Şimdi Ara

NOP TDM olayı ve dahası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu oyunu bırakmaya karar verdim zT klanından çıktıktan sonra, en azından bir süre için. 1 hafta öncesinde steam kurmuştum tekrar, Cs 1.6 , source oynar vakit geçiririm arada WOW oynarım diyordum. Güzel bir Cs 1.6 serverı bile bulmuştum kendime =) (sonrasında o serverdan 19 yıl banlandığımı söylemiyorum ^^ )

    Alttaki kilitlenmiş forumu tesadüf eseri okuyunca şimdi, bu oyunda bir camia edindiğimi tekrar anlamış oldum, ben olmasam bile hakkımı savunan insanları görmek beni sevindirdi, teşekkürler herkese.

    NOP olayına gelirsek ;

    NOP TDM sunucusuna girmeden önce GAMAS sunucularında oynuyordum daha çok, ben 18 kişi SD oynamanın kendini sinir etmekten başka bir işe yaradığına inanmadığım için eğer maç yoksa SD değil TDM oynamayı tercih ederim, hatta varsa DM.

    GAMAS bakıma girince'de şans eseri NOP sunucusunu keşfettim. Sunucu performansı çok iyiydi, bunun yanında config'ide çok hoşuma gitmişti, gerek Score limit yerine Time limit oluşu, gerek 1 grenade sınırlaması, gerek performans için map'teki duman&sis efektlerinin kapatılması... Yani oynarken keyif aldığım bir sunucu olmuştu. Eğer TDM oynayacaksam NOP sunucularına giriyordum kısaca.

    O günki olayın gelişimini anlatırsam;

    Serverda oynarken bir anda Disconnect oldum ve atıldığımı gördüm. Tekrardan sunucuya girip ;

    - Az önce admin tarafından mı atıldım eğer öyle ise çıkıcam.... dedim. Cevap EMMITR 'den geldi.

    - evet seni ben attım , wh kullanıyorsun.... Bende bunun üzerine ;

    - Peki, iyi oyunlar.... dedim ve çıktım serverdan.

    Ama hakkaten sinirime dokunmuştu olay, sürekli karşılıklı maç yaptığımız bir klan ; (gerçi eski klanım zT 'de NOP ile bir daha net üzerinden maç yapmayacağımıza dair bir karar almıştık. Sebebi; maç içerisinde gayri ciddi tavırları, hileci suçlamaları, maçın ortasında çıkmalar... parantez içi belirtiyim )
    En azından NOP 'un maç kadrosu tarafından tanınmam.
    Bunun dışında bu oyuna AVAturk zamanında vlnt olarak başlamam ve dağıtma kararı alana kadar Team Violentus 'ta oynamam ( ki bana göre dağalırkenki kadro bir daha toplanamayacak bir kadroydu) sonrasında zT klanında devam etmem.
    Bunlar şüphelenebilecek bir oyuncu olmadığımı görtermesi gereken yeterliliklerdi bana göre.

    Olay'dan sonra ben atılırken server'da bulunan Yuco 'ya ve 2-3 insana daha olayı söyledim, Lan Party'de konu açıldı flm.. Herkes olayın komikliğini kabul etti..

    Lan Party sonrasında da son bir kez daha adminler verken sunucuya girdim ve olayı bilip bilmediklerini sordum..
    Ben özür beklerken ordaki NOP üyelerinin bana ;
    - Evet geçenlerde wall yapmışsın demeleri sinirimi bir kat daha arttırdı. O günden sonrada bir daha girmedim, girmeyide düşünmüyorum bir daha.

    Ayrıca hiçbir zaman oyuna fake girmediğimi ve beni "sun, sntwch ve sunthewhich" nickleri dışında göremeyeceklerini belirteyim de, bir daha rahatsızlık vermeyeceğimi anlasınlar.

