Şimdi Ara

ERASMUS / AVRUPA'DA EGITIM ILE ILGILI SORULARINIZ ITINAYLA CEVAPLANIR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
63
Favori
44.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
155 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaslar,

    Yillardir bu isin icindeyim, irili ufakli binlerce insana yardim ettim desem yalan olmaz sanirim.. Bilgim olan her konuda zaman buldukca kafanizdaki sorulara cevap vermeye calisirim. Sorulariniz cok özel degilse, lütfen forum üzerinden sorun ki diger arkadaslar da faydalansin cevaplardan..

    Not: kisaca kendimi tanitirsam; türkiye'de mugla'da okudum.2. sinifin yaz tatilinde yunanistan'a erasmus IP (intensive program-yogunlastirilmis program) 2 haftalik Girit'de egitim aldim. Daha sonra cek cumhuriyetinde ögrenim hareketliliginden 2 dönem yararlandim, ayni yil yazin orada junior yazilim mühendisi olarak calistim ve 4. sinifin ilk dönemi tekrar cek cumhuriyetine giderek erasmus staj hareketliliginden yararlandim..

    daha sonra isvicre'de computer science'da yüksek yaptim. Okurken yine kendi alanimda bir firmada calistim, mezun oldum ayni firmada calismaya devam ettim. Gecen yil isten ayrilip baska bir sehre tasindim ve suan burada IoT Application engineer olarak calisiyorum.


    Aklina gelen sorulari sorabilirsiniz (dil, is imkani, oturum vs vs)

    herhangi bir ücret talep edilmemektedir :) Bilginin zekati diyelim

    Bazi seyler tekrara giriyor artik..
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/139566086


    EDIT:
    Arkadaslar artik bazi sorular tekrara girmeye basladi!

    SUANA KADAR GÖZDEN KACIRMADIGIM OLMADIYSA TÜM SORULARA CEVAP VERDIM. EGER AYNI SORU SORULMUSSA VE CEVAP VERMEDIYSEM LÜTFEN ESKI MESAJLARI OKUYUN CÜNKÜ CEVABI ORADA VAR. AYNI SEYLERI TEKRAR TEKRAR YAZMAYA GEREK YOK




    HERKESIN GÖREBILMESI ICIN OY VERIRSENIZ SEVINIRIM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertan2002 -- 21 Eylül 2019; 1:50:38 >



  • :) tamam hocam

    ben teknik lise mezunuyum (4 yil okudum, 1 yil oradan kaybettim cünkü normal meslek liseleri 3 yilda bitiriyordu). Endüstriyel elektronik okudum ve son sinifta kendi cabalarimla visual basic ögrendim. Lisemden dolayi mühendislik secemiyorduk (girdigim sene kanunu degistirdiler),o yüzden kanun degisir diye bekledim bir süre cünkü elektronik mühendisligine gitmek istiyordum ancak kanun degismedi ve ben de askerlik geldiginden dolayi bilgisayari sevidigim icin elektronik ve bilgisayar egitimi gibi bir bölüm sectim.. Ham puanda baya yüksek almistim(mat 29:1, fen 30:0, türkce 29:2, sosyal 20:10).. O zaman mugla'da henüz bilgisayar mühendisligi bölümü acilmamisti oranin hocalari da bizim fakültedeydi. Neyse ilk sene hazirlik vardi, bir dönem okudum ve ikinci dönem gitmedim biraktim yani.. Baska bi sehre gittim kiz arkadasin yanina :) yeni dönem baslarken dönüp hazirligi gectim ve okula basladim. Ben okula baslarken zaten iyi derecede elektronik ve yazilim bilgim vardi. O yüzden dersler zorlamiyordu beni. Okulu 1 yil erken bitirme planim vardi. O yüzden üstten dersler almaya basladim. Bizim bölümde yaz okulu olmadigi icin, sakarya üniversitesinde sanirim 3 tane üst sinifin derslerini aldim (ailem kocaelinde oturuyor, haftada 2 gün trenle gidip geliyordum). Ordaki hocalarda sasiyor, adam diyor ögrenci 4 yildir gecemiyor bu dersi sen gelip üstten aliyorsun bi de en yüksek puani aliyorsun (100 almistim sinavda)..

