Şimdi Ara

ERASMUS / AVRUPA'DA EGITIM ILE ILGILI SORULARINIZ ITINAYLA CEVAPLANIR (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
63
Favori
44.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
155 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bestzedDH B kullanıcısına yanıt
    tamam hocam biraz sonra bakacagim
  • ertan2002 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam. Ama fotoğrafı acamadim.:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nghn99 N kullanıcısına yanıt
    https://i.ibb.co/JC5W3s1/d653e0f9a43220e0f20d7b7dc5005bda.png

    burdan bakabilirsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bestzedDH

    Hocam bu sağlık bilimleri üniversitesi benimki istanbul üniversitesi şu sayfanın istanbul üniversitesi için olanını bulamıyorum ben
    buldum hocam simdi

    ERASMUS / AVRUPA'DA EGITIM ILE ILGILI SORULARINIZ ITINAYLA CEVAPLANIR
    https://erasmus.istanbul.edu.tr/wp-content/uploads/2016/02/ANLA%C3%85%C2%9EMALAR.xlsx

    https://erasmus.istanbul.edu.tr/tr/content/baglantilar/ikili-anlasma-ornegi




  • ertan2002 kullanıcısına yanıt
    Sağ olun hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertan2002

    hocam bu toplum ivir zivirlari hakkinda cok bilgim yok. Bazilari öyle gidiyor duyuyorum ama nedir ne degildir bilmiyorum pek. Bazen bizim genclik bakanligi öyle seyler yapiyor. Staj icin aiesec e bakabilirsin ögrenci olmana gerek olmayabilir.. Aöf ne kadar gecerli bilmiyorum onu da ancak ne kadar cok sey yapmissan o kadar hanene pozifit yazilir.

    Benim isim adim adim oldu hocam. Ben önce yüksek lisans yaptim, okurken ayni zamanda calistim ve mezun olduktan sonra da devam ettim. Calistigim yer bana iyi bir referans mektubu verdi (burda isten ayrildiginda vermek zorundalar ve referanslar cok önemli, türkiye'deki gibi degil). Benim zaten bilgim iyi derecedeydi alanimda. Iki is görüsmesine gittim, biri kabul etmedi (muhtemelen bütcelerini asan bir ücret istedigim icin), digerinde ise benimle is görüsmesi yapan kisiyi ters köse yaptim :) O sekilde calisiyorum iste.. Yani isinde iyi olursan ve cok iyi seyler yapmissan kapilar acik. Tabi bir de dil avantaji var. Benim almancam, diger adaylara göre daha iyiymis.. Ayrica ingilizce biliyorum, biraz fransizca ve cekce de anliyorum. Hem lisans hem yüksek lisans tezim iyiydi. Ayrica elektronik ve bilgisayar okudugum icin iki alanda da iyi bilgi sahibiyim, bunun yaninda mobile uygulamalar da gelisitiyorum. Ayrica PIC, PLC gibi seyler de biliyorum.

    Bi gün cv mi cek cumhuriyetindeki bir firmaya yollamistim, bana cevap olarak, yalan söylüyorsun, kimsenin cv'si böyle olamaz yazmislardi :))
    Hocam direkt olaya yüksek lisans yaptım diye başladınız.

    Ama daha öncesini anlatmadınız

    Mesela Muğlada okumuşsunuz demek odur ki ünivesite sınavında iyi bir derece yapamamışsınız fakat şuanda çoğu iyi üniversite mezununun olmak isteyecği konumdasınız

    Bu konuma nasıl geldiniz üni 1'den hatta hazırlıktan itibaren anlatır mısınız ?? Lise bile olabilir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheYips

    Hocam direkt olaya yüksek lisans yaptım diye başladınız.

    Ama daha öncesini anlatmadınız

    Mesela Muğlada okumuşsunuz demek odur ki ünivesite sınavında iyi bir derece yapamamışsınız fakat şuanda çoğu iyi üniversite mezununun olmak isteyecği konumdasınız

    Bu konuma nasıl geldiniz üni 1'den hatta hazırlıktan itibaren anlatır mısınız ?? Lise bile olabilir

