Şimdi Ara

KİRACI DUVARDAKİ KABLOLARI SÖKMÜŞ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
2
Favori
7.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konuyu iki taraftan da dinlemek gerekiyor.

    Alınan eşyaların maddi değeri yok, tamamen gıcıklığına, bir nevi intikam amacıyla yapılmış bir harekete benziyor.

    Bakalım ev sahibi nasıl davrandı? Günü bile gelmeden kira kira diye mi tutturdu? Üstüne düşenleri mi yapmadı ? Kiraya fahiş oranda zam mı yapmak istedi? Sürekli eve gelip darladı mı?

    Bunları bilmiyoruz, tek taraftan bir hikaye dinleyip yorum yapmak sağlıksız.

  • Yapmak istedigim hareketleri yapmış. Umarim hakli bir gerekcesi vardir.

    Kiraladigim evde servis dogalgaz ocağı icin baglantiyi yapamayacağını soyledi. Dolap emniyetli yükseklikte kalmadigi için. Ev sahibine dolabi kestirmemiz lazim dedim. Adam yangin tehlikesine rağmen öyle kullan dedi.

    Sonra evi tasirim masraflar size ait olur deyince tm dedi ama masrafi bana yıktı. Düğün öncesi tatsizlik cikmasin diye tamam dedim.

    Aradan epey zaman gecmeden evi su basti. Balkon iceri alininca ve aşağıdaki tadilat giderleri tıklayınca çatıdan gelen su gidemeyince geri tepti ve epey uğraştık. Adama su gitmiyor asagidan dirsegi kesip suyu bahceye ver dedik. Tamam dedi. Ertesi gun tekrar takmış dirseği. Sonuc bir sonraki yagmurda evi yine su basti.

    Halilari yikamaya veremedik cunku yikamaci yagmurdan dolayi kurumaz diye almiyor.

    Simdi ben bu adamdan hali yikama parası kessem icim sogumaz. Ancak mala zarar vererek icim sogur. Cunku adam zarar gormeyi siradan bir olay olarak algılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kiracıya bir şey yapmışsındır falan diyenlere açıkça söyliyim kiracıya bir sürü çirkeflik yapılabilirken kirayı ödemediğinde ve evden çıkmadığında babam hiçbir şey yapmadı ben ihtar çektim 300 liraya birsürü şey dedim çıksın gitsin evden önemli olan o dedi babam adama sorun çıkartmayı bırakın kirayı bir ay geciktirdiğinde yolladığımız ihtar dışında hiçbir şey yok ortada

  • Ben de kirada oturuyorum.


    Evde bir şey taşırken bile sağa sola zarar vermeyeyim diye, sanki kendi evim gibi titizleniyorum.


    Ne pislik insanlar var.


    Gerçekten yazık.


    Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki ilişkinin ilk maddesi para olursa maalesef böyle olaylar daha çok görülür.


    Çünkü bizim milletimiz para verdiği şeyi satın aldığını düşünür.


    Bizim genlerimizde AB ve Amerikan toplumu gibi kiralama/leasing bilinci yok.


    Oturduğu veya kullandığı malın kendine ait olmadığını, kullanıcısı olduğunu düşünecek kapasite yok.


    Parasını verdiyse illa ki içine edecek.

  • haziran ayında ev aldım arabam vardı çok masraf çıkartıyor diye sattım 3 ay boş durdu en azından durduk yere masraf çıkartmıyor dedim sonra birkaç tanıdık vasıtasıyla gelen oldu kiralamak için 1000 tl dedim amerikan mutfak diye istemediler baktım çok isteyen var sarı siteye koydum 1500 e talep çok her konuyu paylaştığım bi arkadaş doğru düzgün birine 1350 ye ver çok para göz olma dedi bi aileye verdim site gayet düzgün bir semtte yaşayanlarda ona göre evi derledim topladım çalışmayan hiçbir şey bırakmadım kiraya verdiğim insan a dedim ki kirayı gününde ödemenizi ve eve iyi bakmanızı istiyorum evimde illegal işler olur veya çevreye rahatsızlık verirseniz sözleşme vs anlamam ortalık karışır hır çıkartırım dedim

    herşey normal ilerlerse şeker gibi adamım ılımlı yaklaşırım buradan gelecek paraya da ihtiyacım yok başım ağrımasın diye kiraya vermedim başım ağrırsa başınızı ağrıtırım dedim şuan herşey olması gerektiği gibi ilerliyor umarım böyle devam eder

    evimi bu hale sokup gidecek kiracıyı da emin olun mahkemeye vs vermem arar bulurum o söktütüğü pirizleri ona takarım