    Neyse orda polonya'da erasmus yapan bi cocukla tanistim, acayip heyecanlandirdi beni ve döner dönmez erasmusla gitmeye kafama koymustum. Siralamada 2. oldum ve cek cumhuriyetini sectim. Yaklasik toplamda 1.5 sene cek cumhuriyetinde kaldim (ondan önce yunanistan'da egitim aldik ama pek önemi degil).

    Orda gördüklerim ufkumu acti, özgüven getirdi, bi cok sey basaracagima inandirdi.. Türkiye'ye dönüp mezun oldum ve bir arkadasla kosgeb'e basvurduk. Yüksek teknoloji iceren bir ürün gelistirme hedefindeydik ancak ürünün satis fiyati yüksek bulundu ve projemizi güncelleyip 4 ay sonra gelmemizi söylediler. Sonra bi firma benimle iletisime gecti, para karsiligi projeyi gecirebileceklerini söyledi.. O an artik türkiye'de yasamamam gerektigini anladim.. Isvicre'den tanidigim biri vardi, bana önceden diyordu, isvicre'de okuyup calisabilirsin, burada refah seviyesi yüksek vs. ama cok da umrumda degildi cünkü ben türkiye'de savunma sanayisinde calismak istiyordum.

    Neyse, isvicre'de friboug universitesinin bir programina basvurdum. Ismi BeNeFri (bern-neuchatel-fribourg). 3 üniversitenin birlesimi bir program. Computer Science (bilgisayar bilimi)'a basvurdum ve kabul aldim. 3 üniversitede okudum isvicre'de. Bazi derslerim fribourg, bazilari neuchatel, bazilari da bern'deydi. Bir kac sonra kendi alanimda calisacak bir yer buldum ve firma icin mobil uygulama gelistirmeye basladim ancak firma bern'de idi ben de fribourg'da oldugum icin arada bir gidiyordum, uzaktan calisiyordum. Sonra bern'e tasindim.. Dersler bitti, son olarak tezim kaldi... Güzel bir tez konusu aldim.. Okul bitti, calistigim firma devam etmemi istedi o sekilde 2 yil daha calistim. Daha sonra bazi özel sebeplerden dolayi hem sehri terketmek zorunda kaldim hem de isi degistirmek zorunda kaldim. Basel'e tasindim. Burada iot uygulama mühendisi olarak ise basladim. Is görüsmesinde, görüstügüm kisinin biraz aklini celdim :) öyle kabul edildim.. Bakalim yakinda proje yöneticisi olacagim. Bir süre daha calisip daha yüksek pozisyonda calisma hedefim var.

    Benim suan oldugum yer türkiye sartlarina göre elbette iyi ama bana göre degil hocam. Ben kendi bilgime göre hala istedigim yerde degilim. Isimi seviyorum ama dar geliyor bana. Ben günde 4-5 saat uyurum, 8 saat 50 dk iste calisirim (50 dk fazla calisirim, fazla calistigimi da tatil olarak kullaniyorum). Daha sonra eve gelip evde de yeni seyler ögrenirim. O kadar cok sey bilmeme ragmen kendimi güncellemem gerektigini düsünüyorum. Bazen calisma arkadaslarina da anlatiyorum ama kimse pek orali olmuyor. Ama ben sürekli yeni seyler ögrenmek zorundayim. Cünkü hayata gec atildim ve bu acigi daha cok calisarak kapatmaya calisiyorum. Elbette lise-üniversite arkadaslarima baya bir fark attigimi biliyorum (1 kisi haric hicbiriyle görüsmüyorum, iletisimim yok). Ancak ben daha büyügünü istiyorum. Hirs diyelim.. Ama para ya da kariyer hirsi degil, bir seyler yapma hirsi..

    Almanlar ve isvicreliler genelde türkleri kücümserler hocam. Ben de onlara firsat vermemek icin en cok bilen, en iyi bilen olmaliyim. Bu sabah, senior bir alman mühendis geldi yanima oturdu, ona bi seyler ögrettim! Aksam isvicreli sefim geldi ona da bir seyler ögrettim! Cünkü bilmedikleri coook sey var.

    Ingilizce ve almanca biliyorum. Fransica ve cekce de belli bir seviyeye kadar anlayabiliyorum. Ama eksigim hala cok her konuda.. Suan bile bu mesaji yazarken bi seyler ögreniyordum.. Mecbur böyle olmak zorundasin. Ben cok calisanlarin, kendini gelistirenlerin yolda kalacaklarini düsünmüyorum.

