Şimdi Ara

Koskoca Mühendisim Asgari Ücret mi Alacağım - Hayır Bim'de Çalışmalısın (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
1
Favori
16.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
124 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Muhabbete bakıyorum. Konu hakkında sıfır bilgi ile müthiş yorumlar yapılmış. Öncelikli olarak mühendislik fakültesi kazanan biri mühendis değildir. Bitirmesi gereken 4 yıllık lisans eğitimi var önünde. Zaten fizik ve statik bilgileri okulda alacaktır. Ben 95 yilinda yıldız teknik üniversitesine basladigimda matematik dersinde tahtaya dogal sayilar yazmıştı hoca. Oha demiştim. Ama adam ortaöğretim sıfır. Burada temel eğitimi de alacaksınız dedi. Bu hep böyleydi. Dersaneye gitmeden okul eğitimi ile bir yere varilamiyordu. Fetoculer sinav sorularini çalardı. Dogudakiler silah zoru ile ÖSS sinavlarinda full ceker ODTÜ ye girerdi. Şimdi gelmiş fakülte kazananı muhendis ilan ediyorsunuz.bakkal kasap manav biraraya gelip müteahhit oluyor kimsenin sesi çıkmıyor. merak etmeyin o cocuklar muhendis olsa bile anca asgari ücret ile kasaplara bakkallara çalışır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradakiler muhendis deyince oturup aksama kadar icat yapan yeni biseyler ureten insan bekliyolar. Insaat muhendisiyiz la biz oturup mimarin cizdigi evin statigini yapiyoruz cogumuz. Zeki adam zaten gidip arastirmasini/icadini yapiyor. Program kullaniyormusuz elimize kalem kagit alip matematik yapmiyomusuz demis birisi ki evlere senlik. Program var madem olsana sen de muhendis? Kursana bi yapinin statik sistemini.


    ABD'de professional engineer diye bi unvan var, Turkiyede ayni sistem yetkin muhendislik diye geciyor ama uygulamada degil.

    Okuldan muhendis unvaniyla mezun olmanin hic bir anlami yok, diplomani aldiktan sonra once okulda gorduklerinin ozeti olan 4 saatlik stajyer muhendis sinavina giriyorsun sinavi gecersen unvanin stajyer muhendis oluyor ve 4 sene piyasada calisiyorsun. 4 sene sonra 8 saatlik professional engineer sinavina giriyorsun gecersen imza yetkin oluyor. Istersen MIT den mezun ol, istersen Yozgattan mezun ol. PE lisansini almadan muhendis falan degilsin.

    Hatta deprem olan bolgelerde yuksek yapi projelerini imzalamak icin PE lisansi yaninda Structural Engineer lisansi alman gerekiyor, bunun icin de 16 saatlik baska bir sinavi gecmen gerekiyor.

    Bunu duzenleyense devlet degil, her eyaletteki muhendisler odasi yapiyor bu sinavlari.





  • Özel gsflerde resim çizmeyi bilmeyen, yeteneği olmayan ressam grafiker heykeltraşlar falanda vardır heralde   

  • yaw ne eski mühendis eskileri görüyoruz evler deniz kumu dağılıyor yıkılıyor ülkede gerçek mühendis yok ki eskiymiş..


    eskiler daha da beter. onların evleri yıkılıyor işte..


    eski de şimdi de berbat. evlerde ne ses yalıtımı var ne ısı yalıtımı üstteki oss...sa alttaki duyuyor. bir çivi çakıyorsun duvar parçalanıyor.


    inşaat mühendisleri üçkağıtçı hep..

  • Ben de kendimi anlatayım. Küçüklükten beri mühendis olmak isterdim. Matematik Fizik alanlarında da başarılıydim. Tüm yakınlarım güzel bir üniversiteye girmemi bekliyorlardı. Biyoloji bakımından da vasat bir insandım ama. 2018 YKSde toplam 80 matematik sorusundan 4 yanlış 1 boş, Kimya full, Fizikten de 2 yanlış yaptım. Gel gelelim biyolojiden iki sınavda toplam 6 doğru yapabildim. Türkçe'den de 40 sorudan 8 yanlış gelince, Yıldız Teknik Elektrik Elektronik hayalleri kurarken Gazi Endüstri mühendisliğine girebildim. Mühendislik hayatımda en ufak işime yaramayacak olan biyoloji denen ders yüzünden şuan benden az matematik fizik yapan insanların altında bir okulda okuyorum. Ülkemizi kutluyorum. Aklıma geldi yine moralim bozuldu :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fizikte 19 Net 30 sorudan.

