Şimdi Ara

Gotham Knights (ÇIKTI) [ANA KONU] 21.10.2022

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
2
Favori
7.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gotham Knights (ÇIKTI) [ANA KONU] 21.10.2022

    Gotham Knights PS5, Xbox Series X, PS4, Xbox One ve PC için Duyuruldu. Batman: Arkham Origins'in arkasındaki stüdyo Warner Bros. Games Montreal, yepyeni açık dünya üçüncü şahıs aksiyon rol yapma oyunu Gotham Knights'ı resmi olarak duyurdu. 2021'de PlayStation 5, Xbox Series X, PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkışını gerçekleştirecek. Batman öldü. Gotham City'i korumak, halka umut getirmek, polisleri disipline sokmak ve suçlulara korku salmak artık Batman ailesi üyeleri Batgirl, Nightwing, Red Hood ve Robin'in görevi. Yeni Dark Knight'a dönüşmeli ve Gotham City'i kaostan kurtarmalısınız. Oyunun tamamı tek oyunculu veya iki kişilik online co-op olarak oynanabilecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caped 117 Crusader -- 21 Ekim 2022; 16:6:21 >







  • Oyuncular arasında belki de her tüketici arasında yaygın olan bir durum var o da yeni aldığı ürünü ölümüne savunmak. Oyun incelemeleri düşmeden önce Reddit'de erken oynayanların yazdıklarını okurken harika bir oyun geliyor sanmıştım ama abartıymış. Oyunun puanlarına katılıyorum belki 50 olmasa bile maksimum 100 üzerinden 70 alacak bir oyun. 100 TL ve altında görürseniz alıp oynarsınız sonuçta hepimizin bildiği karakterler fakat ötesi değil.

    Oyunu 15 saat kadar oynadım. Almışken bitiririm fakat kimseye yarı fiyata bile tavsiye etmiyorum.


    Herkesin bildiği gibi Batman'in ölmesi üzerine kurulu bir oyun o yüzden spoiler olacağını sanmıyorum fakat her şeye bir planı olan Batman'in ölmesi ve ölme şekli bana biraz basit geldi. Oyuncuya 'vay cidden' dedirtecek bir şekilde ölmesi daha iyi olurdu. Bunun üzerine Robin hariç diğer karakterler çok hızlı bir şekilde ölmesini kabulleniyor, Batman gibi bir karakterin ölmesini daha etkileyici bir şekilde işlemelerini tercih ederim.


    Arkham Knight ile karşılaştırma videoları gördüm. Knight'a gelene kadar City'nin bile gerisinde kalan yanları var. Çoğu zaman maskeli karakterler gördüğümüz için sorun değil ama ana karakterler diğer oyunlardaki NPC kalitesinde yüz animasyonlarına sahip. Özellikle Red Hood hem suratı ve yürüme animasyonu baya PS2 ile yarışır. Grapple animasyon kalitesi City'in baya gerisinde.


    Dövüş sistemi Mad Max'in daha yavaşı diyebiliriz. Oldukça yavaş ve kullandığınız çok da avantajlı olmayan yeteneklerinizi saymazsak X tuşuna bant yapıştırarak bitirebilirsiniz. Bir sürü yetenek koymuşlar fakat yetenekleri kullanırken bazen daha dezavantajlı duruma düşüyorsunuz. Sanki turn based olacakmış ama sonradan değiştirmişler gibi duruyor. Size silahla saldıran düşmanlar bile silahı bir tarafa doğru sıkıyorsa diğer tarafa çeviremiyor animasyonu başladıktan sonra. Sıkıcı mı değil ama iyi hiç değil. Farklı düşman tipleri ve skinler ile bunu biraz eğlenceli hale getiriyorlar fakat yani beğenilen ve kendini kanıtlamış bir dövüş sistemi varken niye bu yola gitmişler açıkçası anlayamadım.


    Grafik olarak yüzler hariç iyi gözüken bir oyun şehir de iyi gözüküyor fakat detay olarak PS2 kalitesinde ki San Andreas ve Vice City PS2'ye çıktığını düşünürsek o kalitede bile değil. Öncelikle bomboş. Öyle Arkham Knight'da olduğu gibi bir bahane de yok. Gotham üstüne bombalar düşen Kiev şehrinden daha boş bir şehir olmuş. Knight'da arabayla giderken çoğu şey parçalanabilirdi tank gibi geçerdiniz. Bu oyundaki motor, iyi gözüküyor ve çağırdığınız zaman görünmezlik modundan çıkıp gelmesi hoş bir detay olmuş fakat köy yerlerinde mobilet den özellik olarak bir farkı yok. Sürmenin ruhsuz olduğunu fark etmiş olacaklar ki araç sürdüğümüzü anlayalım diye ekranın etrafına hız efekti koymuşlar.


