Şimdi Ara

tanrı aşkına garsonlara saygılı olun (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
12.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
192 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Balraos

    Sevmiyorsan neden o isi yapiyorsun ki? Guler yuz gostermek zorundasin.
    sen şu an çalışıyor musun yoksa baba parası mı yiyorsun ?

    eğer baba parası yiyorsan, o para bitince neden çalışıyorlar anlarsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle katılıyorum. Garsondan bir şey isterken bile utana sıkıla istiyorum genelde. Belki de ben abartıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sadece garsona değil herkese saygılı olun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnsana saygısı olmayan kimseye saygı duymaz.. kelimelere takılıp durmanın anlamı yok. Garsona saygı duyun yerine insana saygı duyun dersen doğru olur yoksa biri garsona biri çayxıya biri bilmem neye saygı ister. Önemli olan insan olup insana saygı duyabilmek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Ben de yapıyorum ama bazen de arada kalıyorum. Bir videoda birisi bir görgü kuralından bahsetmişti. Görevlilere yardım ettiğimizde görevlinin kendisine "Sen bu işi yapamıyorsun, aha da böyle yapılır" dediğimizi düşünebileceğini söylemişti. Bence gerzekçe ama hayatta gerzek insanlar da var Halinden tavrından belli olur bir kere tabağı neden uzattığın.

    Bir defasında da yabancı birine "şimdiden teşekkürler" diye yazmıştım. Sinirlenmişti. Emrivaki anlamına geliyormuş Ulan kibarlık olsun diye dedim, te Allahım. Yapmıyosan yapma, senin tribini mi çekecem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumuş -- 18 Şubat 2020; 22:7:59 >




  • imSfenks kullanıcısına yanıt
    Bence senin araştırman gerekmekte ve daha iyi daha çok okuman daha çok anlamaya çalışman...

    “İş Ahlakı Nedir

    Çalışma etiğinin hem ekonomik hem ahlâkî boyutu vardır. Ekonomik yan mül­kiyet realiteleri ve sözleşme ilişkileri tarafından dikte edilir. Çalışan işin/işyerinin sahibi değildir, sermaye sahipleri ve hisse sahipleri işin/işletmenin sahibidir. İşçi, işletmenin sahipleri tarafından işletmenin iyiliği, yani kârlılığı için belirli bir fonk­siyonu icra etmek üzere kiralanmıştır. İşçi böyle yapmamayı seçmekte serbesttir, fakat o zaman en azından yapmayı kabul ettiği şeyi yapmak ve sonra işletmeyi terk etmekte mükelleftir.

    Bir yönüyle işveren işçiye/çalışana ekonomik iyilik yapan/fayda sağlayandır. Kapitalist, işçilere işçilerin mevcut üretiminin kârını görmeden ücret öder. O, kesin olmayan (belirsiz) bir ekonomik ortamda işçinin maaş alan kişilerin, omuzlamasının istenmediği bir riski üstlenmektedir. Üstelik, kapitalist sadece karşılayabileceği bir ücreti ödemek durumunda değildir; o, daima işçilerin rekabet içinde olduğu başka firmalar -hatta piyasada daha az risk alanlar- tarafından çekilmesini önlemeye çalışmak mecburiyetindedir.”

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Çoğu zaman bende yapıyorum bunu.İnsani ahlâk bakımından hoş,görgü kuralları bakımından absürt bir davranış şekli.Ama doğru bildiğimden kolay kolay şaşmam ben 🙂



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BYRM81 -- 18 Şubat 2020; 22:51:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garson orada asgari ücrete çalışan eleman. İşletmedeki bütün sorunların kaynağı garsonmuş gibi bir algı var. Vatandaş garsonu görüyor, garsona patlıyor.
  • Kardeşim olay kimseden görmediğimiz sevgiyi orda bulmak değil

    Ben oraya yemek yemeye gidiyorum, insanın dükkanına, restorantına gelmişim hoş karşılanmak isterim anlatabildim mi? 5 karış suratla ne istiyonuz derlerse orda ben nasıl yemeğin keyfini çıkartayım? Eve yemek söylediğimde bile kurye güler yüzlü değilse bidaha söylemiyorum. Bende mağazada çalışıyorum, gelen hiç bir müşteriye terslik yapmıyorum. Bi şeyler almak için gelmiş güleryüzle bana yaklaşıyosa moralim bozuk olsada yansıtmam.

