Şimdi Ara

Koskoca Mühendisim Asgari Ücret mi Alacağım - Hayır Bim'de Çalışmalısın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
1
Favori
16.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
124 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenbalx

    Matematik ve fizik bilgisi pratikte pek bir işe yaramıyor. Hangimiz hesaplamaları kağıt kalem ile yapyoruzki artık. Giriyoruz verileri programa tıkıt tıkır hesaplıyor.

    Sen ciddi misin?


    Elim ayağım titriyor. Mühendisin, hele de işi tamamen mekanik, cebir ve geometriye dayanan bir mühendisin bunları bilmesine ne gerek mi var?


    Hiç mühendislik yaptın mı?


    Hayali bu iş olanları, bu işleri yapmak için can atanları lütfen eksik veya olmayan bilginle kötü ektileme.

  • Bir kaç mesaj yukarıda arkadaş yazmış. Bu duruma göre odtü'lü biri işe alındığına bence dua etmeli.



    Alıntı

    metni:
    benim yurtta oda arkadaşım 3 fizik neti ile odtü fiziğe girmişti. 100.000 ci idi.einstein yanılmış zaman böyle akıyor diye dolaşıyordı hazırlıkta.başka yakın arkadaşım 200.000 ci olup makina müh kazandı ve mezun oldu. jenaratöre motor bağlayıp sınırsız enerji üretecem diye hayal kuruyodu.


    Yok tabi ki kimsenin diplomasının geri toplanamayacağının farkındayım. Bıraktım kazanılmış hakkı, ortada sahte diplomalı yöneticilerimiz göğsünü gere gere dolaşıyor. SAHTE SAHTE. O yüzden bu 0 fizik matematik bilen arkadaşların kendilerini mühendis sanmasına tabi ki hiç mani olamayız.


    Sadece yapı üzerine mühendislerden bahsetmiyorum elbette, ama en çok bize zararı olacak olan onlar. Diğerleri ne düzgün makina yapabilir, ne yeni bir şey icat edebilir. Hani onların yapamadıkları şeyleri de zaten satın almayız olur biter. Ama bina öyle değil. Denetim yok, bu binayı kim yaptı, ne mezunuydu, ne kadar neti vardı diye bakamıyorsun. Güvence 0 ve o bina, bu bina illaki girip birine oturuyorsun.





  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

    Diploma araba kullanmak için alınmış ehliyet gibidir. Ehliyetsizde çok güzel araba sürebilirsiniz ama suçtur ve kaza karşı tarafın hatasından olsa bile ehliyetsiz olan suçludur.


    Mühendislik çoğu yerde kalktı zaten. İş verenin kanuni zorumluluktan ötürü çalıştırdığı ve bilgisayar çıktılarını imzalayan diplomalı insanlar onlar.


    Tabi bilgisini kullanıp yeni şeyler bulan yada geliştiren mühendislere lafım yok...

  • hearthland kullanıcısına yanıt

    Gerçek mühendisler için aynen dediklerinize katılıyorum. Adam gerçekten mühendis, ama namussuz müteahitler yüzünden iş bulamam korkusuyla o da namussuzluğa ortak oluyor eyvallah. Şu an bundan da büyük problem olarak 0 fizik, matematik (hatta vakıf ünilerinde eksi 1,5 neti olanlar olmuş, şaka gibi) bilgisine sahip insanların kendilerine mühendis denmesinden asıl yakınıyorum. Yani bildiğin lise mezunu hatta gerçek lise mezunu daha çok fizik matematik neti yapar. Ben bunlardan bahsediyorum. Bu ne binası yapacak. Müteahit trilyonları yığsa adam nato kafa. Ha müteahit bana gelmiş, ha buna gitmiş. Ben açıp google dan yapayım.

  • Dindar nesil diye eğitim sisteminin içine edilen bir ülkede normal bunlar. Ülkenin her yeri merdivanaltı üniversite doldu. Ona bile giremeyen abuk subuk devlet üniversitelerine gidiyor. Eğitim sisteminin içi o kadar boşaltıldı ki 20 sene öncesinin lise mezunları şimdinin üniversite mezunlarından daha kalifiye.
  • Vay be fizik bilmeyen inş. Müh. he
    Ondan sonra 5.2 deprem olunca niye binalar yıkılıyor hadi bakalım

    Ülke oldu eğlence pınarı bu ne la

    Biyoloji den sıfır çeken tıp öğrencisi de görecek miyiz bakalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 29 Aralık 2020; 11:38:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • karenjanov kullanıcısına yanıt

    Ben demiyorum konuda yazıyor 0 matematik ve fizik neti olanlar mühendislik kazandı diye. Çalıştığı iş o bilgileri gerektiriyorsa okulda öğrenememişse çalıştığı yerde öğrenir.


    Mühendis değilim ama çalıştığım yerlerde çok mühendise birşeyler öğrettim. Okul herşeyi öğretmiyor. Yetki veriyor sadece...

