Şimdi Ara

Esnafın vergi vermemesi ve bunun normal karşılanması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
2
Favori
8.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
190 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hadi buraya da yazayım belki okuyan olur.

    Bizim millet adalet istemez bizim millet kalkınma istemez bunu talep etmez.

    Adaletin olduğu yerde herkes vergi vermek zorunda kalır. ,

    Adaletin olduğu yerde hiç kimse devlet arazisi üzerinden bedava tapu alamaz.

    Adaletin olduğu yerde vergi borçları 2-3 senede bir silinmez.

    Adaletin olduğu yerde kaçak elektrik kullanımı olmaz.

    Adaletin olduğu yerde düzenli geliri olduğu halde yeşilkart verilmez....


    Devlet yukarıda yazılanları bilmiyor mu? Hepsini biliyor.

    Halkımız adalet değil iltimas istiyor karşılığında da özgürlüklerinden feragat ediyor. Ülkenin %80 den fazlası için torpille işe girme, rüşvet alma verme, ihale yolu ile zengin olma ve diğer işlerin hepsi yapılması oldukça doğal ve doğru olan işler sınıfında görüyor.

    Bakmayın mikrofon uzatılınca bunlar hakkında atıp tutanlara ellerine fırsat geçse ilk fırsatta sülalesine yetecek kadar çalmayı iş edinecek insanların çoğunlukta olduğu bir ülkedeyiz.


    Al gülüm ver gülüm. Vergi ödemeyen adamın devletten özgürlük, adalet ve kalkınma istemesi beklenmez.

    Bazıları büyük çalıyorsa halkımız küçük çalıyor. Herkesin dağına göre kar yağar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96DE7F07E -- 25 Eylül 2020; 9:31:46 >




  • 1 tane ticari arabam var


    sigorta 2550 tl

    kasko 2600 tl

    mtv 6 aylık 575 tl

    her ay sabit 400 tl muhasebe giderleri

    sgk 900 tl

    bakımlar çok sık geliyor yılda 1 defa ağır bakım yıllık 5 6 bin tl tutuyor

    d2 belgesi yıllık 3 bin tl

    koltuk sigortası yıllık 275 tl

    bu liste daha uzar gider


    km 545 bine geldi araba yeniliyorum desem ölüsü 330 bin tl


    kendim için söylüyorum ben nasıl vergi vereyim şimdi?

  • Milliyetçiliği malum partiye oy vermek zannedenler yüzünden bu ülke bu hâle geldi efendime söyleyeyim yere çöp atarlar sürekli kaos ortamı yaratırlar,vergi kaçırırlar adam kayırma,torpil yaparlar ama vatan haini malum partiye oy vermeyen kesim olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ~Anor~ kullanıcısına yanıt

    Ben de 20 yıldır brütümü bilmem. Yilbaşında bazen merak ederim bakarım. Herkes eline geçeni bilir ya da bilmek ister. İş ilanlarında da, genellikle net .... + yemek vs geçer.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şirket sahibi olmayanın, daima acıtasyon yaptığı konudur vergi. Büyük kulüplerin silinen vergileri, esnafın kaçırdığı verginin yanında bir hiç. Ekonomik reform gerekiyor. Ben hala nakit iptal edilsin taraftarıyım. Herşey sanala dönsün en azından takip edilebilsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    Vatandaşa kesilmeyen fişler ne oluyor dersiniz şöyle anlatayım:
    Diyelim ki bakkaldan gıda alışverişi yaptın bir sürü şey aldın. 300 liralık diyelim. Bakkal sana fiş kesmedi, parayı ödedin çıktın.
    Bakkalın restoran işleten dostu geldi bana fatura lazım bana fatura ver. Bakkal sana sattığı malların faturasını restoran sahibi dostu adına keser ona satmış gibi gösterir.

    Restoran sahibi senin ödediğin 22 lira KDV'yi(%8) müşteriye sattığı yemeklerin KDV'sinden düşer cebe atar. Ayrıca sene sonunda 278 lirayı da gider gösterdiği için gelir vergisinden de bir miktar yırtar.

