Şimdi Ara

ERASMUS / AVRUPA'DA EGITIM ILE ILGILI SORULARINIZ ITINAYLA CEVAPLANIR (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
63
Favori
44.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
155 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Ankara ofisimizden tüm Türkiye'ye online olarak Çekçe yeminli tercüme ve noter tasdiki hizmeti sunuyoruz. Erasmus'a gidecek öğrenciler için uygun fiyatlı Çekçe tercüme hizmetimizden yararlanmak için, 0546 266 48 44 numaramızdan bizlere ulaşabilir, Whatsapp'tan belgelerinizi göndererek işlemi hızlı bir şekilde başlatabilirsiniz. Proses Noter Onaylı Tercüme Bürosu

    https://prosestercume.com/tr/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProsesT -- 23 Aralık 2021; 13:31:13 >
  • Merhabalar,


    Ben Erasmus+ öğrenci değişim programı (eğitim) ile Portekiz'e geldim. Buradaki derslerim çok ağır ve hepsi portekizce, öğretmenler hiçbir şekilde kolaylık sağlamıyor. Size bir sorum olacak, ben buraya gelirken %80 oranında hibe aldım, eğer buradaki bütün derslerimden kalırsam (devamsızlıktan değil sınavlara girip başarısız olursam) aldığım %80 hibeyi geri iade etmek zorunda mıyım?


    Bu durum hakkında kendi üniversitemdeki erasmus ofisi ile görüştüm ve bana bütün derslerden kalırsam hibenin hepsini geri alacaklarını söylediler. Fakat bir kaç yönetmelik okudum, internette araştırma yaptım (siteler, forumlar vb.) hepsinde, aldığın hibeyi senden geri isteyemezler sadece alman gereken %20'lik kısımı vermezler yazıyordu. Bu durum hakkında beni bilgilendirebilirmisiniz?

  • 2 yıllık mezunum yaş 31 ben yurt dışında okumak istiyorum lisans tamamlama olarak kaç liraya mal olur ve hangi ülke daha mantıklı.

  • drjacob kullanıcısına yanıt

    İtalya pahalı ama geliri belli bir seviyenin altındaki insanlara burs veriyorlar ve konaklama ücretsizdi diye hatırlıyorum, yaş sınırı var mıdır fikrim yok. Polonya güzel bir tercih bence, lisans için dönemlik ortalama 1500 eur ödeme yapmanız gerekir. Yaşam maliyeti ise yurtta kalmayı tercih ederseniz konaklama dahil aylık 300-500 eur arası tutar. Zorluk seviyesi seçeceğiniz okula göre değişir ama Türkiye'den çok daha zor olma ihtimali yüksek, o yüzden bölüm tercihinizi ona göre yapmanızı tavsiye ederim.

  • adanavalısi kullanıcısına yanıt

    hocam italya ya da polonya ben nasıl gidebilirim ? yani türkiye de vize sorunu var , buradan başvuru yapsam onlar kabul etseler onu gösterip gidebilir miyim ?

  • drjacob kullanıcısına yanıt

    Zaten okula başvurup onay alıp o şekilde vizeye başvurmanız gerekiyor. Eğitim vizesi dışında red alma ihtimaliniz yüksek. Başlangıç noktası olarak okulların sitelerine bakıp başvuru şartlarını ve tarihlerini öğrenmeye çalışın. Başvuruyu tamamlayıp kabul aldıktan sonra kabul belgesi ile vizeye başvuru yaparsınız.

  • svrlr4hmet S kullanıcısına yanıt
    Hocam o durum tamamen okula bağlı maalesef. Sadece 1 dersten geçip hibenin kalan kısmını alan kişiler de var. Eğer 1 dersten geçmeniz yeterli olacaksa öğrenim anlaşmasına geçebileceğiniz şekilde 1 ders daha ekletmeyi deneyebilirsiniz. A1 portekizce ya da ingilizce verilen başka bir ders olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adanavalısi -- 29 Kasım 2023; 17:55:14 >
  • Fulcrum299 F kullanıcısına yanıt

    merhaba, benim de çifte vatandaşlığım var hem Bulgaristan hem türkiye. bu dönem Erasmusa gideceğim ve AB pasaportumla gideceğim için vize, oturum vs dertlerim yok. Okul benden sigorta istiyor fakat ben bunu hangi kimliğime yaptırmam gerek. Siz giderken sigorta işlemlerini nasıl halletmiştiniz. Bilgi verirseniz çok çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.