Şimdi Ara

Red Dead Redemption 2 Yama Projesinin İptali (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
542
Cevap
5
Favori
55.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
109 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Siz baştan şimdiki yorumunuz gibi olgun ve yapıcı bir şekilde konuşsaydınız elbette bende farklı yorumlardım. Ama siz karşınızdakine hee aynen yasal sektör muhaha gibi çocukça yaklaşımda bulununca bende bu tarz bir yorum yaptım. Aslında aranızda geçenler umrumda olmazdı ama emeğe büyük saygım olduğu için emek verenlerin böyle (Çana yoksa RDR 2 yamasını veymediley mi) gibisinden dalga geçilip aşağılanmalarını midem kaldırmadığı için yazma gereği duydum.

    Aksi takdirde ne size ne ekibinize hakaret etmeyi emeklerinizi gelinen süreçte ne yaşanırsa yaşansın şikayet etmeyi aklımdan bile geçirmedim. Zaten bu tartışmaları sidik yarıştırmaları çok gereksiz ve boş bulduğum için konuya iştirak bile etmedim.

    Sonuç olarak ama sizden ama bizden kaynaklanan hatalar olduysa bile artık uzatmanın kalp kırmanın manası yok. Sizinde dediğiniz gibi geçmişe sünger çekilip geleceğe bakılması lazım artık.




  • alex59 kullanıcısına yanıt
    Size karşı bir suçlamam yok zaten hocam. Arkadaş bir şeyleri açıklamaya çalışan herkese karşı böyle konuştuğu için anladığı dilden yazdım. Ki yazdığımda da falso diyebileceğimiz tek kısım "hee ordinaryüs" kısmı. Bazı insanları ne yapsanız da kazanamazsınız. Kıstaslarınız için ayrıca teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WesterLandX -- 4 Eylül 2020; 12:4:50 >
  • Ha bu arada, Şu laf anlatmaya çalıştığınız arkadaş için yazdım. Yanlış anlaşılma olmasın sonra. :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WesterLandX

    hee aynen yasal sektör. take two her oyunlarına yapılan moda o yüzden dava açmakla tehdit ediyor. ha yok bana inanmıyorsan "rockstar sues" ya da "take two sues" diye bir google araması yapabilirsin. ücretlisinden bağış mantığıyla çalışanına, oradan da ücretsizine kadar dünya insana dava açtılar.

    hala gelmiş para muhabbeti yapıyorsunuz. herkes ordinaryüs ülkede, her naneyi biliyorsunuz maşallah
    Bu konuda yanlışsınız. Rockstar sues olayları GTA online a yapılan modları (hileleri) içeriyor. Yoksa Take 2 yada Rockstar modlamaya karşı değil. Eğer moda karşı olsalardı, GTA 5 mod desteği ile gelmezdi. Yada gta için en büyük mod sitesi olan gta5-mods.com olmazdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Iron Man - SuraSide I kullanıcısına yanıt
    Steam de Civilization serisinin resmi Workshop u var hala gelmis Take Two modlara dava aciyor djyor. Bos verin neye inaniyorsa ona inansin. Daha fazla boyle tiplerle muhattap olmamak icin blokluyorum artik. Bunlar da saniyor ki soyleyecek bir seyim yok. Ben bilale anlatir gibi zibilyon tane ornekle acikliyorum o gelmis bana online da hile yapmaya olanak saglayan modlari soyluyor. Cehalet zor zanaat.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Iron Man - SuraSide I kullanıcısına yanıt
    fivem ve openiv için yapılanlar ne o zaman hocam? yukarıdakim mesajlarda görsellerini de attım. ki basit bir aramayla benim bulduğumun 10 katından fazlasını bulabilirsiniz.

    ha ayrıca, gta5 mod desteği ile falan gelmedi. gta 5 in resmi olarak mod desteği yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WesterLandX -- 4 Eylül 2020; 14:23:41 >
  • FiveM konusunu da bu konunun en basindan ben soyluyorum zaten. Bu mod ilk ciktiginda mod yapimcilari banlandi, twitch de reklamini yapanlar banlandi cunku Take Two ticari bir yama olarak goruyordu. Yama hic parayla satildi mi bilmiyorum ben bu yamayi ilk duydugumdan beri bu yama ucretsizdi, sadece patreon gibi sitelerden bagis aliyorlardi ve zorunlu degildi. Yani bagis atmadan da yamayi ucretsiz edinebiliyodunuz, bu isin usulu de budur zaten. Bagis atanlara da bagis miktarina gore server kiralama, ucretsiz server kurulumu ve 7/24 uzaktan teknik destek gibi imkanlar veriyorlar. Ama mod dosyalarini herkes hicbir bagis atmadan sitelerinden ucretsiz bir sekilde indirebiliyor.

