Şimdi Ara

Küçük esnaflar düşmeye başlıyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
3
Favori
9.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
75 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 35 tl işkembe çorbası, o derece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • racooss R kullanıcısına yanıt

    ticaret hayatında mümkün olduğunca "ne kadar kurumsal veya otomasyon o kadar huzur" hedefi ile hareket etmek lazım  


    ne güzel migrosta jet kasa ile ödüyorsun kasiyerle bile muhattap olmuyorsun...ya da uygulamadan sipariş veriyorsun virüs tehlikesi ile uğraşmıyorsun.


    arabanı oto kuaförde değil istasyonda kendin yıka kurula


    otobüse binme tren veya uçak kullan


    satıcı ile iade konusunda tartışacağına gittigidiyor'dan al


    gibi gibi...


    tabiki her alanda benzeri konforları yakalamak mümkün değilse de küçük esnaf ve kurumsallaşamamış aile şirketleri ile muhattap olmamak adına alternatif seçeneklerin olması ve bunların artacak olması mutluluk verici 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 22 Ocak 2022; 0:50:3 >




  • Kuru pilav esnafta 40 tl civarı yemek sektöründe saplıyorlar hala bize yemek sektöründeki esnafa pek birşey olmaz.

  • agtr A kullanıcısına yanıt

    İşin daha kötüsü sakatatlar fakir yiyeceği idi lüks oldu , fakire alan kalmadı.

    Çocukken babam Paçacı Şaban'a götürürdü , herkes rahatça yerdi veya pınar işkembe'de lise harçlıklarımızla 2 kase işkembe içebilirdik.

    Gıda sektöründe işletmeler ayakta kalmak için personel azaltacak benim beklentim.Talep azalırsa.

  • Yeme içme sektöründe doğru diyorsun kar her zaman var ama illa ki dükkan sayısı azalacak. Ben örneğin artık kolay kolay dışarıdan yemiyorum. Zaten mekana git otur, takıl zor iş. Bu fiyatlar ile vatandaşın çoğu içinde mekanlara gitmek imkansız bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle esnafım ve evet esnaflar hızla batıyor.Bunun en temelde 2 sebebi vardır.Birincisi; bir bölgeye, kontrolsüz şekilde aynı sektörden onlarca dükkan açılmasıdır.Esnaf odası bu konuda görevli ve yetkili olmalıdır.İkincisi ise; belediyelerin imar planlarıdır.Belediyeler açgözlü müteahhitler için, binaların altı dükkan üstü daire olacak şekilde imar hazırlıyor.Her yerde dükkan dükkan dükkan.Gelişmiş ülkelere bakın, dükkanların yoğun olduğu yerler sadece şehir merkezleridir.Taşraya doğru dükkan sayısı azalır ve tamamen yok olur.Ben istanbulun büyükçekmece ilçesinin mimaroba semtinde oturuyorum.Burası artık dış kapının dış mandalı diye tabir edilebilecek bir yer.Gelin görün, her yer dükkan.Bunlar sürekli kapanıp açılıyor.O kadar sermaye boşa gidiyor.

  • yer gök telefon tamircisi, kılıfçısı, hatçısı. Cmos ne bilmeyen adam kendine usta diyor, yapıştırıyor salatalık kadar parmaklarını ana karta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kenarda parası olmayan batacak tablo bu açıkcası bide şu var tabi herkesin ekmek kapısı kimsenin işi bozulup kötü durumlara düşmesin vicdansız insanlar değiliz lakin piyasayı düşüren esnaf bi daha açmamak üzere batsın misal önceki çalıştığım yer tekstil baskı atölyesiydi işçini sigortasını vermezdi yol parası vermezdi yıllık izin vermezdi kafalarına göre sistem kurmuşlar neyse işlerde yoğun ha müşteriler bunlara iş getiriyor sebep piyasanın yarı fiyatına kıyafet basıyorlardı şerefsizler ya.


    Böyle tipler yemek sektöründe de var kalitesiz yemek yapıyor misal işyerlerine 4 çeşit yemeği 10 tl ye 15 tl ye satıyor piyasayı kırıyor neymiş sürümden kazanıyormuş şerefsizler böyle yapan esnafa tahammülüm yok batsın yerin dibine girsin.


    Ben GS liyim haftasonu birahaneye gider 2 bira içerdik o aktivitemizde yalan oldu 3 bira 1 meze 100 tl tutuyor şuan yazık günah ya ne anlamı kaldı zamların ? Valla dışarda yemek zaten lüks oldu bide virüs var bi süre bunlardan mahrum olcaz yapcak bi şey yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.