Şimdi Ara

Katarlılar Tüm Hizmetlerden TÜRK Adını Siliyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
23.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
227 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ogameci kullanıcısına yanıt
    Kardeş sen çok yanlış anlamışsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ee ne olmuş !! parasını verip aldığın bir firmanın adını değiştirmen kadar normal ne olabilirki..! sizin amacınız ne arkaaşım aLOO ! saçma saçma şeyler yazıp durmayın şuraya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pataapat -- 3 Mart 2019; 13:42:39 >
  • Türklük ile ilgili sorunları olan insanlar umarım zamanı geldiğinde yaptıkları hatanın farkına varırlar..Türklük asıl olarak bizi bir arada tutması gereken temeldir....
  • Üç Kağıtçı Mesut kullanıcısına yanıt
    Küresel ekonominin geçerli olduğu GLoBal dünyada hiç bir şey önemli değil, değil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdarski

    Benim anlattığım şey farkLı değil, aynı şey.

    Almanlar Türklerden daha milliyetçidir ve Football demek yerine FUSSBALL sözcüğünü kullanmayı tercih ederler. Mesela Televizyon yerine FernSehen sözcüğünü kullanırlar. Radio sözcüğü yerine Funk sözcüğünü kullanırlar.

    Yani İngilizce olan kelimeleri kendi dillerine çeviriyorlar.

    Ancak bir çok Türk her şeyi İngilizce okuma takıntısı ve merakı sebebiyle Porsche'yi PorŞ diye okur ama BMW'yi Bi eM DabıLyu diye okumaz.

    Ayrıca yoğurt Osmanlı sayesinde Avrupa'ya dağıldığı için yoghurt olarak devam eder. Yoğurt Orta Asya'dan Türkler sayesinde gelen bir şeydir.

    Ama otobüs sözcüğü için TDK'nın yaptığı gibi "Alttan ittirgeçLi, üstten tüttürgeçLi, çok oturgacLı götürGeç" dersen o zaman saçmalamış olursun.

    Bunun dışında Arapça bir kelime olan Şemsiye için Orta Asya'daki Türk devletleri "Kol Çadır" sözcüğünü kullanıyor. Çünkü elinde tutup taşıyabildiğin çadıra benziyor.
    sen benim ve mesut arkadaşın ne demek istediğini anlamadan yazılar yazmışsın, ne demek istedigin de belli değil sadece bazı bilgiler veriyorsun, ana fikir yok yani yazında, bir de bazı yanlışlar var hem de, tutturgecli oturgac vs. gibi bir kelimesi yoktur tdknin, bu kelimeler tdknin uydurduğu diğer saçma kelimelerle dalga geçme amaçlı türetilmiştir, ikinci bir konu, kelimenin Türkçesi sözcük değildir, sözcük sonradan uydurmadir, dilin geçmişinde yoktur, sana bir soru kelimenin karşılığı sözcük ise kelimecik kelimesinin karşılığı sozcukcuk mu olacak Gel gelelim birisi de kontrol yerine muayene etmek saçma olur demiş ama böyle kullanımlar geçmişte var, hastaneye gidince muayene olmak kendini kontrol ettirmek, check ettirmek anlamına gelir, muayene review kelimesi yerine de kullanılabilir. Her neyse, hangisi dilinize yatkın geliyorsa onla devam ediniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 3 Mart 2019; 14:28:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • boyzof B kullanıcısına yanıt
    Küresel ekonominin geçerli olduğu Global dünyada bilgi vererek insanlara bir şey öğretmek gereksiz bir şey, değil mi?