    Daha sonra belli ki yama yapimcilari ve Take Two oturup anlasmislar ve yillardir yama piyasada, twitch de binlerce insan yayinini da yapiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WesterLandX

    fivem ve openiv için yapılanlar ne o zaman hocam? yukarıdakim mesajlarda görsellerini de attım. ki basit bir aramayla benim bulduğumun 10 katından fazlasını bulabilirsiniz.

    ha ayrıca, gta5 mod desteği ile falan gelmedi. gta 5 in resmi olarak mod desteği yok.
    Hocam OpenIV e mesaj atıp durdurun dediler. Sene 2017 ydi. Fakat steamde bir anda olumsuz a döndü yorumlar. Herkes isyan edince, geri adım attılar. Bunu yapmalarının sebebi ise mod üzerinden GTA online a hile yapmaları. Eğer gerçekten modlamaya karşı olsalardı, şuanda GTA 5 e hiçbir şekilde mod yapılmazdi hocam bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iron Man - SuraSide I kullanıcısına yanıt
    hocam benim anlatmaya çalıştığım da bu zaten. sağı solu belli olmayan bir firma bu. fivem de openiv de zamanında büyük davalarla karşı karşıya kaldı. sonra izin verildi.
  • John Sheppard kullanıcısına yanıt
    Senin ve senin gibiler oyunları türkçe oynamayı hak etmiyor.
    Ben firmaların yerinde olsam oyunuma bende turkce eklemem.
    Cunku oyunları kendi dilinde oynamaya karşı çıkan senin gibi bir suru insan var. Ve zaten ulkemizdeki oyun fiyatları pahalı ve pahalanmaya devam ediyor. Bunluna birlikte 300 tl verip aldığımız oyunlarda türkçe desteği yok. Buna ragmen oyunları bizim anlayarak oynamamız icin ceviren emek sarf eden grupların varlıgını sindiremiyorsunuz. Neymis yasal degilmis paralı olamazmış. Bir dusun yahu firma senin dilini ciddiye almamıs oyununa eklememis. Cevirenlerede diyorsunki oyunu cevirme biz ezilmeye alıştık kendi dilimizde oyun oynamak istemiyoruz. Anlamasakda ingilizce oynayacagız. Nede olsa dunya dili ingilizce.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selahattinu19 kullanıcısına yanıt
    Sana zararı olmayan her şey mübah mı sanıyorsun? Düşünce yapınızda büyük sorunlar var.
  • John Sheppard kullanıcısına yanıt
    Terbiyesiz sen önce üslubunu düzelt. Yanıyorsun vs aklınca şaka mı yapmaya çalışıyorsun? Bir şey bildiğinde yok. Çok fazla yazınca yazdıklarım dolu havasındasın o kadar.

    Sana gerekli cevabı vermiş arkadaş. Yok mod ücretsiz olunca yasal bir sektörmüş. Sen daha sektör ne yasal ne onu öğren. Sektör dediğin şey iş alanı ticaret alanı ücretsiz ticaret mi olur? Bu nasıl bir cahillik.

    Aklı sıra buradaki ergen tayfayı peşlerine alıp gazla milletin yoluna köstek olmaya çalışıyorsun tek başarın da o. Sana bu son cevabım. Üslubundan dolayı, cahilliğini kabul ederdim ama edepsizliğini asla.
  • John Sheppard kullanıcısına yanıt
    birde şu yorum var, yahu olayı nasıl kendi istediğin şekilde allayıp pullayıp sürmüşsün . . . burda yapılan senin söyledğin değil kardeş .

    x firmasından bir araba alıyorsun 200 liraya ,. sana satıyor bu aracı , sen bir modifiyeciye gidiyorsun ,aldığın arabayı parasıyla modifiye ediyorsun .bu bukadar basit ve net. . ve o arabayı kullanıyorsun . kısacası oyunu kırıp sana satmıyor senin orjinal aldığın bir oyuna parasıyla eklenti yapıyor, . aracıda parasıyla modifiye yapıyorlar BEDAVA yapmıyorlar, . bilmem anlatabiliyormuyum . olayı kendi anlamak istediğiniz şekilde anlatmayacaksınız , olay neyse öyle anlatacaksınız . allayıp pullayıp yazmayacaksınız.
  • cenkakay08 C kullanıcısına yanıt
    nekadar komiksiniz. yamanın parayla satılmasının kimseye bir zararı olmadığını daha inatlı kabul edemiyorsunuz herhalde . benim yamayı almamın sana bir zararı olmadığını ama senin ( eğer yapmış isen yapmamışsan alınma ) şikayette bulunmanın benim 300 lirama maal olduğunu, yağni aslında bana zarar verenin sen olduğunu daha anlayamadınmı kardeş .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: John Sheppard

    Niyetim iyi değilmiş bak sen Bir yamaya 50₺ isteyenlerin niyetleri çok iyi, benimki kötü öyle mi? Yanıyorsunnn Fuat abi.