    Matematikte 58 Net yaptım 80 sorudan.


    Ve ben İstanbulun sayılı devlet okulunda İngilizce Makine Müh. okumaktayım Allaha şükür kazanınca çığlık attım 3 ay kendime gelemedim dünyalar benim olmuştu tabii açıklanana kadar da bi o kadar kendimde değildim . Kendimi 3. sınıfa geldiğim halde yeterli görmüyorum hala fizik işlemlerinde zorlanıyorum veya bir hesaplama işin içine girince Liseden kalma " bir fizik iq'su diyorum ona" fizik iqumun düşüklüğünden dolayı geç anlıyorum . Maalesef ülkemizde mühendislik puanları çok düştü. Mühendislik puanları artmalı ve basit bir bölüm olarak algılanmamalı. MF1 MF2 MF3 MF4 kavramı hala devam ediyor mu bilmiyorum ama MF4 hesaplanması değişmeli aksi takdirde Kimya Biyo puanlarıyla sıralama kasıp düşük Fizik Mat ile mühendis olunabilecek , ülkemizde üretim değil tüketim devam edicek. Basite alışmamalıyız zorun üstesinden gelmeliyiz yoksa işimiz zor.


    İşsizlik bu ülkede önemli olan ama üstünde durulmayan bir kavram. İşsizler çok fazla var ama işsiz kalan mühendisler bence ayrı kategoride değerlendirilmeli.


    Maalesef 250 300 puana mühendis olabilmek Mühendislik mesleğine de hakarettir , umutlu şekilde okuyan öğrencilere de ihanettir. Bir Mühendis bir fikirle dünyayı değiştirebilir.





  • SezerBey247 kullanıcısına yanıt

    Çok güzel açıklamışsınız. Ben de aynen böyle düşünüyorum. Eskiden bir mühendis, doktor denince şanı olurdu, ama özellikle mühendisliğin şanını resmen bitirdiler. Bazıları da mezun olmak başka demişler de, inanın ne üniversiteler var, gerçekten bakkal gibi, sadece paraya bakıyorlar. Ver rüşvetini, ayarla adamını, geç. Bir ara da, (basına elbette düşmedi ama) Maramara üni'de bile bu skandal patlak vermişti, gezi zamanları. Çok ciddi hocalar rüşvetle adam geçirmeye başladı diye öğrenciler isyan ediyordu. İşin kötüsü sonra bu insanlar bu rüşvetçiliği, bu kayırmacalığı kendi yaptıklarını unutup, yine başkalarını eleştiriyorlar. Görmüyorlar ki, dünya birer birer kendilerinin aynası haline geliyor. Herkes dürüstlükten dem vuruyor, ama kendisi bir işin kolay, haksız, kazançlı fırsatını bulduğu zaman da kaçırmak istemiyor. Kimya konusu gerçekten yazık olmuş. Gerçekten saçmalıkta zirve yaptılar. Bende İngilizce bilgim sayesinde girdiğim sınavda 380-390 falan yapmıştım. O zamanlar ingilizce öğretmenliği falan 410 lardan başlıyordu. Diğer diller nispeten daha düşüktü. Ben de çalışır öğrenirim diye Fransızca öğretmenliğini seçmiştim, Marmara üni'den. Onu kazanmıştım yani :) Şaka gibi, Fransızca bilmeyen insanı, ingilizce bilgisi ile fransızca öğretmenliğine alıyorlar. Benden bir kaç sene sonra sanırım o sistemi düzelttiler.





  • Gerçekten yazık üniversite bitirenin yüzde 90ının direk işe girebilmesi gerekirdi. Şimdi diplomayı herkes alıyor sonra torpilin varsa bir yerlere giriyorsun. Saçma sapan bir sistem...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spider_hip

    Hayrola, liseli kadar bile bilgisi olmayan 300.000.'likle merdiven altı üniversitesinden mezunsunuz galiba? Tabi kafa bu kadar dar olunca herkes kendini kral sanıyor değil mi?