    Hayatta bana gercek manada tavsiye veren tek bir kisi vardi. Bir arkadasin abisi ben lisedeyken derdi ki "o*ospu olacaksan da en iyisini olacaksin" :) Kendisi ucak elektrik-elektronik mühendisi. Onun dedigini dinledim ve en iyisi olmaya calistim hala calisiyorum.. Insallah bir süre sonra kendi firmami acacagim.. Türkiye'ye dönmeyi düsünüyordum ancak bu iktidarin ve calistirdigi adamlarin kafasi gelecegi idrak edemeyecek kadar kücük oldugu icin vazgectim. O kadar zorluyorlar ki, türk vatandasligindan bile cikmayi düsünüyorum ülkemi cok sevidim halde.. Adam olsaydilar, bugün türkiye'de savunma sanayisinde var gücümle belki bogaz tokluguna calisiyor olurdum...

    Bir cok sey zor oldu hocam, belki basitce anlatiyorum ama yaptigim her seyin arkasinda büyük emek var ama kimsenin hevesini kirmamak icin kolay olarak anlatiyorum, cünkü ben yapabiliyorsam herkesin yapacagini düsünüyorum. Ve herkesin bi seyler basarmasini isterim. O yüzden elimden geldigince kendi mesleki alaninda forumlarda türk mühendis adaylarina yardimci olmaya calisiyorum yillardir.. Bu konuda onlardan birisi sadece.. Olay böyle hocam :)
    ne kadar araştırmayan, incelemeyen hazıra konan tayfa varsa bu konuya toplanmıs. adam üniversitesinin erasmus anlaşmalarını bile gelmiş konuya açan arkadaşa sormuş el insaf ya elinin altında internet var üniversitenin sayfasına girip öğrensene çok mu zor? erasmus nedir diye soran adam var ve bu arkadaş üniversite okuyor. ilginççç .. adam araştırmaktan aciz çaba yok gayret yok "ben nasıl yurt dışına giderim?","ben nasıl dil öğrenirim?" diye sorup duruyor. arkadaş bu iş girişimcilikle ve cesaretle olur. sen araştırmaktan incelemekten acizken bırak yurtdışını evden dışarı çıkabilmen senin mucize . bu senin için yeterli yurtdışı snn için ekstraya girer. elin avrupalısı amerikalısı seni ne yapsın?

    (sözüm araştıran inceleyen işin peşinden koşan arkadaşlara değil. konuyu açan arkadaşı da tebrik ediyorum)
    hocam erasmus benim hayat bakis acimi degistirdi. Bir akvaryumda yasadigimi farketmemi sagladi. Bugün avrupa bana köy gibi geliyorsa o sayededir. Japonya'ya hongkong'a kormadan gidebiliyorsam onun sayesindedir, her türlü insani anlamaya calisiyorsam onun sayesindedir, saygi nedir, insanlik nedir, ahlak nedir biliyorsam onun sayesinde, özgüvenimin yüksek olmasinin sebeplerinden biridir.. Maalesef önünü bile göremeyen insanlar körpü yol yaptik diye kendilerini dünyanin padisahi zannediyorlar, halbu ki neler var neler.. Maalesef böyle insanlari görmek üzüyor. O yüzden ben milli egitim bakani olsam zorunlu olarak her türk ögrencisini en az 6 ay olmak sartiyla avrupa'ya egitime/calismaya yollardim. O derece önemli hocam. Orada yasayacagin, görecegin seyler senin ufkunu genisletecek. Elbette iyi yanlari da kötü yanlari da var. Ben iyi yanlarini aldim, kisiyle ilgili bi sey.Oraya gidip bos bos takilip gelmek de var, kendini gelistirmek, dilini gelistirmek de senin elinde. Ayrica ögrendigin seyleri, ögrencilerinle paylasip onlarin ufkunu da acmalarina yardimci olabilirsin. Ogretmen adayi olarak genc neslin iyi yetismesinde en büyük sorumluluk zaten size air. O yüzden artisiyla eksisiyle bunlari görüp yasayip ona göre ögrencileri yönlendirmeniz gerek diye düsünüyorum
    Tahmin edebiliyorum hocam :) Zihniyetin degismesi gerekiyor. O yüzden zaten gittim türkiye'den. Cünkü umudum kalmadi. Aptal aptal insanlar basimizda yönetici. Kosgeb'de gördüm bunu cünkü. Anlatmak da istemiyorum simdi o kadar aptallik vardi..
    Amaclari sanki kasitli olarak ülkeyi batirmak.. Batarsa da artik cok umrumda degil eskisi gibi. Benim burda her seyim iyi cok sükür ama oradaki insanlarin daha refah yasamasi icin konusuyorum da adam kendini düsünmüyor, ben neden düsüneyim. Bu hükümet sayesinde artik buranin parasi 3-4 kat daha degerli. Istikrar dedikleri sey benim gibilere vuruyor sanirim, halk fakirlesiyor farkinda degiller.. Ben de en azindan azcik kafasi calisan insanlara yol göstermek icin bu konuyu actim..