    4 farklı karakterin gerçekten farkı var. Hem oynanış olarak hem de olaylara verdikleri tepkiler açısında. Bir göreve kimle gittiğinize göre villian'lar ona göre konuşup davranıyor. Şehirde gezerken de etrafta olan 3-5 Gothamlı sizi görürse ona göre tepki verebiliyor. Red Hood'a abi sen ölmemiş miydin ya da Red Hood bir ara sapıttığı bir geçmişi olduğu için kaçanlar olabiliyor. Batgirl genelde pozitif tepki alıyor, Robin'i takan yok. Bunun için her karakteri denemek ve özelliklerini açmak istiyorsunuz.


    Villianlar'da iyi dizayn edilmiş omasa bile konuları ve karakter gelişimleri oldukça iyi. Direk 'aaaa ben kötüyüm, Batman'de öldü' moduna girmiyorlar. Zaten çoğu villian aslında yıllardır Batman'den dayak yiye yiye doğru yolu bulmuş durumda. Oyunda biraz da Batman öldükten sonra nasıl tepki verdiklerini görüyoruz.


    Bu arada sağda solda yan görevler çok iyi yorumlarını duydum. Gerçekten yan görevler iyi fakat onlar yan görev değil.  


    Bilirsiniz bazı oyunda isterseniz ana hikayeyi takip edersiniz yan görevlere pek dalmazsınız. Ya da yan görevleri yapan bir oyuncu ana hikayede baya avantajlı olur fakat bu oyunu doğru düzgün oynamak istiyorsanız ne yazık ki her şeyi yapmak zorundasınız. Yan görevleri geçtim şehirde random çıkan suçlular ile bile uğraşmak zorundasınız. Mad Max ya da Mafia 3 oynayanlar bilecektir oyunun yan görev dedikleri aslında ana görevde ilerlemek için yapmanız gerekenlerdi. Oyunun başında olan ve gayet yetersiz grapple ile ilerlemek istemiyorsanız ki dediğim gibi yeterli değil, motor da mobilet gibi. Bunun için her karakter ile ayrı ayrı uğraşıp açmanız gerekiyor, fast travel mı yapmak istiyorsunuz hiç bir aksiyonu olmayan boş boş drone bekleyip scan etmeniz gerekiyor. Kısacası oyun tam bir grind oyunu ve karakterleri tam potansiyeli ile oynamak için bunları yapmak zorunda kalıyorsunuz.

    Performans sorunu yaşayan arkadaşlar.


    Oyun iyi sistemlerde bile yüksek derecede CPU ile kısıtlandığı için ekran kartınız iyi bile olsa ayar değişikliği bir anlam ifade etmiyor.


    Bu sebeple yapımcılar, oyunu konsollarda 30 kareye sabitleyip CPU'ya yüklenen ayarları kapalı tutmuşlar.


    PC'de de, ne kadar iyi bir bilgisayarınız olursa olsun, default olarak CPU'ya yüklenen ayarlar kapalı - orta arası geliyor, isterseniz siz yükseltiyorsunuz. Yani yapımcılar oyunun CPU optimizasyonunun kötü olduğunun tam anlamıyla bilincindeler ve bu şekilde de piyasaya sürmüş durumdalar.


    Normalde Unreal Engine shader compile esnasında işlemciyi çok fazla kullanır. Bu sebeple oyun geliştirme esnasında bile editör içerisinde gezmeden önce Shader compile ederiz. Pek çok oyun da zaten ana menüdeyken shader compile işlemini önceden tamamlar ki oyun esnasında yavaşlama olmasın diye. Ama Gotham Nights'da bu çok bilinen durum için özel bir çaba sarfedilmemiş ve shader compile işlemi siz oyunu oynarken arka planda yapılıyor.  Patch gelirse eğer ilk olarak bu işlemi menüye almaları lazım. Yoksa sittin sene çözülmez bu optimizasyon problemi.


    Patch ile düzelir mi bilmiyorum ama CPU optimizasyonunu en çok etkileyen ayarları önem sırasına göre yazıyorum:


    - RTX

    - Environment Density

    - View Distance


    Burada RTX, ekran kartına yüklenen bir ayarmış gibi gözüktüğü için sizi şaşırtabilir, bu esasen doğru, ekran kartını kullanan bir opsiyon ama nerelere neyin yansıyacağının hesaplamasını ilk önce işlemci yapıyor, ekran kartı ise bunu çözümlüyor. Bu yüzden RTX, ekran kartından çok CPU'yu parçalıyor bu oyunda bilginiz olsun.


    Şimdilik yapabilecekleriniz bunlarla sınırlı. Ayrıca NVidia kullanıcıları, kontrol panelinden Vsync'i Adaptive Half Rate'e getirirseniz, frame zamanlamalarını biraz kontrol altına almış olursunuz, bu da oyundaki hafif takılmaları engelliyor. Şunu unutmayın, bu ayarların hepsi Drop problemini hafifletmek veya mümkünse yok etmek için. Nihai FPS değerlerinizde fazla bir artış olmayacak yani her şekilde.