    Rakip mi eleyelim? Ya iki fizik sorusunu çözemeyen sözde mühendiscik rakip mi oluyor?


    Kafanız o kadar dar ki konuyu anlamamışsınız? Ben mühendis falan değilim. Diğer yorumları okusanız zaten anlardınız. Sen bahsettiğim 0 çeken mühendisciklerden isen, diyorum ki ha sözde diplomalı sana bina yaptırmışlar, ha da benim gibi bilişim sektöründeki alelade insana. Muhtemelen diyorum google'ı açıp 1 ay çalışsam senden iyi bina yaparım.


    Evet sana bim de iş teklif ediyorum ha o da lütuf. Daha 4 tane poşetin kaç lira yaptığını yarım saat düşünen, sonra hesap makinası ile hesaplayabilen kasiyerler çalışıyor, bim de migrosta. Hani normali o da değil ama artık toplama, çarpma az çok yapabileceğinizi düşündüğüm için bim dedim. Mühendissiniz ya, çarpım tablosunu belki öğretmişlerdir en azından.


    Ben neyine birlik olayım elin cahili ile. Diyorum ya, matematikten 0 çeken, fizikten 0 çeken adam mühendis değil ki. Yatıp kalkıp akp ye şükretmesi gereken bir toplum zararlısı, tabi sözde meslekciğini yapmaya kalkacak ise. Yoksa bim de çalışacaksa benim için hiç sıkıntı yok. Bir zararı olmamış olur en azından.

    Bende diyorum ki mühendislik fakültesine gitmiş birisi nasıl bir zihinsel hezeyan geçiyor olmalı ki böyle konu açmış.


    Yahu sen hayatında 1 gün mühendislik fakültesinde eğitim görmemişsin,senin neyine hakkında bilgisi olmadığın konuyu


    eleştirmek,seni ırgalayan ne var,sanane? Mühendis olamadık,bari mühendisleri ağzımdan köpük saça saça eleştireyim de


    kimse benim eğitim durumumu,daha da önemlisi o küçümsediğim mühendis kadar niye olamadığımı sorgulamasın.Taktik bu


    yani.En iyi savunma saldırı taktiği.Kardeşim ben sana hayaller aleminde iyi rüyalar diliyorum.Sen aç


    internetini,youtube'ını,sosyal medyanı,sen bu iştahla bırak 1 ay video izleyerek mühendis olmayı 3 günde ordinaryüs


    olur,baraj,rezidans,avm üçlüsünü 3 günde diker,adına 3 cilt kitap yazdırıp,3'leme bir filmde başrol oynarsın.Kendini sakın


    küçümseme,sende o potansiyel var.Hadi canım benim.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: miko_miko

    evet sonunda demek istediğimi birisi kormadan söylemiş. ünicersite sayısının coğalmasının sonucu. benim yurtta oda arkadaşım 3 fizik neti ile odtü fiziğe girmişti. 100.000 ci idi.
    einstein yanılmış zaman böyle akıyor diye dolaşıyordı hazırlıkta.

    başka yakın arkadaşım 200.000 ci olup makina müh kazandı ve mezun oldu. jenaratöre motor bağlayıp sınırsız enerji üretecem diye hayal kuruyodu.

    fizikten matematikten anlamayan ve kendini bilgili sanan bir nesil gümbür gümbür bu eski nesilden daha tehlikeli, cunku adamlar cahil olduklarini bilmiyorlar

    Mezun olanlardan önce mezun edenlerin diplomasını alıp yırtmak lazım. Eğitimi veren prof.lar vasıfsız ki öğrencilerden ne bekliyoruz.

  • Özel ünilerde %50 bursla paralı veya tam paralı okuyan herkesin diploması alınmalı. Ve parayla okumak kaldırılmalı. Adam parayla okuyor gelip okudum işsizim diyor 10 bin maaş vermiyorlar diyor ağlıyor , resmen gerizekalı ya.

  • Konu hakkında birçok kişi farklı farklı yorumlar yapmış. Bende 20 nci yılını doldurduğum inşaat mühendisliği ile ilgili bir şeyler yazmak istedim. Meslekle ilgili problemleri buraya yazsam sayfalar sürer ama yinede aşağıya birkaç madde yazayım dedim mutlaka unuttuklarım vardır.Şunuda belirteyim meslek hayatımın 4 yılını saha şefi, 5 yılını şantiye şefi olarak yaptıktan sonra son 11 yıldır kamuda çalışmaktayım.