  • Fthcyr F kullanıcısına yanıt
    1. Gürültü yapar veya İllegal bir şey yaparsa senin çıkartma veya rahatsız etme hakkın yok. Mahkeme uzaklaştırma kararı alır. Adam isterse evinde grup sex yapar kimse karışamaz.
    2. Emlakçı evi teslim ederken herşeyin sağlam ve çalışır olduğunu belgeleyen evrak imzalattırıyor o zaman sıkıntı çıkmıyor.
  • En güzeli evi boyasız verip boyasız almak boya yaptırınca sen özenerek yaptırıyorsun ama kiracı ona bakmıyor ki en ucuz kim yapıyor en ucuz malzemeyi alarak boyatıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bunun kirayla alakası yok bence, depozito bu gibi durumlar için alınır, tamir ettirir faturasını paylaşırsınız, sonra depozitodan düşersiniz. Kiracı ilginç bir kişilikmiş o da bir gerçek.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    evde grup sex yapabilir tabiki neden olmasın fakat çevre bundan rahatsız olursa olmaz

    fakat muiht olarak bunların pek yaşanmayacağı bir muhit evet grup sex yapılacak semtler var oraya gitsin orada ikamet etsin

    evi verirken bunları da açık açık dile getirdim biraz garipsediler ama yapacak birşey yok herşeyi baştan söyledim sonra dan böyle şeylerle karşılaşmamak için

  • başının gözünün sadakası deyip geç her gördüğün insan olmuyor işte..

  • babadol kullanıcısına yanıt

    Kardeş benim eve zarar veren vatandaş 6K kadar zarar verdi. Depozito 2K geriye kalan 4K zarar ne olacak ?

    Şerefsizin evladı uçuk pembe Yağlı boya eve En kalitesiz çingene pembesi plastik boya basmış.


    Önce adam gibi zararı tazmin etmeye çalıştım vermedi. Bu arkadaş İMAM, tanıdıkları falan devreye soktuk en son Cami de herkesin için de bağıra bağıra konuşup fotoğrafları gösterince Evi tekrar istediğim Filli boya yağlı boya yaptırmak zorunda kaldı. Adam imam vs olmasa hayatta alamazdım.


    Adamlar Depozitodan çok daha fazla zarar veriyorlar. Bu bildiğin sehven hasar verme işi değil yani

  • Bu fotoğraflarda benim evden, bunun dışında duşakabinin bir camı yok ve bir sürü de ufak tefek şey var onlara hiç girmiyorum bile. Depozito bunların hepsini karşılamıyor, artık kendim oturacağım için bir önemi yok ama bana iyi ders oldu, kiraya ev verilmez boş dursun daha iyi.

    KİRACI DUVARDAKİ KABLOLARI SÖKMÜŞ

    KİRACI DUVARDAKİ KABLOLARI SÖKMÜŞ

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • kira sözleşmesi yok mu? ödemeyi banka yoluyla alırsanız mahkeme de söke söke hakkınızı alırsınız.

    Birde böyle durumlar için evi kiralamadan önce fotoğraf ve video kayıt almak şart.

  • firatkrky kullanıcısına yanıt
    Tabi tabi bu hırsızlık yapmasını mesrulastiriyor dimi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev çok lüks bir yerde, sağlam sözleşmeli şekilde verilmedikçe, değmiyor sanırım kiraya vermeye. Levent tarafında 13-14000 TL kiralar misal. Ama bizim buralarda 2000 liraya verdin diyelim. Bunun gelir vergisiydi, masraflarıydı, böyle evin ağzına edilmesiydi..

    Kiraya verenlerin bir kısmı da sitelerdeki yüksek aidat giderinden kurtulmak için veriyor tabi, o durumda da mantıklı gibi.

  • Şimdi ev sahiipleri önceden kiracı seçerdi, şimdi 1.000 liralık evi 1.500 e kiraya verdikleri için kiracı ev sahibini seçiyor. Fazla aldıkları kiraya saysınlar.

  • Elektrikler mühürlenip kesilme noktasına geldiyse belli ki durumlar baya kötüymüş. Yani bu olmasaydı tam sövülecek iş yapmış diyecektim. Artık aranızda ne geçti neler konuşuldu bilemiyorum ama belki de zor zamanda idare etmenizi bekledi bilemiyorum insan parasızken çok farklı psikolojilere girebiliyor, kendilerini öldürüyorlar. Haliyle evden çıkarmış olmanız bir kızgınlık ya da hayal kırıklığı yaratmış olabilir, o hale gelmeden bilmek imkansız. Bu durumda da yaptıklarını ben biraz kızgınlıkla karışık zarar verme ve ya kafa karışıklığı olarak yorumluyorum.


