Şimdi Ara

ERASMUS / AVRUPA'DA EGITIM ILE ILGILI SORULARINIZ ITINAYLA CEVAPLANIR (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
63
Favori
44.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
155 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ertan2002 kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi günler Ziraat Mühendisliği Kazandım uluslararası alanda bu mühendislik dalında iyi mühendisleri hangi sitelerden takip edebilirim.

    Birde Avrupa'da Ziraat mühendisliği bölümü için en iyi eğitim veren üniversiteleri görebileceğim bir site varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uludağ üniversitesinde uluslararası ilişkiler okuyorum. 2. sınıf oldum bu sene bizim okulda %50 gano %50 ingilizce puanı istiyor. Geçen sene 60(a2) tı bu sene 75 b1 yaptılar. internetten ingilizce seviye tespit sınavı olduğumda a2 b1 arası gidip geliyorum. okulun yaptığı sınavda dinleme yazma vb yok sadece test. daha önce girmediğim için örnek veremeyeceğim. fakat giren kişiler detaylı bi sınav olmadığını söylüyolar.

    2 ayım var ingilizcemi geliştirmem için ne yapmam lazım. rosetta stone kullanıyorum ve internetten seviye tespit sınavı çözüyorum düzenli olarak.
  • KRALTRİCKY K kullanıcısına yanıt
    merhaba,

    ziraat mühedisligi ile ilgili cok bilgim yok, ama youtube da bir cok uzman bulabilirsin hocam. Oralardan bulmaya calis.

    En iyi egitim veren üniv listesine buradan bakabilirsin http://toptenscu.com/top-ten-best-agricultural-universities-in-europe/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osmanliaskeri

    uludağ üniversitesinde uluslararası ilişkiler okuyorum. 2. sınıf oldum bu sene bizim okulda %50 gano %50 ingilizce puanı istiyor. Geçen sene 60(a2) tı bu sene 75 b1 yaptılar. internetten ingilizce seviye tespit sınavı olduğumda a2 b1 arası gidip geliyorum. okulun yaptığı sınavda dinleme yazma vb yok sadece test. daha önce girmediğim için örnek veremeyeceğim. fakat giren kişiler detaylı bi sınav olmadığını söylüyolar.

    2 ayım var ingilizcemi geliştirmem için ne yapmam lazım. rosetta stone kullanıyorum ve internetten seviye tespit sınavı çözüyorum düzenli olarak.
    sinav cözdügünde en cok nerede eksigin varsa oraya yönelmeni tavsiye ediyorum. Mesela kelime bilgin az ise memrise tarzi uygulamalarla kelime ögren. Dil bilgisinde hata yapiyorsan gramer kitabi al (mesur kirmizi kitap ingilizce diye aratirsan cikar). Sinav cok agir olmayacak anladigim kadariyla, o yüzden test cözmekle iyi yapiyorsun. Seviyene göre hikaye kitabi da okuyabilirsin (penguen yayinlari mesela, internette bulabilirsin bu tarz kitaplar para vermene gerek yok, ya da üniv kütüphanesinde)




  • hocam benim sorum şu ben halihazırda üniversiteye hazırlanıyorum. Kafam hep yurtdışına takılıyor. Ancak çoğu yorumda bazı yurtdışı ünileri sınavsız alındığını duydum. Saçma gelebilir ancak sayısal netlerim fena sayılmaz (mat 30+ diğerleride artıyor) Bu ülkeden canım yanmış ne yapmamı önerirsiniz? tam olarak bilgi bulamıyorum. İngilizcem pek iyi olduğu söylenemez ama öğrenme meraklısıyım biri inglizcesi pek iyi olmadan yurtdışında ne derece zorluk yaşar? ortalama ne kadar sürede öğrenir? Teşekkürler
  • dil bilmeden nasil okumayi düsünüyorsun hocam? Orada ögrenmek biraz zor ve masrafli olur. O yüzden önce dil yetenegini gelistir. Ayrica nerede okumak istiyorsan oranin dilini ögren + ingilizce de ögren.