    Konsol kullanıcılarının ise bu özelleştirmeleri yapması maalesef mümkün değil. Bu sebeple yapımcılar 30'a kilitlemekte buldular ana çözümü.  


    @evohan @Echonight83 @rerea @erkinakkas @Bıyıklı Bey

  • Söylenti: WB Montreal'in Batman Oyunu Batman: Arkham Legacy


    https://m.bolumsonucanavari.com/Haberler-Soylenti_WB_Montrealin_Batman_Oyunu_Batman_Arkham_Legacy-96896.htm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgiler güzel, tüm seriyi aldım şuan arkham knight oynamaya başladım. Herkese tavsiye ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R-10

    Söylenti: WB Montreal'in Batman Oyunu Batman: Arkham Legacy


    https://m.bolumsonucanavari.com/Haberler-Soylenti_WB_Montrealin_Batman_Oyunu_Batman_Arkham_Legacy-96896.htm
    Hangi yıldan yazıyorsunuz hocam? Kıyamet koptu mu? Trump indi mi? Bir de Fenerbahçe şampiyonlar ligine gitti mi?




  • 2023'den yazıyorum hocam . Kopmadı da yakındır. Trump duruyor . Fenerbahçe gidemedi henüz

    Giden ne yapıyor hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • R-10 kullanıcısına yanıt
    H3 çıktı mı? Çıkmadıysa kıyamet kopmaz
  • Ilk mesajlari okuyup heyecanlandim yahu. Uzerinden neredeyse 3 sene gececek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beklediğimiz bu oyun suicide squad oyunu olabilir, bu sene içinde duyuru yapılmasını bekliyorum.
  • Warner Bros. Games Montreal Yeni Batman Oyununun Sinyalini Veriyor
    https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Warner_Bros_Games_Montreal_Yeni_Batman_Oyununun_Sinyalini_Veriyor-103861.htm

    Yeni açılan r3dakt3d adlı twitter hesabı üzerinden kısa bir teaser video paylaşıldı. Oyunun Baykuşlar Divanı ile ilgili olacağı işaret ediliyor.




    Ayrıca r3dakt3d teaser web sitesi de açıldı. Harfler ile sayılar içeriyor ve web sitesi 18 Ağustos Salı Türkiye saati ile 18:00'da güncellenecek.

    Gotham Knights (ÇIKTI) [ANA KONU] 21.10.2022




  • Ne bekliyorduk, ne geldi. Eyvahlar olsun.






  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawsford27 -- 22 Ağustos 2020; 20:50:35 >




  • Yeni konu açmıştım, baktım ki geçmiş yıllarda zaten bu konu açılmış. Açtığım konunun içeriğini ve başlığını bu konu ile değiştirerek güncelledim ve kendi konumu sildim.

    @TheCapedCrusader İlk mesaja yazdığın 2017'den kalma bilgileri 2. mesajın ile birleştirdim.
  • XanthiN kullanıcısına yanıt
    eyvallah üşenirdim açıkçası.

    ek bilgi sanırım batman olarak oynayamayacağız gibi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BSC Haberi

    "Gotham Knights PS5, Xbox Series X, PS4, Xbox One ve PC için Duyuruldu"
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/145184736
  • Oynanışa ve fragmana baktım açmadı bu oyun beni bat family'e uyuz oluyodum zaten. solo batman oyunu gelmeli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Avengers gibi vasat olacak ya da vasatın bir tık üstü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şaka mı bu. Oyun endüstrisi tamamen farklı bir yöne evriliyor artık oyuncu yetişkin bireyleri hesaba katmıyorlar. Oyuna başlarken max 10 yaş uyarısı konmalı.
  • Yetişkin bireyler ne oynuyormuş anlamadım ki. CoD,Halo,Fifa en çok satan oyunlar değil miydi. Hep 5 yaşında çocuklar mı alıp oynuyor bunları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok kötü duruyor oyun.

    New 52 Court of Owls ile başlamıştı. Court of Owls ile gelen yeni bir Batman süreci, ardından yüzü kesik Joker ve yeni bir Batman evreni... Beklentilerim bu yöndeydi ancak şu çıkan malzemeye bak.

    Bir Arkham Knight'ın karanlık tonuna, hissettirdiklerine ve Gotham'ına bakın bir de şu oyuna. Nereden nereye... Yazık, çok yazık. Tek üzüntüm Court of Owls gibi, eğer çizgi romanlara göre işlenirse, toplanacak ödül bırakmayacak kadar kaliteli bir kurgunun çöp edilecek olması.

    Küfür etmemek için zor tuttum kendimi. Ne yapıyorsun sen WB? Anlıyorum, film sektöründe Marvel'a özenebilirsin ancak oyun sektöründe bunu neden yapıyorsun? Neden "Avengers" olma çabasındasın? Üstelik bunu çıkaracağın iki oyunla beraber yapıyorsun, şaka gibi! Sen zaten çizgi roman oyun sektöründe lider olan tarafsın, neden çizgini bozuyorsun?

    Çok yazık.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.