    1-Yurtiçinde açılan sayısız üniversitenin çoğunda doğru dürüst bir eğitimci kadrosu yok haliyle gelen öğrenciye ne öğretilebilir soru işareti

    2-Yurtiçi kadar yurtdışından (kıbrıs gibi) diplomasını alarak gelen meslektaşlarımızın çoğunun özellikle sahada çok yetersiz olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim(istisnalar olabilir)

    3-Benim oturduğum binada yap-sat yapan 2 kardeş var. Bunlar çocuklarıyla beraber 5 aileler ve hepsi ayrı dairelerde oturup bu iş ile geçiniyorlar. Ancak 5 aileyi rahatlıkla geçindiren bu şirkette (her birinin altında bmw c-e serisi ve bmw 5 serisi araca binerler kendileri) 1 tane mühendis yada 1 tane mimarı geçtim tekniker bile çalıştırmıyorlar.Eğer her yap-sat işi yapan müteahhit yanında 1 tane mühendis -1 tanede mimar çalıştırsa sektörde müthiş bir rahatlama olur.

    4-Tanıdığım 4-5 yıllık mezun arkadaşlarımız 1 binada yıllık 2-3 bin tl karşılığında şantiye şefliği yapıyorlar.( sadece imza karşılığı bu parayı alıyorlar)

    5-Kamuda ihale karşılığı verdiğimiz işlerde şantiye şefi olarak firmalardan genelde İnşaat-Makine-Elektrik müh. yada mimarlık mezunu personel istediğimizde gelenler asgari ücret karşılığı çalışan mezunlar oluyor malesef.

    6-Yeni mezun olupta masa başı iş isteyen çok. Herkes masa başı oturup autocad de çizim yapayım- az birazda excel kullanayım, amp den de hakediş yaparım havasında. Sahada iş nasıl yönetilir, nasıl kontrol edilir.Projede gördüklerimizi sahada nasıl uygularız bunlar kimsenin umurunda değil. Kontrol ettiği işe 10 gün uğramayan meslektaşlarım var. Telefonla ve wattsapp ile yönetiyorlar işlerini





  • Stratejik olarak üniversiteler para kaynağıdır,

    bir ili ayakta tutmak istiyorsan bir tane üniversite aç , bir kaç tane askeriye konuşlandır, öğrenciler, askerler vs. orayı kalkındırır,

    zaten topu topu elle tutulur 10-15 tane üniversite var gerisi çöp, eğitimleri çöp, hocalar kişiye özel ilanlardan gelen tipler.

    Türkiyenin ücra köşelerindeki üniversiteleri hatta paralı üniversiteleri bile tutturamayan paralı kalantorlar kıbrıstan alıp geliyor diplomayı :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elweda -- 30 Aralık 2020; 23:24:40 >
  • Bu isin iki tarafinda da varim sanirsam.


    230 kusur bininci olmustum sanirsam. Kazanabildigim uni ozel ve biyomedikal muhendisligi idi. Okurken bir cacik yapmadim desem yeridir. Mezun olunca da tabiki kimse asgari ucretle de olsa is vermedi. Sonrasinda yazilim yapmaya basladim kendi kararimla, is buldum , master yap vs derken suanda almanya da keyfim yerinde bir sekilde calisiyorum.


    Bana universite bilgi olarak cok birsey katmadi ama muhendislik olarak birkac sey verdi. Bir ingilizce iki kafami koyup calismak uc analitik dusunme.


    Ayrica bu muhendislik diplomasi bana ikinci is yerimin kapisini master im da suanki is yerimin kapisini acti.


    Ozetle, o 5 seneyi kendimi gelistirerek gecirsem buyuk ihtimal daha iyi bir yerdeydim ancak oss ye bile calismayan benim o bos zamanimda o disiplinle calisacagimi hic sanmiyorum. Evet para tuzagi bir universiteye gittim ve bunu en basindan beri biliyordum ama o dandik universite bile insani biraz adam ediyor.

