Şimdi Ara

Koskoca Mühendisim Asgari Ücret mi Alacağım - Hayır Bim'de Çalışmalısın (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
1
Favori
16.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
124 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öğrencinin o bölümü kazanması önemli değildir, önemli olan hakkıyla bitirebilmesidir. Almış olduğum eğitimden dolayı kötü bir matematik ve fizik bilgim vardı 1 sene mezuna kalıp kendi gayretimle Anadolu diye tabir edilen üniversitelerde mühendislik kazandım bana 12 yılda öğretilemeyen matematik ve fiziği üniversite kütüphanelerinde günde 17 saat uykusuz ders çalışarak kendim öğrenebildim bu çok zordu ama sonuç olarak öğrendim çünkü öğrenmezsen mezun olamazsın kendini geliştirmekten başka şansın yok. Burada ki arkadaşların çoğu üniversiteyi kazanınca işin bittiğini zannediyor ama senin o 12 senede öğrendiğin fizik bilgini hoca 1 haftada derste muhabbet olsun diye anlatıyor, çok iyi matematik biliyorum diyen kızın mat2 - mat3 sınavında ağladığını biliyorum ama ben sıfırdan gelip saçlarım dökülene kadar ders çalıştım. Üniversiteye hazırlanan arkadaşlarımın sorularını "ben zamanında bunlara mı zor demişim" diye güle güle çözüyorum. Şu an yüksek mertebeden diferansiyeller denklemlerden tutun bir sürü mühendislik ve fizik prensiplerine kadar bilgi sahibiyim. Yazılım ve otomasyonunu yaptığım elektirikli araç itü, odtü gibi üniversiteleri gerisinde bırakarak teknofestte teknoloji bakanı tarafından ödül aldı, üniversite öğrencilerine sertifikalı yazılım eğitimi verdi, sosyal ve teknik projelere yıllarını harcadı. Evet bunu 12.sınıfta hiç matematik ve fizik bilgisi olmayan bir genç yaptı, şu an eksisine göre gayet bilgili ve tecrübeli ama kendisini hala yetersiz hissediyor daha öğrenilecek çok şey var. Ağlamayı kesin güzel bir üniversite kazandıysanız bunu kesinlikle değerlendirin, orta halli kazandıysanız onlar 1 çalışırken siz 3 çalışın aradaki farkı kapatın. Google da işe alımlar sorumlusu bir kadın anlatıyor birine en son hangi üniversite ve kaç diploma notuyla mezun oldun diye soralı çok uzun zaman oluyor eskide kaldı bu kriter biz kişide aradığımız en önemli özellik azim diyor kadın. Forumda bir arkadaş vardı fatih üniversitesi bilgisayar mühendisliği kazanmıştı sizin için ne kadar komik değil mi şu an o arkadaş Stanford Üniversitesinde yüksek lisans kabulü aldı ve bitirdi standford kabul mektubunda azminden dolayı aldığını ifade etti.


    Mühendisliği, Türkiye koşullarında iyi bir mat fizik bilgisi olmadan kazanabilirsin ama mühendislikten iyi bir matematik ve fizik bilgisi olmadan asla mezun olamazsın.


    Ek Olarak: Mühendislik maaşlarının Türkiye de düşük olma sebebi hükümettir. Senin ülkene doktorunu, avukatını, mühendisini yetiştirmek için yıllarını gençliğini harcayıp saçlarını döken profesörlerin maaşı diğer ülkelerde yıllık 500 bin dolardan - 3 milyon dolara çıkarken Türkiye gibi 11 bin lira olduğu bir ülkede mühendisin maaşı ne kadar yüksek olması beklenebilir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_6195 -- 30 Aralık 2020; 8:31:34 >




  • tubytube kullanıcısına yanıt

    Dediklerinden bir şey anlar gibi oluyorum. Sonra bir anda dağılıyor düşüncelerim. Kon ile Koç Holding'in ne alakası var?


    Ankaralıyı veya Antalyalıyı sevmek sevmemek ne alaka?


    Neyse konunun dışına çıkılıyor.


    Benim okulumun neredeyse 300 yıllık geçmişi var ama son yıllardaki kadar öğrenci kalitesi düşmemiştir eminim. Buna benim girdiğim dönem de dahil.


    Ben zamanında 11.000lik sıralama ile girmiştim. Benden önceki ağabeyler bu sıralama ile girmeme şaşırmışlardı. Çok kıymetli imiş daha eski zamanlarda bu bölümü kazanabilmek. 1 - 2 sene evvel bir yerden kulağıma çalındı da başarı sırası 55000 gibi birşeye düşmüş. Kendi okulumda böyle ise diğerlerini bilmiyorum.


    Çok yazık. Düşülen durumlar ortada işte.