    EMMITR 'nin burda yazdıklarına bir cevap vermem gerekirse eğer ;
    Tabiki elinde SS falan yok. Burda herkese snirli sinirli mesajlar atarak haklılığını diretmen, elinde demo&SS olduğunu iddia etmen, (Benim sözüme inanacaklar için belirteyim; resmen yalan söylemen ) senin benim muhattabım olmadığını bana kesinkez gösterdi.

    22 yaşında üniversiteye giden aynı zamanda c.tesi dahil tam mesai çalışan birisiyim. Bu oyunda kendimi gösterme, herkes beni tanısın sevsin çabam yok ve zaten beni tanıyanların bildiği gibi zamanında yok.
    Bizimle daha önce maç yapmış klanlar neden hiç 19:00 'dan önce maç yapamadığınızı merak ediyorsanız bilin sebep benim :)
    Sadece akşamları kısıtlı bir zamana sığdırıyorum bilgisayar zevkimi, o vakitte de olabildiğince stressiz, eğlenerek zamanımı değerlendirme peşimdeyim.
    İnternette gezipte Wh aramayı bırak, bunun için harcayacağım zamana acırım.

    Bu oyunu sayma daha gerilere git.. 1999 SNN zamanında başladığım CS'de bile 1 gün dahi hile yapmadım, merak edip indirmedim bile, o zamanlar vaktimde bol bol vardı daha lise'ye gidiyorduk, her sene 5 zayıf, 7 zayıf :)
    O zamanlarda bile hiç böyle bir şeye yeltenmedim..

    Tek yaptığım hile, SC 'de single oynarkene "showmethemoney" yazmaktan ibarettir. Birde küçük kuzenime WC oynarken "whoisyourdaddy" yazıyorum :)

    EMMITR senden ricam, burada yazdıklarımı kişisel anlama ve cevapta atma. Bu mesajı ben daha önceki forumda kullanmadığım cevap hakkıma istinaden ve ben yokken hakkımı savunan insanlar için atıyorum.
    Yaşın kaçtır, ne düşünerek bana wh kullanıyorsun dedin, elimde SS var nasıl diyebiliyorsun.. Bunları hiç merak etmiyorum.
    Kolay kolay kimseyle polemiğe girmem, az ve öz insanlarla konuşmayı tercih ederim.


    İlk satırlarda da belirttiğim gibi bu oyunu bir süre bırakıcam. Sebep, rahat kendine batan arkadaşlar diyebilirim :)
    Bir anda herşey kontrolüm dışında değişti, belki farklı şekilde hareket edebilirdim ama kendimce doğru olanı yaptım. Herkesi aynı anda sevindiremiyorum, bunu söylediğim kişi hatırlar..

    OSN 'de Ateş Abi'lerin klanına girdiğimle ilgili bir konu var, kendileri haklı olarak açmışlar.
    Klanımdan çıktığım günün ertesi günü saat gece 3'te uyumadan az önce aldığım bir soruya, kıramadan verdiğim bir cevaptı. Rv'ye girmek istemedim, istemiyorumda. Ateş Abi'den özür diliyorum.

    Bana gereğinden fazla stress yaşattı bu oyun. Bir süre olmayacağım. Bana ulaşmaya çalışmayın bir süre onu da yapamayacaksınız.
    Eğer döndüğümde herşey istediğim gibi olursa belki devam ederim.

    Şimdilik 4. kere wow'a mı dönsem, Source mu oynasam bunları düşünüyorum. :)

    Herkes kendine iyi baksın.