  • berkcombil B kullanıcısına yanıt

    Kardeş liseyi bitiren herkes senin kadar mühendis zaten :) Bu konunun nesini savunabiliyorsun diyeceğim ama işte seni haber yapmışlar ondan gocunuyorsun bu çok bariz belli. Muhtemelen haberdeki 0 çeken arkadaşlardan biri sensin. Yazık kendini mühendis sanıyorsun. Beni ırgalayan ne varmış. Beni ırgalayan yarın senin gibileri mühendis yerine koyup bina yaptırırlar, beni ırgalayan bu. Senin yapacağın binayı emin ol ben 1 ay video izleyerek yaparım. Yani sınavda 0 çeken birinin nesini kıskanayım. Çok şükür ben Tr'de kendi sevdiği işi yapabilen ve kimsenin yanında çalışmadan para kazanabilen çok şanslı azınlıktanım. 34 yaşına kadar toplam sadece 18 gün işe gittim. Onun dışında kendi işimi kurdum, sevdiğim işimi yaptım. Resmen hobimi yapıyorum, üste para veriyorlar. Bu kadar şanslıyım. Sen kendi haline yan. Lise mezunu olarak, mühendis maaşlarından şikayet et, iş bulamamaktan şikayet et. 0 çeken adamı ancak bim paklar. Ha normal bir ülkede matematikten 0 çekerek bim de kasiyer de olamazsın da dua et Tr'desin işte.


    Bir de ilk mesajında zavallı zavallı bizi dışlamayın birlik olmalıyız falan diyorsun. Konuda gerçek mühendisler de mesaj atmış. Gerçek mühendislerde sizin mühendisten sayılmamanız gerektiğini söylüyor. 30 net yapan adamla sen bir misin. Niye seninle birlik olsun. Yazık işte eğitim sistemini öyle bir hale getirdiler ki, bedava her yere üniversite. Sonra senin gibi mühendisi görüyoruz işte sarı mikrofonda sorulan 4 işlemi cevaplayamıyor.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spider_hip

    Kardeş liseyi bitiren herkes senin kadar mühendis zaten :) Bu konunun nesini savunabiliyorsun diyeceğim ama işte seni haber yapmışlar ondan gocunuyorsun bu çok bariz belli. Muhtemelen haberdeki 0 çeken arkadaşlardan biri sensin. Yazık kendini mühendis sanıyorsun. Beni ırgalayan ne varmış. Beni ırgalayan yarın senin gibileri mühendis yerine koyup bina yaptırırlar, beni ırgalayan bu. Senin yapacağın binayı emin ol ben 1 ay video izleyerek yaparım. Yani sınavda 0 çeken birinin nesini kıskanayım. Çok şükür ben Tr'de kendi sevdiği işi yapabilen ve kimsenin yanında çalışmadan para kazanabilen çok şanslı azınlıktanım. 34 yaşına kadar toplam sadece 18 gün işe gittim. Onun dışında kendi işimi kurdum, sevdiğim işimi yaptım. Resmen hobimi yapıyorum, üste para veriyorlar. Bu kadar şanslıyım. Sen kendi haline yan. Lise mezunu olarak, mühendis maaşlarından şikayet et, iş bulamamaktan şikayet et. 0 çeken adamı ancak bim paklar. Ha normal bir ülkede matematikten 0 çekerek bim de kasiyer de olamazsın da dua et Tr'desin işte.


    Bir de ilk mesajında zavallı zavallı bizi dışlamayın birlik olmalıyız falan diyorsun. Konuda gerçek mühendisler de mesaj atmış. Gerçek mühendislerde sizin mühendisten sayılmamanız gerektiğini söylüyor. 30 net yapan adamla sen bir misin. Niye seninle birlik olsun. Yazık işte eğitim sistemini öyle bir hale getirdiler ki, bedava her yere üniversite. Sonra senin gibi mühendisi görüyoruz işte sarı mikrofonda sorulan 4 işlemi cevaplayamıyor.

    Videocu arkadaşım.Bak ne güzel sende iş güç sahibiymişsin,gayet mutlu mesutta yaşıyormuşsun.Üstüne 1 ay video izlemeyle mühendis olma kapasitende varmış ki ben iddiaya girerim bırak 1 ayı sen bu takıntıyla 3 günde de olursun mühendis.Eeee

    daha ne istiyorsun?Küçükken inşaata topun kaçtı da stresini de büyüyünce burada mı atıyorsun?


