Şimdi Ara

KİRACI DUVARDAKİ KABLOLARI SÖKMÜŞ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
2
Favori
7.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Hocam görünen yerler temiz ama duvarlar falan kötü örnek veriyim kiracıya iyi niyet üstü bir iyi niyet gösterdi babam buarada adam anahtarı teslim ettiğinde evde bazı eşyalarını(beşik gibi ufak mobilya) bırakmıştı ben bunları atalım satalım yada kirayı verene kadar vermeyelim dedim babam bize yakışmaz napalım adamın şeyini falan diyor gerçekten ruh hastası oluyorum adam evden çıktıktan sonra bile depo olarak kullandı evi


    KİRACI DUVARDAKİ KABLOLARI SÖKMÜŞ


    KİRACI DUVARDAKİ KABLOLARI SÖKMÜŞ
    KİRACI DUVARDAKİ KABLOLARI SÖKMÜŞ




  • berk70 kullanıcısına yanıt
    Siz kiraya verirken evin durumu nasıldı ? O resimleri paylaşsanız daha güzel olucak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Hocam resim yok ben vermedim kiraya ben yeni ilgileniyorum maalesef duvardaki vuruklar yoktu ama o kesin

  • berk70 kullanıcısına yanıt

    Bazıları yaşlanınca hiç kalp kırmadan öbür dünyaya gitme hesabı yapıyor. Gençliğinde nasıldır bilmem ama baban yaşlılığında iyi adam olmuş gibi duruyor. Kıymetini bil. Baban açısından düşününce zaten adam haklı. Evde çok da hasar yok. Adam bu yaştan sonra üç kuruşun peşine niye düşsün?

  • ohoo o a bişe mi benim emmi oğlunun kiracı evin iki odasını birleştirip öyle bıraktı. aradaki duvarı yıktı. 3+1 kiraya verdi 2+1 aldı.KİRACI DUVARDAKİ KABLOLARI SÖKMÜŞ 

  • İyi bari tuvaletin deliğine çimento dökmemiş


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla bu kiracı konusunda bende muzdaribim yarın tahliye davam var,6 aydır ne kira ne de aidat ödedi,her aradığımda da 10 güne kadar bütün borcu ödeyip oturacağım diyor öncesinde de gününde kirayı tam yatırmadı,bir ara apartmana yönetici seçmişler apartmanıda dolandırmış yani ordanda davalık olmuş.


    Haberlerde sürekli ev sahipleri kötüleniyor yok şöyle kiraya artış yaptılar vs diye ama kiracıların yaptıklarından hiç söz etmiyorlar.(iyi olan ev sahibi ve kiracıları tenzih ederim)Ama genelde insanlarda ahlakı bozulmalar arttı.


    Çevremde tanığım insanlar var,adamın dükkanında oturuyor esnaf ama kirayı ödemiyor geçiktiriyor ,altına sıfır araba çekiyor.


    Allah herkesin karşısına (hem ev sahibi hem kiracı) düzgün insanları çıkartsın.

  • Türkiyede kadınlar ve kiracılar ne kadar pislik olurlarsa olsunlar hep haklıdırlar, hep mağdurdurlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fixriterzi F kullanıcısına yanıt

    KİRACI DUVARDAKİ KABLOLARI SÖKMÜŞ 

  • samil422 S kullanıcısına yanıt

    Aslında adam toplayıp güzelce döveceksin adli süreç uzun sürüyor o yüzden kiracılar,dolandırıcılar falan ona güveniyor ama işte ters birine denk gelseler ağız burun kalmasa bir daha o haltı yemezler.

  • Kiracı hala evinizde mi yoksa kaçıp gitti mi.

  • Hocam ben en son kiradaki evimden çıkarken ev sahibi ile randevulaştık,evi birlikte gezdik.Ev sahibim evde sıkıntı olmadığını görüp benimle mutabık kaldıktan sonra anahtarı teslim aldı,böylece ne benim ona,ne de onun bana söyleyecek bir şeyi kalmadı.

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam ama bizim gibi işinde gücünde olan insanlara ters teper bu işler, o yüzden adlı olarak kurtulmaya bakacağız .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbulda 3 yıldır sözde lüks denilen ama çöpünü yerlere atan-asansöre tüküren-bahçede çekirdek çitleyip yerlere atan parası olan hanzoların olduğu bir sitede kiracı olarak yaşıyormuşum, büyük ihtimal site içindeki havuzlara da işiyorlardır.


    3 sene boyunca 1 gün bile kiramı aksatmadım, eve gözüm gibi baktım, ev harabeydi ben yerleşirken, mal sahibi %50 zam yapmak istedi, ben %20 teklif ettim ki yasal sınır bundan daha az(ki olması gereken de oydu). Sonra mal sahibi problem çıkardı, evden çıktım, eve baktı "benim teslim ettiğim ev bundan daha kötüydü dedi", ama buna rağmen yerleşirken 2 kira depozito verdim, meğer kiraya zam gelirmiş ama depozitoya gelmezmiş diyerek depozitomun da bir kısmını resmen ÇALDI(hakkımı helal etmedim evden çıkarken)(bizim de evlerimiz var, şimdiye kadar hiç yasal sınır üzerinde zam yapmadık ve kiracı ancak tayini çıkınca gitti, giderken de güncel 2 kira ne kadarsa o kadar depozito verdim).