    Biz de ev sahibiyle sorunlar yaşadık zamanında ve etrafına aktarırken nasıl anlattı kim bilir. Çalışmaya yeni başladığım yıllarda mühendis bir arkadaşımla modadan bir ev kiralamıştık. Ulan ne yıllarmış be şimdi imkansız böyle bir şey. 1125 lira kirası vardı sene 2012. Moda Spor Kulübünün karşısında ve 8 yaşında yeni bir evdi. İlk girdiğimizde evin içi yeni olsa da kötü işçilikten kaynaklı mutfak tezgah altı dolaplarında eğilme vardı. Resimlerini çektim olur da ileride çıkarken ev sahibi sorarsa diye. Sonra unuttuk kadına göndermeyi. Tabi eve zarar vermedik, iyi baktık, kirayı tam zamanında tıkır tıkır ödedik. Sonra ben askere gittim ve ev arkadaşım evden ayrılma noktasında ev sahibiyle konuşup depozito işini falan halletmiş. Eşyalar taşınmış paralar el değiştirmiş her şey bitmiş derken kadın bir akşam ev arkadaşımı aramış ve "tezgah altı dolaplara zarar vermişsiniz depozitodan kesmemiz gerekiyordu" demiş. Aklı mantığı olan herhangi bir insan o dolap ve çekmecelere bir kere baksa, fiziksel bir zarar değil yapısal bir sorun nedeniyle eğildiklerini görür. Çünkü yer çekimi yönünde aşağıya doğru eğiliyordu dolap ve çekmeceler. Arkadaşım da ilk girdiğimizde bu konuyu kendisine ilettiğimizi, resimleri göndermeyi unuttuğumuzu ve dolaplara da zarar vermediğimizi anlatmış ama kadın ikna olmamış, parasını istemiş ve en sonunda "size hakkımı helal etmiyorum" demiş arkadaşım da "ben de size etmiyorum bizi yapmadığımız bir şeyle itham ettiğiniz için" demiş.


    İnsanlar akıllı mantıklı davranmalı, neden sonuç ilişkisi kurabilmeli. Senelerce evinde oturmuş insanlar var, tek bir şikayet duymamış ve senede bir kere zam zamanı konuşmuşsun ve onda da söylediğin rakamı otomatik kabul etmişler, kiran bir gün bile gecikmemiş, evde yerde bile tek çizik yok, pırıl pırıl alınmış ve verilmiş. Yani karşındaki insanlar hakkında buradan düzgün insanlar olduklarına dair bir izlenim edinebilirsin. Bu izlenim üzerine bir kere dolaplara baksa bunu bizim yapamayacağımızı, yapma durumu olsa bunu kabul edeceğimizi ve ya en azından ona bildireceğimizi tahmin etmesi gerekiyor ama yok, suçluyor. Dolaplarda bir darbe izi var mı ? Yok, çekme itme zorlama izi var mı ? Yok, yapışkan ve bağlantı noktalarında eğilme mi var ? Evet, ama diyorum ya dikkatli inceleme ve neden sonuç ilişkisi kurma sıfır hiç yok, acelece hemen ilk aklına gelen canlıları suçlamalı ve onlardan çıkarmalısın hıncını.





  • Bazen ev sahibi karaktersiz oluyor bazende kiracı. Umarım herkes hak ettiği ile eşleşir... Geçmiş olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Annemlerin bir evi var. ÇAPA da. Kiracı 10 yıllıktı. Kiracı girmeden önce boyasından,parkesine kadar yenileyip kiralamıştık evi. Babam da iyi insanlar sadece badana parasını depozit olarak alıp, o kadar uyarmama rağmen kontrat bile yapmadan kiraya vermişti. İlk ay düzenli ödeme aldılar. Sonra geri kalan tüm süre boyunca yalvar yakar. 3 sene babam zam yapmadı. Sonrasında utana sıkıla 100 tl zam isteyince babama bir sürü dır dır etmiş. Babamda 50 olsun bari demiş. Sonraki seneler bne devraldım kiracı ile konuşmayı. Babamın zorlamalarınla 100 tl den fazla zam yapmadık. Çıkarken 1000 tl ile çıktı. 2+1 100m2 ev. Bahçe katı ama kendine ait arkada kocaman bahçeside var. Aile apartmanı ve apartmanda akrabalsrım yaşıyor. Birçok durumda yardımcı da oldular manevi açıdan. Ancak çıkarken son 2 ay kira vermedi. Son ayı işyeri olarak kullanmış evi. Sonradan öğrendik. Çıkarkende verdiği depozitoyu o zaman türk parası verdiği halde , o zaman bu para şu kadar dolardı şimdi bende o kadar dolar isterim demiş babama. Babam müdahale etmesem türk parasıda olsa verecekti depositosunu. Evin halimi nedir, duvarların bazılarını kazımış, oda kapılarından ikisi kırık, bataryaları bozmuş, parkelerin bazılarını sökmüş, mutfak dolap kapakları kırık vs. Bundan sonra hiç acımam bazı kiracılara. Kefil, çıkış garantisi, hatta kredi notu bile isteyeceğim. Hatta kontrata boyanın markasını dahi yazacağım.





  • herkes kendini yaptıkları ile belli eder ! Geçmiş olsun. Belki kendince kendini haklı gördüğü yerler vardır, vicdanını rahatlattığı yerler vardır. Ne olursa olsun böyle davranılmaz. İnsan karakterine onuruna yakışmaz. Varsa bir mağduriyetin insanca oturur çözersin, çözemiyorsan yargıya başvurursun, uğraşamam diyorsan, ev sahibin sana yine de zulüm yapıyorsa yüzüne karşı kınarsın, ayıplarsın, hakkını haram ettiğini söylersin. Bu yapılacak hareket değil.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.