Şimdi Ara

Sahibinden'de Dolandırıldım - Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, sahibinden.com'da dün xbox series s satın almak için 2. el piyasasında normalden biraz daha ucuz bir ilan için satıcıyla konuştum. Normalde hiç inanmam da kendisiyle telefonda görüştük banka ödemeleri olduğu için acil ihtiyaçtan sattığını söyledi. Ayrıca sahibinden profili 2011'de açılmış, e-mail ve telefon onayını da gerçekleştirmiş gözüküyordu. Daha sonra whatsapp'tan devam ettik, cihazla ilgili sorduğum sorulara yanıt verdiği için teknik bilgilere hakim olması biraz daha güven verdi.


    Gaflete düşüp güvendim parayı yolladım 1 saat içinde kargoya vereceğini söyledi ancak sonrasında telefonlara cevap vermedi bu sabah da küfürler etti git savcılığa ver deyip engelledi. Şuan arıyorum hala meşgule veriyor. Savcılığa gitsem yanına kâr kalacağını bildiği için bu kadar rahat davranması normal. Tabii yine şansımı denerim ama hazır elimde telefon numarası varken kendisinin isim-konum vb. bilgilerine ulaşabilirsek gözünü korkutabiliriz diye umuyorum. Bu konuda yetkin arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim. Farklı bir yol gösterecek olan arkadaş varsa onu da bilmek isterim.


    (Lütfen nasihat vermeyin, evet aptallık yaptığımın farkındayım bana da iyi bir ders oldu ama karşı tarafın davranışını normal bir olaymış gibi değerlendirip bunu kabullenmenin de yanlış olduğunu düşünüyorum.)


    Şimdiden teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emenike2929 -- 4 Ekim 2022; 17:55:32 >







  • Merhaba geçmiş olsun bilişim suçları üzerine çalışıyorum. Tecrübeme dayanarak söylüyorum
    1. O kişi ile konuşmuş olduğun telefon numarası şüpheliye değil yabancı uyruklu vb. Ulaşılamaz ulaşılsada işlem yapılamayacak şahısların adına kayıtlı oluyor
    2. Parayı gönderdiğin hesap şüpheliye ait değil yaşlı bir amca olabilir alakasız bilgisiz hesabını dolandırıcılara kaptırmış bir şahsa ait çıkıyor genelde.
    3.savcılık senin yollamış olduğun paranın bankamatikten çekilirkenki görüntüsüne bankadan ulaşıp hesap sahibi ile karşılaştırıyor farklı kişiler çıkıyor hesap sahibi de paçayı kurtarıyor. Bankadan para çeken şahsın eşkal görüntüleri kimliği tanınamaz şekilde kötü olduğu için şüpheli bulunamıyor.
  • Peki ne yapmalıyız?
    Evine yakın bir polis merkezine git ifade ver telefon numarasını ver iban numarasını ver.
    Küçük bir ihtimal de olsa bulunabilir
    Kesin bir olasılıkla senin görüştüğün telefon numarası emniyet kayıtlarına dolandırıcı olarak düşecek.
    Para gönderdiğin bankamatik hesabı sahibine ulaşılacak dolandırıcıların elinden hesap kurtulacak
  • Reis aynı olayı ben de yaşadım sittin sene soruşturma devam ediyor ortada bir dava halen yok. Yukarıda arkadaşın dediği gibi telefon ve banka adresleri genellikle başka kişilere ait olduğu için soruşturma zora giriyor. Sana tavsiyem olayı unutmaya çalış.
  • Dr. X kullanıcısına yanıt

    Merhaba yanıtınız için teşekkürler. Peki güncel konumuna ulaşma şansımız var mı ? Sonuçta başkasına kayıtlı olsa bile aktif olarak kullanan kişi kendisi.

