Şimdi Ara

tanrı aşkına garsonlara saygılı olun (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
12.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
192 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Onlar da bana saygılı olsun son lokmayı ağzıma attığım gibi masayı toplaması s. g der gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bay Robot kullanıcısına yanıt
    Konu sahibine %100 hak verirken sana da nedendir acaba ki tam tersine %100 haksız buluyorum. Üniversite'de garsonluk yaptım. Kendi kardeşim okurken part time garsonluk yaptı/yapıyor. Hizmet sektöründesin, işin insanlarla yüz yüze olmak. Müşteri garsona nasıl saygı duyması gerekiyorsa, garsonda müşteriye ve işine saygı duyması gerekmekte. Bu ilişki olmayan yerde bir gelen müşteri ikinci defa gelmez. O patronda o personeli çok tutmaz. Çok tutuyorsa o iş yerinin geleceği olmaz. Bununla birlikte yapmacıkta olsun yüzü gülümsemek zorunda. Hiç bir iş sahibi gel müşterinin suratına somurt diye para vermez. Parası az çok tartışılır konuşulur. Konu o değil ama garsonsan hizmet veriyorsan oraya geldiysem suratıma somurtan biri olduğunda lafımı sokarım onun kötü giden gününü daha da kötü yaparım.

    Kendi iş yerimde de nadir de olsun müşteri gelir. Belki nefret ettiğim birisi, belki günüm/modum düşük, belki iyi davranmak istemiyorum. Ama bu benim "İŞ AHLAKIM" gereği ona düzgün davranmam gerekir. Bunu yıkıklık olarak görüyorsan iş ahlakı konusunu biraz araştırman gerekmekte.




  • Kıbrısta bir otelde kalıyoruz Pakistanlı garson var ve biz ona bahşiş bırakalım diye inanılmaz şaklabanlıklar yapıyor, hatta biz otele gitmeden yorumlarda Pakistanlı garsonun namını duymuştuk ve çok merak etmiştik. Bizim de huyumuzdur otelden ayrılırken bir ya da iki kişi seçer yüklü bir bahşiş bırakırız, fakat bu Pakistanlı'ya bahşiş vermek hiç içimizden gelmedi çünkü bir bahşiş istemediği kalıyordu, altımızdan girip üstümüzden çıkıyordu bizde son gün işini hep düzgün yapan çok saygılı temiz yüzlü Afrikalı bir kız vardı ona çok yüklü bir bahşiş verdik, kızın şaşkınlığı ve sevinci paha biçilemezdi, zira bu Paki yüzünden kimseye bahşiş kalmıyordu.
    Hep uzaktan gözlerim kim temiz yüzlü itilip kakılıyorsa ona bahişi veririm. Çok zengin değilim yanlış anlaşılmasın ama insan mutlu etmek aslında çok kolay. Mesela berbere giderim , orada bir genç vardır yerleri süpürür üstünüzdeki kılları temizler vs yahu çok değil 5 lira verseniz mutlu edersiniz onu, tabi ben berbere ödediğim kadar çırağa da bir bahşiş bırakıyorum ( zaten çok sık traş olan biri değilim) berber duyacak şekilde bunu sadece sana verdim bu senin diyorum, güzel hizmetin için çok teşekkür ederim diyorum, çünkü o değerli bir insan ve bu teşekkürü hak ediyor.
    Eve yemek söylediniz kurye geldi online ödediniz ama gelen çocuk yağmurda çamurda elli tane siparişi yetiştiriyor yemek 50 lira ne var 5 lira da verip onu mutlu etseniz inanın iyilik çoğalarak devam ediyor ve dönüp sizi buluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AFBC3338C -- 18 Şubat 2020; 18:31:24 >




  • Karşındaki insanı paranla kiralıyorsun.Kimse kendini fazlası sanmasın.%1 için çalışan %99'luk kesimiz,kimse duyar kasmaya kalkmasını böyle geldi böyle gider.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bay Robot

    Adamın işi getir götür yapmak. Gülmek gülümsemek zorunda değil.

    Bu gülümseme bekleyen yıkıkları bir ben mi anlayamıyorum ya hu...

    Adamların çoğu saatlik beş liraya karın tokluğuna çalışıyorlar.

