Şimdi Ara

Esnafın vergi vermemesi ve bunun normal karşılanması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
2
Favori
8.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
190 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kesinlikle çok haklı bir serzeniş . Vergi vermeyenler köşeyi dönerken , vergi veren neredeyse yerinde sayıyor. Vergi borçlarının silinmesi falan var bide o konuya hiç girmiyorum nerden tutsak elimizde kalıyor .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşletmelerde aldığın ürün hizmet v.b. için vergiden düşebiliyorsun ama sen maaşından ayda 1500-2000 TL vergi öderken (SSK v.b. çıkarıyorum) KDV li aldığın ürünün KDV sini kendinden düşemiyorsun. Hadi bunu da açıklasınlar o çok sevenler.

  • Yaş şimdi zengini övmek istemem de o BMW yi alırken zaten dünyanın en yüksek vergisini ödüyor.

    Diğer şeyleri alırken de ödüyor. Sen ben de ödüyoruz. Bu ülkede herşeyin en pahalısından hem vergi ödüyoruz hemde en pahalı ürünü alıyoruz her şeyde böyle. O yüzden çok da kasmamak lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esnafım ve arkadaşa kısmen katılıyorum.Ama esas sorun devlette.Devlet vergiyi en tepeden en alta kadar adaletli bir şekilde toplarsa bu sorun ortadan kalkar.toplumsal refah olmadan bu isi cozmek zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt

    Şimdi kızacaklar ama memurlar vergi verir gibi yapar, devlet de alır gibi. O yüzden memurun esnafla kendisini kıyaslaması bana adil gelmiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede kara parayı, vergi kaçağını keseceksen nakit parayı yok edeceksin. Gelir 10 katına çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AB ülkeleri bizden daha fazla vergi topluyor o nasıl oluyor ? Milli gelir oranla.


    @ttfvol

  • cat power ın görüşlerine % 100 katılıyorum.

  • İl teber İ kullanıcısına yanıt
    Milli gelirimiz onlar kadar olsun bizde veririz ilteber bey. Ama bizimkiler tabiri caizse sinekden yağ çıkartıyorlar. Bu ülkede dolaylı vergi oranı %78 e dayandı. Körü körünede savunmayın be arkadaş yaZık siZe..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Okulda lisede kopya çekenlere "helal olsun, hocanın ruhu duymadı" diyen gençler büyüdüklerinde vergi kaçırılmasına da belli bahaneler bulacaktır.


    Vergiler ülkemizde çok yüksek. Ama yüksek olan gelir vergisi oranları değil, dolaylı olarak ödediğimiz vergiler. ÖTV vs.

    Bir elektrik veya su faturasında bile bu saçmasapan vergileri görebiliriz. TRT vergisi denen bir saçmalık vardı, hala var mı bilmiyorum.

    KDV'sini ödedikten sonra ÖTV ne Allahaşkına. Özellikle otomobillerde. Sıfır km bir otomobil aldığınızda devlet, otomobili üreten fabrikanın karının belki de 10 mislini kazanıyor. Ne güzel gelir di mi

    Yakıt da aynı şekilde. KDV'nin yanında ÖTV ne? Verdiğimiz paranın neredeyse %70'i vergi. (mart 2020)

    Alkollü içkiler. Rakının fiyatı yurtdışında buradan daha ucuz olabilir mi? Biz üretelim, buradan Almanya'ya gitsin, nakliye masrafı, aracı karları vs ama orada yaşayanlar bizden daha ucuza alabilsinler.


    İsyan edilmesi gereken ödenmeyen gelir vergisinden önce dolaylı ödettirilen vergiler.





  • %27 vergi ödüyorum iş yerinde çalışanım
    Şirket iae %18 vergi ödüyor ki onuda kesik atarak.
    Köşede pastane var adam 5 bin vergi ödedim diye ağlıyordu arabası bmw benim ise arabam yok motorum var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o nakitçileri 189 a şikayet ediyosun . kan alıyolar.

  • Anlamadın ki. Adamların aldıkları vergi / gsmh oranı bizden fazla.


    %33 olması lazım AB ort bizim %27..



    @ttfvol

  • esnaf veriyor asıl milyon dolar kazananlar vermiyor bunların peşine düşülmesi gerekiyor.

  • Çok yanlış düşünüyorsunuz. Mesela bir çalışanı esnaf gibi davrandıralım bakın,
    Mesela kira da oturuyorsunuz diyelim ve kiranız 2000 TL olsun. Bu sebeple her üç ayda bir 1200 TL devlete borçlanmayı kabul edermisiniz?
    Örneğin yılda 50000 TL maaş toplamınız var. Ve siz aldığınız her maaşın %18 ini devlete borçlanmayı kabul edermisiniz. Yani 9000 tl
    (şimdi buna diyeceksiniz ki e bende maaşımın bilmem kaçını devlete vergi olarak veriyorum ve aldığım her üründe KDV ödüyorum. Oysaki kötü ekonomik sistemden dolayı esnaf 10 TL demesi gereken ürünü 5 TL diyor şuanda ve siz KDV li alsanız bile aslında gerçekte esnafın zararına satışı ile 6 TL ye kdvli alıyorsunuz. Aynı şekilde bu gün herkes net maaşını bilir. Çalışanlara al sana 3000 TL Şimdi bununla sgk nı verginin vs öde de bakalım ne oluyor. Hiçbiri ödyemez ve 6 ay içinde borçla kala kalır. Tıpkı kredi kartlarının min ödemeleri gibi olur.

