Şimdi Ara

Millenicom faturama 4 kat zam yapıp icra dosyası açmıştı (dosya 3 yıl sonra kendi düştü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu çağrı merkezini aradığınızda "COM COM COM MILLENICOM" diye çok aşırı yüksek zeka ürünü nadide bir musiki eseri böğüren şirketimsiden 2014 yılında bir ADSL hattı açtırmıştım. 59 TL olan ve 5 yıl boyunca her ay takır takır ödediğim aylık faturayı bir anda 250 TL'ye yükseltmişlerdi (2019 yılında, o zamanın koşullarında anormal bir rakam). Bu rakamı ödemediğim için aboneliği iptal edip, 3 faturada hattı durdurmalarına rağmen 5 fatura karşılığı olan 1300 liradan icra dosyası açtılar. Dosya geçici kanun kapsamında kapandığı için şuan borç gözükmüyor.



    Millenicom faturama 4 kat zam yapıp icra dosyası açmıştı (dosya 3 yıl sonra kendi düştü)



    UYAP sisteminde "yasal takibin dayanağı belge" olarak aşağıdaki zavallı dijital girdi bütünü bulunuyor. Hem kendi sistemlerinde gözüken, hem de benim bilgisayarımda bulunan sözleşme fotoğrafları nedense ortada yok.




    Millenicom faturama 4 kat zam yapıp icra dosyası açmıştı (dosya 3 yıl sonra kendi düştü)



    Aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü üzere, "Özgür Sade" olarak geçen ve "Taahhütsüz" diye reklamı yapılan tarife ile abone olmuştum. Abonelik evraklarının hiçbir yerinde taahhüt ile ilgili bir şey yoktu, hatta "taahhütsüz paket kapsamındaki indirim tutarları" diye bir bölüm var kocaman. Buna rağmen zammın sebebini taahhüdümün bitiveğmesi olarak açıklıyorlardı :)




    Millenicom faturama 4 kat zam yapıp icra dosyası açmıştı (dosya 3 yıl sonra kendi düştü)



    Tabii burada sonradan farkettiğim bazı detaylar var. Mesela neden 250 TL civarı bir rakama çıkarmışlardı ? Orada yazan indirim tutarını eklediğinizde benzer bir rakam çıkıyor. Biz indirim yapmıştık, indirim bitti muhabbeti için mi ? Sözleşmede de bana bildirmek suretiyle zam yapabilecekleri yazıyordu, ancak benim de bunu kabul etmeme hakkım yazıyordu. Bana bu zam telefon ile taciz yolu ile bildirildiği için ben de aynı telefon görüşmelerinde bunu kabul etmeyeceğimi, aksi halde hattı iptal etmelerini defalarca söylemiştim. Yasal işleyiş bakımından onlar sözlü olarak istediğini yapabiliyor, biz illa yazılı yapmak zorundaysak bu da ayrı bir sıkıntı. Bunların bu kendine güveni sanırım bunlardan kaynaklı. Ancak yasal ayrıntılar burda benim için o kadar önemli değil, buradaki esas, şahsı muhteremlerin kötü niyeti.


    Bir detay da şu, bu taahhüt bitti muhabbeti şurdan da çıkmış olabilir; 1-2 sene önce 59 TL olan faturayı 1 yıl boyunca 45-50 TL civarı bir rakama düşürmüşlerdi, bunun için 1 yıllık taahhüt istediler telefonda, ben taahhüde yanaşmayınca taahhüt bitince eski tarifeniz geçerli olacak zaten kaybedeceğiniz hiçbir şey yok demişlerdi. Dedikleri gibi de oldu zaten, 1 yıl dolunca eskisi gibi 59 TL ödemeye 1-2 yıl daha devam ettim. Daha sonradan sırf kafalarına öyle estiği için "sen tarife değiştirdin artık eski sözleşmen çöp oldu, taahhüdün bittiği için de haydi bakalım pamuk eller cebe" diyor da olabilirlerdi, gerçi hiç böyle bir şey de diyemediler.


