Şimdi Ara

ERKEKLER METRO İSTANBUL'DA ÇALIŞAMAZ!!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
3
Favori
15.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
157 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alen Doğu Gencer kullanıcısına yanıt
    Mevcut üzerinden konuşmuyorum, Anlamayan sensin. Diyorum ki 2020 yılında işe alınan personelin%92 si kadın. Daha doğrusu ben demiyorum ibb diyor. Algı kasan sensin %92 önem verme diye birşey yok. Önem vermenin yüzdesini de senden duydum ilk defa. Algı kasıcam diye şekilden şekle girme. Alımların %92 si kadın. Açıkça belirtmiş zaten bunu. Ben de diyorum ki bu alımlar için başvuru yapan erkeklerin hakkı yendi. Sen diyorsun ki ama mevcutta daha fazla erkek var. Belediyenin görevi kadın erkek sayısını eşitlemek değildir. Kendisi için en kalifiye elemanı almaktır. Kadınlara eşitlik vermek onları erkeklerinin önüne geçirip "ayrımcılık" yaparak işe almak değildir. İki cinsiyete de eşit olanakları verirsin ve işe alım yaparken cinsiyet gözetmezsin. Ha dersen ki eşit olanaklar verilmiyor, o zaman derim ki o zaman eşit olanak vermeye uğraşın, ayrımcılık yaparak işe almaya değil...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Pisikletçi kullanıcısına yanıt

    eminim öyledir.....


    amacınız belli sizin .

  • Pisikletçi kullanıcısına yanıt

    erkekler calısyo zaten

  • Hak ediyoruz. Feminizm bir taraftan, lgbti bir taraftan, Kürt seviciliği bir taraftan..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhalefetin en nefret ettiğim yönü bu cinsiyet ayrımcılığı.
    AKP kendince bir mağdur kesim bulup ona tutunarak yükseldi. Yıllardır yaptıkları "kapalı bacıma zulmediyorlar" yaygarasından bıktık usandık.
    Şimdi CHP de aynı haltı yerse ne anladım bu işten?

    Bu ülkede en büyük problem haksızlık, adaletsizlik.
    Güya adaletsizliği bitirmek için gelenler, hep yeni adaletsizlikler yaratıyor.

    Ben muhalifim, bilen bilir.

    İktidara böyle gelecekseniz hiç gelmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pisikletçi

    Sence başvuran erkeklerin ve kadınların o işi hak etme oranı %92 ve %8 midir? Başvuru yapan 100 kişiden 92 kadın 8 erkek alınmış bu nasıl orandır sence hak yemeden bu oran elde edilebilir mi??

    Eski bir Metro İstanbul çalışanı olarak kadınların her ortamda her sektörde çalışması destekkiyorum niye kadınların istihdam olmasına karşısınız ? Kadınlar yoksa biz de yokuz biz kadınlarla varız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu dünyada yaşamaktan iyice sıkıldım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Alen Doğu Gencer kullanıcısına yanıt
    Metnin kendi içinde çelişiyor, öncelikle diyorsun ki nerede eşitsizliği eşitsizlik ile çözme, sonra diyorsun ki neden kadınlara öncelik verilmesin ki. Sen eğer işe aldığın 100 kişiden 92'sini sırf belli bir gruba ait diye işe alıyorsan evet ayrımcılık yapıyorsundur çok basit değil mi bunu anlamak? Donanımları eşit olan insanlardan bir kısmını sırf bir gruba ait değil diye işe almıyor diğerlerini almayı tercih ediyorsun yani işe alınma şansını sırf o gruptan değil diye elinden alıyorsun. İşe aldığımız her 100 kişiden 92'si AKP'li, CHP'liler de vatman olabilir diye propaganda yapmakla şu yapılan arasında bir fark olmadığını anladığınız zaman cinsiyet eşitliği gibi konular üzerine de konuşmaya başlayabiliriz. Tabi ki kadınlar da güvenlik görevlisi olsun vatman olsun veya her ne olmak istiyorsa olsun ama bu işlere sırf bir gruba ait oldukları için girmesinler, senin benim önüme sırf bir gruba ait diye geçmesinler. Senin de bir kadının da o işe girme ihtimali aynı olmalı yani cinsiyet senin işe girme ihtimaline etki etmemeli. Bugün bazı büyük şirketler CV'lerde fotoğraf istemiyor örneğin, bir şekilde İK'lar görselden etkilenerek karar verir diye, bence artık cinsiyet de belirtmeme vakti geldi geçiyor. Her neyse fazla uzattım, sonuç olarak %92'ye %8 oranla bir grup lehine işe alım farkı avantajı varsa orada ayrımcılık vardır, rastgele alımda bu kadar fark olmaz, olamaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • scientia kullanıcısına yanıt
    Bu bahsettiğin komünist mantığın aynısıdır. Eşitlik istiyorsun adalet değil. Hatta adaletsizliği destekliyorsun. Cinsiyet liyakatın önüne geçemez. Hak eden, ettiği yerde olsun. Hiçbir cinsiyeti arkadan ittirmeye gerek yok. Asıl cinsiyetçilik, pozitif ayrımdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hzibrahim -- 20 Haziran 2021; 23:39:13 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kadın erkek eşit fakat bu eşitsizliği ortaya koyanlar sözde feminist bireyler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pisikletçi

    Keşke konu içinde bu mesajı aramak yerine ironi diyenler için yazdığım metro İstanbul genel müdürünün açıklamasını okusaydın ironi olmadığını anlardın.

