Şimdi Ara

Küçük esnaflar düşmeye başlıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
3
Favori
9.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
75 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Borakhan B kullanıcısına yanıt

    enflasyon ajda pekkanın yaşı gibi.görünen 36 ama gerçeği 80 

  • Aynı fiyata cepten tıklayıp getiriyorlar çoğu şeyi sağ olsun büyük esnaflar. Onlarda motor kurye olarak çalışmaya başlasınlar.

  • millet kapanma isterken, yapmayın etmeyin, küçük esnafı öldürmeyin diyorduk…


    esnafın anasını ağlattınız, dükkanlara girip masaların arasını mezura ile ölçtüler..


    olan garibana oldu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun sancısı Şubat sonunda çıkar dedim. Bekleyin daha ne dükkanlar kapanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mecidiyekoyde 15-20 yillik oldugunu tahmin ettigim 2 restoran kapandi hic dikkat ederekte incelemedim kapanan sayisi farkettigimizden fazladir enson profilo avm ye gittigimde ust katlardaki dukkanlarin nerdeyse hepsi kapanmisti mecidiyekoy meydana yakin bi avmdir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 19 Ocak 2022; 4:11:36 >
  • sadece yeme içme hizmet sektörü çöküş yaşamıyor

    bunun daha beteri mobilya sektöründe yaşanıyor 1 metre ağaç 7 ay önce 1000 tl idi bu gün 5000 tl 1 kutu zımba 5 tl idi oldu 17 tl bir top lastik 95 tl den 280 e çıktı en ucuz kumaş 20 tl den 45 e geldi bali sunta sünger tiner gibi hammaddeler 3 e katladı

    esnaf batıyor diye sevinen gerzekler merak etmeyin bu işler domina etkisi olur ucu bu gün size dayanmasa bile elbet yarın dokunacak

  • elektriğe gelen zamla beraber kapanışlar hızlanacaktır. küçük esnafın maliyetleri çok yükseldi, maliyetlerindeki artışı fiyatlara yansıtsalar bu sefer işleri azalacak, çünkü maaşlar maliyetlerin arttığı kadar artmıyor. tüik diyorki enflasyon tüfe %36, ama üfe %80.



    şimdi anladınız mı makyajlı enflasyonun ekonomiye etkisini. bakın ekonomi nasıl daralıyor ve dahada daralacak.


    bütün bu oyunlar bir avuç betondan para kazanan mütahit tayfası için, şu evler satılsında nasıl satılırsa satılsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supreius -- 19 Ocak 2022; 10:5:11 >
  • şahsen üzülmedim. pek çoğu fırsatçı bu kapatanların. dolar 18 lira olunca şaak diye zammı çaktılar, e dolar düştü nerede indirimler? indirim yook. o zaman kusura bakma alışverişte yoook.


    darısı yılbaşından sonra fiyatlarını fahiş bir şekilde artıran fast food ve bütün diğer uyanık şirketlerinin başına. memlekette fırsatçı çoook.

  • esnafım. 38 yaşındayım 7 yaşımdan beri calısırım. 1 kez bile akp ye oy vermedim. burdaki yorumları görünce gercekten kanınızın dondugunu haysiyetinizin yitirildiğini görüyorum.


    ulan akp yi bu ülkede esnaf dan daha cok koruyan daha cok oy veren polislere , sağlıkcılara , memurlara gidin bed dua edin. beter olsuncular ,batsıncılar , umrumda değilciler bu kin niye. işin düştüğü zaman koştura koştura aradığın parçayı almak icin geliyorsun ama. eğerki sevmediğin bi esnaf olursa girmezsin olur biter. milletin evinde coluğu cocugu var. adam aksam evine gittiğinde sabaha kadar kara kara düşünüyor. evler soğuk ocaklarda yemekleri pişmiyor. bukadarmı kanınız bozuldu lan? bukadar ağır konuşuyorum. bu kadar mı? ayıp yav. ama bed dua dönüp dolaşır sahibini bulur. gün gelir devran döner.allah büyüktür. o boşalan dükkanlara kiralık yazan dükkanlara yerli Türk esnafı değilde suriye esnaflar gelsinde görün gününüzü. size arapcayı öğretsinler oralardan alışveriş yapın.





