Şimdi Ara

Koskoca Mühendisim Asgari Ücret mi Alacağım - Hayır Bim'de Çalışmalısın (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
1
Favori
16.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
124 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben olsam üniversite sınavının ücretini aynı bırakırım. ALES gibi yılda birden fazla kez yaparım. Hatta 6 kez falan olabilir.
    Böylece sınav günü yaşanılan yoğunluk, beyinsiz haberler ortadan kalkar.
    Ayrıca stres yapıp sınavı yapamayan iki ay sonra şansını tekrar dener.

    Bu sistemi ortaya koyduktan sonra sınavı biraz daha zorlaştırırım ki soru havuzumdaki sorular ezberlenemesin.

    Üniversitelere ise belirli alt sınırları zorunlu tutarım. Örneğin, makina mühendisliği bölümüne alınabilmek için sınavdan X puan almak zorunlu, ayrıca fizik ve matematik netleriniz de atıyorum minimum 15 olmalı. Bu dediğim asgari sınır olacak ve tüm üniversiteler buna uymak zorunda olacak. Üniversite bu asgari sınırın üstüne, ben 15 değil 25 net minimum istiyorum diyebilecek.
  • yapılan okul binalarını bile bu iş bilmeyen mühendisler yapıyorlar herhalde. bizim okulu merkezden bağımsız, tepe bir yere yaptıkları için okul aşağı doğru kayıyordu. 1 karış yarıklar ve beton çatlakları vardı. yuvarlanıp gitmeden mezun olduk.


    her şehirde üni olmasını geçtim, bunları şehir dışlarına ücra yerlere yapınca ne oluyor anlamıyorum. bu öğrenciler zaten zar zor geçiniyorlar. cebindeki 3 kuruş parasını da dolmuşlara, metrolara harcıyor. günde 1-2 saati yollarda geçen öğrenciler var. yazık bu gençlerin boşa giden vaktine.


    sebep belli aslında. alakasız bir yerdeki arsalar birileri tarafından alınıyor, sonra bir bakmışsınız üniversite o birileri tarafından alınan araziye yapılıyor.


    şu 18 yılda paralar doğru harcansaydı yemin ediyorum isveç seviyesinde refahımız olurdu. en çok buna üzülüyorum.

  • iyi bir yeni mezun mühendis ayda 5000 tl alır fazlası için şans/torpil gerekir. zamanında yeni mezunken turkcellden kabul almıştım(bilg müh) bugünün parasıyla 3500 tl falan veriyolardı  tabiki kabul etmemiştim yabancı firmadan daha iyisini bulmuştum. iyi iş bulmak için cv hunter olacaksın görüyorum boş ama tatliş reklamı olan cvsi cix görünen kızları alıyorlar erkeksen akıcı ingilizce ile sağlam boş yapacaksın vizyonlu konuşacaksın(bogazicilerin cogu böyledir) sunum munum yapsın diye yurtdışı global şirkete kapak atınca onlarda iyi kazanıyor. türkiyede gerçekten mühendislik yapan mühendis çok azdır endüstri mühendisleri makinacılar falan çoğu pazarlamacı olarak çalışıyor mail at a noktasından b noktasına git ve dosya düzenle bu tiplerin maaş beğenmemesi bana ilginç geliyor ben olsam 3500 tl bile vermem bunlara ama global şirketler pazar kapmak için 6k 7k veriyor mu veriyor bide bu tipler instadan şirketin ürünlerini paylaşıyor en çok ona gülüyorum sanki kendi şirketi + paylaştıgı ürün teknolojik değil gıda su temizlik makyaj vs bunları yapanlar güya mühendis sırf tipleri ve ünileri ii diye bu şirketlere giriyorlar  hangi tipi gördüysem böyle çok reklamını yapan iş mühendislik yapmaya gelince hepsi fos ama gir linkedine maşallah 10 tane title var  özel sektörde iyi konumlarda görünen tiplerin durumu böyle memurun yaptıgı(yapmadıgı) işler belli ee kardeşim bu ülke nasıl kalkınacak ? tabiki ihracatımız domates olacak en azından orada bir üretim var




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Peony -- 31 Aralık 2020; 9:43:53 >




  • Anadoluda ve doğuda üniversite olmaz onları kapatarak başlamak lazım işe

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1999'daki facialar da canı yanan kardeşlerimizin evlerini şimdiki mühendisler yapmadı.


    Öncekiler 100 soru bilip girdiğinde de bişey değişmedi yani. Yanlış yerlerde sorunu arıyorsunuz bence.




    Hem sistem eleştiriliyor hem de bu sistemde soru bilenler bilmeyenler çarpıştırılıyor.