    Yine diyelim ki siz harcamalarınızı gider olarak esnaf yazdırıyor diyorsunuz ya yıl sonunda belgelenebilir harcamalarınızın 30000 TL yaptığını düşünelim. Yani siz yıl sonunda 20000 TL kar yapmış olacaksınız ve sonuç olarak bunun da %20 sini yani 4000 TL sini devlete borçlanmayı kabul edermisiniz.
    Bunun yanında esnaf odası muhasebeci gibi ek olarakda yıllık mini mum 4000 TL daha vereceksiniz.

    Yani işin özeti bir kişi maaşlı çalışan ve 50000 TL geliri olsa yıl 22000 TL sini devlete borçlanacaksınız.

    Dikkat edin devlete vergi vereceksiniz demiyorum. Borçlanacaksınız diyorum. Çünkü vergi sistemi kredi kartından daha sinsidir. Bunları ödemediğinizde ki esnafın çoğu zamanında ödeyemez tefe tüfe oranında büyük bir faizde sizi bekliyor olacak. Yani çok büyük ihtimal bir yıl sonra o 22000 TL lik Borcunuz 33000 TL leri bulacak...

    Diyelimki esnafsınız ve hiç iş yok. Müşteri gelmiyor işler zayıf diyelim. Bu tıpkı sizin işsiz olmanız ile aynı şeydir. Ki pandemi öncesi bile esnafın doluluk oranı %50 yani 6 aydır. Siz şimdi işsiz olduğunuzda ki bunu %75 gibi iyi rakama çekelim Örneğin yılın 3 ayı işsiz kaldınız diyelim, gelirsiniz 37500 TL ye düşer. Ancak sürpriz gidersiniz aynı kalır yani 22000 TL.

    Yani 9 ay çalışan bir kişi 4150 TL esnaf koşulları ile maaş alırsa yılda 15500 TL geliri olacaktır. Yani 1290 TL ayda para geçecek elinize.

    Bakın şuanda türkiyede esnaf inteharın eşiğinde, gidin bir tekele veya bir berbere sorun toplam SSK vergi bağkur borçlarınız toplamı ne kadar? Size 3000 - 5000 demeyecekler. 30000-100000 gibi rakamlar telefuz edecekler, bu öyle kronik bir hal aldı ki işe akbil ile giden patronlar var ve bu adamların çalışanlarının altında lüks arabalar var.

    Bu başlıkta yaptığınız hesap ciddi anlamda üzücü. Gerçekten ben türk esnafının durumunu alnı öpülesi takdir ediyorum. Bu işsizlik şartları bu ağır vergi yükü karşısında direniş sergiliyorlar. Ve şuanda büyük mücadele ile ayakta kalmaya çalışan binlerce işyeri sahibine biraz saygınız olmasını beklerdim. Çünkü küçük büyük bu işletmeler şuan türk ekonomisini ayakta tutmak için cephede savaşan askerden farklı değiller.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İl teber İ kullanıcısına yanıt
    Ben anladımda sen beni anlamadın. Diyorumki hani o örnek verdiğiniz avrupalının refah seviyesini yaşayamayıp ama avrupalıdan çok dolaylı vergi ödüyoruz. Verginin vergisi nedir yahu bu ülkede verginin vergisini ödüyoruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Refah ile alakası yok. Tüm vergi sistemini bir havuz olarak düşün. Dolaylı vergi dolaysız vergi gelir vergisi zart zurt...


    Harcanan 100 liradan ortalama 40 lira vergi topluyor.


    (Daha yüksek olan ülkeler var daha düşük olan ülkeleri var.)





    Brüksel

    Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde toplam vergilerin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'ya (GSYH) oranı yüzde 40,3'e ulaştı.

    Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), AB üyesi ülkelerde 2018 yılında vergilerin GSYH'ye oranlarına ilişkin verileri yayımladı.

    Buna göre, AB'de 2017'de yüzde 40,2 olan vergilerin GSYH'ye oranı, 2018'de yüzde 40,3'e çıktı.

    Avro Bölgesi'nde de 2017'de yüzde 41,5 olan vergilerin GSYH'ye oranı, geçen yıl yüzde 41,7 seviyesine yükseldi.

    Vergi oranları, AB üyesi ülkeler arasında önemli farklılık gösterdi. AB'de en yüksek oran Fransa'da gerçekleşti. Fransa'da 2018'de vergilerin GSYH'ye oranı yüzde 48,4 oldu. Fransa'yı, yüzde 47,2 ile Belçika, yüzde 45,9 ile Danimarka, yüzde 44,4 ile İsveç, yüzde 42,8 ile Avusturya ve yüzde 42,4 ile Finlandiya izledi.

    Söz konusu dönemde vergilerin GSYH'ye oranının en düşük olduğu ülkeler yüzde 23 ile İrlanda, yüzde 27,1 ile Romanya ve yüzde 29,9 ile Bulgaristan oldu.

    Söz konusu oran Almanya'da yüzde 41,5, İngiltere'de yüzde 35,1, İtalya'da yüzde 42, İspanya'da yüzde 35,4 ve Yunanistan'da yüzde 41,5 seviyesinde gerçekleşti.




    https://www.aa.com.tr/tr/dunya/ab-ulkelerinde-vergi-oranlari-artti/1630755


    @ttfvol





  • Bir çok işletme çalışanından daha az vergi veriyor tamam vergiler yüksek de bizim karaktersiz işletmeler vergiyi kaçırırken bokunu çıkarıyor ellerinden gelse vergi vermeyi bırak devleti borçlu çıkaracaklar.

  • İl teber İ kullanıcısına yanıt
    Tamam arkadaşım bana avrupalının refah seviyesini ver en düşük vergi oranı bizde olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kağıt parayı tedavülden kaldır kimse kimseden vergi kaçıramaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.