Şimdi Ara

Küçük esnaflar düşmeye başlıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
3
Favori
9.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
75 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hala dediğimi anlamamışsın. Böyle söyleyenlerin tepkisi tüm esnafa değil, AKP'yi savunan esnafa. Fakat yazarken zor geldiği için akp'li esnaf demek yerine esnaf deyip geçiyorlar, sen de gereksiz yere üzerine alınıyorsun. Konunun senin gibi esnaflarla ilgisi yok, ülke bu kadar berbat yönetiliyorken hala ve hala AKP'yi savunan esnaf kesimiyle ilgisi var. Bu beddualar onlara...

  • Bende Esnafım İstanbulda İkinci El Eşya Alım Satım Yapmaktayım Son zamanlarda Eskisi Gibi İş Yok Çünkü Pandemi Patlak verdi öğrenciler eskisi gibi gelen olmadı Dolar Kuru Yükseldi 2 kapaklı dolabı 250-350 arası alırken şimdi 500 700 tl istiyorlar bide bide mobilya sekteründe olduğumuz için fırın gibi hergün ekmek satmıyoruz ikinci el eşya bulmamızda zor oluyor çünkü bu son olaylardan sonra millet karnım doysun yeter mobilyamı sonra değiştiririm düşüncesinde.

  • Seçimin birinde kucuk esnaflar oturmuş karar vermişler aman düzenimiz bozulmasin yeterki. Bunu diyenlerden baziları kapattı geri kalanıda aglama duvarinda.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni Türkiye 😎

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Suan hayatim disarida gezen köpekten farksiz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • axiuşak53 kullanıcısına yanıt

    Gebze de eşya satışı patladı



    Sebebi belliydi


    Dolar yüzünden fiyatlar artacak diye evli bekar herkes aldı piyasa şişti


    Şimdi faiz de 29 çıkınca kimse para çekip de alamıyor bunun acısı yıl sonu görülecek


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben her hafta migros sanal marketten alış veriş yapıyorum. Dolar düştü , fiyatlar düşeceği bırak her hafta dahada yükseliyor. İnanamıyorum. Bu nasıl bir fiyat artışları. daha yükselen emekli maaşımı almadım. Maaşımı elime almadan fiyatlar yüzde 100 arttı. Neyseki benim yurt dışındanda emekli maaşım var.

    Fiyatlar aynı avrupa igbi hatta daha pahalı ama maaşlar 3. dünya ülkesi.

    İşte sorun burada. Bu maaşlarla ne sağlık hizmeti alabilirsin. Nede çocuğunun geleceğini düşünebilirsin. Tek çare maaşların Euro ya endekslenip ona göre verilmesi. İşte o zaman alım gücü nedir anlarız. Cem Küçük almanya da ekmek 2 euro demiş. tamamda keşke buradada bu kalite ekmek 2 euro olsa. Maaşda 1000 euro. Benzinde 1,5 euro

  • Küçük esnaflar düşmeye başlıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enes Eyibil E kullanıcısına yanıt

    katılıyorum.

  • Küçük esnaf kimin umurundaki? Hem Reyizimiz de sevmez. Çünkü küçük esnaf dediğin yatırım yapabilecek kadar kazanan değil, günü kurtaran adamdır benim gözümde. Reyizimiz parası olmayanı sevmez, sevmediği gibi de büyüklere yem eder. Bu enflasyon esnafı yedi bitirdi. Ama daha durun film yeni başlıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Koşa koşa gittiler verdiler oylarını malum partiye düşerlerse düşssünler yanlız hepsine demiyorum


    koydukmu diyenlere sözüm




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 19 Ocak 2022; 18:5:5 >
  • Bence Türkiyede ELektrik- İnternet falan olması bile BÜYÜK LÜKS.

    Bukadar Hak yemeye sömürülmeye Soyulmaya rağmen hala bu ülkede Nasıl internet ve elektrik var hayret..

    Afrikanın herhangi bir Fakir ülkesinden bir farkımız varmı? yok.

    Oradada internet yok bizde niye var enteresan.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 19 Ocak 2022; 18:6:43 >
  • -s-laughter kullanıcısına yanıt

    stagflasyon hiperenflasyon filan bunlar hep almanyada yaşanan ve aklımızın hafsalamızın almadığı, paranın reel olarak kıymetinin kalmadığı, el arabalarıyla taşındığı ve kendisi vasıtasıyla ısınıldığı dönemlere örnek olarak verilir.


    o zamanların almanları bilselerdi stagflasyon vs nedir, o gelmeden önce herşeyin stoğunu yapmayı düşünürlerdi. tabi bu almanya için geçerli ve o bizi hep kıskanıyor. yine de üçüncü çeyreğe geçmeden bir iplerin kopacağı aşikar diyerek sözlerimi ytd değildirle kapatıyorum.


    para var ise eğer acilinden ev için 10 kw lık güneş paneli , mümkünse off grid. evin kileri varsa tıka basa depolanabilir gıda ürünleri , diş macunu tuvalet kağıdı. ev müstakil değil apartmansa eğer umarım kapısı sağlam kömürlüğünüz vardır. bunları almanlara yazıyorum tabi evet

  • Vict0ry kullanıcısına yanıt

    Bankaya 4250TL yatırırım ,çekip1000tl sini geri verirsin ,durum bu ,istersen çalışma....