    Bu zihniyet degisince türkiye'ye dönmeyi düsünebilirim. Yoksa vatandasliktan bile cikmayi düsünüyorum artik.. Yöneticiler kendilerine ceki düzen vermeleri lazim. Benim gibi vatanini cok seven insani bile tiksindirir duruma getirdiler.. Artik turist olarak bile gelmek istemiyorum.. Yazacak cok sey var da konusu degil buranin :)
  • Hocam ben de bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim bu sene başlayacağım. B1 ingilizce var ve ilerletmeye çalışıyorum. Sorum dil konusunda olacak. Almanya, Fransa gibi ülkeler sanırım kendi dillerinde eğitimi tercih ediyor. Siz böyle bi sıkıntı yaşadınız mı? İngilizce verilmeyen yerlerde ne zorluklar yaşadınız? Teşekkürler
  • Hocam sikinti yasayacagin sey biraz konusma olacaktir. Biz de ilk gittigimizde baya bi konusmada sikinti yasamistik. Ben cek'de bi kiz arkadas edindim, onun ingilizcesi daha kötüydü ama konusa konusa gelistirdik.. Bu is böyle. Biraz bizde dil konusunda özgüvensizlik var. Italyanlar vardi paldir küldür konusuyorlar. Ben grameri düsünüyordum ama adamlar I does ile baslayan cümleler kuruyordu :) O yüzden cok takma.. Gitmeden önce pratik yapabilecegin birilerini bulabilirsen iyi olur..

    üniversitenin diline bagli hocam. Ben cek cumhuriyetinde yaptim ve ordaki dil ingilizceydi (tabi secmeli olarak cekce dersine de gidiyorduk ögrenmek icin ama zor bi dil, bi de 10 milyon kisi konusuyor pek ise yaramaz diye ögrenmedik). Gittigin üniversitede onlarin anadilinde egitim varsa o zaman zaten genelde erasmusu kazandiginda basvuru sirasinda senden dil yeterliligi belgesi isterler. üst siniflardan erasmusa gidenlerle konusup dil olayini onlara sorabilirsin. Mesela bi arkadasim portekiz'e gitmisti, 6 ders alip 5 inden kalmisti. cünkü 5 ders portekizce, 1 derste ingilizce dersiymis... öyle durumlarla karsilasmamak icin ya o ülkenin dilini bileceksin ya da ingilizce egitim veren yeri sececeksin.. erasmus koordinatörüne sorabilirsin hangi ünivlerle anlasmalari var diye, sonra sitelerine girip bakabilirsin egitim diline. Ayrica tavsiyem; mezun olmadan önce ikinci bir dil ögrenmen faydali olur, cok faydasini görürsün..
  • Selam hocam. Çift anadal öğrencileri nasıl gidiyor erasmusla öyle bir imkanları oluyor mu ?
  • bildigim kadariyla cift anadal ayni fakülte icinde oluyor hocam. Sen zaten erasmus'a gittiginde bir erasmus koordinatörü var fakültenin, o kisi seninle birlikte derslerini eslestiriyor eger sinavi kazanmissan (bazi üniversitelerde ögrencilere yaptiriyormuslar bu isi.. ). O koordinatörle ders eslestirmelerini yapacaksin.. Ister A bölümünden ister B bölümünden ders alabilirsin. Erasmusun bitince de, karsi üniversite sizin üniversiteye kapali mektup seklinde yollayacak notlarini vs. Bir kurul kurulup, senin derslerini onaylayacaklar. Her sey o ders erslestirmeyle alakali. Ben cok üstten ders almistim mesela.. Ayrica bazen kredi fazlan varsa hoca diyor su ya da bu dersin birinden gecersen su dersin yerine sayarim gibi.. O eslestirmeleri yapman kafi, onun disinda özel bi sey yok.