    Telif Hakları Yasaları ülkeden ülkeye değişiyor, ama çoğu ülkede TİCARİ AMAÇ GÜTMEDEN yaptığın/paylaştığın modlar için bir ceza almazsın. (bkz: İtalya'daki Sony davası) Sebebi de oyunu ya da cihazı alan kişilerin, kendi ürünleri üzerinde istediği değişikliği yapabilme hakkı vardır. (altını çiziyorum, istediğin değişikliği yapabilirsin, SATAMAZSIN) Ayrıca hiçbir firma ücretsiz yapılan modlar için, mod sahibini gidip dava etmez, bununla uğraşmazlar. Çünkü "ben ticari bir iş yapmıyorum" dediğin an, olay bitiyor. Bunun da en güzel örneği NexusMods sitesidir. Mesela o siteye girip RDR 2 modları indirebilirsin ücretsiz. Sence koskoca Rockstar Games ve Take-Two Interactive firmaları bu siteyi bilmiyor mu sanıyorsun? Neden dava etmiyorlar peki? Neden bu çakma gruba yolladığı gibi ihtar yollamıyorlar sence? Aradaki fark ne? PARA, değil mi?

    Modlama sektörü yasal bir sektördür, firmaların da neredeyse hepsi bu sektöre destek veriyor zaten. Ticari amaç gütmediğin sürece istediğin oyununu yamasını yapar, paylaşırsın. Steam de bile WORKSHOP / ATÖLYE sayfası var. Hatta Steam demişken, Steam ve Bethesda modların parayla satılabilmesi için adım atmışlardı, ne oldu? Olmadı değil mi? Olamaz çünkü işin fıtratına aykırı. Modlama sektörü gönüllülük esaslı bir sektördür, bu şekilde başladı, bu şekilde de devam edecek.

    Bunları sen de çok iyi biliyorsun aslında, ama işin gücün laf çarpıtmak. Yanıyorsunnn Fuat abi

    Alıntıları Göster
    1-Yazdıktan sonra keşke yazdığın yazıyı okusaydın. Bir dediğin bir dediğini tutmuyor, insan az tutarlı olur. Sektör dediğimiz şey bir işletmede bir ürün ya da ''HİZMETİ'' paylaştığı ekonominin bir alanıdır. Yani TİCARİ AMAÇ GÜTMEDEN olunan bir şey değildir.
    2- ''Bir yamaya 50₺ isteyenlerin niyetleri çok iyi, benimki kötü öyle mi?''
    50Tl çok geldi diye düşünüp fiyatı 30tl çektiler ve bu yetmezmiş gibi aylık ödeme sistemi getirip 20tl gibi fiyatlada yamayı alabilirsiniz dediler. Şimdi bu insanların niyetlerimi kötü yoksa seninkiler mi?
    3-Kişisel olarak tanımadığın bir insan hakkında aklınca espiri yapmak sence hoş bir şey mi?

    Dostum umarım yazdıklarımı anlamışsındır...




  • mehmetkarakuş M kullanıcısına yanıt
    Turkce yamaya ihtiyac duyan kim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • FUAT HOCAM SİZE MOD ÜCRETSİZ OLUNCA YASAL DİYEN O ARKADAŞ KAFASINA GÖRE YAZMAKTA ISRARLI . ALIN SİZE EN BASİTİNDEN O BEDAVA OLUNCA ŞİKAYET ETMEDİĞİNİZ GTA 5 İN LİSANS HAKKI . . YAZICIDAN ÇIKARIN KIVIRARAK CEBİNİZE KOYUN EZBERLEYİN .

    LİSANS
    Bu Sözleşmeye ve hüküm ve koşullarına tabi olarak, Lisans Veren, size Yazılımın bir kopyasını tek bir Oyun Platformunda kişisel, ticari olmayan kullanımınız için kullanmak üzere münhasır olmayan, devredilemez, sınırlı ve geri alınabilir bir hak ve lisans verir. Yazılım belgelerinde aksi açıkça belirtilmedikçe, Lisans Veren tarafından amaçlandığı şekilde (örneğin bilgisayar, mobil cihaz veya oyun konsolu). Lisans haklarınız, bu Sözleşmeye uymanıza bağlıdır. Bu Anlaşma kapsamındaki lisansınızın süresi, Yazılımı kurduğunuz veya başka bir şekilde kullandığınız tarihte başlayacak ve Yazılımı elden çıkarmanızın veya bu Anlaşmanın feshedilmesinin daha önceki tarihinde sona erecektir (aşağıya bakınız).