    Madem çalışmayan bi şey var çalışmayan şeyin içindeki çalışmayan şeye bakarak yargı dağıtmak doğru gelmiyor.

    Ha bi çözümün var mı derse bende bi cevabı yok o ayrı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agent82 -- 31 Aralık 2020; 11:13:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hüsnü Nemlendirici

    Buradakiler muhendis deyince oturup aksama kadar icat yapan yeni biseyler ureten insan bekliyolar. Insaat muhendisiyiz la biz oturup mimarin cizdigi evin statigini yapiyoruz cogumuz. Zeki adam zaten gidip arastirmasini/icadini yapiyor. Program kullaniyormusuz elimize kalem kagit alip matematik yapmiyomusuz demis birisi ki evlere senlik. Program var madem olsana sen de muhendis? Kursana bi yapinin statik sistemini.


    ABD'de professional engineer diye bi unvan var, Turkiyede ayni sistem yetkin muhendislik diye geciyor ama uygulamada degil.

    Okuldan muhendis unvaniyla mezun olmanin hic bir anlami yok, diplomani aldiktan sonra once okulda gorduklerinin ozeti olan 4 saatlik stajyer muhendis sinavina giriyorsun sinavi gecersen unvanin stajyer muhendis oluyor ve 4 sene piyasada calisiyorsun. 4 sene sonra 8 saatlik professional engineer sinavina giriyorsun gecersen imza yetkin oluyor. Istersen MIT den mezun ol, istersen Yozgattan mezun ol. PE lisansini almadan muhendis falan degilsin.

    Hatta deprem olan bolgelerde yuksek yapi projelerini imzalamak icin PE lisansi yaninda Structural Engineer lisansi alman gerekiyor, bunun icin de 16 saatlik baska bir sinavi gecmen gerekiyor.

    Bunu duzenleyense devlet degil, her eyaletteki muhendisler odasi yapiyor bu sinavlari.

    Hocam nerde çalışıyorsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende inşaat mühendisiyim . Yeni mezun oldum . 6 aydır işsizim . Hiçbir firma yeni mezun birisini işe almak istemiyor . İlanlara bakıyorum hep minimum 5 yıl tecrübeli arıyorlar . Bi umut hepsine başvuruyorum ama 1-2 yer harici hiçbiri geri dönüş yapmıyor çünkü sektör çok dolu ki herkes kendini kanıtlamış mühendis çalıştırma Peşinde . Kimse yeni mezun birini alıp yetiştirmek istemiyor .

    Yani ne yapıcam nasıl bu bataklıktan kafamı kaldırıp düzlüğe Çıkıcam bilemiyorum.

    Zaten piyasalar kötüydü üstüne bir de pandemi iyice bitirdi herkesi . Firmalar ilan açıyor . Sırf piyasanın nabzını tutmak için . Amaçları o ilana başvuranlardan birini seçmek değil zaten .

    Ben ne yapıcam , bu ülkenin gençleri ne yapıcak abilerimden tavsiye bekliyorum . Herkes diyor ki yurt dışına git . Hangi maddi durumla yurt dışına çıkıcaz ? Okula başladığımda sektör çok genişti . Şimdiye göre biraz daha rahat iş buluna biliyordu . Ama şimdi iyice durdu .

    Birde şunu söylemek istiyorum . Firmalar bir de uzun dönem stajyer arıyorlar . Yani şunu demek istiyorum. Maaş verip yeni mezun birini çalıştırmak yerine ücretsiz şekilde stajyer alıp onları çalıştırma derdindeler . Sanırım yeni mezunların en büyük dezavantajı bu oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kesinizmirliksk2

    Bende inşaat mühendisiyim . Yeni mezun oldum . 6 aydır işsizim . Hiçbir firma yeni mezun birisini işe almak istemiyor . İlanlara bakıyorum hep minimum 5 yıl tecrübeli arıyorlar . Bi umut hepsine başvuruyorum ama 1-2 yer harici hiçbiri geri dönüş yapmıyor çünkü sektör çok dolu ki herkes kendini kanıtlamış mühendis çalıştırma Peşinde . Kimse yeni mezun birini alıp yetiştirmek istemiyor .

    Yani ne yapıcam nasıl bu bataklıktan kafamı kaldırıp düzlüğe Çıkıcam bilemiyorum.

    Zaten piyasalar kötüydü üstüne bir de pandemi iyice bitirdi herkesi . Firmalar ilan açıyor . Sırf piyasanın nabzını tutmak için . Amaçları o ilana başvuranlardan birini seçmek değil zaten .

    Ben ne yapıcam , bu ülkenin gençleri ne yapıcak abilerimden tavsiye bekliyorum . Herkes diyor ki yurt dışına git . Hangi maddi durumla yurt dışına çıkıcaz ? Okula başladığımda sektör çok genişti . Şimdiye göre biraz daha rahat iş buluna biliyordu . Ama şimdi iyice durdu .