    Nasılsa İngilizce dünya dili, kendi kültürünü korumanın ve sonraki nesillere aktarmanın ne gereği var ki?
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    kaç yıldır var söyle?

    ben mesele derin deyip kökenine iniyorum, sen gelmiş hala ayrıntılarda boğuluyorsun. Kontrol kelimesi başka zibilyon tane anlamını karşılayacak kelime varken dile niye girdi bunu kendine acikladigin zaman benim dediklerimı de anlayacaksın. Ha kontrol demişsin ha çek etmek demissin ne değişecek? Şimdi başka bir örnek vereceğim daha iyi anlaşılması için:

    Daha önce kullanılmış olan âşikâr, bedîhî, dekolte, münhal, müstehcen, aleni… gibi 12 kelime bir tek açık kelimesiyle karşılaniyor, bu dilde nasıl bir kavram kargaşasına yol açar, nüanslar nasıl kaybolur ve bu müdâhale dili nasıl fakirleştirir, düşünmek lazim. Birçok Türkçe kelime gereksiz yere 20-30 ayrı anlamı karşılamaya çalışıyor. (örnek:http://www.lugatim.com/s/a%C3%A7%C4%B1k )
    Amaç ne ? Her durum aynı kelimeyle ifade edilebilir mi? Dilin sığlaşıp fakirlesmesinden kastim budur. Türkçe dili Arapça ve İngilizce kadar kelime haznesine sahip değildir, kelime ithal edilmesinin temel sebebi budur. Lakin problem kelime ithal ederken zaten zamanında ithal edilip yüzlerce yıldır kullanılan belli bir birikimin oluştuğu ve dile uyumlu hale gelmiş kelimeleri devlet zoruyla atıp, dile İngilizceden tekrar telefffuzu dilimize uymayan kelimeler ithal etmek veya kimsenin kullanmayacagi sözde Türkçe kelimeler uydurmaktir.

    Ya tercüme yerine çeviri denmis, yahu bir tekerleğin çevirisi ile dilin başka dile aktarımı aynı kelime olabilir mi? Ben İngilizce bir cümlenin Türkçesini yazarken neyi çeviriyorum, bir şey mi döndürüyorum? Çevirmek kelimesi İngilizce turn, revolve gibi kelimelerle karşılanırken, tercüme kelimesi translate olarak ifade edilir, biz hepsine çevirmek diyoruz, yoldan geçen arabayı da çeviriyorsun, Türkçeden İngilizceye de çeviriyorsun. Bunlar mecaz anlam da değil, karıştırmayın. İşte dildeki fakirleşme budur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 3 Mart 2019; 15:6:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdarski

    Küresel ekonominin geçerli olduğu Global dünyada bilgi vererek insanlara bir şey öğretmek gereksiz bir şey, değil mi?

    Nasılsa İngilizce dünya dili, kendi kültürünü korumanın ve sonraki nesillere aktarmanın ne gereği var ki?
    Sen hala anlamadan konuşuyorsun, dediklerimden Türkçe'nin önemsiz olduğunu mu söylediğimi anlıyorsun? öyle olsa uzun uzun konuyu anlatmazdim değil mi? Ben tam tersine bu dediklerine karşı olan ve eleştiren biriyim, olayı anlayamadın hala.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk Telekom da mesela ceo olarak yabancı biri çalıştırıyo ve borçlar nedeniyle bankalara hisseleri satıldı. Adı Türk ama işlevi.. Türkiye nin en iyi operatörü olması lazımken hem de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    Serdarski tutmuşsun kardeş kendine dikkat et. ⚠ Öptüm. 👩‍❤️‍💋‍👩

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk kez bir konuda bu kadar mantıklı yorum görüyorum, ya profil kullanıcı profili değişti, ya millet saçmalamaktan bıktı ya da millet artık büyüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • What
  • Gerçekleri söyleyen forum üyesi Troll, her şeyi kafadan uyduran forum üyesi
  • Turkcell - katar arasındaki bağ nedir tam olarak kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkcell Katar degil,Finlandiyalilara ait diye biliyorum.Hatta Finlandiyalilar kurdu Turkcell i.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adminler şu salak konuyu silmek için neyi bekliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkenin menfaatine kim geliyorsa Düşman ilan edilir , bu ülkeye ne kadar düşman ülke varsa dost ilan edilir , işde bu içimizdeki hainlerin kendini ele verdiği andır ,evet Türkçe konuşurlar ama ülkenin en zayıf anında kanser hücresi gibi çökertme işlemine girerler , bunlar 1000 yıldır var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suudi arabistanın halkı müslümandır ama yönetimi dinsiz imansız kafilerle iş birliği yapan uşaklardır
  • belki de kara para aklıyorlar Türkiye de. Meksikaya döndü ülke ellam.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.