    Görmemiş olabilir, elinle veya kullanmayı biliyorsan ağzınla çağırabilirdin ama nerede sende o özgüven ondan bile utanmışsın...

    Gören de bahşiş verecek sanacak, sana göre o adam maaşını alıyor ne gerek ve bahşişe falan değil mi?

    Edit: ulan adamın yüzünü göre göre maksimum 30 saniye görüyorsunuz onda da yapmacık da olsa sırıtsın diyorsunuz çok garipsiniz.
    Özellikle gittim çağırmak istedim ama arkadaşlarıyla goygoy yapmaktan benimle ilgilenmedi.

    Sonra bahşişte vercektim? Ki veriyorum zaten.

    NOOOOOLDU?

    İşte böyle ergenliğine bakmadan bilmeden sormadan anlamadan konuşursan "yüküklörü önlömüyöm" diye dırdırlanır durursun.




  • Hizmet satın alınır , insan kiralanmaz.
  • Yuklu bahsis ne kadar merak ettim dogrusu. Birakilan yuklu bahsisler surekli konu ediliyodu sizde sanirim. Nice story

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Her gittiğim mekanda garson arkadaşlara son derece nazik davranırım. Hatta samimi olmak adına kanka bakar mısın? gibisinden seslenirim. Hepimiz insanız, hepimiz aynıyız.
  • Tatar 55 kullanıcısına yanıt
    Sizde derken , anlayamadım geçekten?
  • Yahu yapım icabı kimseye ukala yada eizici davranmak huyum değil. Ama çok kez şahit oldum, yaşadım ; ben gayet efendi şekilde isteklerimi söylüyorum, sonrasında bana yapılan muamele hiç hoş değil. Fakat oradan bu dediklerini yapan birisi çıkıyor geliyor hem ağzı bozuk hem ukala! Tabi garson beyler hemen önlerini ilikliyorlar falan. Bırak ya ne tanrısı ne zeusu. Toplumun başı kesiminden insanlar kendilerine eziyet edene saygı gösteriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı insanların beklentilerini anlayamıyorum. 20 lira hesap gelen yerle 1000 lira hesap gelen yerin hizmetini aynı bekliyor.
  • ben tanrıları yada tanrıçalarınada aşık değilim Çünkü Ben tek Yaratıcı olan

    El-İlah a inanıyorum

    ama garson konusunda katılıyor kasıntı insanlardan nefret ediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hüsami -- 18 Şubat 2020; 19:37:4 >
  • Sadece garsonlara değil diğer hizmet sektörlerinde de benzer durumlar sözkonusu. Bu tür davranışlarda bulunan tipler son derece ezik, karakter yoksunu, insanlıktan nasibini almamış kültürsüz insanlar oluyor. Kamu sektöründe de memurlara da zaman zaman hadsiz ve saygısız davranışlarda bulunan, emir kipinde iş yaptırmaya çalışan insanlara rastlıyoruz. Böyle adamların haliyle işleri rast gitmiyor.

    Saygı göster saygı gör.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korgeneral -- 18 Şubat 2020; 19:57:27 >
  • Bir insanın karakterini öğrenmek istiyorsanız temizlik görevlileri ve garsonlara davranışlarına bakın. Otorite elde edince bir insan kendini bozuyorsa ondan bi cacık olmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hadi ama dostum müşteri her zaman haklıdır ha ?
  • Bakarsın vuhan yarasa çorbası katar yemeğine. Öyle bir kamera kaydı vardı geçen, kadının biri apartman kapısını tükürüklüyor hastalığım varsa komşulara da bulaşsın diye. Bazen bilimkurgu korku filmleri gerçek hayat olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keyifleri bilir hocam.Eğer yediklerinin içtiklerinin sadece istedikleri şeyi ihtiva etmesini istiyorlarsa xD hürmet,saygı ne varsa göstermeleri lazım
  • Sevmiyorsan neden o isi yapiyorsun ki? Guler yuz gostermek zorundasin.
  • 2 ay otelde garson olarak çalıştım.

    sonsuz + lamak istiyorum bu konuyu.

    özellikle lüks otel veya restaurantta çalışırsanız ne demek istediğimi anlarsınız. sanki adamların kölesiymişiz gibi muamele görüyorsunuz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.