  • Rhodium kullanıcısına yanıt

    düz hesap günlük 2000tl satış yapmanız gerekir. yoksa hiç girmeyin o işe.


    çiçekçi açsan da çiğ köfteci açsan da hesap böyle. yoksa 3 ay sonra bankalar arası hacıyatmaz olursun.

  • Stones S kullanıcısına yanıt

    geçiçi kapanmalar olabilir. daha güçlü döneceklerdir. 2022de ekonomide şahlanacağız

  • Borakhan B kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    ülke kullandığı buğdayın %50'den fazlasını ithal ediyor.


    demişsiniz ama üretimin tüketimi karşılama oranı % 95 aslında. ama 20 milyon ton buğday tüketimi ve 19 milyon ton buğday üretimi olan 2020 yılında 10 milyon ton ithalat yapılmış. dediğiniz gibi tüketimin yarısı ithalat ama 7.5 milyon ton buğday da ihraç edilmiş, yani ithal edilen miktarın yüzde 75 i kadar bir miktar, gerisi stoklanmış.


    yarısı ithal deyince diğer detayları vermeyince "ülkede tarım bitmiş, ürettiğimiz buğday bizim tüketimimizin yarısını bile karşılamıyor" gibi anlamlar yükleniyor. bu da eksik bilgi ve provakasyona neden oluyor! tepkim bunadır. enflasyonun yüksekliği konusunda hak veriyorum yoksa.


    ülkemizde buğday üretimi yılda yüzde 5 civarı azalıyor maalesef, son yıllarda yaz aylarında artan kuraklık sebebiyle özellikle de. akdeniz bölgesinde son yıllarda çok iyi para getiren limon (bu sene ikinci hasattan sonra çakıldı fiyatlar ama yine de iyi kazandılar ilk hasatlardan) nedeniyle de tanıdığım çiftçiler tarlalarını narenciye ekip limon bahçesine, bazıları da mandalinaya çevirdi, az da olsa bunun da etkisi vardır ama bu aslında iyi bir gelişme çünkü ucuz buğday yerine pahalı ürün olan narenciye üretimi artmış oldu. akdeniz bölgesinin verimli toprağında getirisi daha yüksek ürünlerin ekilmesi taraftarıyım şahsen, buğday ve pamuk üretiminin son zamandan güneydoğu bölgesine kayması, Gap ile mümkün olunca bu da genel anlamda tarım sektörü için iyi bir gelişme oldu. bunun gibi bazı olayların iyi yanları da var ama siz hep bardağın boş taraflarını görmüşsünüz.



    kapanan ticarethane sayısı ise çok göreceli bir konu. kaç tane kapanmış diye haber yapanlar kaç tane açıldığına bakmaz! nedense. her sene onbinlerce dükkan kapanır, onbinlerce dükkan açılır. bunlar ticaret hayatının normal düzeni. bazıları taşınır bazıları yeni isimle açılır vergi kaçırır battık der vs vs.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 19 Ocak 2022; 12:30:23 >




  • Onların beddua ettiği esnaf senin gibiler değil, AKP'ye sürekli oy veren, AKP'nin gönüllü propagandasını yapan, AKP'nin yanlışlarını savunan ya da görmezden gelen esnaf. İşin gerçeği bu ülkede esnafın çoğu yıllarca AKP gibi siyasal islamcı bir partiye oy verdi. Oy vermeyen azınlık bir esanf kesimine ya da kendine bakıp bu gerçeği değiştiremezsin. Daha 20 aralıkta döviz 18'den 12'ye düştü diye Malatya sokaklarında esnaf halay çekip Tayyip Erdoğan diye ortalığı inletiyordu. İnsanların tepkisi bunlaradır, senin gibilere değil.