    Evet sinavsiz aliyorlar genelde ama bizim gibi ülkelerden ekstra seyler istiyorlar. üniversite sinavini kazanmis olman, hatta 1 bazi yerler 2 yil okuman gerektigini söylüyor. Hatta ne okuyacaksin onu kazanip 1/2 yil okumus olman gerek. O yüzden cok yönlü bakacaksin ve hem sinava hem yabanci dile hazirlanacaksin
  • ertan2002 kullanıcısına yanıt
    baya sıkıntılı işler :) Teşekkürler yorumunuz için.
  • enes13mes E kullanıcısına yanıt
    Hocam ben üniversitemin sitesinde anlaşmalı okullara bakarken Almanya ve Fransa okulları için b1-b2 dil sertifikası istiyor diyorlardı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İngilizceyi nasıl hallettiniz? Hangi seviye İngilizce ile gittiniz en başta? İngilizce için tavsiyeniz nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sandalyeayağı S kullanıcısına yanıt
    benim ingilizcem de ahim sahim degildi. Tipik hazirlik okumus ögrenci seviyesi diyelim ama teknik ingilizcem iyiydi. Bizim sorunumuz, ingilizceyi ezbere ögreniyoruz ve hayatimida kullanmadigimiz icin köreliyor. Diger problem de konusmuyoruz, cünkü hata yapmaktan korkuyoruz cünkü birileri kendine bakmadan bize gülüyor, alay ediyor..


    Yurtdisinda bu olay yok, rahatca yanlis da konusabilirsiniz cünkü onlar zaten yanlis konusa konusa dogrusunu konusmayi ögrenecegini biliyorlar ve genelde yanlis söylenmis cümleleri size dogru sekilde söylüyorlar :)

    Ingilizce konusma icin pratik yapmani gerek. Bunun icin internette yiginla dil partneri bulabilirsiniz, skpye-whatsapp üzerinden sohbet edebilirsiniz. Seviyenize yakin birileriyle konusmaniz motivasyon acisindan iyi olur.

    Film olarak ise avatar the last airbender animesini tavsiye ederim, cok güzel, kolay, temiz bir ingilizceleri var. Bir bölümü 3 kere izleyebilirsiniz (bi süre sonra gerek duymayacaksiniz)
    1- türkce altyazili (olaylari anlamak icin)
    2- ingilizce altyazili(anladiginiz olaylari hem ingilizce okuyup hem duymak icin)
    3- altyazisiz (kulaginizi güclendirmek icin)

    bu sekil sikilmadan izlerseniz faydasini görürsünüz. Konusma cift tarafli eylemdir. Siz konusurken ayni zamanda karsi tarafi da anlamaniz lazim. O yüzden kulaginizin da gelismis olmasi lazim.

    Ayrica kelime bilgisi ve dil bilgisi de önemli. Kisacasi her sey birbiriyle bagimli. Memrise tarzi uygulamalarla kelime hazinenizi genisletebilirsiniz. Raymond Murphy nin english grammar isimli cesitli seviyelere yönelik kitaplari var. Onu temin edip gramer örnekleri cözebilirsiniz.

    Nokta Atisi: ingilizceyi ya da ögreniyor oldugunuz yabanci dili ne kadar hayatiniza sokarsaniz o kadar cabuk ögrenirsiniz. Ingilizce dünyanin en kolay dillerinden biri. Türkce'nin dil yapisi asya kökenli oldugu icin biraz zorlaniyoruz. Avrupa'dakilerin genelinin dili ayni kökenden geldigi icin ögrenmeleri daha kolay oluyor. Biz biraz daha caba sarfedip ögrenmeliyiz. Sadece pratik pratik prratik..