    edit : çoğu kobi yukarıdaki şekilde personel çalıştırıyor...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sendemail -- 20 Ocak 2022; 9:23:40 >
  • Borakhan B kullanıcısına yanıt

    muhalefet etmek için yazmıyorum, hem atadan çiftçi , hem ekonomist, hem de esnaf olarak şuralara müdahale etmem gerek ; bu sene gübre fiyatları rusyanın kaldırıp masaya vurmasıyla tüm dünyada tavan yaptı ve en kötü türk çiftçisi etkilendi. y dışında maks 400 euro olan gübre bizde 1000 dolara satıldı, alabilen aldı alamayan gübresiz devam. rekolte dip böylece. bunun sonucu biz ekmeği önümüzdeki sene çok daha az üretebileceğiz çünkü aynı durumda olan diğer memleketler un ve buğday ihracatını kapatacağından dolayı biz paramız olsa bile ki olmayacak dışarıdan ithal alamayacağız. bu en kötü makarna üretip y dışına satan yurtiçi fabrikalarımızı etkiler. inanılmaz bir şekilde buğdaylık unun hepsini makarnalık yapmak için alırlarsa ve buna hükümet müdahalede geç kalırsa o zaman ayranımız dökülebilir.


    buna benzer bir durum benim ürettiğim istiridye mantarında yaşandı geçtiğimiz sene. mantarın kompostuna hammadde olarak kullandığımız pamuk, özellikle linter diye adlandırdığımız çeşidine çinliler ölesiye saldırıp hepsini satın aldılar ve bir dönem istiridye neredeyse üretilemedi, ikinci üçüncü sınıf hammaddeye geçildi yine de onda da rekolte çöktü üreticilerin yarısı iş bıraktı vesaire. buna benzer bir durumu eğer yapılabiliniyorsa makarnalık buğdaylık un probleminde de bekliyorum. sonuçta çinliler doları basıp benim 1 liraya aldığım ürüne 5 lira verdi ben bakakaldım. malı yurt dışına ihraç eden fabrikalar yine ekmek fiyatı zaten bastırılan fırıncılardan daha varlıklıdır zannımca. iki buğday aynı üründe kullanılabiliyorsa bence un da stoklayalım hazır varken.


    buhranın da dibi yok. paran olsa da ürün yok güvenlik yok. almanyada elektrikler kesiliyor yeni haberlerde var. bizde de kesilebilir böyle bastırılan fiyatlar olduğu sürece elektrik üretimi de darbe yer gibi.





  • Darısı Üsküdar'daki küçük esnafın başına aç gözlüler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • baranel B kullanıcısına yanıt
    Yazın soğuk birada satmasinlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sorunlarını dinlemek için ayaklarına gelen muhalefete yapmadıklarını bırakmadılar. Ülkenin kandırılmaya en müsait tabakası. Umarım bugünleri de ararlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -s-laughter kullanıcısına yanıt

    Hocam yanlış anlamayın matematiksel olarak ticaret yapmak yerine finans sektöründe gerçekten TL ve Dolar bazında bariz bir şekilde daha fazla ciro ve daha yüksek net kâr elde edeceksiniz kısa ve uzun vadedeki riskler, hesaplar ile bunu gerçekleştirmenizi öneririm.


    Ticarette, Evlilikte sürekli duygusallık herkes için zarardır. Ortada bir verimsizlik, bir yetersizlik varsa ( bu illa kabahat olarak gereken bir şey değil bazı şeyler elinizde olamaz ne sizin ne de sizinle çalışan insanların ) alternatif çözümlere yönelmek düşündüğünüz kadar ön yargı ile bakılması gereken bir şey değil.


    Aman evimiz dağılmasın, aman dükkanımız kapanmasın aman işsiz kalmasın aman masa başı işi olsun, diploması olsun bunlar ama veya aman lafları ile kabul edilebilecek şeyler değil. Herkes daha iyisini hak eder sizde, çalışanlarınızda. Siz daha fazlasını daha hızlı ve daha az maliyet ile kazanın yine güvendiğiniz, sevdiğiniz bu insanlar ile farklı işlerde yaparsınız. Tabi bu söylediklerim gerçekten daha fazlasını kazanabileceğinizi düşündüğünüz konusunda gerçekçiyseniz geçerli.


    Globalleşmeyi ve Kurumsallığı tiyatro skeçlerinden veya komplo teorilerinden bir çeşit oyun yerine endüstriyel kurumsallaşmanın farkına varmadan bu ticari gelişimde amatör bir veya bir kaç kişiden oluşan insan gücü ile barınabilmek imkansıza yakındır arkadaşlar. Bu sebeple ister esnaf, ister çiftçi, ister tamirci, ister bilgisayarcı, elektrikçi fark etmeden sizin işinizi çok daha doğru, etkili ve büyük finans gücü ile yapan kurumsal firmalar varsa ne yaparsanız yapın onlardan daha başarılı olma imkanınız çok düşük.


    Veresiye, hatır - gönül - dostluk veya sadece dürüstlük veya zekilik gibi kriterler ile Kurumsal Firmaların finans, psikolojik araştırma - analiz, lojistik, yatırım gücünün avantajlarını elde edemezsiniz. Finansal olarak hiç kimse zaten yaptığımız ihracat ağırlıklı olmayan işler ile sebep olduğumuz ithalatı sonsuza kadar finanse etmez. Bugüne kadar zaten şunu sormalıydık ben bu otomobili, laptobu alıyorum da bunun parasını ülke içerisinden mi kazandım ülke dışarısından mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 20 Ocak 2022; 0:35:22 >




  • AKP oluyor...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.