    Yazılım size satılmaz, lisanslanır ve işbu belge ile Yazılımdaki hiçbir mülkiyet veya mülkiyetin devredilmediğini veya devredilmediğini ve bu Sözleşmenin Yazılımdaki herhangi bir hakkın satışı olarak yorumlanmaması gerektiğini kabul edersiniz. Lisans Veren, tüm telif hakları, ticari markalar, ticari sırlar, ticari adlar, mülkiyet hakları, patentler, başlıklar, bilgisayar kodları, görsel-işitsel efektler, temalar, karakterler, karakter adları dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere Yazılımın tüm haklarını, unvanlarını ve çıkarlarını elinde tutar. , hikayeler, diyalog, ayarlar, sanat eserleri, ses efektleri, müzik çalışmaları ve ahlaki haklar. Yazılım, ABD telif hakkı ve ticari marka yasaları ile dünya çapında geçerli yasalar ve anlaşmalarla korunmaktadır. Yazılım tamamen veya kısmen herhangi bir şekilde veya ortamda kopyalanamaz, çoğaltılamaz, değiştirilemez, değiştirilemez veya dağıtılamaz, Lisans Verenin önceden yazılı izni olmaksızın. Yazılımın tamamını veya herhangi bir bölümünü herhangi bir şekilde veya ortamda kopyalayan, çoğaltan veya dağıtan kişiler, telif hakkı yasalarını isteyerek ihlal edecek ve ABD'de veya bulundukları ülkede hukuki ve cezai cezalara tabi tutulabilir. ABD telif hakkı ihlallerinin, ihlal başına 150.000 ABD dolarına kadar yasal cezalara tabi olduğunu unutmayın. Yazılım belirli lisanslı materyaller içerir ve Lisans Verenin lisans verenler de bu Sözleşmenin herhangi bir ihlali durumunda haklarını koruyabilir. Bu Sözleşme kapsamında açıkça verilmeyen tüm haklar, Lisans Verene ve duruma göre, lisans verenlerine aittir. telif hakkı yasalarını isteyerek ihlal edecek ve ABD'de veya yerel ülkelerinde hukuki ve cezai yaptırımlara tabi tutulabilir. ABD telif hakkı ihlallerinin, ihlal başına 150.000 ABD dolarına kadar yasal cezalara tabi olduğunu unutmayın. Yazılım belirli lisanslı materyaller içerir ve Lisans Verenin lisans verenler de bu Sözleşmenin herhangi bir ihlali durumunda haklarını koruyabilir. Bu Sözleşme kapsamında açıkça verilmeyen tüm haklar, Lisans Verene ve duruma göre, lisans verenlerine aittir. telif hakkı yasalarını isteyerek ihlal edecek ve ABD'de veya yerel ülkelerinde hukuki ve cezai yaptırımlara tabi tutulabilir. ABD telif hakkı ihlallerinin, ihlal başına 150.000 ABD dolarına kadar yasal cezalara tabi olduğunu unutmayın. Yazılım belirli lisanslı materyaller içerir ve Lisans Verenin lisans verenler de bu Sözleşmenin herhangi bir ihlali durumunda haklarını koruyabilir. Bu Sözleşme kapsamında açıkça verilmeyen tüm haklar, Lisans Verene ve duruma göre, lisans verenlerine aittir. TRANSLATEDİR .

    BURDA DİYORKİ EN BASİT ,DİL DOSYALARI GÜVENLİKLİ BİR DOSYADIR , DİL DOSYALARINA ERİŞMENİN DAHİ YASAK OLDUĞUNU SÖYLEMİŞ . SUÇ DEMİŞ . NELER VAR NELER DAHA SAYSAM BİTMEZ . . . AMA ŞİKAYET ETMEDİNİZ GTA 5 YAMASINI BEDAVA DİYE . YASAL OLMAMASINA RAĞMEN KULLANMIŞSINIZDIRDA BİR ÇOĞUNUZ EMİNİMKİ . . DEMİŞTİM YA İŞİNİZE GELEN DUYARLISINIZ DİYE. GERÇEKÇİ OLUN EN AZINDAN , BOŞ YAPMAYIN İNSANLARA . KONUŞTUKÇA BATMAYIN .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selahattinu19 -- 4 Eylül 2020; 19:26:37 >




  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.