Şimdi Ara

ERASMUS / AVRUPA'DA EGITIM ILE ILGILI SORULARINIZ ITINAYLA CEVAPLANIR (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
63
Favori
44.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
155 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dersah.

    Bir üniversitede Erasmus+ uzmanı olarak çalışıyorum. Arkadaşın yetersiz kaldığı teknik konularda etiketleyerek bana sorarsanız ben de yardımcı olmak isterim.
    Çift anadal öğrencilerinin durumu nasıl oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dogecoin

    Birini donduruyorsun
    Hocam o zaman okul bir dönem uzamış mı oluyor
  • ertan2002 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar^^
    Dil var,konuşma da sorun değil.lakin burdaki sistem beni bezdirdi.80 soruda 77/3 yaptım,ama açıkta kaldım,neden?sayısalcılar yüzünden.Yurtdışı okullara kabul edilme ihtimalim nedir?
  • Merhaba arkadaslar bilenlere bikac sorum olacak ozellikle konu sahibi ve bilgisini esirgemeyecek arkadaslara simdiden tesekkurler


    -lisans hayatimda ortalamayi tutturamadigim icin erasmus yapamadim. Simdi doktora yapiyorum subatta basladim ve ikinci donemime baslayacagim. En erken erasmusa ne zaman basvurabilirim. 1. Donem not ortalamam 4.00 :D

    -Fakultenin ikili iliskileri olan okullar arasindan mantikli tercihler nasil yapilir. Bilindik buyuk ulkelere mi gitmek lazim yoksa tasarruf icin daha kucuk ulkeler mi tercih edilmeli

    -25 yasini gectigim icin ogrenci pasaportu alabilir miyim. Arastirmalarima gore 25 yas alti sorgusuz alabiliyor eger ustuyse amaci beyan etmek gerekiyor diye anladim. Yani erasmusa gittigimi kanitlarsam ogrenci pasaportu cikarabilir miyim?

    -Bu erasmusla ilgili degil ama burdaki kullandigim arabami goturmem cok mu abes olur. Yada motosikletimi. Orda bir ulasin araci gerekecek bana. Motosiklet daha kolay olur ama yagmuru var camuru var o yuzden araba mi diyorum


    - aklima gelenler bunlar aklima geldikce basinizi agritirim simdiden cevaplar icin tesekkur ediyorum




  • konu çok yararlı. ingilizceden sonra hangi dili kullanmak isterdiniz?
  • hmdkrc kullanıcısına yanıt
    Benim çalıştığım üniversitede öğrencilere çift anadal şansı tanınmadığı için tecrübe etmedik daha önce böyle bir hareketliliği. Fakat el kitabındaki ifade gayet net: "Çift anadalda öğrenim gören öğrenciler aynı başvuru döneminde sadece bir anadaldan hareketliliğe başvurabilirler."

    Dolayısıyla diğer anadal için üniversite kendi içerisinde bir çözüm yoluna gidecektir. Buna da en iyi yanıtı kendi Erasmus+ ofisiniz verecektir. Ulusal Ajans uygulamada üniversitelere bu özgürlüğü tanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dersah. -- 14 Ağustos 2019; 14:43:15 >
  • hocam dogu avrupadaki üniversiteler kabul ederler cünkü ücretleri biraz daha yüksek, ögrencinin kriterinden cok paraya bakiyorlar. Polonya'ya yüksek lisans icin giden arkadasim yillik 3000 euro veriyordu. sanirim ukrayna da ayni. Cek'de benzer fiyat veriyor.