  • Bir süre ara verip kafanı dinlemen en iyisi olacaktır. Geri geldiğinde de bizler yanında olmaya devam edeceğiz.
  • hocam sen de kendine iyi baak oyunsuz kalmaaa
  • Öyle server admin'leri var ki ben onlar yaşındayken mahallede maç yapardım, ama şimdilerde o yaştaki çocukların oyuncağı maalesef bizlerin iş çıkışı eğlenmeye, stres atmaya girdiği serverlar oldu. Böyle oluncada alınan kararlarda çocukça olabiliyor.
    Bana sorarsan sen bırak CoD'i bir daha oynamamayı ara vermeyi düşünürken bile iyice düşün derim.
  • bence sen oyun falan oynama hasan, herkesi ownlarsan olacağı budur işte heeh. emmi'ye de burdan biraz daha hakaret ederdim ama konu kitlenmesin şimdi =).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silphatos -- 1 Kasım 2006; 17:34:52 >
  • Hasancım inan senin gibi bir insanın böle insanlar ve böle bi sebepten dolayı zaten kısıtlı zamanında keyif aldığın bir oyunu bırakmak zorunda bırakılman.... hem benim için hem eminim ki seni bilen herkezin üzüleceği bi durum...ama ben eminim ki bu geçici kırgınlığın zamanla düzelir ve yeniden aramıza sunthewhich olarak geri dönersin ya bizimle ya da bizsiz hiç farketmez yeter ki geri dön be hasancım....ama unutmaki biz herzaman seninle beraberiz ve hep öle kalıcaz...buarada konuyla alakasız olarak tam netlik kazanmadan sunthewhich ve wick le tam konuşmadan böle bi forum açıp o insanlarıda kötü durumda bıraktığım için 2 sindende özür diliyorum....kimse kusura bakmasın tekrar istemeden hasanımı ve serhatı zor durumda bıraktığım için tekrar 2 sindende özür diliyorum...saygılar...
  • Sevgili sun

    Cod 2 camiası dediğimiz şey senin de pek ala farkında olduğun gibi neredeyse gelmiş geçmiş en zavallı , mental gelişimini bırak tamamlamayı ; başlatamamış insanlarla dolu , bir avuç insanın birçok ödünler çerçevesinde geliştirmeye çalıştığı bir ortam . Bunun neden olduğu , sorumluları bambaşka bir konu ve burda tartışmaya hacet yok . Ama gönül rahatlığıyla söyleyebileceğim birşey varsa senin bu sorumlular arasında yer almadığın ve düşünme konusunda sıkıntıları olan bir zavallının ancak kendine yakışan hareketleri yüzünden kanımca call of duty 1-2 tarihinin gelmiş geçmiş en çok saygıyı hak eden oyuncusunu kaybediyor olmak samimi olarak beni üzen bir gelişme ..

    Biliyorum ki tek sebep bu değil , biliyorum ki eğlence yoğundan stres yoğun bir oyuna dönüştü bu cod2 ama bu zavallılara meydanı terketmek , kabullenmek bilmiyorum doğru karar mı olur .

    Sonuçta karar senin kararındır saygı duyarız . Ben seni tanıyan birisi olarak şanslı sayıyorum kendimi , wowa 523423. kez dönsen de cs 1.6 da tarih yazsan da arada sırada bir araya gelmek , ne bileyim az da olsa o "öz" konuşmaları yapmak şahsen benim vazgeçemeyeceğim birşey .

    Saygılar & Sevgiler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaXiGeNouS -- 1 Kasım 2006; 20:30:26 >




  • Hasan, herkesi pawnlayınca böyle oluyor işte sfdsfdsdf. Zaten über tdmci sayısında kıtlık vardı şimdi sende gittin çok az adam kaldı.(Efe var ama o da kesmiyor)

    Ayrıca sun'ın kiklendiği gün bende serverdaydım. NoP serverında böyle saçmalıklar görmeye alıştığım için üstelememiştim olayı. Hatta 1 map sonrada ben kiklendim. Tekrar girip neden atıldığımı sorduğumda hiçbir cevap alamadan çıkmıştım. O günden beridir girmem o servera zaten. Bazı kişiler 30 40 kişilik server açıp ellerine rcon geçince kendilerinin aşmış kişiler, tanrı olduklarını zannediyorlar. Zaten herhangi bir tartışmada konsoldan direk "kes sesini" "kapa çeneni oyununu oyna" gibi laflar geliyor. Uzarsa da zaten direk kikleniyorsun. Emmiyle bir kere msnde konuşmayı da denedim ama dediğimi 8 saat anlamayıp herseferinde başka konulara girmesi yüzünden gereksiz bir konuşma oldu. O günden beridir konuşma gereğide duymuyorum...