    Bu icra takibinin tebligatı hattı bağlattığım eski adresime gitmiş, PTT memuru da adresin kapalı olduğunu görüp tebliğ yapılamadığını bildirince sistemde "tebliğ imkansızlığından" takipsizliğe düştü, 1 yıl boyunca tebliğ edilemeyen dosyalar da kısmi mort oluyor. İşin ilginci, haksız kazanç konusunda yüksek azimli bu muhteremler, her sene dosyanın yenilenmesi talebinde bulunuyor ancak üst düzey zekaya sahip bizim muhteremlerin yine aşırı yüksek zeka sahibi avukat muhteremi de eline yüzüne bulaştırmış, yanlış yoldan başvuru yaptığı için başvurusu reddedilmiş :)


    Haksız kazanç düşkünü muhteremlere devletin yedirdiği bazı lokmalar (o kadar çok vermeye doyamamışlar ki hepsini almaya üşendim):



    Millenicom faturama 4 kat zam yapıp icra dosyası açmıştı (dosya 3 yıl sonra kendi düştü)



    Bir ara artık ödemekten bıkıp, icra yetkililerine "yeter artık ödemeyelim, kuruduk bittik, cukkalayalım derken boyuna bir şey veriyoruz" diye salya sümük yalvarmışlar:





    Millenicom faturama 4 kat zam yapıp icra dosyası açmıştı (dosya 3 yıl sonra kendi düştü)



    HATİCELİ NETİCE


    Dosya basın kuruluşları tarafından bir dönem haberleri yapılan 2 bin lira altı icra dosyaları mort olacak kanunu kapsamında tekrar hort edilmesi nasip kısmet olamadan ebediyete kadar mort oldu. Bu süreçte aklımda kalanlar; 30 defa telefonla taciz edip parayı ödetmeye çalışmaları, o parayı alamayacaksınız dediğimde telefondaki cırtlak muhteremin "o para bir şekilde tahsil edilir Ekin BEEEEEEY" diye dişi haykırışı, ben ne zaman sözleşmeden bahsetsem sözleşmenin "s" harfini bile ağızlarına almadan "sistemde taahhüdünüz bitmiş gözüküyor" ayağına yatmaları, BTK aracalığıyla yaptığım şikayetlere verdikleri yazılı cevaplarda da aynı şekilde sözleşmeyi ısrarla görmezden gelmeleri vs. Neticede çalışmadan, tembellik yaparak, oturdukları yerden haksız kazanç cukkalama peşindeki muhteremler karşılarındaki bendeniz olunca yine ödedikleriyle kaldı. Kervan ise yürüyor...




    Millenicom faturama 4 kat zam yapıp icra dosyası açmıştı (dosya 3 yıl sonra kendi düştü)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaziyetu -- 11 Ocak 2024; 22:18:32 >







  • 1)Adrese tebliğ yapılamaz ise ilgili tebligat muhtara yapılabilir ve muhtara yapılmış tebligat kişiye yapılmış sayılır. (araştırabilirsiniz) Bu süreçte muhtara neden tebligat yapılmamış ben bu kısmı tam anlayamadım.

    2)Muhtara yapılan tebligat sonrası süresi içerisinde itiraz gelmez ise icra kesinleşir ve haciz aşamasına geçilir. Bu haciz ilk olarak maaş haczi, e haciz gibi işlemlerle başlar ve ardından ev haczine geçilir. Bir sıralama yok ama genelde böyle işleyen bir süreç.

    3)Kesinleşmiş olan icra ile ilgili eminim maaş haczi, e haciz gibi şeyleri denediler ama anladığım kadarıyla maaşınız veya e hacize kabil bir şey olmadığı için haciz işlemi gerçekleştiremediler.

    4)Ev haczi için tutar çok çok düşük ama isteyen avukat dosyanın kesinleşmesi ile ev haczine de çıkabilirdi. Dosyanın bütününü görmeden bir şey söylemek zor ama ben tutarı düşük bulduklarını düşünüyorum ev haczine gitmemeleri ile ilgili.


    Bu arada mesajınızda sakıncalı ifadeler var ve @millenicom sizi bahse konu ifadeler sebebiyle dava edebilir. Bu tarz ifadelerden kaçının kişi veya kurum farketmeksizin.





  • Türkiyede güvenilebilecek bir tane bile firma kalmadı. Altına imza attığım her şey artık bana kumar gibi geliyor.