  • Konuyu tersinden düşünün. Herkes üniversite okudu, fakirin çocukları da iyi kötü bir yere girdi, eskiden ted bitirip, özel öğretmenler, yurtışında dil kursları alıp oradan bir ottü boğaziçi falan biterdi öyle mühendis olurdunuz. Şimdi herkes oluyor herkes mutlu, oylar iktirada gider bak çocuğum kazandı ne güzel. 5 sene de gençleri oyaladınız ya işte bak işsizlik de azaldı buradan da bir puan cepte. Sonra da vasıfsız üniversite mezunu iş bulamaz bimde çalışır şikayet ediyorsunuz derler bir de oradan suçlarlar. Torpillinin zaten iyi okula bilgiye ihtiyacı yok onun da işine geldi, gir bitir nasılsa en iyi yerlerde işin hazır.


    Önlisans diploması olduğu halde Mühendisim diyerek büyük bir üniversite hastanesinde müdür olan, oradan da bakanlıklarını birinde üst düzey yönetici olan gördü bu gözler. Sırf imam hatip mezunu olduğu için, bir araştırma kurumuna müdür olarak atandılar.


    vesaire vesaire.


    Ben meslek liseliyim, işin hem pratiğini hem teorisini bilirim. elektronik bölümü mezunuyum, üzerine 4 yıllık biyomedikal mühendisliği okudum. Bir firmada çalışıyorum ama herhalde buradan emekli olacağım sahalarda. Hiçbir tanıdık torpil vesairem olmadı, hiçbir yol gösterenim olmadı, her şeyi bu iki elimle ve kafamla yaptım. Ben yaptım ben öğrendim ben işimin ustası olmaya çalıştım. Basit iş zor iş seyahatli iş demedim, kendimi geliştirmek için elimden geleni yaptım.


    Ayrıca iddaa ediyorum benim okuduğum fakirhane meslek lisesindeki eğitimin kalitesi bugün birçok üniversitede yoktur.


    Sonuç ne oldu? İşte bir ev bir araba, ortalama bir hayat, aç değiliz sadece.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalworks -- 30 Aralık 2020; 10:49:44 >




  • Çok severek gidip okuduğum, yaparken severim dediğim inşaat mühendisliğini sektöre girince kamu harici yapmama kararı aldım.

    İnşaat mühendisliği sektörel olarak da çalışma şartları olarak da geliri olarak da ölmüş, eski prestijinden aşağıya düşmüş bit bölüm hakime geldi. 2012 yılında fen alanında her bölümde neredeyse full yapıp da ancak yıldız inşaat’a direnilmiştim. Şimdi benzer potansiyeli sergilesem boğaZiçi inşaata 2 gömlek bol sonuç alırım.

    İnşaat mühendisi olmayın gençler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gravaze

    Çok severek gidip okuduğum, yaparken severim dediğim inşaat mühendisliğini sektöre girince kamu harici yapmama kararı aldım.

    İnşaat mühendisliği sektörel olarak da çalışma şartları olarak da geliri olarak da ölmüş, eski prestijinden aşağıya düşmüş bit bölüm hakime geldi. 2012 yılında fen alanında her bölümde neredeyse full yapıp da ancak yıldız inşaat’a direnilmiştim. Şimdi benzer potansiyeli sergilesem boğaZiçi inşaata 2 gömlek bol sonuç alırım.

    İnşaat mühendisi olmayın gençler.

    Sonra kamuya girdin herhalde?

  • ali_6195 kullanıcısına yanıt

    Sizi destekleyen şöyle bir cevap vereyim hocam. 2010 senesinde Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliğini kazandım. İlk 21 bine girerek. Üniversiteye geldim bir baktım bölümün yarısı Meslek Lisesi çıkışlı. Meslek Liselerinin katsayı problemini ilk o yıllarda çözmeye çalıştılar. Ben Anadolu Öğretmen Lisesi çıkışlıyım. İlk yıllarda koydu yalan değil, Lisede Fen ve Matematik dallarında dağlar kadar fark varken aynı bölümde okumak. Ben 6 yılda bitirdim bu arada :) Son yıllara doğru şunu dikkat ettim. Bölüm 1. si ve Üniversite 2. arkadaş Meslek Lisesi çıkışlıydı. Çap yapan 2 kişi vardı ikiside meslek çıkışlı. Uygulama derslerinde daha iyiydiler ve azmedip matematik ve fizikle olan arayıda kapattılar. Bende şu an staj yaptığım Otomasyon firmasında şeflik yapıyorum. O da biraz şans. Mezun olduktan sonra abartmadan bir örnek vereyim işin ilk yıllarında kondansatörü bomba diye yutturabilirdiniz. :) Teknik bilgim sıfırdı bildiğim matematik ve fiziğide unutmuştum resmen, lisede öğrendiğim kısımları hatırlıyordum :) Ama sonra bi sürü şanssızlıklara ve olumsuz düşünmeme rağmen 4. yılımı bitirdim ve memnunum.