    Arada bir uğra coda da eğlenelim. (Efeyle zevki çıkmıyor fdssdfsdf)




  • slm,

    valllaha kendı adıma soyleyebılırım sunu,cod1 de oynamaya basladıgımda kafede lan oynuyorduk hergun 10 15 hatta 20 kısıye cıktıgı gunler oluyordu.party tadında gecıyordu.saat 7 de baslayıp 12 ye kadar dmve tdm devam ederdı.sonradan cod:uo cıktı.sonradan dh forumlarında sevgılı masteryoda abimiz cod un onlıne nasıl oynanacagını yazmıs.kesfettım.yavas yavas onlıne oynamaya basladım.sonra superıst cıktı.orda da az oynamadım degıl.hatta benım sayemde kafedekı tum masalara onlıne ıcın uygulama yapmıstık.fakat deep freeze yuzunden pb lı serve de oynayamıyorduk sonradan kesfettık bunu da kafaya takmadan yabancı serverlarda bı ara TCH pb sız cod1 1.5 servesı acmıstı kafeden 2-3 kısı gırıp oynardık zevklı de olurdu ben ona dusmanın nerde oldugunu soylerdım,oda bana...keyıf alırdık oyundan sonra cod2 cıktı benım en ıyı donemım 1.0 da gectı hıcbır hata almadan her serve de oynayabılıyordum,klan maclarında oynayabılıyordum.
    sonra bıgun serve de sun (abi) nın oldugunu gordum sonradan gırmıstı.serverı hatırlayamıyorum.onunla oynarken tanımasamda cok keyıf aldım.kendımı gelıstırmek ıcın karsımda gercekten ıyı bır oyuncu oldugunu goruyordum.(pb fılan cıktı iste)onun oldugu serveyı gorunce gırıp oynuyordum 1-2 dk lıgına olsa da en son oynadıgımız yer 30 kısılık GAMAS tdm servesıdır..bı ara gectım,onu ızledım spec ten aimine hayran kaldım.2-map kendısını ızledım.onun sayesınde cok olmasa da biraz taktık gelıstırdım.
    (yine GAMAS dayken carentan map ydi,TURK.TCH ve SUN vardı.onlar alman ben abd meshur orta bına da b dekı adamları ındırıyorlar alt kattan bende onlara karsı oldugumden arkadan dolanıp gelmıstım.bırı bı pencere de bırı bı pencere de 2sine de caktım dip i:)):) ]

    bu guzel bı benım ıcın hala unutmam TURK ve SUN abiyle keyıfle oynadıgımız zamanları.!

    diger oynadıgım kısılerı de unutmamak lazım..hepsıne frag larından dolayı tesekkur ederım...:):)

    kim ne derse desın SUn da hile yoktur.diyebılırım.olucagına da ınanmıyorum.!

    oncekı kılıtlı forumda da belırtmıstım..bu forumdakı cogu kısınden ıyı bır oyun zekası ve aim i var...

    Bxpace,Nexus,Rd,TURK(TR) dısında kendıme ornek aldıgım oyuncular arasında SUN da var...

    bıraz kafa dınlemesı kendısıne ıyı gelecektır.umarım yenıden cod camıasına doner.

    sevgılerımı saygılarımı sunarım...




