Şimdi Ara

tanrı aşkına garsonlara saygılı olun (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
12.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
192 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Sadece garsonlara değil, kimseye kötü davranmayın.

    Davranış ahlak ile doğru orantılıdır.

    Ahlaksız olana kim olursa olsun yapacak birşey yok..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: II. Ceki

    Zamanında yazları garsonluk yapmıştım, gerçekten çok zor iş. Öncelikle insanlarla uğraşıyorsun zaten. İş arkadaslari arasında en ufak gerginlik bile olsa sıkıntı çıkıyor ve patrondur calisandir çok fazla psikolojik baskı oluyor, fiziksel yorgunluk da cabası. Patronun evine boya badana yapmaya gittiğimi bilirim ben. Beraber çalıştığım insanların abartısız bir şekilde %90 ı bir baltaya sap olamamış ve olamayacak boş insanlardı. Onlara uyum sağlayamadığında da gerçekten insan çalışmaktan soğuyor. Bir de bunu müşteri tribini eklersek çekilmez bir hal alıyor. Garsonlar nazik, anlayışlı musterilere gerçekten zevkle servis yapar, özellikle ben. Ne bileyim özenerek hizmet eder. Ama herifin biri gelir de bu çay çok açık olmuş, şekersiz içiyorum ben al kaşığı, koftem neden soğuk(izgaradan yeni çıkmış ) falan diyen birisi olunca bir an önce kalkıp gitsin diye bakıyorsun, garsonlara iyi davranın.
    ben de çay bahçesinde çalışmıştım: aksi müşteri adamın enerjisini harcıyor yoruluyorsun. güleryüzlü müşteri de uçar gibi yorulmadan gidip geliyorsun. bahçenin uzak sote köşesine giden pek olmazdı. birileri gitti. boşları almayı unuttum yoğunluktan. müşteri " gelmenizi çok bekledik kalkıp gidemedik sizin yüzünüzden dedi (kısmen haklı tabi). Daha sonra başkaları soteye oturunca çayları verdim ve "isterseniz parayı peşin alayım unutunca bekleyip durmayın istediğiniz zaman gidersiniz dedim. " kaçmıyoruz ya niye peşin istiyorsun " diye tersledi. peşin alma sebebini anlatmıştık ama dinlememiş.
    akşam 20:30 civarında belli bir yer aile bölümü olarak kullanılırdı. akşama doğru iki kişi geldi oturdu 20:30 olunca "burası aile yeri isterseniz başka yere alalım dedim " neden daha önce söylemedin kalkmak zorunda kalmazdık diye terslediler. Saha sonra başka bir gün 20:15 gibi aile bölümüne 2 bekar oturdu. "burası akşamları aile bölümü isterseniz başka yere oturun" dedim. "aileler gelince kalkarız" diye terslediler.
    Velhasıl aynı durumda aynı tavır her müşteride/ İnsanda aynı tepkiyi sağlamıyor. şu an beyaz yakalı denilen meslek sahibiyim. işyerinde genelde genç hayat ve iş tecrübesi az gençler garsonluk yapıyor. ilk başlarda tedirgin çekingen yaklaşıyorlar doğal olarak. kendimin de garsonluk yaptığımı fırsat bulunca söyleyip espiriler ile rahatlatmaya çalışıyorum: Hayat zaten zor bir de biz birbirimize zorlaştırmayalım




  • Carisma70 kullanıcısına yanıt
    Gerçekten iyi müşterilere denk gelince zevk alıyor insan, mesela ben çay bahçesinde çalışırken üniversiteye geçme donemindeydim, klasik birkaç müşteri hep nasıl gidiyor açıklandı mı sınav nereye gideceksin diye sorup duruyorlardı. Hatta bir tanesi bir gün oğlunu getirmişti İTÜ de okuyormuş dükkanı kapattıktan sonra 2 saat oturup muhabbet etmiştik, 2 hafta önce bir kafede abi beni görüp yanıma geldi sohbet ettik, ertesi gün de oğluyla buluştuk saatlerce sohbet muhabbet. Gerçekten bazen guzel insanlar çıkabiliyor karsina. Ancak diğer arkadaşları da anlıyorum gerçekten bazı garsonlar tabiri caizse davar gibi davranıyor müşteriye ben bile yaptığım işten soğuyorum. Size güzel davranana siz de güzel davranın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WarSaw

    dert ettiğiniz şeye bakın şunun şurasında 15-20 sene sonra garson insan diye birşey kalmayacak niteliksiz vasıfsız insanların daha fazla eziyet ve zulüm çekmesine gerek kalmayacak robotlar herzaman güleryüz ile yürütecek o işi :))
    Pislik de ypılmayacak demek oluyor bu, biz naneyi yedik bari çocuklarımız rahat rahat gtsin iyi hizmet alsın umarım en kısa zamanda bu mesleklere robotlar alınır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bay Robot kullanıcısına yanıt
    Hiç katılmıyorum. Müşteriye muamele diye bir şey var. Burada muameleden kastım gelsin vücudumu yalasın değil elbette. Ama güzel davranmak zorundasın.

    Senin mantığınla oturalım masaya adamın biri gelsin ne istediniz desin söyleyelim getirsin koysun gitsin. Böyle işletme çok seni oralara alalım biz.

    Eğer sen bir yer işleteceksen güler yüzlü, samimi, hoş sohbet bir yer oluşturacaksın bu bir. Bana kölelik yapsınlar demiyorum ama tuhaf tuhaf hareketler senli benli konuşmalar tabağı kafamıza fırlatır gibi hareketler yapıldığında kimse oraya bir daha gitmez.