    AKP'ye oy vermediysen neden üzerine alınıyorsun ki?

  • bizim gittiğimiz lokanta ortaokula giden oğlunu garson yapmış diğer çalışanlarda suriyeli, yakında bu tasarruflarda fayda etmeyecek iflasını biraz ertelemiş oldu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemen olayı provakosyana bağlamak çok yanlış. Ben orada açık açık ifade ettim. tekrar edeyim


    Eğer sanayi kullanacağı buğdayı ithal edemezse ne olacak? Ya yerli üreticinin buğdayını çekecek, ya da üretimi kısacak. ilk durumda un fiyatları tavan yapar, enflasyon artar. ikinc durumda işsizlik. ikisinin karışımı bir durum olacak.


    ek olarak buğdayın anavatanı olan Anadolu coğrafyasında, ülkenin kullandığı buğdayı üretemiyor olmak tek başına büyün bir rezalettir. eğer yeterli politikalar güdülse idi bu topraklarda yetişen buğday dünyayı doyururdu. ancak baktığımızda her sene tarım üretimi düşüyor, ekilen arazi miktarı azalıyor, tarım yapan çiftçi sayısı azalıyor.


    battı çıktı muhabbeti için ise yine açıklama var ancak enflasyon %80 iken sen %36 gösterir ve toplumun maaşı (gelirini) %20 arttırırsan bu durumda piyasaya para arzı azalır. yok işte asgari ücrete %50 zam yapıldı. farketmez. geniş kitlelerin alım gücü artmadan düzelme olmaz. piyasaya para arzı düşünce, üstüne "faiz sebep, enflasyon sonuç" gibi dünyanın en saçma teorisi ile iş yapmaya kalkarsan olan esnaf zaten batar, işe yeni girişecek olanlar ise belirsizlik nedeni ile yatırımı öteler.


    Kısacası zor günler bizi bekliyor. yaşayarak öğreneceğiz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Borakhan -- 19 Ocak 2022; 13:54:46 >




  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    abicim esnafım. hayatım boyunca namusum şerefim icin çalıştım. hak yemedim hakkımı yedirmedim. .bu tarz laflar ağrıma gidiyor sanki ülkeyi bu hale biz getirdik. ben esnafım ama haysiyetimden şerefimden daha önemli bişey yok.yemişim esnaflıgını. benliğimi şerefimi paraya satacak değilim.


    ama cok zor günlerden geciyor esnaf meslektaşlarım. kücük şehirdeyiz cok kötü haberler geliyor. evinde ocağı yanmayan yemeği pişmeyen elektiriğini açamayan kombiyi açamayıp battaniyenin altında oturanlar var. bu hale biz getirmedik. esnafı seversin sevmezsin kücük esnafdan alışveriş yaparsın yapmazsın ama ben bu forumda ölsün gebersincileride gördük. evlerde herkesin coluğu cocugu var. vahşileşmenin hayvanlaşmanın ne anlamı var batsın gitsin ölsün gebersin demeye.ulan gevur söylemez bunları ama kendi halkımız bize düşman. bu kin bu öfke niye. 2 taraf da birbirini kesicek öldürcek. bi tarafda akpliler diğer tarafta onları sevmeyenler. ula kolluk kuvvetleri düşse iç savaş cıksa bu ülke suriye den ırak dan bile beter olur. yabancıların ülkeye saldırmasına gerek yok geriye çekilip seyretmeleri yeter. biz cünkü birbirimizi yiycek durumdayız.





  • Borakhan B kullanıcısına yanıt

    Ona şüphe yok zaten ben ciddi durumlar beklemekteyim sonumuz ne olacak bilmiyorum Allah sizden razı olsun hocam.

  • Meydanı boş bulan suudi prensler tenezzül ederlerse küçük esnafın da yerine geçerler.

    Cebren ve hile ile...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.