    Bu arada orada kaldigin dersler, türkiye'deki transkriptine islenmiyor. O dersi hic almamissin gibi tekrar alman gerekiyor gelecek döneminde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertan2002

    bildigim kadariyla cift anadal ayni fakülte icinde oluyor hocam. Sen zaten erasmus'a gittiginde bir erasmus koordinatörü var fakültenin, o kisi seninle birlikte derslerini eslestiriyor eger sinavi kazanmissan (bazi üniversitelerde ögrencilere yaptiriyormuslar bu isi.. ). O koordinatörle ders eslestirmelerini yapacaksin.. Ister A bölümünden ister B bölümünden ders alabilirsin. Erasmusun bitince de, karsi üniversite sizin üniversiteye kapali mektup seklinde yollayacak notlarini vs. Bir kurul kurulup, senin derslerini onaylayacaklar. Her sey o ders erslestirmeyle alakali. Ben cok üstten ders almistim mesela.. Ayrica bazen kredi fazlan varsa hoca diyor su ya da bu dersin birinden gecersen su dersin yerine sayarim gibi.. O eslestirmeleri yapman kafi, onun disinda özel bi sey yok.

    Bu arada orada kaldigin dersler, türkiye'deki transkriptine islenmiyor. O dersi hic almamissin gibi tekrar alman gerekiyor gelecek döneminde.
    Anladım hocam ama aynı fakülte içinde oluyor derken neyi kastettiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertan2002

    Hocam sikinti yasayacagin sey biraz konusma olacaktir. Biz de ilk gittigimizde baya bi konusmada sikinti yasamistik. Ben cek'de bi kiz arkadas edindim, onun ingilizcesi daha kötüydü ama konusa konusa gelistirdik.. Bu is böyle. Biraz bizde dil konusunda özgüvensizlik var. Italyanlar vardi paldir küldür konusuyorlar. Ben grameri düsünüyordum ama adamlar I does ile baslayan cümleler kuruyordu :) O yüzden cok takma.. Gitmeden önce pratik yapabilecegin birilerini bulabilirsen iyi olur..

    üniversitenin diline bagli hocam. Ben cek cumhuriyetinde yaptim ve ordaki dil ingilizceydi (tabi secmeli olarak cekce dersine de gidiyorduk ögrenmek icin ama zor bi dil, bi de 10 milyon kisi konusuyor pek ise yaramaz diye ögrenmedik). Gittigin üniversitede onlarin anadilinde egitim varsa o zaman zaten genelde erasmusu kazandiginda basvuru sirasinda senden dil yeterliligi belgesi isterler. üst siniflardan erasmusa gidenlerle konusup dil olayini onlara sorabilirsin. Mesela bi arkadasim portekiz'e gitmisti, 6 ders alip 5 inden kalmisti. cünkü 5 ders portekizce, 1 derste ingilizce dersiymis... öyle durumlarla karsilasmamak icin ya o ülkenin dilini bileceksin ya da ingilizce egitim veren yeri sececeksin.. erasmus koordinatörüne sorabilirsin hangi ünivlerle anlasmalari var diye, sonra sitelerine girip bakabilirsin egitim diline. Ayrica tavsiyem; mezun olmadan önce ikinci bir dil ögrenmen faydali olur, cok faydasini görürsün..
    Saolun hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hmdkrc

    Anladım hocam ama aynı fakülte içinde oluyor derken neyi kastettiniz

    Alıntıları Göster
    söyle hocam; bildigim kadariyla cap sadece ayni fakültede olan bölümler arasinda yapiliyor (gerci matematik ile bilgisayar ayni fakültede degil ama cap yapilabilir diye düsünüyorum). Eger ayni fakülteden bir bölümde cap yapiyorsan, fakültenin erasmus koordinatörüne gideceksin. Eger farkli fakültelerdeyse o zaman da ilk kaydinin yapildigi bölümün koordinatörüne gideceksin (hatta giderine de gidip bilgi alabilirsin). Eger iki taraftan da ders almak istiyorsan var olan koordinatlerle konusup bi yol bulman gerek
  • Bir arkadas özelden sormus, izniyle soruyu cevabi burada yayinliyorum belki faydasi olur


    Hocam merhabalar buradan soruyorum kusra bakmayin.