    Birde şunu söylemek istiyorum . Firmalar bir de uzun dönem stajyer arıyorlar . Yani şunu demek istiyorum. Maaş verip yeni mezun birini çalıştırmak yerine ücretsiz şekilde stajyer alıp onları çalıştırma derdindeler . Sanırım yeni mezunların en büyük dezavantajı bu oldu

    Yemek+ulaşım harici maaş istemeden stajyerlik yapıcaksın bulabilirsen




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 31 Aralık 2020; 12:25:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İnşaatçılar şantiyeci ve projeci olarak bölünüyor. Bu tabela üniversitesi mezunları şantiyede takılıyor ve pişene kadar iş bilen teknikerler ve Ustabaşları ile çalışıyorlarsa ne âlâ.

    Bina yapmayı ve binayı düzgün yapmayı çok zor bir şeymiş gibi düşünüyorsunuz ama, pek de öyle değil. Babamın 1970'lerde yaptığı binalar ayakta. Depremi hasarsız atlattılar. Babam ODTÜ iktisat mezunu. Binaların yapıldığı tarihlerde kontrol mekanizması bozuk, yönetmelik gevşek... Olay hırs, cehalet, planlama hatası ve denetimin bozukluğu ile alakalı tamamen. Bunların belli oranda kombinasyonu depremde binanın yıkılması ve ölümle sonuçlanıyor.

    Bugünün şartlarında bu diplomalı bilgisizler büyük risk teşkil etmeyebilir. Doğru şekilde bir segmentasyon yapılırsa... Sen hastane inşaatına şantiye şefi olamazsın deseler mesela. Büyük ekiplerdeki mühendisler olabilseler. Yap satçıya, yapı iyi kontrol edildiği sürece, şef olabilseler falan yürür düzen de, ne gerek var yani? Anlamı ne? İnşaat teknikeri olsun? Zaten benim dediğim düzende de bu işi yapacak... adı mühendis. Mühendislik yaptırır mıyım ben ona? Yaptırmam abi ne yalan söyleyeyim. İşin mühendislik kısmını benim ODTÜ'lü arkadaşlara yaptırırım. Bu çocuğu da bizim arkadaşların hazırladığı plana harfi harfine uyarak şantiyede uygulayacak adam olarak alırım. Bizim ODTÜ'lü bu adamı denetler. Böylece aynı anda 5-7 şantiye yürütür. Bir şantiyeye dikilmemiş olur. Daha çok kazanır. Ben de bir ODTÜ'lüyü tam zamanlı besleyecegime, üçte bir-dortte bir zamanlı beslerim. Kalan paranın maksimum yarısını da bu çocuğa veririm. Maliyetimi kısar yürürüm.

    Maraba yetiştiriyorlar özetle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Sen baya büyük adammışsın ya.kimi çalıştırıp kimi çalistirmayacagina ne güzel karar veriyorsun öyle.Santiyeyi konut inşaatından ibaret sanan arkadas. sahadaki calismayi bırak teknikeri kalfa ile bile yurutebilirsin esasında. Millet it gibi çalışacak ama adama işçi yevmiyesi verip buradan tasarruf etmek güzel fikir tam müteahhit kafası, zaten suanda bu uygulanıyor zaten , yani senin zihniyetin yanlış olan ve eleştirilen şey bilmem anlatabildimmi
  • Bimde ayni paraya çalışmak daha mantıklı zaten. Mühendislik yapmak bimde calismaktan daha zor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: duktil

    Sen baya büyük adammışsın ya.kimi çalıştırıp kimi çalistirmayacagina ne güzel karar veriyorsun öyle.Santiyeyi konut inşaatından ibaret sanan arkadas. sahadaki calismayi bırak teknikeri kalfa ile bile yurutebilirsin esasında. Millet it gibi çalışacak ama adama işçi yevmiyesi verip buradan tasarruf etmek güzel fikir tam müteahhit kafası, zaten suanda bu uygulanıyor zaten , yani senin zihniyetin yanlış olan ve eleştirilen şey bilmem anlatabildimmi

    Saçma saçma konuşmuş hocam . Odtü yü vurgulamış durmuş bide .  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: duktil

    Sen baya büyük adammışsın ya.kimi çalıştırıp kimi çalistirmayacagina ne güzel karar veriyorsun öyle.Santiyeyi konut inşaatından ibaret sanan arkadas. sahadaki calismayi bırak teknikeri kalfa ile bile yurutebilirsin esasında. Millet it gibi çalışacak ama adama işçi yevmiyesi verip buradan tasarruf etmek güzel fikir tam müteahhit kafası, zaten suanda bu uygulanıyor zaten , yani senin zihniyetin yanlış olan ve eleştirilen şey bilmem anlatabildimmi

    Zaten ben de bu yanlış diyorum ve yazımda da belirtmişim. Konut inşasının basit olduğunu, olayın Hastane gibi büyük inşaatlar, köprüler, altyapı çalışmaları olduğunu da söylemişim.  