  • SunTheWich seni kişilik olarak tanımıyordum açıkçası çok iyi bir oyuncu olduğunu biliyordum ve afedersin seni havalı,artist bir tip olarak düşünüordum gerçekten böyle düşündüğüm için özür dilerim şu yazını okumak bile senin hakkında yeterince fikir veriyor insana .. Hayatında başarılar.. Unutma Codu..
  • hasan gelmiş geçmiş en efendi/karakterli oyuncudur cod2'de şahsi düşüncem.
  • Bende kendisiyle birkac kez oynama imkani buldum. Bence sun tavrin boyle olmamali. Meyve veren agac taslanir unutma, sen hile yaptigini iddia ettikleri icin atilmissin, ben nickim I AM BOT oldugu icin atildim. Yani her yerde tip tip insanlar cikiyoe karsimiza, boyle seyleri dert etme. Keyfine bak, oynamaya devam bence:)
  • hasan, neyse sallla bi sürü şey yazacaktım da boş ver karar verdiysen kendin için en iyi olana karar vermişsindir zaten ama msnden seninle cod muhabbetleri güzeldi "şöyle yap böyle yap" açıkçası adam gibi cevap veren ciddiye alan bi sendin.neyse........
  • Eğer yaşını almış ve belli bir olgunluga erişmiş adminlerin yonettigi serverlarda oynarsanız bu tur sorunlar yasamazsınız. Bugunlerde onune gelen server acıyor ve kendini admin ilan ediyor.
  • hasan lütfen geri dön, bu forumu biraz geç okudum ve yıkıldım açıkcası, bazılarının yaptığının aksine codda oyun olarak öncü olan çok iyi oynayan biri olarak daima mütevazi idin. İçten idin, bildiğim en efendi oyuncuydun. Bazılarının -afedersiniz ama "noob" dicem bu arkadaşlara- seni oyundan soğutmasına izin verme. Güvendiğin kişilerle oynamaya devam et derim.
    ps:wow oynama pls.
  • Sen birşeyi düşünmeden haraket etmeyecek birisi olduğundan hasan , sadece şuan yaptığına saygı duymak geliyor elimden. İstediğin kadar bir arayı ver ve geri dön... Seni arayıp sormuyorum çünkü bunu kendin istemiyorsun ve seni rahat bırakmak istiyorum açıkcası. Belki bu bırakmada benim de bir payım vardır onun ayrı bir üzüntüsünü yaşıyorum. Herşeye rağmen herzaman arkandayım bunu da bilmeni istiyorum...
  • Ara vermeseydin keşke yav
    Senin seçimin yinede ama
  • İlk defa goruyorum boyle bi konu yaşandığını nop tdm. de ve birçok kişinin aynı olaylar yaşadığını görüyorum. İşlerimden dolayı pek oyuna zaman ayıramıyorum yanlız bir şeye açıklık getirmek istiyorum burda ki suçlamalar nopassage clanı ile ilgili olmadığı kesindir. Yani demek istedigim yapılan bir yanlış vardır bunu kabul ediyorum emmiyide çok iyi tanırım heralde kendisi de yanlış düşünüp sun'u kicklemiştir yoksa şimdiye kadar kendininden boyle birşey görmedim. Yaptığının yanlış olduğunu anlamıştır ki sun la görüşmek istedi artık ne konuştular veya konuşmadılar orasını bilmiyorum. Yani uzun lafın kısası olayı nopassage clan'a hatta oyuncularına bağlamak biraz haksızlık gibime geliyor çünkü hiçbir oyuncumuzda nop tdm. in rconu yoktur bu bende dahil. Sadece nop tdm serverda yanlış admin seçimlerinden kaynaklanan problemlerdir bunlar ki eminim onlarıda düzelticeklerdir.

    Bu arda Sun'un dedigi gibi zt'deyken başka bir maçımız vardı oyundan ayrıldığımızı hatırlıyorum ama birçok defa hatta oyundayken bile özür diledigimizi ve oyundan sonrada her zt oyuncusunu gordugümde kişisel olarak özürümüzü iletmişimdir. Yanlız o olaydan oncede Sun diyorki "oyuna girer oyunumu oynar çıkarım" kendine göre öyledir belki ama bana göre kesinlikle öyle degil. İlk zt ile oynadığımız maçta hatırlarsan beni vurduğun zaman alay etmeni hala unutmuş degilim. Evet oyunu güzel oynuyorsun burda herkezin seni tanıdığı kadar bende tanıyorum azçok ama ben iyi oynuyorum diye karşındakileri küçümsersen, dedigin gibi sadece oyunumu oynar çıkarım lafına uymuyor biraz.