  • millenicom kafasına göre iş yapan bir firmadır.

    bundan 4 ay önce evde ben yokken telekomdan ekip geliyor comnet internet aboneligimiz olmasına rağmen eve sıfırdan kurulum yapıp gidiyor.

    biz kesinlikle ne aradık başvuru yaptık ne e devletten onay verdik. ne bir telefon görüşmemiz oldu.Benim zaten hazırda comnet internetim var.

    kısaca kafalarına göre adresimize gelip kurulum yaptılar. babam beni aramış ama işte olduğum için açamadım. sonrasında babam anlatınca hiçbir anlam veremedim. e devlete bir baktım millenicom abonelik başlatmış. hemen aynı gün tüketici hakem heyetine başvuru yaptım. millenicomu aradık aboneliği kapattırdık. birde utanmadan size kurulum ücreti zart zurt çıkıyor dediler. neyse kayıt açtılar 2 3 gün sonra arayıp çıkacak tüm faturaları iptal ettiklerini söylediler.

    ben bu olayı hala anlamış değilim. bu forumda çok firma gördüm. en düşük bütçeyle kurulan yerel firmalarda bile bu saçmalığa rastlamadım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • "Sakıncalı ifadeler" nedir yahu, neyin suç kapsamında olduğu Google'da 2 saniyede çıkıyor, ortaya yuvarlak laflardan kaçınalım. 3. kişileri ve özellikle tecrübesiz gençleri firmalar aleyhine konuşmaktan korkutmaya dönük bir üslubunuz var, bunların güvendiği bu zaten milleti davaydı, icraydı falan korkutup paralarını alıyorlar. Bu arada XpressMusic nickinden telif yemeyin ha dikkatli olun. Bunlar bana dava açmadan önce defalarca aramayın dememe rağmen yaptıkları telefon tacizleri ve icra yetkisini kötüye kullanmaları dolayısıyla bana verdikleri zararlardan ötürü ben bir şeyler açarsam (ne açacağım da belli olmaz benim, konserve açarım, gülpembe açarım) can sıkıcı olabilir.


    Ben şuanda üçe beşe bakmıyorum, dava patlatacak yer arıyorum zaten, kendine güvenen babayiğit er meydanına çıkabilir. Şöyle söyleyeyim değişmesi gereken 150 liralık flash belleğin kargosunu ödememek için direnen, söylesem adını herkesin bileceği çoh eski bir firma var, yine uyardım tebligat ücreti üstünüze kalacak, yok arkadaş kargo ücretini ödemeyiz diye tutturuyorlar, "Gerekirse öderiz tebligat ücretini" dedi telefonda yahu, bu kadar rahat herkes, herkesi bir rahatlık sarmış. Hakem heyeti kararı çıkmak üzere, elimizde yok deyip sıyrılmaya çalışacaklarını tahmin ediyorum, gerekirse 150 liralık ürün için binlerce lira harcayıp kaç yıl sürerse sürsün bekleyip mahkeme yoluyla ellerinde ürün var mı yok mu tespit ettireceğim. O kadar kafayı sıyırdım artık. Konu sonuçlanınca onu da göreceksiniz burada. Beni takip edin, vaziyetu muhteşem döndü.





  • vaziyetu kullanıcısına yanıt

    @vaziyetu @vaziyetu


    Benim uslubum 10 kasım 2010 dan beri aynı, yani foruma üye oluş tarihim. İnsanlar bir sinirle firmalara veya işletmecilere forumda küfür ediyor veya hakaret ediyor ya da aleyhlerinde konu açıp (doğru yöntemle değil yanlış yöntemle) sonucunda tarafıma dava açıldı diye hukuk bölümüne konu açıyorlar.


    https://forum.donanimhaber.com/hukuk-bolumu--f2559


    Bu davalardan maddi olarak zarar gören çok forum arkadaşımız oldu ve ben 2010 dan beri bu durumlara şahit oluyorum.


    Google dan iki dk da neyin suç olup olmadığı çıkıyorsa, bu kadar avukat bu işleri boşuna mı yapıyor? Google ın suç değil dediği şeylerin aslında suç olabileceğini size yüzlerce kaynakla gösterebilirim. Google da yazanları referans alanlar yanılgı içerisine düşebilirler ve bu durumlara karşı ikazlarda bulunmak da kendime biçtiğim bir görev esasen elimden geldiği kadar.


    Buna paralel olarak, firmalar ve işletmecilerde "hak nasıl aranır" temalı yüzlerce konum var. Tabi siz bunlardan haberdar olmadığınız için "firmalar aleyhine konusmaktan korkutmaya dönük bir uslup" olarak yorumlamışsınız. Oysa beni biraz araştırın, "hak nedir nasıl aranır" şeklinde yüzlerce konumu göreceksiniz.