    Bunun tabii bir de müşteriyi ciddiye almama, hadi ya geçiştir tarzları var ki beni deli ediyor. Misal Burger King abi tavukburger ekstra mayonezli olsun diyorum söyleyin diyorum tamam diyor söylemiyor. İzliyorum gözümle kimse onun içine ekstra mayonez atmıyor. Zaten afedersin göt kadar menü olmuş 20 lira en az. O mayonezi atacaksın kardeşim. atacaksın bu kadar basit. Söyle diyorum söylemiyor. Umursamamazlık var işine odaklı değil. o zaman çalışmayacaksın bu kadar basit. Ondan sonra her defasında götürüp geri veriyorum bir mimikler atıyorlar bir üflemeler püflemeler görmeniz lazım. Ulan bu kadar canın sıkılıyorsa çalışma kardeşim başka iş bul ya da bize yansıtma. Ben senden haksız, gereksiz, abartı bir şey mi istedim? Ekstra hakkım varsa onu kullanıyorum bu kadar basit. İnsanlara iyi davranmak zorunda her çalışan. Morali bozuk, az para kazanıyor diye kötü davranma gibi bir hakkı yok.

    Tabii siz de bir tuz eksik diye ortalığı ayağa kaldırmamalısınız orası ayrı ben diğer açıdan konuştum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheFormul -- 20 Şubat 2020; 13:23:3 >




  • Sevdiğim mekanlar'da mutlaka ama mutlaka bir masam vardır full çekseler bile herkese doluyuz deseler bile benim masam her zaman vardır istediğim zaman giderim çalışanlara insan gibi davranıp muhabbet ederim her zaman emeklerinin karşılığını fazlası ile veririm her gittiğim'de el üstünde tutarlar bu ne maddiyattan nede benim harcadığım paradan kaynaklı, insan gibi davranırsan insan gibi karşılık görürsün malesef çalışanlar'dan birşey istemesini bilmeyen kendini eğitememiş kişiler var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: II. Ceki

    Gerçekten iyi müşterilere denk gelince zevk alıyor insan, mesela ben çay bahçesinde çalışırken üniversiteye geçme donemindeydim, klasik birkaç müşteri hep nasıl gidiyor açıklandı mı sınav nereye gideceksin diye sorup duruyorlardı. Hatta bir tanesi bir gün oğlunu getirmişti İTÜ de okuyormuş dükkanı kapattıktan sonra 2 saat oturup muhabbet etmiştik, 2 hafta önce bir kafede abi beni görüp yanıma geldi sohbet ettik, ertesi gün de oğluyla buluştuk saatlerce sohbet muhabbet. Gerçekten bazen guzel insanlar çıkabiliyor karsina. Ancak diğer arkadaşları da anlıyorum gerçekten bazı garsonlar tabiri caizse davar gibi davranıyor müşteriye ben bile yaptığım işten soğuyorum. Size güzel davranana siz de güzel davranın.
    zonguldakta denize sıfır bi lokantaya götürdü arkadaş. tatlı faslına geldi. oranın kabak tatlısı meşhurmuş. ben yine de başka tatlı siparişi verdim. garson kaşlarını çatarak "niye kabak tatlısı almıyorsun" diye sordu, hesap sordu, fırça kaydı, azarladı..... Ne derseniz deyin işte




  • Carisma70 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok fazla geri kafalı insan var, öyle böyle değil, şöyle bir şey anlatayım, gece 12 de bitiyornis otobüs olmadığı için patron vw cady ile birakıyor bizi. Bir tane de bulaşıkçı abla geliyor. En çok da onlara üzülüyorum orda sabahtan akşama gün yüzü görmüyor, bir hafta izin aldığı için onun yerinde çalışmıştım, çöp atmaya dışarı çıktığımda gözümü acamamistim siz dusunun. Her neyse işte abla normalde on koltuğa oturur bu sefer noldu hatırlamıyorum arkaya oturdu, öne oturan eleman aynen şu cümleyi kurdu "abla da arkaya oturdu ama, neyse zaten bişey olmaz sizin anneniz sayılır". Annem olmasa nolur s. ecez sanki tövbe estagfurullah. Böyle insanlar çok dolu. Bir anımı daha anlatayim. Saat 9 gibi en yoğun düğü saatler mekanın. Babam yaşında olan bı abi gitti ızgaraya siparişi vermeye(normalde bize verir biz giderdik) neyse sonra gitti tabakları da kendi hazırlamış geliyor, ulan dedim noluyo acaba. Gitti masaya verdi siparişleri, elinde bir tabak kalmış. Masa 4 kişilik 5 pors.siparis vermiş. Normalde kimse bişey demez çünkü insanın canı çıkıyor çünkü olay da bu değil zaten. Neyse depo gibi bı yere indi ama masalara çok yakın bı yer yedi orda ekmek falan istedi. Ertesi gün gittim ise kolay ge... Derken birden bağırmaya başladı bana" aşağıda dün sen mi yemek yedin her taraf ekmek olmuş" dedim abi ne alaka sen yemedin mi orda ya diye. " Ben onu bunu anlamam aşağıda kimse yemek yemeyecek" dedi. Bu adam aynı zamanda kasadan para çalmış da bir adam. Anlat anlat bitmez. En ayıbı da bahşiş çalma, bahşişler kutuya atılır pazar günü eşit bölünür. Bu adamlar yüklü bir para olunca cebe atıyor. Hani tamam ben yazın bir iki ay çalışıyorum onlar boğaz doyuruyor oradaki işleriyle, ama yine de benim emeğime yazık oluyor, size abartmadan söylüyorum günlük en ama en az 5000 kalori yemek yiyordum, ama 1 ayda 10 kilodan fazla verdim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E96D116AC

    kesin yaşanmıştır bu yazdıkların
    Kesin yaşandı.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.