  • _Ulquiorra Schiffer_ kullanıcısına yanıt

    Hocam öyle diyorsun da yaptıkları yanına mı kalsın veya başka insanları da mı ağına düşürsün ? Biz de bir umut bir şeyler yapmaya çalışıyoruz işte

  • Emenike2929 kullanıcısına yanıt

    Hocam şüpheliye ait telefon numarası ile GSM üzerinden numarayı arayarak görüştüysen şahsın senle konuştuğu andaki HTS verisi üzerinden hangi il ilçe mahallede bulunan baz istasyondan sinyal aldığını öğrenebilirsin dosyadaki diğer şüpheliler olan telefonun hat sahibi ve iban numarasının sahibi o tarihte o konumda değilse paçayı kurtarır. Filmlerdeki gibi noktası noktasına bulma ya da anlık konumunu takip etmek yok

  • Geçmiş olsun kral, öncelikle sahibinden üyeliği, telefon numarası, banka numarası fake olabilir. Whatsapp doğrulamak çok kolay bir şey. Banka ve sahibinden işine gelecek olursak Maalesef dolandırıcılar artıyor dolandırılan mağdurlar da aynı şekil bi hayli artıyor. Dolandırılan bir amcanın bankası olabilir. Tekrardan geçmiş olsun. Ancak sen yine de bilgileri en yakın karakola paylaş, adam enayi değilse bulunmaz ama enayiyse kolayca bulunur.

  • Dr. X kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam teşekkür ettim. Peki sizce emniyete mi yoksa savcılığa mı gitmeliyim ? Başka mağdurların yaşadıklarına baktığımda savcılık daha çok önerilmiş sonuç alınması bakımından. Bir de sizin de süreçle ilgili yardım etme imkanınız varsa çok memnun olurum.

  • Bankaya yanlış hesaba havale yaptım dersen onlar muhtemelen polisten daha çok yardımcı olabilir sana
  • Emenike2929 kullanıcısına yanıt

    Sana sadece yaşadığın ilçedeki savcı polis yardımcı olabilir polise gitsen de konuyu savcıya bildirip talimat alıyorlar iban sahibini tespit et ifadesini al telefon sahibini tespit et ifadesini al gibi. Ama üzgünüm arkadaşın dediği gibi paranı geri kurtarmak çok düşük ihtimal

  • Dagsta D kullanıcısına yanıt

    Mantikliymis bu. Acaba deneyen var mı ?

  • Efsanelerölmezunutmayın E kullanıcısına yanıt

    Banka bu durumda karşı tarafa ulaşır para iadesi ister. Karşı taraf onaylamadıkça parayı geri çekemez. Yok öyle yanlış attım falan.


    Tek çare savcılığa şikayet dilekçesi. Onun da çözüme ulaşma şansı düşük ama peşini bırakmayın.

  • Umarım sonuca ulaşırsınız hocam kötü bir hayat dersi olmuş artık kimseye güvenemezsiniz büyük ihtimalle.Böyle şeyleri her zaman buluşup elden almakta fayda var. Ne kadara anlaştınız merak ettim fiyatı.

  • Birşey çıkar,çıkmaz orası ayrı sen git şikayetçi ol.
    Arkadaş sahibindende param güvende diye bir sistemde var niye kullanmazsanki.Neyse insanda akıllı tutulması oluyor böyle.Bir daha aynısı yaparsan onun adı kerizlik olur aklında olsun.Geçmiş olsun...
  • Bende satış yaparken önce havale sonra kargo şeklinde çalışıyorum fakat emin olun kimseye güvenemediğimden dolayı. Yahu Get sistemi açsan adam gelen üründen parça alıyor sana geri gönderiyor. Sen alıcı olsan parayı göndersen ürünü göndermiyor. Bu sistem de olağanüstü bir boşluk var. En iyisi alırken de satarken de kargo kodu istedikten sonra parayı göndermek. Evet biliyorum kargoyu daha sonradan geri alabilir fakat niyeti dolandırmak olan şubede görünmemek için vesayre kabul etmiyor bunu. Tecrübe ile sabit.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.