    Ben bir konuda bir şey yazarken 14 yıllık forum tecrübesi ile yazdığımı belirtmek istiyorum.. "XpressMusic34" kullanıcı adı ile ilgili tarafıma bir yazı gelirse de kullanıcı adımı değiştiririm hocam hiç mesele yok o konuda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 12 Ocak 2024; 17:12:43 >




  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Verdiğin linke baktım ama 2 sayfa göz gezdirdim uydurma faturalarla icra göndermiş firmanın açtığı hakaret davası gibin bir şey bulamadım. Profilime bak dediğin için profiline baktım gizli. Gönderdiğin linkte meraktan bir iki konuya baktım kendin boyuna Google'dan bahsetmişsin, tematik site linki paylaşmışsın. Google'dan çıkan sonuçların hepsi avukatların sitelerine ve emsal kararlara ilişkin linkler zaten, avukatlar ne iş yapıyor kısmını ise inan bu yaşıma kadar ben de anlamadım, bu avukatlar sahiden ne iş yapıyor ?


    Hazır senin gibi kafasına uydurma faturalarla icra dosyası fırlatılmış vatandaşların evindeki buzdolabı niye götürülmedi diye merak eden hukuk kahramanı bulmuşken sormak isterim, uydurma faturalarla icra dosyası yollayan firma neyine güvenip de aman karşı dava açılmasın diye dua edeceğine, hakaret olmayan ifadeler için hakaret olarak yorumlanır belki şansa diye dava açacak, benim gibi cahil bir şahsiyetin de anlayacağı bir şekilde izah edebilir misin ?


    Yazı gelmesini bekleme bence Nokia her an copyright infringement premium paketi adresine yollayabilir. Sana naçizane yerli ve milli nick önerim: "avukatu". Hem nick kardeşi olmuş oluruz ancak konuya ilk cevabı esprili resim ile yazan vatandaşı sen sildirttiysen külahları değişiriz. Şimdi de konunun yeri değişmiş, sanki ısınmaya başlayan bir şeyi soğutmak için birileri buzdolabının kapağını açık bırakmış gibi. Ben konuyu açmadan önce benzer Millenicom şikayetlerine baktım onlarla aynı yere açtım, onlar duruyor benimki gitmiş, acaba neden neden...





  • Moderasyon işlemleri ile ilgili @Nat Alianovna hocamıza tüm sorularınızı yöneltebilirsiniz mesela konu neden taşındı, mesaj neden silindi gibi. Kendisi kullanıcıları bu hususlarda daima bilgilendiriyor. Bugüne kadar kendisinin herhangi bir üyenin direktifi ile mesaj veya konu sildiğine/taşıdığına denk gelmedim.


    "külahları değişiriz" derken neyi kastettiniz? Buradaki ifadeyi detaylandırır mısınız?


    İlgili hukuk forumuna girip üstteki arama çubuğunu (sağdaki menü hukuk bölümü seçili kalsın) kullanarak anahtar kelimeler ile birçok konuya erişebiliyorsunuz.


    Hukuk bölümünde referans veya örnek teşkil etmesi açısından eklediğim avukat web sitelerindeki bilgilerin hatalı olduğunu düşünüyorsanız, ilgili avukatı bağlı olduğu baroya şikayet edebiliyorsunuz. Bilginize sunarım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 12 Ocak 2024; 17:13:44 >
  • vaziyetu kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    benzer Millenicom şikayetlerine baktım onlarla aynı yere açtım, onlar duruyor benimki gitmiş, acaba neden neden...


    Gözden kaçmıştır. Normalde bu tarz başlıklar firmalarla yaşanan sorunlar bölümüne daha uygun. Bölümün maksadı insanların şikayetlerini dillendirip çözüme kavuşturulabileceği bir alan açmak. Şikayet başlıkları burada toplanıyor. Herhangi bir art niyet veya bir firmanın talebinden dolayı değil. Mesajlar da keyfi şekilde silinmez ve mesajları bazen atan kullanıcıların kendisi kaldırır. Bunlar yaşanabilecek durumlar. Başka bir sıkıntı bulunmuyorsa benim söyleyeceklerim bu kadar. Başka bir sorununuz olursa tercihen şikayet sistemine veya desteğe başvurabilirsiniz.