    Normalde anlayabileceğin şekilde yazılacak çok kelime var ama rastgele birkaç mesaj okudum,senin konuna yazılan.Senin de okumanı mutlaka tavsiye ederim,senin konun ne de olsa.Neyse sağolsunlar yazacağım şeylerin 3 aşağı 5 yukarı aynısını yazmışlar.


    ali_6195 ve o.madanoglu nickli kullanıcıların konuna yazdıkları mesajlara bir bak istersen.Açtığın konuya gelen mesajları okumamak büyük saygısızlık olur bence.


    Bunların üstüne illaki birşeyler katmak gerekirse,en kötü ihtimali düşünmek isterim.Diyelim ki 5 yaşında bir çocuğu aldılar mühendislik fakültesine koydular.Bu çocuk mühendislik fakültesi mezunu olabilmenin asgari şartlarını sağlamadan kimse onu mezun etmez.Gerekirse 40 yıl okuturlar.Saçı sakalı ağarmış bir vaziyette mezun ederler.


    Zannediyorsunuz ki öğrenci okuluna kayıt olmaya gittiğinde,'' Oooo genç arkadaşım hoşgeldin,bizi tercih ettiğin için teşekkür ederiz.Sen şimdi kampüste gez dolaş,kantinde sohbet muhabbete dal,ortamlara ak,4 yıl sonra gel biz sana diplomanı verelim''

    Ortam böyle diye düşünüyorsunuz,tabi adam 4-5 sayısal neti ile girmiş ya üniversiteye.Bunun kapasitesi bu.Fazla zorlarsak mazallah contayı yakar.Diye falan düşünüyor üniversitedeki akademisyenler.Tabi senin hayal dünyana göre.


    Liseden beridir tanıdığım arkadaşım.Lisede ingilizcesi çok iyiydi,sayısal dersleri de orta şeker kıvamındaydı.Yani 5 üzerinden 3-4 alırdı.Babası yap satçıydı.Yani bildiğin mahalle arasında apartman yapan müteahhit.İstiyordu dil üzerinden lisans yapmayı ama ailesi,işimiz zaten inşaat,puanı da anadoluda inşaat mühendisliği okumaya yetiyor diye arkadaşı Kayseri'ye yolladılar.

    Adam 2 ders yüzünden 2 sene okul uzattı.Nasıl mı? 1.sınıfta Statik ve yanılmıyorsam Malzeme Bilimi derslerinden başarısız oldu.Adam 2.sınıf derslerini halletti,3 ve 4'ü bir tarafından kan verircesine başardı.Ama o 1.sınıftan kalma 2 ders başına bela oldu.Hayır,hoca final ya da bütüne 3-4 puan daha verse geçecek dersleri.Adam onu bile vermiyor.Neden?Çünkü üniversitedeki

    akademisyen öğrencisinin marabası değil.Çocuk Gazi Üniversitesinde eşdeğerliliği olan derslerden Yaz Okulu yapayim dedi,Kayseri'deki kurul onu bile reddetti.Daha doğrusu kurulda bu konu hakkında karar veren hocalar.Düşünebiliyor musun?Daha iyi bir üniversitede ben bu dersleri geçebiliyorsam geçeyim diyorsun onu bile kabul etmiyorlar.En son kaldığı derslerin hocaları değişti de adam öyle geçti o dersleri.Ama yeni gelen hocaların torpili ya da acımasıyla değil elbette.2 ders için 1 sene Kayseri'de kaldı,derslerine devam etti,çalıştı ve geçti.Yaşamayan anlayamaz.Ben bile şahit olduğumdan anca bu kadar anladım.Ve anladığım gerçekten mühendis olma yeterliliği görmüyorsa bir akademisyen sende,geçemiyorsun dersini.Bu bütün mühendislik fakültelerinde böyledir.1 puan az aldığı için dersten bırakılan çok adam vardır mühendislik fakültelerinde.Yani

    '' Hocam ben 4 yılda 60-65 ders geçtim,1 tanecik sizin dersinizden kaldım.Onu da geçersem mezunum '' hikayesi sökmez kimseye.Seni gerekirse itinayla tek ders sınavından da bırakırlar.