    Ben zaten karşıyım bu düzene. Öyle karşıyım ki, bu memlekette zihniyet değişmeden çivi çakmamaya yıllar önce karar vermişim. Vergi yaratmamak için hurda arabaya biniyorum inatla. O derece takıntılıyım. Yani düşündüğünün tam tersi bir adamım ben. Eski üretici/ihracatçıyım. Fabrikayı kapadım. 30 kişiyi işten çıkardım. Zihniyet değişmeden de çivi çakmam. Net.


    Türkiye'deki vasatı hedefleyen eğitim sisteminin kafasının ne olduğunu anlattım. Ama ben buna karşıyım ve vasatı hedeflemiyorum. Mümkün mertebe Türkiye ile ilişik kesip, dünyadan kazanıp, bu cennet memlekette kral gibi yaşamak gibi bir hayalim var. Mümkün olduğunca da adam çalıştırmadan. İşleri taşere ederek.  Kafayı değiştirdim özetle.  





  • Tabi bu durum kimin işine geliyo onu bi düşünmek lazım.

    Devlet inşaat mühendislerine epey bi sorumluluk yüklüyo iş güvenliği olsun deprem konusunda olsun

    ancak diplomanın değerini öyle bir düşürdülerki bu yaptıklarıyla, sahada mütehahhite bu böyle olacak diye bişey dayatma şansınız yok.. Anında kapı önündesin ertesi gün nasıl olsa bu boş beleş mezunlardan birini asgari ücretle işe alıp imzasını kullanabilecek.. Bir iş kazası durumunda günah keçisi kim sizce ? tabiki şantiye şefi

    bu durum böyle olmasa yandaş müteahhitler nasıl para kazanıcak sanıyosunuz. tabi malum kişilerin kimin yanında olduğu belli.


    daha anlatıcak neler neler varda sayfalar yetmez bu ülkede maalesef mühendis olunmaz arkadaşlar.

  • Kesinizmirliksk2 kullanıcısına yanıt

    5 yıl tecrübe olunca her şey güllük gülistanlık olucak sanmayın arkadaşlar. Çalışma şartları inanılmaz kötü özel sektörde emeğinin karşılığını alabilen insan sayısı %1 falandır heralde ve düzen kurman çok zor bu meslekte yol yakınken rotanızı değiştirin yoksa aile bile kuramassınız 30-35 yaşınıza kadar..


    devlete atanmaya kalksan 92+ puan lazım bugünkü durumda

    yurtdışı tek şans gibi görünüyo maalesef meslek açısından

  • dün twitter'da bakkaldan 100 lira çalan adam ile ilgili basit bir matematik sorusu vardı o soruyu okurken bile kafam karıştı, ilk okulda işlemi yanlış yaptığımızda parmaklarımıza cetvelle vuran sözde öğretmen yüzünden sayısal zekam yerlerde, buna rağmen gittim bankacılık bölümü kazandım 2. sınıfta soruların berbatlığını görünce bıraktım.   bölümdeki kadınlar 2 yıl çalışıp mevduatı iyi olan müşterileri ile evlendi geri kalanları her gün baskı ile kafayı yedi, bir baltaya sap olamaz denilen arkadaş markette reyoncuydu müdür oldu, çocuğu asgari ücretle reyoncu oldu, bankacı arkadaşın elektirik mühendisi çocuğu ise zar zor aynı paraya iş buldu.

  • Diploma toplatma nedir ya, biraz gerçekçi ol, olmayacak bişey kesinlikle.

    Savunmuyorum zaten de nasıl ayıracaksın bileni bilmeyeni, bu seferde tyt/ayt gibi mühendislik sınavı mı yapacaksın?


    Baştan bu kadar üniversitesi bölümü açılmamalıydı. Şuan varolanlar kapatılabilir, diplomayı alan üsküdarı geçti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mimarlık 100.000 mühendislik 120.000 baraj olması lazım 1 netle giren adam 13 net yapanın standardını düşürmekten başka bir şey yapmaz 0 matematik netiye ekonomiye giriliyor onun da en az 200.000 barajı olmalı herkes lisans mezunu olmak zorunda değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayni tiptaki gibi 50k baraj gelmeli bence cidden 50k ustu okul okumasin uni egitimi bu kadar degersiz degil
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.