    Orada bir şey demiyor ki, yer etmiş bir tabuyu değiştirmek için kadınlara daha ağırlık verilmiş sadece, insanların hakkını yicez falan dememiş. İşe aldığı kişinin cinsiyeti ne olursa olsun o işi icra edicek zaten önemli olan bu. Normalde zaten erkek ağırlıklı mesleklerin çoğu ve kadınlar kadın olduğu gerekçesiyle işe alınmıyor çoğu meslekte, yani direkt ibare bu oluyor. Sana koyan ne ki bu kadar, eşit ve birebir aynı hakların sunulduğu bir meslek yok dünyada. Git mommy issuelarını başka yerde yaşa, azcık da kitap oku okuyup anlama becerin gelişsin.

  • Sexxx Dreams kullanıcısına yanıt
    Üslubunu düzeltirsen seni adam yerine koyup cevap veririm. Sana koyan ne ki falan hayırdır?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ahahaha işsizler toplanmış ağlıyorlar.
    Gidin kestirin sizin de işiniz olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultrAslan-BH

    Tespitleriniz cok doğru hocam.

    Kadınlar mecazi anlamda ağlamayı çok iyi biliyorlar. Bir şirket düşünün 100 çalışan var bunların yarısı kadın yarısı erkek. Yapilan is temelde aynı, ancak bazi zamanlarda daha yoğun ve ağır sekillerde olabiliyor bu iş.
    İşte bu yoğun ve ağır işlerde hep erkekler veriliyor çünkü biliniyorki kadinlar verilirse o iş yürümez sorun olur baş ağrıtırlar.


    Eee bayanlar hani nerede aynı işi bizde yaparızcılar.

    Alıntıları Göster
    benim gördüğüm söyle bi durum var, kendi proje yöneticin falan kız değilse, ama diğer paydaşlar kız ise, o zaman durum kötü oluyo. çünkü genelde altta kalma ihtimalin yüksek oluyor.

    ama eğer senin proje yöneticisi kız ise, o kızı kafalayıp çok iyi kullanabiliyosun. yani takımlar arası politikalarda sesi çıkan sen olmayacaksın kız olacak, ama kızı arkada sen fitilleyecen. bu yöntem manyak işe yarıyor yani çiviyi çivi söker mantığı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • %92 kadın çalışan alımı yapmayı milletin gözüne sokmak klasik batı SJW terörünün buraya getirilmiş halidir. bunlar ne kadın hakkı savunurlar ne de eşitliği savunurlar, ABD resmen bunların saçma sapan ruh hastası talep ve icraatları yüzünden kaynıyor, bizim mallar da kopyala yapıştır yapıp aynı mallığı buraya getiriyor. bir de kendilerine hayali bir rakip topluluk yaratmışlar: "kadın düşmanları" ya da: "düz dünyacılar" diye.

    bak sözde kadın haklarını savunan bu SJW beyinsizleri yüzünden ABD'de kızlar işsiz kalıyor çünkü cinsiyete göre ortalama maaş diye ahmakça bi istatislik uydurdular ve şirketlerdeki is pozisyonlarının ezici çoğunluğunu oluşturan orta-düşük maaş grubuna kız çalışan alımını engelliyor bu andavallar, ama sorsan kendi yaptırımlarını kabul etmeyen herkesi kadın düşmanı ilan ediyorlar. hatta bunların ahmaklıklarını protesto eden kadınları bile kadın düşmanı diye linç ediyor bunlar ABD'de. o kadar aklını oynatmış bir tayfa, ve bizim mal liberaller de bunları örnek almaya başlamış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Battlefield Maşuku B kullanıcısına yanıt
    Ayrımcılık yapmak istemem ama maalesef doğru bir tespit. öğrencilikte bile böyle bir durum var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-98B36D602

    Askerlik her vatan evladının borcudur.

    Bu ülkenin gençlerinin bu ülkeye bir borçları yok,bu ülkenin,bu ülkenin gençlerine bir gençlik borçları var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TÜİK: Türkiye'de kadınların istihdam oranı yüzde 28,7, erkeklerin oranı 63,1 oldu



    Bu oran birbirine yakın olsa hak veririm ama tam olarak vermiyorum , öncelik verilmesine devam edilmeli.


    ama kalkıpta %92'si kadın olacak şekildede öncelik olmaz , pozitif ayrımcılık dersin %60-65 yaparsın eyv

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.