Şimdi Ara

Küçük esnaflar düşmeye başlıyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
3
Favori
9.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
75 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıkcası işini dürüst yapan, sürümden kazanan esnaflar zaten yıllar boyu çok kazanmasa da geçinir. Öyle deli kazanan bir esnaf olduğunu sanmıyorum türkiyede.(Oto ve motor tamircileri hariç, onların %99 u scammer)


    Ne zaman esnaftan birşey alsam mutlaka ve mutlaka pürüz çıkıyor. Fiyat pahalı geliyor, karttan fazla çekiyor, parayı eksik veriyor yada ürün defolu. Mutlaka bu seçeneklerinden biri var. O yüzden esnaflar son seçenek benim için.

  • "Acıma yetime, döner koyar k*tüne" sözü boşuna söylenmemiş. Oy veren esnaf, çeken biziz. Sen kendi haline bak, esnafı s. et. 1 e aldığını millete 5 e satan esnafın nesine acıyorsunuz hala anlamadım. Şükür ki zincir marketler var. Yoksa aç kalmıştık.

  • Bizimde düğün salonumuz vardı covid den dolayı iş yapamaz hale gelmiştik ne zamandır.Geçen hafta binayı komple özel okula 5+5 yıllığına kiraya verdik.Malzemelerimizin çoğunu sattık.Çoğunu eve getirdik.Satamadıklarımızı çöpe atmak zorunda kaldık masa örtülerinden tut sandalye bağlarına.İnsana en çokta zamanında kaç paraya aldığın ellerinle özene bezene kullandığın malzemelerini çöpe atması koyuyor.Eski anılar aklına geliyor düğünlerden önce ellerinle bağlardın tek tek düzeltirdin.

  • Küçükken Bedava çıkan dondurma çubuğuyla gittiğimde nereden aldıysan oraya götür diyen bakkalci dayilara asla acımam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • beter olsunlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2EF209ABE -- 20 Ocak 2022; 8:43:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NusretSamanci kullanıcısına yanıt
    Show Ana Haberyoutube
    YENİ YILDA ELEKTRİĞE GELEN ZAM, TEKEL BAYİLERİNİ, BAKKALLARI DONDURMA KARARI ALMAYA İTTİ. DERİN DONDURCULARIN YAKTIĞI ELEKTRİK, SATTIĞIMIZ DONDURMADAN FAZLA DİYEN BAKKALLAR, DONDURMA SATMAMA KARARI ALDI. Abone Olmak için Tıklayınız → http://showtv.tv/ANcO8B Instagram Hesabı: https://www.instagram.com/showanahaber/ Facebook Hesabı: https://facebook.com/showanahaber Twitter Hesabı: https://twitter.com/showanahaber #ShowAnaHaber #ShowHaber #ShowTV
    https://www.youtube.com/watch?v=L_hM-o4FBDA
  • Bucephalas B kullanıcısına yanıt

    mahalledeki tekel bayine gittim bir iki kez, adam para üstünü tezgahın üstüne çarpıyor, neredeyse kafana atacak, hiç bir şey yapamazlarsa yaptıkları bu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    😀😀 ahımız tuttu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bizim burdada kapatanlar var sebebi elektrik faturası 5bintl gelen fatura şimdi 10bintl geliyor tabi 20 günde ödemesi lazım ürünlere zam yapsa kimse almaz müşteri azalır oda kapattı

  • Uzun zamandir gittigim cig kofteci artik dolap calistirmiyor, elektrigi yari yariya azaltti, zaten isitma hic yok. Yesillik desen nerdeyse maydonoz dalini taneyle verecek ama hala efendilerine toz kondurmuyor. Fiyatlar da diger yerlere gore yuksek. Artik gitmiyorum beter olsun serefsiz. Ulke genclerinin hayallerini bile aldilar ellerinden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    Bizim semtte 20 TL tavuk döner eski dönerci bu ama çok pahalı be kardeşim tamam tavuğa zam geldide habire zam mı yapılır yanında 1 tane yaşlı kurye çalışıyor o kadar geçen 1 dürüm 1 parça yedik 50 tl tuttu düşün artık günde 100 tane yarım ekmek satıyor içecekle falan cirosu günlük 2-3 bin e bu adama koyar mı zam geldikce o da zamı yapıştırıyor 1 lira 2 lira neyse.