  • Hocam dil geliştirme olayini konusarak mi hallettiniz öncesinde farkli bir yol izlediniz mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • venussquirrel kullanıcısına yanıt
    ilk yurtdisina ciktigimda pek konusabildigim söyleneemzdi.. Ama evet konusa konusa gelisti. Gramerim iyiydi aslinda ama konusa problemimi de konusarak cözdüm. Cek cumhuriyetinde bi kiz arkadasim vardi onunla sürekli konustugum icin o sekilde gelisti.. Konusmadan "konusma yetisi" zaten nasil gelisecek ki? :)
  • elw1s kullanıcısına yanıt
    İkili anlaşma pdf dosyası var mı elinde?
  • enes13mes E kullanıcısına yanıt
    http://www.gtu.edu.tr/kategori/1035/0/display.aspx?languageId=1

    Bu anlaşmalı ünilerin olduğu sayfa. Üniversitenin adına tıklayınca bir belge indiriyor. Anlaşma pdfsi olması lazım onun.

    Yan tarafta dil kısmında 1-2 yazıyor. Sayfanın en altında açıklaması var onun.

    1- Bu üniversiteler kendi anadillerinde B1 veya B2 düzeyinde (bkz. Anlaşma belgeleri) 

       dil sertifika istemektedir.

    2- Bu üniversiteler lisans eğitimini kendi anadillerinde vermektedir ama başvuru aşamasında dil sertifikası
     şartı bulunmamaktadır ancak alınan derslerde başarılı olunabilmesi için asgari düzeyde dil bilgisi istenmektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elw1s -- 14 Ağustos 2019; 11:23:3 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • ertan2002 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Aradığım Cevap Buydu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bir sorum daha olacak. Brno şehrinde Mendel Üniversitesi bizim okulla anlaşma yapmış. Hibe 300 euro imiş çekya için. Oranın para birimiyle 7700 koruna yapıyor. Ben ek olarak aylık 1200 tl yani 5000 koruna daha ayırabilirim. 12700 koruna orada bana yeter mi sizce? Yani kiralar nasıldır, market ürünleri pahalı mıdır?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • elw1s kullanıcısına yanıt
    Ben yazin brno'da calistim hocam :) En pahali sehir prag, sonra brno sonra ostrava.. O para rahat yeter hocam. Aylik ulasimini tramvaylarla sagliyorsun, ögrenciler icin gayet ucuz. Sanirim ben mendel üniv'in yurdunda da kaldim, fiyat olarak pahali degildi ama cok eskiydi... Bi de brezilyali bir oda arkadasim oldu aman Allah'im.. :)

    Yemek yapma sansin var yurtlarda o sekilde hic bi sorun olmaz hocam. Ilgileniyorsan brno'da cami de var :) hutbeler cekce+arapca ve ingilizce veriliyor. Brno'dan kolaylikla slovakya ve avusturya'ya gidebilirsin. Student agency isimli sari renkli otobüsler var, uygun fiyatlara yurtdisina götürüyor. En büyük market cek cumhuriyetinde Tesco. Fiyatlar türkiye oranlarindaydi hocam. Ancak ben döndügümden beri türk lirasi 3 kat deger kaybetmis o yüzden fiyatlar ne kadar etkili olur bilmiyorum. ama 550 kron 50 lira civariydi. Bu da 5 aylik tramvay ücretiydi (ostrava'da), brno'da biraz daha pahaliydi.. Ama genel olarak uygun. Ogrenci kimliginin yaninda gitmeden önce ISIC kart al türkiye'den. Bi cok indirim oluyor cek cumhuriyetinde. Mcdonalds'in kampanyasi vardi 1 alana 1 bedava isic ile. Bunun gibi baya seyler var, ayrica ögrenciligini uluslararasi ispat etmek icin iyi. Cok pahali da degil karti almak. Fotograf ve kabul belgesi götürmen yeter.

    kolay gelsin

    edit: ucuz bilet almamizin sebebi ISIC mis
    https://esnvsb.cz/transportation



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertan2002 -- 14 Ağustos 2019; 12:18:11 >




  • ertan2002 kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir üniversitede Erasmus+ uzmanı olarak çalışıyorum. Arkadaşın yetersiz kaldığı teknik konularda etiketleyerek bana sorarsanız ben de yardımcı olmak isterim.
  • hmdkrc kullanıcısına yanıt
    Birini donduruyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.