    Alıntıları Göster
    :) tamam hocam

    ben teknik lise mezunuyum (4 yil okudum, 1 yil oradan kaybettim cünkü normal meslek liseleri 3 yilda bitiriyordu). Endüstriyel elektronik okudum ve son sinifta kendi cabalarimla visual basic ögrendim. Lisemden dolayi mühendislik secemiyorduk (girdigim sene kanunu degistirdiler),o yüzden kanun degisir diye bekledim bir süre cünkü elektronik mühendisligine gitmek istiyordum ancak kanun degismedi ve ben de askerlik geldiginden dolayi bilgisayari sevidigim icin elektronik ve bilgisayar egitimi gibi bir bölüm sectim.. Ham puanda baya yüksek almistim(mat 29:1, fen 30:0, türkce 29:2, sosyal 20:10).. O zaman mugla'da henüz bilgisayar mühendisligi bölümü acilmamisti oranin hocalari da bizim fakültedeydi. Neyse ilk sene hazirlik vardi, bir dönem okudum ve ikinci dönem gitmedim biraktim yani.. Baska bi sehre gittim kiz arkadasin yanina :) yeni dönem baslarken dönüp hazirligi gectim ve okula basladim. Ben okula baslarken zaten iyi derecede elektronik ve yazilim bilgim vardi. O yüzden dersler zorlamiyordu beni. Okulu 1 yil erken bitirme planim vardi. O yüzden üstten dersler almaya basladim. Bizim bölümde yaz okulu olmadigi icin, sakarya üniversitesinde sanirim 3 tane üst sinifin derslerini aldim (ailem kocaelinde oturuyor, haftada 2 gün trenle gidip geliyordum). Ordaki hocalarda sasiyor, adam diyor ögrenci 4 yildir gecemiyor bu dersi sen gelip üstten aliyorsun bi de en yüksek puani aliyorsun (100 almistim sinavda)..

    Neyse orda polonya'da erasmus yapan bi cocukla tanistim, acayip heyecanlandirdi beni ve döner dönmez erasmusla gitmeye kafama koymustum. Siralamada 2. oldum ve cek cumhuriyetini sectim. Yaklasik toplamda 1.5 sene cek cumhuriyetinde kaldim (ondan önce yunanistan'da egitim aldik ama pek önemi degil).

    Orda gördüklerim ufkumu acti, özgüven getirdi, bi cok sey basaracagima inandirdi.. Türkiye'ye dönüp mezun oldum ve bir arkadasla kosgeb'e basvurduk. Yüksek teknoloji iceren bir ürün gelistirme hedefindeydik ancak ürünün satis fiyati yüksek bulundu ve projemizi güncelleyip 4 ay sonra gelmemizi söylediler. Sonra bi firma benimle iletisime gecti, para karsiligi projeyi gecirebileceklerini söyledi.. O an artik türkiye'de yasamamam gerektigini anladim.. Isvicre'den tanidigim biri vardi, bana önceden diyordu, isvicre'de okuyup calisabilirsin, burada refah seviyesi yüksek vs. ama cok da umrumda degildi cünkü ben türkiye'de savunma sanayisinde calismak istiyordum.

    Neyse, isvicre'de friboug universitesinin bir programina basvurdum. Ismi BeNeFri (bern-neuchatel-fribourg). 3 üniversitenin birlesimi bir program. Computer Science (bilgisayar bilimi)'a basvurdum ve kabul aldim. 3 üniversitede okudum isvicre'de. Bazi derslerim fribourg, bazilari neuchatel, bazilari da bern'deydi. Bir kac sonra kendi alanimda calisacak bir yer buldum ve firma icin mobil uygulama gelistirmeye basladim ancak firma bern'de idi ben de fribourg'da oldugum icin arada bir gidiyordum, uzaktan calisiyordum. Sonra bern'e tasindim.. Dersler bitti, son olarak tezim kaldi... Güzel bir tez konusu aldim.. Okul bitti, calistigim firma devam etmemi istedi o sekilde 2 yil daha calistim. Daha sonra bazi özel sebeplerden dolayi hem sehri terketmek zorunda kaldim hem de isi degistirmek zorunda kaldim. Basel'e tasindim. Burada iot uygulama mühendisi olarak ise basladim. Is görüsmesinde, görüstügüm kisinin biraz aklini celdim :) öyle kabul edildim.. Bakalim yakinda proje yöneticisi olacagim. Bir süre daha calisip daha yüksek pozisyonda calisma hedefim var.

    Benim suan oldugum yer türkiye sartlarina göre elbette iyi ama bana göre degil hocam. Ben kendi bilgime göre hala istedigim yerde degilim. Isimi seviyorum ama dar geliyor bana. Ben günde 4-5 saat uyurum, 8 saat 50 dk iste calisirim (50 dk fazla calisirim, fazla calistigimi da tatil olarak kullaniyorum). Daha sonra eve gelip evde de yeni seyler ögrenirim. O kadar cok sey bilmeme ragmen kendimi güncellemem gerektigini düsünüyorum. Bazen calisma arkadaslarina da anlatiyorum ama kimse pek orali olmuyor. Ama ben sürekli yeni seyler ögrenmek zorundayim. Cünkü hayata gec atildim ve bu acigi daha cok calisarak kapatmaya calisiyorum. Elbette lise-üniversite arkadaslarima baya bir fark attigimi biliyorum (1 kisi haric hicbiriyle görüsmüyorum, iletisimim yok). Ancak ben daha büyügünü istiyorum. Hirs diyelim.. Ama para ya da kariyer hirsi degil, bir seyler yapma hirsi..