    Demek istediğim yemek işi her zaman kazandırıyor önemli olan belli bir miktarın altına düşmemek adam arabasıyla seyyar kokoreç satıyor günde 50 tane satsa 30 tl den 1500 günlük ciro yapar vergi yok eleman yok kira yok öteki türlü yanında adam çalıştırıp ticaretle uğraşan esnaf ciddi sıkıntıda ya arabasını evini satıp sermaye yapıyor ya da o sermayeyi faize atıyor atıyorum aylık +10 bin geliyor onla masrafları ödüyor kar oranlar çok düşük özellikle tekstil piyasasında bunun sonu yok bu düzenin yıkılması lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bazı esnaflar kötü sahtekar üçkağıtcı ve yaptıkları yanlış diye bütün esnafları aynı sınıfa sokmaları sacmalığın daniskası.heryerde olduğu gibi kötüde esnaf var iyi esnafta var.


    bazılarıda şukadar kazanıyor bukadar kazanıyor diyor .tamam arkadaşım sende yap hatta burada şikayet olduklarının daha iyisini yap daha ucuza sat mesela .madem bunların yapılma imkanı var.buyrun yapın tutan mı var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leftercan1907 -- 20 Ocak 2022; 14:8:13 >
  • Oturduğu yerden asgari ücret artışı yapan birinin olduğu ülkede daha çok kapanan esnaf görürüz.
    Çıkıp deseya KDV yi %1 yaptım.

    Deseya akaryakıtta ÖTV komple kalktı.


    Der mi? Demez.
    Kendi parası değil ya popülist işler peşinde.

    Sen kalkıp halkın harcadığı parayı düşürsen maaş arttirmaya gerek olmayacak esnaf sanayici rahat edecek üretim yapacak istihdam olacak.
    Ama!!!
    Kendine yemeye para kalmıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hoffa kullanıcısına yanıt
    Kesin İmamoğlu yüzünden yada Kılıçdaroğlu
    Hatta Amerika yüzünden artıyor her şey.
    Kafalar o kadar uçmuş ki 20 yıldır tek parti hala ülkeye dışardan müdahale ediliyor kafasını yaşıyorlar.

    Demek ki akp 20 yıl havanda su dövmüş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Endişelenmeye gerek yok. Seçime 1 hafta kala halkımızın kafasına dank edecek ve gerekli tepkiyi göstererek AKP'ye oy basacaktır. Böylece 20 yıllık CeHaPe iktidarın da kurtaracaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 20 Ocak 2022; 17:48:36 >
  • Esnaf aslında vergi pek vermez. Onun toplumsal faydası işsizliği azaltması... Erdoğan 4 milyon aileye doğalgaz desteği vereceğiz diyor bir o kadar elektrik desteği gıda vs desteği düşünün... Esnaf dükkan kapadıkca devlet elektrik doğalgaz gıda giysi yardımı yapmak zorunda kalacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakında gıda işi yapan esnaflar kepenk kapatacak diye düşünüyorum. Şöyle bakıyorum da eskisi gibi insanlar bu yerlere çok rağbet etmiyor. Geçen sene 12 liraya yediğim kokoreç 40 lira olmuş. Döner iskender hepsinin fiyatı artmış. Marketlerde ise yoğunluk göze çarpıyor. İnsanlar dışarda yiyeceği şeyleri marketten alıp evde yapıyor.

  • Bakkalimiz var dondurmaci geldi%30 iskonto verdi. Kabul etmedik sezon boyunca toplam 12 bin tllik dondurma satmisiz elektirigi kurtarmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulunduğum semtte 12-13 yıldır esnaf lokantası olarak iş yapan müşterim geçen ay kapattı. Sebep kiraya yapılan fahis zam. 12 bin TL den 20 bine çıktı kirası be ödeyemeyeceği icin kapattı. Bunun yanında diğer giderlerin ortalama %70-80 artması fakat sattığı yemeklere en fazla % 30-50 zam yapabilmesi nedeniyle kapatmak zorunda kaldı. Şuan Bakırköy’de bir lokantada işçilik yapıyor, ızgara ustası. Yakında esnaf diye birsey kalmayacak, zira insanımız önce karnını doyurmanın peşinde. Eskisi gibi dışarı çıkıp çoluk çocuk lokantada yemek yiyelim deme lüksleri kalmadı malesef. Herseyin hayırlısı .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • amanhem kullanıcısına yanıt

    12 binden 20 bin kira mı olur be %100 zam yapmış nerdeyse abi bu mal sahiplerinin gözü ne zaman doycak ya hiç umurlarında değil kiracı iyi durumda mı kötü durumda mı diye bu kadar zam mı olur ??


    Kirası olmayan ve sermayesi olan batmayacak öyle gözüküyor yan sanayi işindeyse fabrikalara çalışan esnaflar ayakta durcak abi ortalık perişan ya memur olan AŞ lerde çalışanlar hariç herkes riskte şu ortamda çalıştığın yere güvenip kredi falanda çekilmez yarın kapının önüne koyulmayacağın belli değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.