    Ben elektrik elektronik mühendisliği okumaktayim ve seneye macaristanda ogrenci hareketliligine gidiyorum hedefim alacagim egitimin yaninda ileride avrupada calismak. Bunun icin ogrencilik zamani yari zamanli veya yazin staj gibi isler bulmami mi önerirsiniz? Gercekten staj yapilan yerde mezun olunca calisma imkani oluyor mu?

    Birde staj vs ayarlamada akademisyenlerin etkili olduğunu duydum bu konudaki tavsiyeniz nedir?

    İyi geceler


    --------------

    Avrupa'da staja, okurken yaptigin islere cok önem veriyorlar. Bu senin bos bir insan olmadigini gösteriyor onlar icin.
    Ben cek cumhuriyetinde calisirken, sirketin sahibi demisti, mezun olunca da devam edebilirsin.. Tabi sonra aramizda bi tartisma cikti :) ama eger seni cok begenirlerse neden olmasin hocam? Oyle cok örnekleri var... Ayrica sadece orasi icin degil, farkli yerlerde de is basvurusunda faydasi olur. Ama biraz daha zor olur. Eski firmanin senin icin calisma iznine basvurmasi daha kolay olur. O yüzden kendini gösterebilirsen güzel olur.

    Isvicre'de yasadigim kantonda, yabanci ögrenciler 1 yil sonra calisma hakkina sahip olduklari icin, sözlesmesi stajyer olarak imzaladim. Iyi isler yaptim ve firma benimle calismaya devam etmek istedi. Mezun olur olmaz calisma iznine basvurdu firma ve aldilar.. Izin almak daha kolay, cünkü calistigin yeri biliyorsun, isi biliyorsun, ürünlerini taniyorsun vs. O yüzden calisma iznini alman daha kolay

    staj icin ilgi alaninda is üreten firmalari tespit edip iletisime gecebilirsin. o konuda sunabilecegin örnek projeler vs varsa güzel olur hocam.. Ayrica aiesec diye bir organizasyon var, staj yeri buluyor.. bir cok ülkede var. ücret olayini tam bilmiyorum. Isverenden aliyorlar kesin de senden alir mi almazlar mi bilmiyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertan2002

    söyle hocam; bildigim kadariyla cap sadece ayni fakültede olan bölümler arasinda yapiliyor (gerci matematik ile bilgisayar ayni fakültede degil ama cap yapilabilir diye düsünüyorum). Eger ayni fakülteden bir bölümde cap yapiyorsan, fakültenin erasmus koordinatörüne gideceksin. Eger farkli fakültelerdeyse o zaman da ilk kaydinin yapildigi bölümün koordinatörüne gideceksin (hatta giderine de gidip bilgi alabilirsin). Eger iki taraftan da ders almak istiyorsan var olan koordinatlerle konusup bi yol bulman gerek

    Alıntıları Göster
    Anladım hocam eyvallah sağ olun
  • üniversite yıllarını müthiş değerlendirmişsiniz hocam

    çek cumhuriyeti'ndeyken işi nasıl buldunuz ülke olarak önerir misiniz?

    ayrıca bilgisayar müh. okuyanlar olarak her türlü tavsiyenizi bekliyoruz :D
  • Hocam selamlar, ben ikinci dönem isveçe gideceğim ancak önce copenhag Havalimanına sonra da oradan tren ile isveçe geçeceğim. İsveç konsolosluğundan schengen vizesi alacağım ama İnternette hangi ülkeye gidiyorsanız ilk oraya ayak basmanız gerektiği ile ilgili bir şey okudum. Bu işin aslı var mıdır?
  • Hocam akdeniz bilgisayar müh kazandım. Öğrencilik yıllarımın bir kısmını yurtdışında okumak istiyorum. Yurtdışına çıkabileceğimiz programlar neler acaba? Bilgim olanlar erasmus ve mevlana. Yurtdışında okumak için Trdeki üniversitemizin anlaşması olması gerekli mi? Anlaşma olmasa da dışarıda okumak için kullanabileceğimiz imkanlar var mı? Bu sorular hep aklımı kurcalıyor. Hiçbir fırsatı kaçırmamak istiyorum çünkü.
  • Okulun verdigi harcirah tutumlu bir sekilde kullanirsak yeterli olur mu?ulkeden ulkeye farklilik gosterir elbette.erasmus yapmak istedigim ulke almanya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elonardo