    Forumdaki diğer yazıları pek okumadım genelde ilk ve son sayfalara bakarım. Yazınız gözüme çarptı ve bende bunları anlatmak istedim .Kalabalık yaptıysam affola :)



    Edit: Asıl suç, yeni mezun Mühendislere asgari ücreti kabul ettirip ya da "siz ne kadar düşünüyorsanız o fiyata çalışırım" demeye mahkum eden sistemin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o.madanoglu -- 30 Aralık 2020; 11:29:57 >




  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Evet, sektörün çalışma şartlarını görünce bu yönde karar alıp o yönde bir tercih yaptım.
  • berkcombil B kullanıcısına yanıt

    Hayrola, liseli kadar bile bilgisi olmayan 300.000.'likle merdiven altı üniversitesinden mezunsunuz galiba? Tabi kafa bu kadar dar olunca herkes kendini kral sanıyor değil mi?


    Rakip mi eleyelim? Ya iki fizik sorusunu çözemeyen sözde mühendiscik rakip mi oluyor?


    Kafanız o kadar dar ki konuyu anlamamışsınız? Ben mühendis falan değilim. Diğer yorumları okusanız zaten anlardınız. Sen bahsettiğim 0 çeken mühendisciklerden isen, diyorum ki ha sözde diplomalı sana bina yaptırmışlar, ha da benim gibi bilişim sektöründeki alelade insana. Muhtemelen diyorum google'ı açıp 1 ay çalışsam senden iyi bina yaparım.


    Evet sana bim de iş teklif ediyorum ha o da lütuf. Daha 4 tane poşetin kaç lira yaptığını yarım saat düşünen, sonra hesap makinası ile hesaplayabilen kasiyerler çalışıyor, bim de migrosta. Hani normali o da değil ama artık toplama, çarpma az çok yapabileceğinizi düşündüğüm için bim dedim. Mühendissiniz ya, çarpım tablosunu belki öğretmişlerdir en azından.


    Ben neyine birlik olayım elin cahili ile. Diyorum ya, matematikten 0 çeken, fizikten 0 çeken adam mühendis değil ki. Yatıp kalkıp akp ye şükretmesi gereken bir toplum zararlısı, tabi sözde meslekciğini yapmaya kalkacak ise. Yoksa bim de çalışacaksa benim için hiç sıkıntı yok. Bir zararı olmamış olur en azından.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 30 Aralık 2020; 12:25:17 >




  • Bütün mühendisler odaları kapatılmalı ülkede mühendislik okumak senelik en az 50-60 bin tl bunlar ne saçmalıyor anlamış değilim? yoksa birilerinin ekmeklerine yağ sürmesinden mi korkuyorlar acaba?

  • nexus can N kullanıcısına yanıt

    Devlet üniversiteleri senelik 50-60 bin mi alıyor?

  • devlet universite acmaya son vermeli nicelik yerine nitelige odaklanilmali



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-289234E80 -- 30 Aralık 2020; 12:42:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her yer üniversite
    Okuyana
  • quote:

    Orijinalden alıntı: miko_miko

    evet sonunda demek istediğimi birisi kormadan söylemiş. ünicersite sayısının coğalmasının sonucu. benim yurtta oda arkadaşım 3 fizik neti ile odtü fiziğe girmişti. 100.000 ci idi.
    einstein yanılmış zaman böyle akıyor diye dolaşıyordı hazırlıkta.

    başka yakın arkadaşım 200.000 ci olup makina müh kazandı ve mezun oldu. jenaratöre motor bağlayıp sınırsız enerji üretecem diye hayal kuruyodu.

    fizikten matematikten anlamayan ve kendini bilgili sanan bir nesil gümbür gümbür bu eski nesilden daha tehlikeli, cunku adamlar cahil olduklarini bilmiyorlar

    Hocam jenaratore motor baglamak bayagi iyiymis aslinda cocugun kiymetini bilememissiniz :D

  • Koskoca mühendis mi

    Sokakta 10 insandan 11i mühendislik mezunu/öğrencisi bunlar hâlâ gerçeğin farkında değil.Her yere mühendislik fakültesi açılırken bi taraf elleri nasır olana kadar alkışlıyordu öteki taraf aman boşver bize birşey olmaz kafasındaydı

    Bunca şey 1 günde mi oldu zannediyorsunuz? Bi ton olay olurken şapur şupur sapa gelince mee, geçtiği gülüm o işler.