    Daha iyi ülkelerin üniversitelerinde okumak icin belli bir kriterin olmasi lazim. Mesela ETH zürich'e kabul alabilmek icin not ortalamanin cok iyi olmasi lazim, bi cok proje/is yapmis olman lazim. Yani her hangi bir ögrenci degil de, iyi bir ögrenci olman lazim. Herkes basvurmasin diye basvuru ücretleri oluyor dogal olarak. Atiyorum 100 dolar basvuru ücreti. Cünkü senin basvurunu inceleyen hocalar zaman kaybediyorlar, o yüzden onlarin maasini sen veriyorsun seninle ilgili kisim icin.
  • Bender B. Rodriquez kullanıcısına yanıt
    1- ortalaman olur olmaz basvurabilirsin ama doktora icin sanirim ayni programdan yararlanamiyorsun. Uluslarasi iliskilere sorman lazim nasil oluyor.

    2- Amacin referanssa iyi bir üniversiteyi secmek lazim. Ancak genelde o ülkeler pahali oluyor ve hibe yetmiyor. Param yetsin diyorsan dogu avrupa ülkeleri, degilse orta-bati avrupa ülkeleri
    3- ögrenci pasaportu gibi bi olay yok, kastettigin harc vermeden almak mi? öyleyse uluslarasi iliskilere gidip senin erasmus yapacagini ve vergiden muaf olman gerektigi ile iligli bi yazi alacaksin,O yaziyi vergi dairesine götürüp onaylattiriyorsun ve pasaporta basvururken vergiden muaf olarak basvuruyorsun. Yas önemli degil.
    4- arabanin import edilmesi gerek, yorucu ve sikintili bi is.Orada araba almak ve sonra satmak daha mantikli. Arabalar cok da pahali degil. Ayrica toplu tasima sistemleri gelismis oldugu icin sorun cikmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StalkerReborn

    konu çok yararlı. ingilizceden sonra hangi dili kullanmak isterdiniz?
    bölümünle ilgili biraz. yani makine mühendisiysen almanca. Yazilimciysan is yapacagin yere göre secmen lazim. Ben almanca biliyorum cünkü isvicre'de almanca konusan kantonda calisiyorum.. cince ögrenmek benim isime yaramaz. Ama uzak doguya acilmak istiyorsan japonca olablir, gramer olarak ayni gibiyiz ancak kanji ezberlemek sikinti. Kardesim baya ilerledi ama sonra birakti.. Belki o acigi da kursla kapatmak gerekirdi..
  • Öncelikle konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim. Gayet yararlı bir konu olmuş. Keşke önce açılsaydı ve daha çok yararlanma şansım olsaydı.

    Ben de 13 Eylül itibari ile erasmus aracılığıyla Almanya, Münster'e gideceğim. Vizemi aldım ve bekleme durumuna geçtim.

    Tek sıkıntım hala kalacak yer bulamamış olmam. Okulun öğrenciler için yurdu yok ve özel yurtlardaki bekleme süresi 2 aydan 36 aya kadar çıkabiliyor.

    Başta Münster olmak üzere Almanya'da erasmus yapanlar veya yapacak olanlar tavsiye verebilirse benim için çok güzel olur.

    Aynı zamanda erasmus ve d tipi Almanya vizesi hakkında soruları olan varsa da sorabilir. İyi forumlar.
  • Asac Schrader kullanıcısına yanıt
    hocam üniversitenin facebook fan sayfasi gibi seyler varsa oradan sorabilirsin ev arkadasi arayan vardir.. Onun disinda airbnb gibi yerlerden de bulabilirsin. ayrica emlak sitelerine girip orada esyali ev bakabilirsin ya da ögrenciler ev arkadasi ariyor onlar da orada olur..