    Karşılığını veriyorsam hizmet beklerim. Hizmet veriyorsam da karşılığını...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Firedinin kabusu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanların gururunu incitmeye, kalplerini kırmaya gerek yok. Ben her zaman güzel davranırım ama bazıları var onları ayırıyorum felaket küstah oluyorlar.
  • Bunlar derin bilgisi olan incelikli konulardır. İncelikli konular, bu konuda altyapısı olanlar arasında konuşulur.
  • Abim camii nin lokal kısmını çalıştırıyor arada yardıma gidiyorum çile den çıkıyor insan zor iş saldirmamak için zor tutuyorum kendimi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Why Shy kullanıcısına yanıt
    asgari ücret alan garson kaldı mı ya? bizim komiler bile 3000 tl alıyor aylık...
    Bu arada herkes hakettiği gibi hizmet alır. Güler yüzlü efendi gibi konusup sipariş verenle gotu bası oynayan adama aynı hızmet verılmez. Birazda insanların tavırları belırlıyor garsonun davranışını.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bay Robot kullanıcısına yanıt
    Üçüncül ekonomik faaliyetlerde (hizmet sektöründe) çalışan herkes güler yüzlü olmak zorunda. Garsondan bankacıya, doktordan öğretmene kadar geçerli bu. Ayrıca bu nefret nedir anlamıyorum daha önce hiç tanımadığın birine gülümseyerek hoş geldiniz demek neden ve nasıl bir insanın zoruna gider?

    Ben hiç işim olmayan ve tanımadığım hastane personeline bile geçerken göz selamı veren bir insanım. Mekana girmişim, garsonu görüp ''Merhaba'' diyorum, garsonun surat mahkeme duvarı gibi bana bakıyor. NEDEN???

    Edit:
    Konu popüler olduğu için garsonlukta yeni arkadaşlara tavsiye vereyim. Müşteri size ''hesabı alabilir miyim lütfen'' dediğinde ''buradan ödeyebilirsiniz'' diye kasayı işaret etmeyin. Müşteri kasanın orada olduğunu görüyor zaten. Müşterinin amacı size bahşiş vermek. Kasadaki tip boxtan tüm personele değil, sadece size vermek istiyor. Uluorta elden vermek ya da cebe sıkıştırmak insanı rencide edebileceği için adisyon defteri arasına koyulur, bu bir görgü kuralıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitolojiden Biri -- 19 Şubat 2020; 6:33:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

    Geçen bir kebapçıya gittik, bekledik bekledik gelen bakan olmadı. Devamlı gittiğimiz bir yerdi burası. Tadilat yaptılar, kendileri de değiştiler sanırım. Eeeeh, kalk lan gidelim dedik, gittik. Garsona saygı olmaz. Herkes birbirine saygı duysun. Oraya gelip oturuyosam bi güleryüz, bir ilgi beklerim. Sen beni pipilemezsen bende seni pipilemem o kadar basit.

    SONRADAN İLAVE EDİLMİŞTİR:

    Garsonlara, ya da küçük işletmelerde kasaya ufak tefek bahşiş bırakan bir insanım. Fakir halimle ne verebiliyorsam veriyorum. Ayrıca çalışan ezilen tüm insanlara iyi davranıyorum. Selam veriyorum, kolay gelsin diyorum. Gittiğim hastanelerdeki kamu ortamlarındaki güvenlik görevlilerine neskafe dağıtıyorum yapsın içsinler diye. Cahil ergenliğinizle salak salak yorum yazmayın. Yukarıdaki yorumunda garsonun yanına kadar gittim, aralarında muhabbet dönüyordu, pardon dediğimi duymadılar geri dönüp biraz daha bekledik gelmediler. NOKTA!
    Seslenseydiniz hocam bazen yoğun olabiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kişiye göre değişir.
    Herkes aynı değil.
    Aşağılık kompleksi yaşayan öz güven yoksunu çoğu.
  • Adam gibi işine yapana sonsuz saygı. Küfür eder gibi servis açan, sipariş alan olursa terslerim. İstediği kadar öyle böyle olsun. İnsan kendini belli ediyor.

    Kocaeli / Gebze'de yaşıyorum. Kafeler kendini bilmez aptal garsonlarla dolu. Hatta garson diyemiyorum, bu işi hak ettiği gibi yapanlara ayıp olur. Kimse köle değil ama işini yapmak zorunda. bilemedim, ben böyle düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.