    Ne olur senin ödediğin 22 lira KDV devlete gitmek yerine restoran sahibinin cebine gider.

    Olauı biraz basitleştirerek anlatmaya çalıştım. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur. Bu yüzden mümkün mertebe fiş almak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 25 Eylül 2020; 12:54:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufak bir muhasebe yapalım. genelimiz için aylık 6000 lira maaş şu dönem için iyi bir maaş demek. agari ücretin 2.5 katı.


    6000 lira net alan bir kişinin brüt maaşı yaklaşık 9000 lira. Kazancınızı lütfen brüt olarak düşünün maaşınız brüttür üstünden neler neler kesilir.


    net kazanan insanların çoğu bilmez anlamaz daha da çoğu umursamaz ama her alışveriş yaptığınız yerde brüt ödeme yaparsınız vergi içindedir.


    her neyse konuya dönelim. daha maaş hesaba gelmeden 9000 liranızın 3000 lirası sgk+gelir vergisin+bir sürü diğer vergiler ile devletimize gitti.


    ek olarak işverenden de yaklaşık 1500 lira gitti. toplam para 10.500 cebe kalan 6000. yaklaşık %43 kesinti var.


    şimdi elimizdeki 6000 lirayı normal yaşantımızda harcadığımızı düşünelim. 3 farklı oranda KDV alınıyor. %1, %8, %18.


    basit ortalayalım. %9 düz hesap %10 dersek 600 liramızı da kdv kaptı. kalan paramız 5400 lira.


    faturalardaki cart curt vergisine 150 liramızı verdik dersek 5250 lira cebimizde kaldı. anlayacağınız 1 maaş sana 1 maaş devlete.





  • Ücretlilerde vergiler daha maaş almadan kesiliyor. Ayrıca hiç bir şeyi vergiden düşemiyoruz. Eğitim sağlık gıda kira faturalar vs vergiden düşebilmemiz lazım. Biz verginin vergisini veriyoruz ötv gibi. Hem peşin gelir vergisini veriyoruz hem de ötv kdv ödüyoruz. Ödenen 5 lira verginin 4 lirası ücretliden alınıyor.

  • Bu vergi kaçıran tayfa asla cuma kaçırmaz dikkat edin en önde namaz kılarlar hep. Dükkanlarında da dini sözler içeren tabelalar eksik olmaz. Ben şahsen uzun zamandır bu tarz esnaflardan alışveriş yapmıyorum siz de yapmayın.



    Beyaz yakalılar saf gibi bunların ödemediği verigleri kendileri ödediği sürece bunlar asla akıllanmaz. Bizim beyaz yakalımızda da akıl yok malesfe.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 25 Eylül 2020; 13:55:22 >
  • Arkadaşlar çeşitli konulardan dolaşa dolaşa bu konuya geldim ,son derece bunaldım ,

    buraya son 20 yılın bütçe gelir ve giderlerini yazacaktım ardından oecd ülkelerinde yaşayanların vergi yükleriyle kendimizi kıyaslayarak bir bilgi sunma niyetindeydim.

    Ancak çok bunaldım arkadaşlar ,sanırım içki içmeyeli 10 sene olmuştur , acaba diyorum bir iki tane bira içsem cumartesi full uyuyup herşeyi unutmuş vaziyette ertesi güne uanır mıyım, ciddi soruyorum çok bunaldım...


    not.Mesajımı, ciddiyet ve seviye ile devam eden bu konuya karşı bir laçkalık olarak addetmeyin lütfen


    saygılar arkadaşlar....

  • he ya her ay 1200 lira vergi veriyorum maaşımdan ocak ile temmuz maaşım arasındaki fark. esnaf benım kadar vergi vermiyor. maaşımdan alıyorsun sonra daha çok alıyorsun değişik valla.