    İlkokul mezunu adam 2 dil+tecrübe istiyor 4bin lira vermek için, kapısında sıra oluyor

    Yakında avukatlarda her gün bildiri yayınlamaya başlayacak yazın bir kenara, inanilmaz bir yığılma var oraya da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • miko_miko kullanıcısına yanıt

    4 Türkçe neti yapan Türkçe öğretmeni, 3 matematik neti yapan matematik öğretmeni oluyor


    Hele özelde psikoloji okuyanların netlerini buraya yazsam millet o s*laklara değil 200-250 lira çıkarıp 10 lira vermez


    750.000'deki adam bile üniversite girip okuyorsa orada bir sıkıntı var demektir.Zaten selam veren liseden mezun oluyor artık hepsinden 1 net yapan kendini üniye atıyor, sisteme bak


    Finlandiya eğitim sisteminde sınav yokmuş orası çok iyi diyenler Finlandiya'ya gitse o vasıfsızlıkla gittiği gün sürgün yer, orada kasiyer bile olamaz.Ama burada mühendislik, öğretmenlik, psikoloji gibi bölümleri çok rahat okuyabilir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında konusunu açtık müh. olmayın diye millet dalgaya alıyordu. Aklı olan bu ülkede mühendislik falan okumaz geçti o işler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karenjanov

    Dediklerinden bir şey anlar gibi oluyorum. Sonra bir anda dağılıyor düşüncelerim. Kon ile Koç Holding'in ne alakası var?


    Ankaralıyı veya Antalyalıyı sevmek sevmemek ne alaka?


    Neyse konunun dışına çıkılıyor.


    Benim okulumun neredeyse 300 yıllık geçmişi var ama son yıllardaki kadar öğrenci kalitesi düşmemiştir eminim. Buna benim girdiğim dönem de dahil.


    Ben zamanında 11.000lik sıralama ile girmiştim. Benden önceki ağabeyler bu sıralama ile girmeme şaşırmışlardı. Çok kıymetli imiş daha eski zamanlarda bu bölümü kazanabilmek. 1 - 2 sene evvel bir yerden kulağıma çalındı da başarı sırası 55000 gibi birşeye düşmüş. Kendi okulumda böyle ise diğerlerini bilmiyorum.


    Çok yazık. Düşülen durumlar ortada işte.

    Gayet konu ile alakalı, koçbaşı tabir edilen kişilerin yersiz egosu gibi ODTÜ'lünün asgari ücrete ağlaması da komik, algıları açmak istiyorum ama ağır geldiğinin farkındayım. Evde bile bu konulardan bahsederken çok gay gözüktüğümü söylüyorlar, aydınlık meselelerden bahseden sjw yani social justice warrior diye tabir edilen insanlar yerine iddia veya döviz yorumcuları daha erkek geliyor galiba

    Antalya'nın kimi insanı o kadar turizme ve akan paraya karşın hala inanılmaz vahşi ve sütlü, bilirsiniz ne demek istediğimi 🤮🤮🤮 Ankara'ya gidince de kendimi hiç iyi hissetmedim ☠️☠️☠️ Çok farklı bir türden yaratılışı var bazılarının, bunu konuşmayarak baştan kaybeden onlar oluyorlar...

    300 yıllık geçmiş olsa ne olur; kültürel, edebi, teknik birikim ve gelişim yok. İsteseler de yapamazlar, kumaş tutmaz. 200 yıllık tarihi olduğu iddia edilen ABD belki de binlerce yıllık tarihe sahip, daha bunu anlatamıyorsunuz tarih derslerinde, tabii Almanya yenilince Osmanlı da yenildi, utanç vericilikte rekordur bu sözler

    Düşülen durum yok, dünya çapında gelinen nokta var ve yine bu ülkedeki Koç'lar ellerine tutuşturulmuş kitaplarla, eski masonik öğretilerle iş yapmaya çalışıyorlar, bunu yaparken Anadolu insanını da rencide ediyorlar. Hiç saygı duymuyorum, kendimi de zorlamıyorum, çok ama çok reziller ve elleri kanlı...

    Fetöcüler kaç kere sınav sorularını çaldılar, bu son yıllarda medyaya aktarılabilen bir gerçek ama Osmanlı gladyosu yıllardır aramızda ve o sınav yıllardır sadece itaatkar köpek arıyor ve buluyor, buluyor ve seviyor o kadar. Okuduğum lisenin son yıllarındaki öğrenci profili herhalde uzaydan inmedi, bu gerileme gayet olağan bir sonuç ama siz eski masallar neydi diye düşünebiliyorsanız sıralamanızı hak ediyorsunuz demektir. Bakın ben daha 5. sınıftayken sınıfça neye maruz bırakılmışız, bilerek yapılıyor tüm bu olumsuz değişimler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    devlet universitesine kim gidiyor? yurt parasini kim veriyor? kyk yi kim veriyor bunlari saymiyorum bile... 3 milyon kisi sinava giriyor ama 3 kisiyi devlet universitesinde zor okutan ulkeyiz. Parasi olanda zaten yapıştırıyor.
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

    İnşaat halinde çöken bina var 

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.