    Neyse site içinde oturuyorduk, ama evi boşaltınca baktım sitede kiralar 3 yılda %80 artmış, gittim mahalle arasından bir eve taşındım, şimdi daha mutluyum, halimi hatırımı soran-durumum onlardan iyi olmasına rağmen "bekarsın, aç kalma" diyerek akşamları yemek getiren komşularım var, apartman da çok daha temiz.


    gelelim bizim siteye, yerime gelen yeni kiracı ki sözde sitede köşede duran emlakçı(mal sahibini arayarak "kiracını çıkartırsan 24 saat içinde yeni kiracı bulurum" diyen kadın emlakçı) tutmuş yerimize hemen birini bulmuş, paralı biri hem de son model lüks arabası var yeni kiracının. Ama 6 aydır tek bir kuruş kira ödemediği gibi ev sahibini de tehdit ediyormuş :) evin duvarlarını kahverengi boyatmış, delmediği duvar kalmamış, köpek beslemeye başlamış-köpek asansöre işiyormuş. her gün kavga gürültü sesleri geliyormuş, bağıra bağıra küfür ediyormuş. Sonra evden çıkarken de sizin bu resimdekiler yine iyi ne kadar kapı-pencere varsa hepsini söküp gitmiş.


    Bu duvardaki prizler 200 liraya hallolur da 3 aydır alamadığınız yüksek kiralar komple zarar hanenize yazılır.





  • Kiracıyı da dinlemek lazım. O adam kabloları satmak için çalmış olamaz en fazla edeceği 100 lira. O kabloları bariz bi şekilde ev sahibiyle husumeti yüzünden çıkarmış. Genelde böyle durumlarda ev sahipleri onur kırıcı şeyler söylemiştir ve kiracı (tabii ki tasvip etmiyorum) böyle zarar vererek evden çıkmıştır. Şu an arkadaşımın evindeyim sözleşmesi olmasına rağmen ev benim değil mi çıkın gidin falan demiş konuşmaya gidiyo çocuklar. Ev sahipleri genelde yam yam olur. Allah herkese kendi evini nasip etsin diyelim.

  • Bir de karşı taraftan dinlemek lazım. Belki ev sahibine ait olan ev masraflarını bile üstlenmek istemediniz. Belki de ikide bir zam yapacağım diye darladınız. Belki de kiracı cins biriydi. İki taraftan da dinlemek lazım böyle şeyleri.


    Ama bu hikayede eksik bir yer olduğundan da eminim. O kadar kiracımız oldu. Kendi kırdığı şeyi yaptırmayıp öylece bırakıp gideni gördük ama eve ait şeyleri söküp götüreni görmedik henüz.

  • 0 evimizi uzaktan akrabamiza verdik. Okumuş etmiş öğretmen lafta. Ampulleri sökmüş mutfak komple dolapti içine ıslak birseyler koymuş komple şişmiş.
    Duvarlar i keserle yontmus boya hak getire Taş rengi Duvarlar krem olmuş.

    Utanmadan sıkılmadan son ayin kirasini vermeyelim akrabayiz dedi vermedi defolup gitti.

    Ev almak şu devirde ahmaklık. 500 600 binlik evi 2 bine kiraya veremiyorsun. Bankaya koysan 8 binde fazla getirisi var ve bu belalarla ugrasmiyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Borçlar Kanunun "Kiralananın geri verilmesi başlıklı" 334. maddesinde bu durum düzenlenmiştir. Buna göre, Kiracı kiralananı ne durumda teslim almışsa, kira sözleşmesinin bitiminde o durumda geri vermekle yükümlüdür. Ancak, kiracı sözleşmeye uygun kullanma dolayısıyla kiralananda meydana gelen eskimelerden ve bozulmalardan sorumlu değildir. 


    Yani kiraca normal kullanım dışında meydana gelen zararları gidermek zorundadır.


    Kiraya veren kişi, daireyi geri aldığı sırada taşımazı kontrol edecek ve taşınmazda gözle görünen bir zarar varsa, bunu kiracıya yazılı olarak bildirmelidir. Bu bildirim süresi Kanunda hemen diye belirtilmiştir. Buradan da bu bildirimi en kısa sürede ve delil oluşturması açısından noter aracılığı ile yapmalıyız olarak anlamalıyız.


    Geçmiş olsun.


    Konuda gördüğüm başka bir mesaja ekleme yapmak isterim. Bu tip durumda kişiler arasında sözleşme olduğu için dolandırıcılık suçu ve mala zarar verme suçu oluşmayacağı kanaatindeyim. Yalnızca tazminat alacağı oluşacaktır. Biz dolandırıcılık ve mala zarar verme hususunda şikayet edelim ne olacak derseniz, soruşturma savcısı dava açmayacaktır ancak açarsa da yargılama giderleri ile karşı tarafa vekalet ücreti ödemek zorunda kalabilirsiniz.





  • Kiracı alırken dikkat edin işi gücü olan özellikle memur kesim tercih ediliyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bir tanıdık evden çıkarken kombiyi sağlam bırakmış. Yeni kiracı geldiğinde ev sahibine kombinin bozuk olduğunu söylemiş. Kart bozukmuş yaptırılmış.
    Bu ev sahibi de kombiyi değiştirip icraya vermiş bunları.
    Yok yere 6 bin zarar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.