Şimdi Ara

Koskoca Mühendisim Asgari Ücret mi Alacağım - Hayır Bim'de Çalışmalısın (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
1
Favori
16.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
124 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye ' de tamam eğitim kalitesiz ve beyaz yaka mavi yaka arasındaki fark kalkıyor korkunç bir şekilde ama, ülkedeki evleri yıkan mühendisler değil, çapsız para manyağı müteahhitler , akp zaten ortada koca bir ülke 300 400 kişi için çalışıyor artık .

  • Benim için Üniversite mezunlarının lise mezunundan farkı yok. 30 40 yaşlar bilir. Az duymamıştır ailesinden yada çevrede oğlum bari şu liseyi bitir. Lise mezunu olmazsan sana kimse iş vermez diye. Şu anda durumun aynısı Üniversiteler için. Bu gidişle sırada yüksek lisans var.

  • Her yere üniversite, fakülte açanlar utansın

    Taksiciden çok avukat var, teknikerden çok mühendis var ülkede

    Barajı geçenin mühendis, öğretmen olduğu bu sistem böyle devam ederse anca sermaya sahiplerine köle olursunuz, o da çok şanslı ve kalifiye elemansan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenbalx

    https://forum.donanimhaber.com/sozel-bolumdeki-ogrenci-matematigi-gelistirirse-yazilim-muhendisligi-kazanabilir-mi--147211449


    Ailesinin yada çevresinin yanlış tercihi ile imam hatip okumuş bu gencimiz yazılım mühendisliği okumasınmı.  

    Tabiki okusun... Benim eleştirim çok farklı... ben okulun ölçme değerlendirme sistemindeki işgüzarlıktan bahsediyorum  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • miko_miko kullanıcısına yanıt

    Ne güzel yürüyen karikatürlerle arkadaşlık yapmış, oda paylaşmışsınız  

  • Daha durun siz...

    Piyasada halen iyiler var her meslek dalında.Ama bu iyiler "yani kalanlar,gitmeyenler" yarın gitmeye başlayacaklar.Ortalık bu haber konusundaki kişilere kalacak.İşte o zaman göreceğiz göreceğimizi !

    Bizim kafalar halen kaliteli mühedise 3000 teklif etsin kabul görmeyince ise sen hainsin iş. beğenmiyorsun desin .Mesele bulaşık yıkamak bilmem ne yapmak falan değil.Hakkını almamak.Değer görmemek !

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karenjanov

    İnşaat mühendisi sadece yapı üzerine mi çalışır? 7-8 tane anabilim dalımız var. Herbirisinin de çözüm, yöntem ve çalışma mekanizmaları var.


    Kimsenin diplomasını geri toplayamayız. Kazanılmış bir hak sonuçta. Önemli olan bilinçlenmek. Bilinçli bir toplum liyakatin ne olduğunu iyi bilir. O zaman 100.000 mezun da versen senede, insanlar yetkin kişiye ulaşmak isteyecekler. Bu da doğal olarak o kişileri elemek demek.


    Gel gelelim ülkemizde bu mantık pek işlemez. En ucuza işi kapatmaya bakarlar insanlar. O zaman çok acı dersleri almamız gerekecek. Bunun için de birkaç yıl yeterli olmayacak. Belki ömürlerimiz de yetmeyecek. Ancak birgün umut ediyorum ki bu mesleğin hakkı teslim edilecek.


    Ulaştırma projeleri üzerine çalışıyorum. Bir stajyer geldi. 2 ay yol projesini anlattım. Gitti, geldi, yanımda oturdu, dinledi. 2 ay sonra staj defteri doldurmuş. İçerisine bir baktım apartman projesi anlatmaya çalışmış. Onu da becerememiş. Dedim yaptığımız iş ile bu bir mi? Dediklerinizi anlamadım dedi. Anlamayan adam sorar öğrenmeye çalışır dedim. Ben bu şekilde yazmak istiyorum dedi. O zaman ben de defterini imzalamıyorum dedim.

    Okulunuzda hiç mi ulaştırma dersi yok diye sorduğumda yok cevabını aldım. İnanmadım ders programına baktım. Gerçekten de dalga geçer gibi bir ders programları vardı. İsim vermek istemiyorum ama hiç açılmasa da olur bir yerde açılmasa da olur bir şekilde idi bölümü.


    Şimdi ben o çocukla meslektaşım. Kafa yapısı oturmadı ise bu sadece o kişilerin suçu da değil. Mühendislik kavramını bilinçlere oturtamayan diğer herkesin de suçu.


    Üzgünüm kötü zamana denk geldik.


    Okulumdan 98 mezunu bir abim ile konuşurken farkediyorum ki aynı okul bile yıllar içerisinde kalitesinden ödün veriyor. Mantar gibi türeyenlerdekilerin rezil olmasına şaşmamak gerek.