  • kenbalx K kullanıcısına yanıt

    Tamam okul her şeyi öğretmez de temeli de verir ama...... bu kadar da olmaz ki  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgari ücret 4000, mühendis/öğretmen/uzman/hemşire vs maaşı da özel sektör ve kamu fark etmeksizin yoksulluk sınırı kadar yani 8000 lira olmalıdır. Bu ancak devletin malum 5 şirketten vergi almayı başarması ve bu topladığı verginin yarısını özel sektöre teşvik için aktarması, diğer yarısı ile de kamuda maaşları iyileştirmesiyle mümkün. Ayrıca en az 20 liseden bozma üniversite kapatılmalı yine buradaki kaynaklar kullanılmalıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 29 Aralık 2020; 10:43:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lazer__ kullanıcısına yanıt

    Gençlik birşeyler öğrenmek yerine bilgisayardan telefondan oyun oynuyor. Okulda muhakkak o temel verilmiştir. Meslek lisesi mezunuyum haftada 2-4 saat görüyorduk matemetik- fizik  

  • Bana kızıp edenler olabilir ama 50bin sıralamanın üzerinde hiç kimse inşaat mühendisi olmamalıdır. Teknoloji fakültesi olsun, mühendislik tamamlama olsun. 200-300 binden 1 fizikle mühendis olanlar olsun meslek bitirildi. Piyasa asgari ücretin altinda çalışan sadece unvan olarak insaat mühendisi olan insanlarla doldu taştı. M2 si 3-4 liradan proje ciziyorlar. Bir arkadasimiz doğru soyledi, inşaat mühendisliğinin 6-7 dalı var diye. Çok doğru ama bu hepsini etkiledi. Bu ülkede kamuya torpiliniz varsa ve girdiyseniz şanslı bir muhendissiniz . Aksi taktirde beliniz hiçbir zaman dogrulmaz. Tabi kendi işinizin patronu olup bir yola girmediyseniz...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kenbalx K kullanıcısına yanıt

    Temel verilmiş ancak bunun ne derece alındığı ölçüm ve testlerde ortaya çıkartılıp gereği yapılmamış  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede üni mezunlarının bana göre yüzde 80'i gereksiz mezun. Benim altımda çalışan çok üni mezunu vasıfsız eleman vardı.

    Oğluna üni okutacağına git zanaat öğrensin. Öncelikle herkesin derdi askerden kaçmak kısa yapmak ya da para verip yapmamak olduğu için herkes üni okumak istiyor. Devletin adaletsizliği burda da çıkıyor tabi meydana. Neyse.

    Adamlar öyle saçma gereksiz okullarda bölümlerde okuyorlar ki benim için parayla alınmış sahte diplomadan farkı yok.

    Birinin yetkisi var birşey öğretmeden diploma veriyor. Öteki kendi okula gitmeden parayı verip diploma alıyor. Aynısının laciverti.

    Yüzde 20 lik bir kısım var bana göre onları tenzih ederim. Adam gibi okullarda okuyan çalışan kendini adayan bilim ilim öğrenen.
  • Ülkede her şey gibi eğitim de ticarete döküldü. Yani her mahallede üniversite olması normal.
    Tamam burası zaten vahim ve eğitimin kalitesi bitirildi. Bunda hemfikiriz.

    Ancak dostlarım.. Bir vatandaş liseyi okumadan ne olacağına karar vermelidir. Ne olmak istiyorsa ona göre liseye gitmeli oradan da üniversiteye gitmeli. Eğer ki mühendis okunacaksa imam Hatip lisesi okuyup fakülte okunmaz. Ticaret meslek lisesi okuyup da fakülte okunmaz. Hatta sağlık lisesi okuyan kız meslek okuyan da keza. Mühendis olacak vatandaş en az Anadolu lisesi sayısal okumalı. Düz lise mezunu da olmaz arkadaş. Ama Endüstri meslek lisesi ya da teknik lise mezunu ilgili bölümlere öncelik tanınmalı. Bence. Ama belli koşullar dahilinde olacak. Bunların haricinde mühendis olan vatandaş pek hayırlı olmaz.

    Devlet bir kere bunun zeminini oluşturmalı. Ve bunu tüm mesleklere zorunlu kılmalı. Ki bu sadece devlet okullarında geçerli olmamalı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karenjanov

    İnşaat mühendisi sadece yapı üzerine mi çalışır? 7-8 tane anabilim dalımız var. Herbirisinin de çözüm, yöntem ve çalışma mekanizmaları var.


    Kimsenin diplomasını geri toplayamayız. Kazanılmış bir hak sonuçta. Önemli olan bilinçlenmek. Bilinçli bir toplum liyakatin ne olduğunu iyi bilir. O zaman 100.000 mezun da versen senede, insanlar yetkin kişiye ulaşmak isteyecekler. Bu da doğal olarak o kişileri elemek demek.


    Gel gelelim ülkemizde bu mantık pek işlemez. En ucuza işi kapatmaya bakarlar insanlar. O zaman çok acı dersleri almamız gerekecek. Bunun için de birkaç yıl yeterli olmayacak. Belki ömürlerimiz de yetmeyecek. Ancak birgün umut ediyorum ki bu mesleğin hakkı teslim edilecek.