    Bunları bilmediğiniz ve yaşamadığınız için,akademisyeni öğrencinin marabası,öğrenciyi de seviyesince derslerle muhattap oluyor zannediyorsunuz.Şunu unutmayın.Üniversite yep yeni bir başlangıç,bem beyaz bir sayfadır.Lise temelin çok mu iyi?

    Güzel.Öyleyse sen düzenli çalışmayı ve neyi nasıl anlayacağını çözmüzsün demektir.Yani sadece terleyerek 4 yılda bitirirsin bu okulu.Ama Lise temelin zayıf,vasatlarda gezen bir öğrenci olarak mı geldin mühendislik fakültesine?Geçmiş olsun.Ya birkaç

    sene okumaya çalışıp sonra okulu bırakan %20'lik tayfaya katılıp elveda diyeceksin üniversiteye ya da malum yerinden kan alınırcasına,derslere düzenli gitmeyi de,ders çalışmayı da,neyi nasıl anlayacağını da öğrenip öyle okulu bitireceksin.


    Temelde düşüncelerimiz benzer seninle,ama mühendislik fakültesi okuma tecrüben olmadığından,bölüme giriş yapan öğrenci seviyesine göre bir üniversite hayatı yaşıyor sanıyorsun.Kişiye ya da gruba özel zorluk seviyesi yok.Yapman gerekenler aynı.Zeki ve çalışkan isen süreci terler geçersin,vasat ve tembel isen önce kafanı çalıştırmayı ve çalışkan olmayı öğrenir,kan verir öyle geçersin.Geçemezsen okulu uzatırsın.Baktın olmuyor,okulu bırakırsın.Herşey bu kadar basit.





  • Yine cahillik diz boyu diyeceğim o bile cok hafif kalacak.
    Oktay sinanoğlunu okuyun da cahilliginiz gitsin biraz.Egitim ne zaman rezil hale gelmeye baslamis adam gibi ogrenir biraz cag atlarsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkcombil B kullanıcısına yanıt

    Keşke her yerde dediğin gibi olsa, o zaman yine de başlangıç olarak almaları hala saçma da olsa hiç sorun yok derdik. Hani en azından işin ehli olmadan diplomayı alamayacak derdik. Ama maalesef ülkemizde o kadar çok rüşvetle iş dönüyor ki. Evet belki tüm hocalar bunu yapmasa bile ben devlet üniversitesinde bile maalesef denk geldim. Yani zerre bilgisi olmayan adam geçer not ile geçirilebiliyor. Benim derdim zaten mühendis ile değil. Eğer üni'de hilesiz hurdasız, gerçekten kendini geliştirerek mezun olmuş ise, 0 çekerek gireni ile de sorunum yok. Yeter ki kendini geliştirsin, güvenle bu adam bu işi biliyor diyelim. Benim derdim eğitim sistemi ile. Bu eğitim sistemini git gide batıran eğitim bakanları ile. İşini düzgün yapan mühendise iş vermeyen müteahhitler ile. Zemini bozuk yere bina yapılabilir onayı veren denetmenler ile. Hala 8. kez, her binanın otoparkı olması zorunluluğunu erteleyen yetkililer ile. Gibi gibi. Sonuç olarak şapa biz oturacağız. Böyle bir deprem ülkesinde, hala daha 5-6 şiddetinde depremlerde onlarca bina yıkılacak. 7-8 şiddetinde atom bombası yemişe döneceğiz. Ama elin japonyasındaki bina da adam 7-8 depreminde burnu bile kanamadan çıkacak.





  • devlet okul açsa dert açmasa bir dert lakin devlet suçlu öğrenci şucsuz hep devlete sallayan muhalefet birğin iktidar olamayacağının bilincinde salla dur. 

  • ben de bir inşaat mühendisi olarak tamamen katılıyorum.


    çok kalitesiz mezunlar var gerçekten. bunlar diğerlerini de aşağıya çekiyor.


    önüne gelene bu diplomayı veremezsin. denklem çözmeyi bile beceremeyen mühendisler var.


    ağırlık ile kütle arasındaki farkı bilemeyen mühendisler var.


    C30 beton deyine 30'un ne anlama geldiğini biriminin ne olduğunu bilemeyen mühendisler var.


    Daha ne diyeyim ben....

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.