  • muratalagoz kullanıcısına yanıt

    Selamlar, öncelikle hayırlı işler bol kazançlar dilerim. Yazdıklarınıza cevabım var.


    Bu söylediğiniz harcamaların hepsini faturalı yaparsanız araçta ticari olduğu için hepsi gider olarak kabul edilir.

    Her ne iş yapıyorsanız verdiğiniz mal/hizmet için gerekli belgeyi düzenlerseniz(fatura keserseniz) buda gelir kabul edilir.

    En kaba tabirle, belli dönemlerde GELİRLER-GİDERLER=KAR sonucuna ulaştıktan sonra elde ettiğiniz KAR üzerinden vergi verirsiniz.

    Sonuçta devlet, "sen ne kadar masraf yaparsan yap ben yaptığın her satıştan vergi alacağım" demiyor. Elden ettiğin kar üzerinden vergi ödeyeceksin.


    İşte böyle böyle ödenmeyen vergiler birikiyor birikiyor birikiyor. Devlet bu alamadığı vergiyi kolay kolay bırakır mı? Bırakmaz.

    Sonra arabaların vergi oranları çok yüksek. Yüksek tabi haddinden fazla yüksek hemde. Araba bedelinin 2-3 katı kadar vergi ödüyoruz. Bunun en büyük sebebi toplanamayan vergiler. X şirketi vergi kaçırır sonra araç alır 2-3 katı haddinden fazla vergi öder kaçırdığı verginin bir anlamı kalmaz.


    Sonuç olarak devlette hatalı vatandaş olarak bizde hatalıyız. Devlet vergiyi adaletli toplamıyor. Bizde bu sistemin böyle gitmesi için elimizden geleni yapıyoruz.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Navi

    Şimdi kızacaklar ama memurlar vergi verir gibi yapar, devlet de alır gibi. O yüzden memurun esnafla kendisini kıyaslaması bana adil gelmiyor.

    Bilginiz yoksa fikriniz de olmasın.

  • Çok iyi açıklamışsınız; konunun her kısmına katılıyorum. Vergi, geliri düşük olandan kırbaçlana kırbaçlana alınıyor ama yüksek olandan neredeyse alınmıyor. Büyük firmaların milyonlarca borcuna af geliyor; halk ise seve seve* borcunu ödüyor. Halk vergi borcunu tabi ki ödeyecek; ona bir lafım yok. Ama halk ödüyorsa bunların da ödemesi lazım; ödeyemiyorsa kapatılmaları, firmalarının mallarına el koyulması lazım. Müsamaha gösterilmemesi gerekenlere müsamaha gösteriliyor ve bunun yükünü yine halk çekiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2guyS -- 25 Eylül 2020; 16:0:1 >
  • Kaan Berk K kullanıcısına yanıt

    Tamam söylerim, merak etme.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda ki rahatsızlığımı dile getiren bir konu açmıştım. İnsanlar o kadar kabullenmiş ki konuya gelen olumlu mesajlar bile "ne yapacaksın ki önüne geçilmiyor" tarzındaydı.

  • Şunu kabullenmek gerek, ülke ahlaksız sen de öylesin, ben de öyleyim, bir şey vergi dahil 15 tl olsa 13 tl vergi kaçırandan alırız ne bakkala, ne kuyumcuya, ne taksiye binmezsin boşuna parmaklarını yormuşsun dostum. Bu yozlaşmanın önüne geçmemiz lazım, yanlışta anlama lütfen ben "sen de öylesin, ben de öyleyim" derken genele yayarak empati işi kolaylaşsın diye diyorum, şahsını tanımam etmem.

  • Yıllardır bunları düşüne düşüne kafamız ambale oldu.


    Esnaf diyor devlet bizi dikiyor, devlete bakıyorsun halkın alın terini, emeğini toplayıp çarçur ediyor. Yok vakıf yok geziler yok yemekler yok mülteciye bakım vs vs..


    Sen vergiyi verdikçe devlet o parayı sıçıp batırıyor. Devlet parayı piç edeceğine sen kazan vergi çal sanki daha iyi gibi geliyor vatandaşa.