    Buna oda, üniversiteler ve siyasi mekanizmaların bir şekilde, çok geç olmadan dur demesi lazım.


    Yoksa şuan çalıştığım şirkette olduğu gibi yeni mezun ODTÜ'lü birisine asgari vermeye devam ederiz. Çocuklar da kabullenmiş artık durumu. Sadece sabredip iyi günlerin gelmesini bekliyorlar.


    Çok üzülüyorum şu düştüğümüz hallere.

    Ben de çok üzgün olarak ve özür dileyerek söylemek isterim ki ODTÜ'lüye asgari ücret fazla bile, bunu göreceğiniz günler geldi şu an, her ne kadar çirkin olsa da Ankara'nızın ve Ankara Koç'unuzun gerçek yüzü budur, hele inşaat mühendisliği ameleliği Ağzımı açsam daha neler söylerim

    İlkokul öğretmenim 5. senemizin ortasında bizi bırakmıştı. Diğer sınıflar prizma, koni öğrenirken kekremsi, nemrut suratlı okul amirleri gelip şunu kitaptan deftere geçirin demekten başka bir şey yapmazlardı. Çok öğretmen değiştirdik, bir tanesiyle de hiç huyum olmamasına rağmen ciddi sorun yaşamıştım. Bizi bırakıp giden hocamızın gerçek yüzünü görünce arkamdan hançerlendiğimi görüyorum, bilerek yapıyorlar, lütfen uyanın, akılları fikirleri zavallı AK hayalleri

    Tüm zorluklara rağmen cebir ve kimya netlerim sayesinde mühendislik okuyabildim, geometriye hala çok yabancıyım, bu yüzden türev ve integral bana hep çok sıkıcı geldi

    Bu eğitim sistemi ve maymun atalı Ankaralılar ile en fazla Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi gözümde üniversitedir, gerisi "aşk" mekanıdır. Okuduğum üniversitenin bahçesinde koskocaman Koç Holding logosu vardı, lanet olsun size ve düzeninize



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 29 Aralık 2020; 16:33:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok acil Bim'de ki kadrolara girin. Bim çok iyi torpil dönmeye başlar yavaştan 4000 TL ye kadar alan var tavsiyem girebiliyorsanız girin. Bunlara anlayacağı dilden konuşmak lazım. Az kaldı yani Bim en iyisi yoksa A101 de falan içinizden geçerler. Hazır torpil yokken herkesin girmesini tavsiye ederim yoksa demişti dersiniz.

  • tubytube kullanıcısına yanıt

    Af edersiniz ama dediklerinizden hiçbir şey anlamadım. Ayrıca ben ODTÜ mezunu değilim. Biraz daha açık yazar mısınız?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: karenjanov

    Af edersiniz ama dediklerinizden hiçbir şey anlamadım. Ayrıca ben ODTÜ mezunu değilim. Biraz daha açık yazar mısınız?

    Zaten anlaşılması zor, ne yazsam havada kalacağından eminim, çoktandır yazmaktayım; kimisinin drama dediği, benim bir untermensch masalı dediğim yılları geçti birilerinin. Bu arada olan zamanı boşa geçen öz be öz Anadolu insanına oldu, bunu çok iyi ayırt etmeliyiz ki Anadolu insanı ile Anadolu çomarı farklı kavramlardır. Koç Holding gerçek anlamda birilerinin yüz karasıdır; nasıl İngilizlerin karanlık, soğuk, rezil yüzleriyle karşılaşıyorsam bunların köylü, avam, mafya taraflarını görüyorum ve yürekten tiksiniyorum, böyle bir şey olamaz diyorum...

    ODTÜ'lü Ankara öğrencisiymiş de asgari ücrete kızıyormuş, ben Antalya insanını sevmedim Ankara'dakileri mi seveyim? 🤮🤮🤮

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Okul okudun diye kocaman olmuyorsun,
    ortaya bir ürün cihaz mal parça üretebildinmi,
    insanlığa faydalı bir keşif yapabildinmi,
    hayır hayır ama koskoca mühendis olduğuna inanmışsın peh ..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslanoto

    Okul okudun diye kocaman olmuyorsun,
    ortaya bir ürün cihaz mal parça üretebildinmi,
    insanlığa faydalı bir keşif yapabildinmi,
    hayır hayır ama koskoca mühendis olduğuna inanmışsın peh ..

    adam en azından okumuş bir şeyler öğrenmiş...evet belki kocaman olmamış olabilir ama senden kocaman olduğu da aşikar.. .


    niye biliyor musun çünkü sen daha cumhuriyet ne demek onu öğrenememişsin...sen cumhuriyetten önce de meclis vardı daha iyidi diye sallayan birisin....sen kim okul okumayı eleştirmek kim.... mühendislere falan laf atmak da seni aşar haddini bil la çok konuşma 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 29 Aralık 2020; 20:9:6 >




