iller sıralamasında başkent Ankara'yı 110 milyon 234 bin dolarla Eskişehir ve 107 milyon 716 bin dolarla İstanbul takip etti.




  • bugün mynette haberi vardı, ilk türk yapımı sniper tüfeği çalındı diye. Doğru mu bu haber hocam?
    @tolga509

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet, MKEK ürünü BORA-12 (JNG-90) Sniper silahı Fransa'da Eurosatory 2014 fuarın da MKEK Standından çalındı.

    Ama burada sorumlu MKEK değil Fuar görevlileri. Bence..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolga509

    Evet, MKEK ürünü BORA-12 (JNG-90) Sniper silahı Fransa'da Eurosatory 2014 fuarın da MKEK Standından çalındı.

    Ama burada sorumlu MKEK değil Fuar görevlileri. Bence..

    haberi okuyunca "bir silaha sahip çıkamadılar" demiştim. Demek sorumluları fuar görevlileri. En azından elimizde başka konseptleri vardır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mızrak-U düşman gemilerinin korkulu rüyası olacak

    ROKETSAN tarafından geliştirilen ve ana muharebe tanklarına karşı kullanılacak olan MIZRAK-U füzesinin Kaan sınıfı botlara entegre edilmesi yönünde çalışmalara başlandı.

    T129 ATAK helikopterinin ana silahı olacak olan Mızrak-U füzesi asimetrik deniz tehditlerine karşı kullanılması amacıyla Kaan Sınıfı botlara entegre edilecek.

    ÜS VE LİMANLARI KORUYACAK
    ROKETSAN ile Yonca-Onuk firmaları Mızrak-U füzesinin Kaan sınıfı botlarda kullanılması konusunda önemli mesafe kat etti. Kritik üs, liman ve stratejik-ekonomik tesisler çevresindeki sularda devriye görevini yerine getirecek olan Kaan sınıfı botlar, hızlı ve yüksek manevra yeteneklerinin yanı sıra bu füze sistemi ile birlikte etkin bir muharebe aracına dönüşecek.

    MIZRAK-U füzesi azami 8 km menzilli olup yüksek vuruş hassasiyeti ve etkin zırh delme yeteneğine sahip. Seri üretime 2015 yılında geçecek olan sistem uluslararası pazarda da yoğun ilgi görüyor.

    http://kokpit.aero/mizrak-u-fuzesi-kaan-bot-kullanacak




  • İlk yerli türbin kanadı üretildi

    "Ürettiğimiz teknoloji, uçak ve otomobil motorlarının altyapısı sayılabilir."

    TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Yeniköy Elektrik Üretim AŞ'nin talebiyle Yeniköy ve Yatağan Termik Santrallerinde kullanılmak üzere 92 üçüncü kademe buhar türbin kanadı üretti.

    Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Yeniköy Elektrik Üretim AŞ'nin (YEAŞ) talebiyle Yeniköy ve Yatağan Termik Santrallerinde kullanılmak üzere 92 üçüncü kademe buhar türbin kanadı üretti. Kanatlar, Yeniköy Termik Santrali'nde düzenlenen törenle teslim edildi.

    TÜBİTAK MAM Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Makaracı, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu, TÜBİTAK ve paydaşlarının, YEAŞ'ın talebiyle ciddi bir araştırma sürecine girdiğini söyledi.

    İthal edilen buhar türbin kanatlarını Türkiye'de üretmeyi başardıklarını kaydeden Makaracı, çalışmanın yaklaşık 2 yıl sürdüğünü belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

    TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü Kritik Metalik Malzemeler Grup Lideri Doç. Dr. Havva Kazdal Zeytin, proje sayesinde Türkiye'nin yakın gelecekte kendi motorlarını üretebileceğine dikkati çekerek, "Ürettiğimiz teknoloji, uçak ve otomobil motorlarının altyapısı sayılabilir" dedi.

    Türbin kanatlarının malzeme ve altyapı yönünden Türkiye'de yapılamayacağı yönünde algılar bulunduğuna işaret eden Zeytin, projede TÜBİTAK'ın bilgi birikimiyle Omtaş Çelik AŞ, CNK Havacılık ve Termoindüksiyon firmalarının teknolojisinin kullanıldığını belirterek, "Maliyeti de yurt dışının yarısı oldu" diye konuştu.

    YEAŞ Genel Müdür Yardımcısı Serdar Toprak, Türkiye'de yerli teknoloji kullanan ilk termik santral olduklarını bildirdi. Santrallerinde yerli teknolojiyle enerji üretimi çalışmalarına 2011 yılında TÜBİTAK ile başladıklarını belirten Toprak, "Kısa sürede elimizdeki örneklerden daha iyilerini yapabileceklerini anladık. İnşallah montajdan sonra ne kadar faydalı olduklarını göreceğiz. Bu projeyle diğer santrallerde de yerli teknolojinin kullanılmasına öncülük etmiş olacağız" dedi.

    Teslim töreninin ardından buhar türbin kanatları sisteme entegre edildi.

    http://www.trthaber.com/haber/bilim-teknik/ilk-yerli-turbin-kanadi-uretildi-132404.html




  • Milli uydudan sonra milli rampa!

     Türk Savunma Sanayi



    Yerli gözlem uydusunun ardından ilk yerli haberleşme uydusunu yaparak 2019’da uzaya göndermeyi planlayan Türkiye, uydu fırlatma sistemi konusunda da 2023 itibarıyla dışa bağımlılığına son vermek istiyor.

    Milli uydudan sonra milli rampa!
    Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık, Türkiye’nin kendi uydu fırlatma rampasını yapmak istediğini ve bu konuda çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi. Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Roketsan’ın ortaklaşa yürüttüğü projenin fizibilite çalışmalarının tamamlandığı ve milli rampanın maliyetinin 1 milyar lira olarak hesaplandığı öğrenildi. Fırlatma üssünün yeri konusunda ise Muğla seçeneği üzerinde durulduğu bildirildi.

    Türkiye dünyanın sayılı ülkesinin sahip olduğu kendi uydusunu fırlatma sistemine sahip olmak için çalışmalarını sürdürüyor. Cumhuriyetin 100. yılına yetiştirilmesi planlanan proje uydu fırlatma aracının geliştirilmesi, uydu fırlatma merkezinin kurulması, veri alınması ve takip edilmesi için gerekli uzak yer istasyonlarının kurulması ve buna ilişkin hizmetlerin satın alınmasını içeriyor. İlk yerli haberleşme uydumuzun 2019’da uzayda olacağını açıklayan Işık, Meclis’te bir grup gazeteciyle özel sohbetinde Türkiye’nin artık yerli üretim uydularını uzaya gönderme konusunda dışa bağımlılıktan da kurtulmak istediğini ve kendi uydu fırlatma rampasını da yapmak istediğini söyledi.

    Kaynak: Milliyet




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.