    Sonra ne oluyor çalışanın omzuna dayıyorlar, alacağın maaştan kesinti yapmak zaten çok kolay.


    Çok çetrefilli mevzular bunlar.


    Amerikada bilen bilir IRS FBI ve CIA den daha korkutucudur. Vergi vermeyene çok pis basarlar.


    Hatırladığım kadarıyla kimi hollywood yıldızı yaptıkları kaçak göçek işlerden batıyorlar. Wesley Snipes bile vergi yüzünden hapse falan girmişti.

  • Konu sahibine katılıyorum. 5.000 TL maaş alan birisi yılda devlete 46.340 TL para veriyor. Ayrıca bir yılda eline geçen 60.000 TL'yi harcadığında bu miktar daha da artıyor. Tüm parasına gıda alışverişi yapsa 4800 TL KDV ödüyor, tüm parasına elektronik eşya almış olsa 9600 TL KDV oluyor, tüm parasına sıfır araba alamaz ama almış farzetsek 24933 TL vergi veriyor. Aldığı maaştan daha çok vergi veriyor yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engineer037 -- 25 Eylül 2020; 17:28:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-96DE7F07E

    Hadi buraya da yazayım belki okuyan olur.

    Bizim millet adalet istemez bizim millet kalkınma istemez bunu talep etmez.

    Adaletin olduğu yerde herkes vergi vermek zorunda kalır. ,

    Adaletin olduğu yerde hiç kimse devlet arazisi üzerinden bedava tapu alamaz.

    Adaletin olduğu yerde vergi borçları 2-3 senede bir silinmez.

    Adaletin olduğu yerde kaçak elektrik kullanımı olmaz.

    Adaletin olduğu yerde düzenli geliri olduğu halde yeşilkart verilmez....


    Devlet yukarıda yazılanları bilmiyor mu? Hepsini biliyor.

    Halkımız adalet değil iltimas istiyor karşılığında da özgürlüklerinden feragat ediyor. Ülkenin %80 den fazlası için torpille işe girme, rüşvet alma verme, ihale yolu ile zengin olma ve diğer işlerin hepsi yapılması oldukça doğal ve doğru olan işler sınıfında görüyor.

    Bakmayın mikrofon uzatılınca bunlar hakkında atıp tutanlara ellerine fırsat geçse ilk fırsatta sülalesine yetecek kadar çalmayı iş edinecek insanların çoğunlukta olduğu bir ülkedeyiz.


    Al gülüm ver gülüm. Vergi ödemeyen adamın devletten özgürlük, adalet ve kalkınma istemesi beklenmez.

    Bazıları büyük çalıyorsa halkımız küçük çalıyor. Herkesin dağına göre kar yağar.

       


    Doğru ya doğru, eklenecek bir şey düzelmesin gerek budur.


    ufak birde örnek vermek istiyorum; Bizim apartmana bir arkadaş taşındı aracı var ve bizim apartmanın 12 dairesi ama 6 araçlık yeri var , bizde bu oturacak arkadaşa genelde 6 araçlık yerin yettiğini çünkü herkesin aracı olmadığını, aparmanda oturan bazı kişilerin özel otoparka bazıların sokağa park ettiğini ama bu işin bir hak olmadığını anlattık, çok güzel 2 sene park etti araç sayısı arttı ve bir çözüm bulunması gerektiği konuşulunca önceden park eden hiç kimse ve bu arkadaşta ben 2 sene park ettim birazda siz yeni aracı olanlar parkı kullansın demedi " BURAYA 2 YILDIR BİZ PARK EDİYORUZ, BİZİM YERİMİZ BIRAKMAYIZ DİYE ANIRDI " arkadaşlar. adaletin ufakta olsa yanından geçen bir toplum değiliz. not düşeyim benimde o zaman bir şirket aracım vardı salak gibi kimsenin gözüne batmasın diye hiç çekmedim





  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.