  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Mesela imalatta yaşadığımız bir kesit kaybının ne soruna yol açabileceğini hesaplayan bir program var mı? Ya da çelikleme yapman gerekirse, ne ile nasıl yapman gerektiğini? Ya da epoksi ile filiz diktin testi neye göre yaparsın? Belki mix design hatalı çıktı; hatanın nelere sebep olabileceğini nasıl bilebiliriz? Kalıbının açmaması için ne kadar destek elemanı kullanmalısın? İşine uygun rotu nasıl seçersin? Kulevinci nasıl mesnetlersin? Bir çok durumda elle hesap yapıyoruz imalat esnasında da. Birileri bu işleri yapıyor yani;)
  • İnşaat mühendisi olarak

    1. Bu odalar, başkanları ve yandaşları siyaset yapsın. Biz bunların mühendislik işine girmemesini istiyoruz. Gönderdiği aylık dergiler siyasi parti propagandası gibi.

    2. Zamanında yetiştirdiği mühendisleri de gördük. Zamanında her şey göye bilimle yürüyormuş ya daha deprem yönetmeliği bile koyamadılar adam akıllı.

    3. İlk 30 binde girdiğim ünv. de ki hoca hidrolik dersinde adam Fethullahçılar böyle tayyipçiler şöyle diyip son 5 dk da sadece ders anlatırdı. Aldıkları tüm araştırma görevlileri hepsi partizan. Ünv kadroları zaten biliyorsunuz. Adamlar sen şucuya bu şucuya benziyor diye vizelerde not veriyor. Bölümün en az yarısı böyle. Çok çok kaliteli hocalar bu bozuntulardan bunalmış çoğuda abd başta olmak üzere gitmişlerdir. Şimdi görsem elini öpeceğim adamlar bunlar.

    4. Tr de hiç bir zaman bilim olmamıştır. Partizanlık olmuştur. Bugünde aynısı yaşanıyor.

    5. Eski zaman ki gibi çok az olması veya şimdiki gibi kızılay dağıtmış gibi bulunması bir şey anlam ifade etmiyor. Kalite yoksa ne yapsanız boş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazer__

    Vay be fizik bilmeyen inş. Müh. he
    Ondan sonra 5.2 deprem olunca niye binalar yıkılıyor hadi bakalım

    Ülke oldu eğlence pınarı bu ne la

    Biyoloji den sıfır çeken tıp öğrencisi de görecek miyiz bakalım

    Pratikte olabilir ama diğer alanlardan full çekmesi lazım.





  • Almanya'da çoğu bina 40-50 senelik belki daha fazla onların beton ömrü yok mu? Adamlar asfalt atıyor senelerce tık yok bizde yapılan 1 sene sonra delik deşik... Geçeceksiniz bu işleri sen malzemeden çalma gerekeni yap 50 sene sonra bakarız ömrü dolduysa yaparsın tadilat yada kentsel dönüşüm...

  • miko_miko kullanıcısına yanıt
    Üzücü ama maalesef durum tam da öyle.
  • onrblt26 O kullanıcısına yanıt
    50’den kat kat fazla. Bizdeki sorun daha fazla kazanma hırsıyla kullanılan kalitesiz-eksik malzeme , bir de denetimin az olması.
  • İnşaat mühendisiyim 2 sene oldu iş bulamadık. Merak etme mezun olacaklarında iş bulabileceğini düşünmüyorum. Gönül rahatıyla binanda oturabilirsin.

  • Hayrola,piyasada rakip elemek için bulduğunuz o mühendisane dahiyane fikir meslektaşlarınızı BİM'e yollamak mı oldu?Kafa bu kadar daraldı mı yani?Yoksa her zaman mı böyleydi?


    Bir durum olur,bir hak arama mücadelesi olur,bakarım.Sağlıkçısı olsun,eğitimcisi olsun,şuna buna bakmadan hep birlikte kenetlenir,birleşir ve olabildiğince de hakkını alır.Kimse kimseye ama sen şu okulu bitirdin,ama senin branşın şu bu demez.Nitekim son 15-20 yılda çıkan kanunlara,yönetmeliklere bakarsanız,hep bu alanların lehine iyileştirmeler olmuştur.Neden?Çünkü adamlar birleşip tek ve yüksek bir ses olunca yüksektekiler de onları daha rahat duyuyor da ondan.Peki biz mühendisler?Maşallah mühendis mühendisin kurdu olmuş da meslektaşına BİM'de iş teklif eder olmuş.


    Birlik olma yok,birleşme ve tek ses olma ruhu yok.Ama sorsan bunlara,mühendislik okumak,sağlık ya da eğitim fakültesi okumaktan 100 kat daha zordur.Zoru okudun da ne oldu?





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.