    Almanlar ve isvicreliler genelde türkleri kücümserler hocam. Ben de onlara firsat vermemek icin en cok bilen, en iyi bilen olmaliyim. Bu sabah, senior bir alman mühendis geldi yanima oturdu, ona bi seyler ögrettim! Aksam isvicreli sefim geldi ona da bir seyler ögrettim! Cünkü bilmedikleri coook sey var.

    Ingilizce ve almanca biliyorum. Fransica ve cekce de belli bir seviyeye kadar anlayabiliyorum. Ama eksigim hala cok her konuda.. Suan bile bu mesaji yazarken bi seyler ögreniyordum.. Mecbur böyle olmak zorundasin. Ben cok calisanlarin, kendini gelistirenlerin yolda kalacaklarini düsünmüyorum.

    Hayatta bana gercek manada tavsiye veren tek bir kisi vardi. Bir arkadasin abisi ben lisedeyken derdi ki "o*ospu olacaksan da en iyisini olacaksin" :) Kendisi ucak elektrik-elektronik mühendisi. Onun dedigini dinledim ve en iyisi olmaya calistim hala calisiyorum.. Insallah bir süre sonra kendi firmami acacagim.. Türkiye'ye dönmeyi düsünüyordum ancak bu iktidarin ve calistirdigi adamlarin kafasi gelecegi idrak edemeyecek kadar kücük oldugu icin vazgectim. O kadar zorluyorlar ki, türk vatandasligindan bile cikmayi düsünüyorum ülkemi cok sevidim halde.. Adam olsaydilar, bugün türkiye'de savunma sanayisinde var gücümle belki bogaz tokluguna calisiyor olurdum...

    Bir cok sey zor oldu hocam, belki basitce anlatiyorum ama yaptigim her seyin arkasinda büyük emek var ama kimsenin hevesini kirmamak icin kolay olarak anlatiyorum, cünkü ben yapabiliyorsam herkesin yapacagini düsünüyorum. Ve herkesin bi seyler basarmasini isterim. O yüzden elimden geldigince kendi mesleki alaninda forumlarda türk mühendis adaylarina yardimci olmaya calisiyorum yillardir.. Bu konuda onlardan birisi sadece.. Olay böyle hocam :)




  • Hocam özel okulda erasmusa giderken o dönemki okul ücretini de ödüyor muyuz ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ertan2002 kullanıcısına yanıt
    Almanya veya Hollanda'yı hedefliyorum. İsviçre de çok güzel ülke pek araştırmadım ama Almanca konuşan çok diye biliyorum.

    Danke schön! Ich werde mein Bestes geben! :)
  • ceratosaurus kullanıcısına yanıt
    özel okul olani bilmiyorum ama harcini sanki türkiye'de okuyormus gibi yatirman gerekiyor. Muhtemelen özel okul icin de aynisi gecerli..
  • elonardo kullanıcısına yanıt
    Almanya'da yabancilik cekmezsin :) cok türk var .. (kacmak da zor olur gerci).. Kuzey avrupa ülkelerinin de refah seviyeleri yüksek. Isvicre, hollanda gibi ülkelerin de keza öyle. Almanya o kadar degil, ancak yiyecek baya ucuz almanya'da.. Ben almanya'ya yakin oturdugum icin bazen alisverise almanya'ya gidiyoruz.
  • Makine Mühendisliği okuyorum sizin konunuzu görmeden önce biraz tereddüt ediyordum. Dil konusunda özellikle "I does" olayınızı okuyunca dedim ki bir kere gelirsin bu dünyaya. geçen dönem 1. sınıfta 2 dönem okula ek dil kursuna gittim. Şuan bir kitap aldım İngilizceye oradan devam ediyorum. Yabancı dilde videolar vs... izliyorum.
    1) Polonya'da hibeye ek olarak ne kadar eklemek lazım? Ortalama bir rakam verseniz de olur. Eğlence vs... söylemeye gerek yok ot gibi okula gidip geleceksek gitmeye gerek yok.
    2)Türklerden nasıl kaçabiliriz. Irk anlamında demiyorum yani öyle şeyler duydum ki kendi gruplarını kuran , kendi aralarında gezen vs...
    3) Sosyalleşmek için ne yapılabilir? Yani mesela burada bir erkek ile arkadaş oluyor herkes öyle gidiyor arkadaş çıkık değilse seni de çekiyor hep aynı çevrede kalıyorsun mesela bu tarz durumları yaşamamak için ne yapmak lazım?
    Şimdiden cevaplarınız için çok sağ olun.