    Bu bir oyundur ve gelip hoş zevkli bir zaman geçirmektir ben buna inanırım, evet Sun'a yapılan yanlış anlaşılmadan kaynaklandığına inanıyorum yoksa emmi'ye de güvenim sonsuz dur taaki moh zamanından beri...

    Son olarak da işlerimin yoğunluğu, inaktif oluşum ve bazı konularda anlaşamamdan dolayı nopassage clanından ayrılmış bulunmaktayım. Kendisine bilhassa MaSTeR (hocam) teşekkür ederim. Gerçekten güzel vakit geçirdik herşey için saolun önünüz açık olsun...




  • Cubi o maçı hatırlıyorum, siz durup dururken maç ortasında say'den "grall , krall , krallll, ... " gibi şeyler yazmaya başladınız, olayı anlayamadık tabi başta, maçtan sonra duydumki gralll demek wall yapıyor demekmiş. Siz onu mu ima ettiniz bilmiyorum, ama maç içerisinde oluşan ambians hiç hoş değildi.

    Maç içinde de bizden birisi size cevap verdi say'den. Şimdi ne dedi hatırlamıyorum. Sanırım oda size "grall" yazdı.
    Sende cevap verdin - Ben mi diye ?
    Bende sana - hayır sen küpsün demiştim ki nick'in anlamı bilmiyorum ama ilk aklıma küp geliyor :) Hem ego tatmin etmek isteyen bir insan kendi nick'ini sandviç yapmaz heralde :)
    Yani buna kırılacağını düşünemedim, özür dilerim kızdıysan.

    Kimseyle dalga geçmem yani asla maç içinde. Eğer rakibi ciddi ciddi zayıf bulursam da maçtan sonra bizimkilere bir daha maç almayın derim o takım ile ki gene yansıtmam karşı tarafa. Siz zaten o zayıf takımlardan biri de değilsiniz.

    EmmiTR ile konuşmadım fakat diyecekleri çokta önemli değil, server sizin serverınız istemediği oyuncuyu serverda tutmak zorunda değil.
    Bana seni serverda istemiyorum dese buna bile eyv derim ama wall yapıyorsun deyip atmasına kızmıştım ki artık dediğim gibi önemli değil.




  • senı attım ama sen bu codda attıgım 4 tane adamdan sadece bırısın.bu olaya bu kadar tepkı vermen benı dusundurdu.dıger yazı yazanlar la senı ayrı tutyorum.sun egerkı wh yok ıse senı cagırmama ragmen ırtıbata gecmedın.4 admın var 2.kere senı kım attı bılmıyorum.ama ılkınde sen her ne solersen sole ben dogrusnu yaptım.bu son yazılar bırdaha yazmaaycam.burada canı sıkılanların bırlesıp vede dostlarına da soleyıp yazı yazmalarını saglmak ve ortalıgın karısacagını mı sanıyorsunuz.aherkez ısıne baksın.burdakı hakaret sozcuklerının umarım herkez hesabını verebılır.bu donanım haber adlı sıtede donanımlamı alakalı yoksa baska maksatlar la mı forum verılmektedır.dh yetkıllierı bu sıteyı ne ıcın acmıslar bılmıyorum.

    sun bu tartısmayı daha fazla uzatmayacam.arkadasların solemelerıne karsın yazmak ıstememe ragmen yazıyorum.uygar ınsanlar bu gıbı yerlerde dertlerını anlatmazlar.

    crımson gryn ve dıgerlerı ''silkinin ve kendinize gelin''burasi babanizin parasıyal ınternete gıripte aga lık yapma yeri degıl.once buyuyun vede para kazandıktan sonra....


    kısacası lafın tabırı ıle '' adam gıbı oynayana kımse bırsey demez'' sahsı bır durumu olan gelır anlatır.bu ısı fake yoluyla anlatmaz...

    dh de ıse kalıte dusmesın vede adı ustunde donanım haberle ılgılı yazılar cıksın

    hade ıı calısmalar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmi tr -- 14 Kasım 2006; 14:50:12 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.