    Ulaştırma projeleri üzerine çalışıyorum. Bir stajyer geldi. 2 ay yol projesini anlattım. Gitti, geldi, yanımda oturdu, dinledi. 2 ay sonra staj defteri doldurmuş. İçerisine bir baktım apartman projesi anlatmaya çalışmış. Onu da becerememiş. Dedim yaptığımız iş ile bu bir mi? Dediklerinizi anlamadım dedi. Anlamayan adam sorar öğrenmeye çalışır dedim. Ben bu şekilde yazmak istiyorum dedi. O zaman ben de defterini imzalamıyorum dedim.

    Okulunuzda hiç mi ulaştırma dersi yok diye sorduğumda yok cevabını aldım. İnanmadım ders programına baktım. Gerçekten de dalga geçer gibi bir ders programları vardı. İsim vermek istemiyorum ama hiç açılmasa da olur bir yerde açılmasa da olur bir şekilde idi bölümü.


    Şimdi ben o çocukla meslektaşım. Kafa yapısı oturmadı ise bu sadece o kişilerin suçu da değil. Mühendislik kavramını bilinçlere oturtamayan diğer herkesin de suçu.


    Üzgünüm kötü zamana denk geldik.


    Okulumdan 98 mezunu bir abim ile konuşurken farkediyorum ki aynı okul bile yıllar içerisinde kalitesinden ödün veriyor. Mantar gibi türeyenlerdekilerin rezil olmasına şaşmamak gerek.


    Buna oda, üniversiteler ve siyasi mekanizmaların bir şekilde, çok geç olmadan dur demesi lazım.


    Yoksa şuan çalıştığım şirkette olduğu gibi yeni mezun ODTÜ'lü birisine asgari vermeye devam ederiz. Çocuklar da kabullenmiş artık durumu. Sadece sabredip iyi günlerin gelmesini bekliyorlar.


    Çok üzülüyorum şu düştüğümüz hallere.

    Hocam çok güzel özetlemişsiniz inşaat mühendisliğinin geldiği durumu


    bende inşaat mühendisiyim . Geçen yaz mezun oldum . Ama arkadaşlarımın çoğu cidden daha mukavemet i bilmeden , autocad i kullanmayı bile bilmeden mezun oldular . Bunda hocaların da büyük suçu var . Aman gitsinler başımızdan bizi uğraştırmasınlar diye diye böyle bilen ile bilmeyeni ayırt ettirmeyen sınavlar yaparak bilmeyenlerin ekmeğine kaymak sürdüler . Ama işin garibi de o bilmiyor dediklerimiz işe girdi . Ben donanımlı olarak mezun olduğumu düşünüyorum ama hâla işsizim !




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kesinizmirliksk2 -- 29 Aralık 2020; 12:27:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenbalx

    Halk çocukları okusunda diploması olsun istiyor. Devlet üniversiteleri yetmiyor. Çoğununda punanı yani bilgisi yetmiyor. Kredi çekip özelde okutuyorlar.


    Özel üniversitelere kayıt yaptıracaklarda mezun sayılarına bakıyor. Gelen malzeme belli okul ne yapabilir ki. Fazla parasını almadan mezun etmeye bakıyor onlarda. Sonuçta para kazanmak için açılmış biryer.


    Halk mutlu. Gençler mutlu. Özel üniversite mutlu. İşveren ( diplomalı issiz çok olduğundan ucuza çalıştıracak mühendis bulabiliyor) mutlu.


    Dediğiniz gibi sağlam eğitim veren 3-5 üniversite olsaydı herkes mutsuz olacaktı. Yani siyasiler halk ne isterse onu yapıyorlar...


    Kendini geliştirip Koskoca mühendis olmuşsan 10-20binTL ilede iş bulursun.

    İyi özel okullar da var. Kimse kırıkkaleyi kazanamayıp bilkente gitmiyor ki.  


    Ben de 100bindim 7-8 sene önce. O zamanlar şimdiki kadar düşük değildi bölümlerin taban sıralamaları. Tabi yine kötü bir sıralama ama bir çok devlet okulunda makine, bilgisayar için yeterliydi. Devlet okulu dediysem kırıkkale, elazığ, aksaray belki manisa ikinci öğretim filan.


    Bu arada hep inşaattan bahsedilmiş. Benim girdiğim zamanlar inşaat acayip popülerdi. 100binle ancak en düşük puanlı özellerde burssuz okunuyordu. Millet son bir kaç yıldır inşaat için 300bin sıralamalardan bahsediyor.





  • lazer__ kullanıcısına yanıt

    https://forum.donanimhaber.com/sozel-bolumdeki-ogrenci-matematigi-gelistirirse-yazilim-muhendisligi-kazanabilir-mi--147211449


    Ailesinin yada çevresinin yanlış tercihi ile imam hatip okumuş bu gencimiz yazılım mühendisliği okumasınmı.  

  • Koskoca mühendisim derken? ... sallasan mühendise çarpıyorsun barajı geç mühendissin ülkede.

  • Slim Charles kullanıcısına yanıt

    İyi özel okullarada burslu gitmek için sağlam bilgi yada zengin aile lazım.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.