    üniversite yıllarını müthiş değerlendirmişsiniz hocam

    çek cumhuriyeti'ndeyken işi nasıl buldunuz ülke olarak önerir misiniz?

    ayrıca bilgisayar müh. okuyanlar olarak her türlü tavsiyenizi bekliyoruz :D
    Ben diger giden türk ögrencilerinden farkliydim hocam. Oncelikle mümkün mertebe türklerle iliskimi kestim cünkü onlar sürekli türkce konusuyordu. Zaten yabanci arkadaslarin olunca her sey oluyor bi sekilde ;)

    bir kac tavsiyem var: üniversite zamanini kesinlikle bos harcama hocam, okurken bi yerde part-time calisirsan (staj demiyorum) mezun olunca faydasini cok görürsün. Ayrica yabanci dil. Mezun olunca en az 2 yabanci dil bilerek mezun ol. Mesleki anlamda iyi projeler yap hocam, bitirme tezini dandik bi sey yapma, güzel bi proje yaparsan gelecegin icin iyi olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 52CM

    Hocam selamlar, ben ikinci dönem isveçe gideceğim ancak önce copenhag Havalimanına sonra da oradan tren ile isveçe geçeceğim. İsveç konsolosluğundan schengen vizesi alacağım ama İnternette hangi ülkeye gidiyorsanız ilk oraya ayak basmanız gerektiği ile ilgili bir şey okudum. Bu işin aslı var mıdır?
    evet hocam öyle bi sart var ama uygulanmiyor genellikle. Eger tipinden süphe ederse pasaport polisi, gecis yapacagin ülkenin biletini göstermen yeter. Yani tren biletini gitmeden önce bi sekilde alman lazim. Sorun cikacagini sanmasam da yaninda olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: devrimsel

    Hocam akdeniz bilgisayar müh kazandım. Öğrencilik yıllarımın bir kısmını yurtdışında okumak istiyorum. Yurtdışına çıkabileceğimiz programlar neler acaba? Bilgim olanlar erasmus ve mevlana. Yurtdışında okumak için Trdeki üniversitemizin anlaşması olması gerekli mi? Anlaşma olmasa da dışarıda okumak için kullanabileceğimiz imkanlar var mı? Bu sorular hep aklımı kurcalıyor. Hiçbir fırsatı kaçırmamak istiyorum çünkü.
    Mevlana hakkinda bilgim yok, ama erasmusun 3 programiyla yararlandim. Erasmus IP ve ögrenim hareketliligini üniversite ayarlamisti, staj yerini kendim bulmustum. Okulundan ziyade bölümün anlasmasi olur. Bir kac üniversiteyle anlasmasi vardir. Yoksa biraz ugrasacak bu iletisimi senin kurman gerek ama pek kolay degil. Cünkü genelde cogu üniversitenin türkiye'den partneri oldugu icin kabul etmiyorlar. Ama öyle bi yer bulursam hem türkiye'deki hem ordaki üniversitelerin iletisimini saglaman gerek. ögrenim icin anlasma olmasa da staj yapabilirsin hocam.

    Ayrica hocam biraz arastirici olman lazim. Kafana cok katilan seyi neden arastirmiyorsun bak ben buldum hemen anlasmasi olan yerleri

    ERASMUS / AVRUPA'DA EGITIM ILE ILGILI SORULARINIZ ITINAYLA CEVAPLANIR
    https://app.erasmus.akdeniz.edu.tr/tr/euc-agreements/list

    cek cumhuriyeti iyidir ancak vize süreci ölüm :) almanya'da olabilir ama sehri kücük. Portekizdekilere dikkat et, egitim dili portekizce olabilir ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ArapFayik

    Okulun verdigi harcirah tutumlu bir sekilde kullanirsak yeterli olur mu?ulkeden ulkeye farklilik gosterir elbette.erasmus yapmak istedigim ulke almanya
    Almanya icin 500 euro veriliyor hocam. Gidecegin sehir de önemli ama cok kolay yetecegini düsünmüyorum. Biraz daha üstüne koyarsan ve yemegini kendin yaparsan (yurtlarda genelde bu imkan oluyor), o zaman yetebilir. Gida almanya'da ucuz.
  • Arkadaslar suan isteyim ve zaman buldukca cevaplayacagim. Lütfen konunun üste cikmasi icin oy verin :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertan2002 -- 13 Ağustos 2019; 9:49:41 >
  • Up
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.