  • "külahları değişiriz" derken: avukatu ve vaziyetu nicklerinin her ikisi de "u" harfi ile bittiği için, bir nevi nick kardeşi olacağımızdan bahsetmiştim. Ancak eskiden bu forumda karşılıklı atışan tiplerden biri gıcıklığına şikayet ettiğinde o mesajı zart diye silerlerdi, oradan gelen alışkanlıkla sizin sildirmiş olmanız durumunda nick kardeşliğimizin şahsım nezdinde otomatik olarak düşeceğini ve artık kardeş olmaya devam etmemizin tarafımdan kesinlikle ve asla kabul edilemez hale geleceğini, hatta şiddetle kınanacağını kastetmiştim.


    Yok ben genelde bilgiler sağlam kaynaklara dayanıyorsa hatalı olacağını düşünmem, zaten daha önce de belirttiğim üzere yazarken kullandığım kelimeler daha önce hakaret sayılmış mı diye çek ediyorum, mesela "dolandırıcı" diyecekken vazcaydım. Çek ettiğim yer de en hızlısı olması bakımından Google, sizin aksi yönde tavrınız beni şaşırttı sadece. Ancak burada ciddi sonuçlara bakıyorum, abuk sabuk kararlara değil. Şahsi kanaatime göre mahkemede sağlam savunma yapabileceğim durumlar için nerede ne yazarsa, daha önce ne olmuş olursa olsun ben yine yazarım. Aksi halde zaten hiçbir şey konuşamaz, hiçbir tepki gösteremez oluruz. Ancak bazı kişiler gibi haber sunucusu kıvamında yazabiliriz. Bu şuna benziyor, karşıdan karşıya geçmekte zorlanan adama yardımcı olan adamı tır ezdi haberini gördükten sonra kimseye yardım etmemek gibi. Aman abi suya sabuna dokanmayalım nolur nolmaz...


    Language learning dünyasında "topic-prominent" diye bir şey var. Yani bir dilin gramer düzeninden çok konu neyse onu başa alarak konuşuluyor olması, yüklem şurda özne burda olacak yerine hangisi hakkında konuşuluyorsa onun en başta söylenmesi gibi. Bu konunun topiğinin de Millenicom ve yediği nane olduğunu unutmamalıyız. Baştan beri tavrınız Millenicom'u savunmaya gelmişsiniz de, hey dostum lanet olsun, savunacak bir şey bulamayınca nasıl oldu da hacizden kaçtı bu, bi dakka önce o eli bi indir der gibi yazdıklarıma takılmanız bana tuhaf gelmektedir.


    Örneğin, ben bu Millenicom'dan şikayetçi bir şahıs olarak, benzer bir konuda başka bir şahsın "dolandırıcı" tabirini kullandığını görseydim ona özel mesaj atarak şu kelime kesin hakaret sayılıyor, kaybedecek bir şeyleri olduğu sürece davranamazlar ama yine de başka bir kelime kullan derdim. Benim olayın kesin mağduru olarak özellikle hakaret ve küfürden kaçınarak tepkimi en sert şekilde koymayı tercih ettiğim her halimden açık ve seçiktir hakim bey.


    Ben bu kadar yazıyı kime niye yazıyorum onu da anlamadım, o kadar sene ara verdikten sonra iyi tongaya düşürdünüz, şuan yağlı patlıcan kızartma yiyor olabilirdim onun yerine neyle uğraşıyorum.





  • vaziyetu kullanıcısına yanıt

    Hocam bazen ben de forumda romanı geç, destanlar yazıyorum ve kimsenin okumaya zaman ayırmayacağını biliyorum ama yine de diyorum ki olsun kalsın öyle forumda bir gün birine lazım olur düşüncem var hep. Bu yüzden biraz gerilere gitsek destanlarımı bulabilirsiniz herhangi bir konuda. Millenicom faturama 4 kat zam yapıp icra dosyası açmıştı (dosya 3 yıl sonra kendi düştü) 


    https://forum.donanimhaber.com/hakaret-mi-yargitay-kararlari-isiginda-hakaret-sozlugu--157575891


    Bu arada bu siteyi mutlaka biliyorsunuzdur ama yine de paylaşayım dedim iş görüyor gayet.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.