    WG ismini gördügünde (Wohngemeinschaft-birlikte yasama) birileri oda arkadasi ariyoe demektir
    örnek:
    https://www.wg-gesucht.de/1-zimmer-wohnungen-in-Muenster.91.1.1.0.html#back_to_ad_7485947https://www.immonet.de/nordrhein-westfalen/muenster-studentenwohnung.htmlhttps://www.studenten-wg.de/M%FCnster,wohnung.html




  • ertan2002 kullanıcısına yanıt
    Dersah. kullanıcısına yanıt
    Ilk sorunun cevabi icin tesekkurler tekrardan sordugumda basvuru zamanini bekle dediler. Bu donemin basvuru zamaninda not ortalamam dusmemisti o yuzden kacirdim. Bu donem not ortalamamla gelecek basvuruyu gerceklestireyim o zaman


    ikincisi icin hem referans hem de param yetsin istiyorum. Ilk tercihim hollanda ama meslegim geregi cok kolay is bulabilecegimi dusunuyorum

    Ucuncu sorumda evet harcsiz pasaport demek istemistim agiz aliskanligi cevap icin gene sagolasin

    dorduncusu icin de o zaman gittigim yerde bi motosiklet alayim yagmurlu havalarda toplu tasima kullanirim


    @Dersah. Hocam siz herhangibir bilgi verebilir misiniz doktora erasmus programi ile ilgili
  • ertan2002 kullanıcısına yanıt
    Mayıstan beri wg siteleri ve gruplarından çıkmıyorum ancak 100 kişiye mesaj attıysam 10 u falan geri dönüyor.
  • Asac Schrader kullanıcısına yanıt
    o zaman sehir disinda ya da baska bir sehirde bakacaksin ve toplu tasima ile gidip geleceksin bi süre hocam..Ya da bi sekilde ordaki camilerle iletisime gecersen yardimci olabilirler. Cok türk var sonucta.. ya da varsa türk dernegi vs olabilir.. Diyanet vakfi var hocam onlarla da iletisime gec. onun disinda aklima baska bi yer gelmiyor
  • Son bir sorum var. Bu erasmus basvurulari senede bir defa mi oluyor yoksa her donem oluyor mu
  • Hocam erasmus staj yapmayı düşünüyorum. Stajda sorunlar olabiliyor diyorlar orada arkanda destek verenler çekiliyor bir sorun olunca yalnız kalıyorsun diyorlardı doğru mu bu? Bir de staj yeri bulmak falan sıkıntı diyorlar bunu nasıl hallettin?
  • Bender B. Rodriquez kullanıcısına yanıt
    birden fazla erasmus cesidiri var ve hepsi ayni yil icinde yapilir. Erasmus ögrenim hareketliligi de bir kere yapilir (ikinci dönemde genelde), orada bazi okullar ilk dönem bazi okullar ikinci dönem bazilari iki döneme de gönderirler. Bu okulun erasmus'tan aldigi bütceyle ilgili. Ama bunlar bir sinavda sekilleniyor.. Ayni erasmus programi icin iki kere basvuru olayi yok
  • Mart Kedisi kullanıcısına yanıt
    destek veren kim anlayamadim?

    staj bulmak biraz sikintili is ama erasmus staj hareketliligi ile gittiginde isler biraz daha basit.cünkü gittiginiz yer size ücret ödemiyor, erasmus karsiliyor. böyle olunca staj yapacaginiz firmanin da isine geliyor. Staj yerini genelde kendiniz bulmaniz lazim, ilgi alaniniza göre gitmek istediginiz ülkeden firmalari listeleyip onlara mail atin. CV, cover letter, motivation letterinizi yollayin. Ornek projelerinizi yollayin, onlarin ilgisini cekebilecek seyleri yani.. Ve en önemli noktalardan biri, her hangi bir ücret ödemeyeceklerini, erasmusun maas olayini karsilayacagini belirtirseniz sansiniz artar.
  • ertan2002 kullanıcısına yanıt
    Yani demek istedigim mayista basvurular vardi ben onu kacirdim. Ocak subatta falan da oluyor mu bahar yariyili yada bir sene icin
  • Bender B. Rodriquez kullanıcısına yanıt
    anladim hocam dedigini. Mayis basvurularinda hem 1.dönem hem 2. dönem gidecekler zaten belirlendi. Sen o zaman gelecek basvuruyu bekleyeceksin ve o da muhtemelen yine mayis ayinda olacak.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.