  • arkadaslar mesajlariniza biraz gec cevap verecegim. Cevap yazmaktan basim döndü :) hem konudan hem de özel mesajlardan baya bi fazla mesaj geliyor :) mesajlariniza muhakkak dönecegim. Cevap gelmezse lütfen hatirlatin gözümden kacabiliyor bazen.
  • HBeg kullanıcısına yanıt
    1- polonya icin aylik hibe miktari 300 euro hocam. Atiyorum 5 ay kalacaksan sana 1500*0.8=1200 euro veriyorlar ve genelde ekim-kasim gibi banka hesabina yatiyor. Geri kalani döndügünde verilecek. Eksik kalmissan ya da fazla kalmissan ona göre para ödemesi olacak.
    Fiyatlara burdan bakabilirsinhttp://go-poland.pl/cost-living-poland
    polonya cok pahali bi yer degil aslinda. Türkiye sartlarinda.. Ek olarak bana kalirsa aylik 100-200 euro yeter diye düsünüyorum. Tabi yemegini kendin yapman sartiyla..

    2- ilk baslarda sorun yok hocam, ortami cevreyi bilene kadar.. Daha sonra yurdu degistirebilirsin (benim yaptigim gibi) o zaman zaten nerdeyse dogru dürüst görüsmüyorduk.. Türklerle takilirsan bi cok seyden eksik kalirsin. Cünkü cogu kisi bi daha gelemeyiz diye her yerde resim cektiriyorlar.. Bir gün bi aptallik edip 10-15 türk prag'a gittik. Aman Allah'im nasil bi cileydi öyle.. Neyse yolda tesadüfen bi cek kizla tanistim, kendisi de eski turist rehberiymis, bi gün sonrasina sözlestik ve bir iki gün onunla zaman gecirdim, baya bi sey de ögrendim. Türkler de gidip bol bol resim cekmistir herhalde.. Tren saati gelince de gara gittim :) Ondan sonra bi daha türklerle gezmeye gitmedim (bi istisna bi türk arkdasla almanya'ya gittik)
    3-ilk haftalarda erasmus oryantasyon haftasi diye bi sey oluyor. Oraya tüm erasmus ögrencileri geliyor tanismak icin, biraz girisken ol tani bi kac kisiyi. Italyan, ispanyol, portekiz, yunanistan gibi ülkelerdekiler daha sicak kanlilar. Digerleri soguk insanlar ve o kadar kolay arkadas olmayabilirler.. Bir de kiz arkadas edinirsen onla takilirsin, ben öyle yaptim. Bi cok anlamda faydasini gördüm. Benimle gelen türklerin hic biri cek aile yapisini bilmez ama ben her seyi gördüm o sürec icerisinde. Bir sürü insanla tanistim vs, neler neler yaptim, o an öyle bi özgürlük hissetmisim ki demek, o yurdu birakip baska sehirdeki yurtlara yerlesiyorum. Bi ara kendimi cingene mahallesinde kaliyor buldum :) degisikti..
    Eger utangac/cekingen bir yapin varsa sana söyle bi tavsiyem olacak: yeni tanistigin birileri senin utangac ya da cekingen olup olmadigini bilmiyor. Eger onlara "cekingen degilmissin" gibi davranisan onlar da seni öyle bilecekler.. Onlarin yaninda da sessiz kalirsan, o zaman da öyle bilecekler.. Senin elinde bi cok sey ;)




  • Özel mesajdan gelen soruları burada da paylaşsanız olmaz mı? Burada sorulmamış olup da orada sorulmuş olan şeyler olabilir çünkü.

    Ek olarak benim birkaç sorum var,

    Erasmus'ta, 1. ve 2. kategori ülkelerinden nazaran yaşaması daha kolay olan ülkeler hangileri sizce? Aileden vs çok fazla bir ek ücret almadan.

    Erasmus programıyla gittiğimiz ülkelerde part-time işe girebiliyor muyuz?

    Yukarıda Aisec programından bahsetmişsiniz, onun internet sitesini birazcık kurcaladım ben. Bu program vasıtasıyla gitmiş kişilerin hikayelerini vesaire de okudum. Genel olarak hepsi pazarlamacı statüsünde gidip stajlarını yapmışlar. Bir mühendislik öğrencisinin alanına yönelik staj pozisyonları da mevcut mu bu program dahilinde? Yoksa sadece pazarlamacı vs gibi statülerde mı yurtdışı stajı ayarlayabiliyorlar?

    Açtığınız bu konu bundan yıllar sonra bile insalara ışık tutacaktır, hayırlı bir iş yapıyorsunuz burada. Çok teşekkürler. :)




  • Yararlı konu up.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarin bana mesaj yazan arkadaslarla sorarim hocam, isimsiz olarak paylasmama müsade edenlerinkini eklerim konuya :)

    sorularina gelince;

    1- Bahsettigin ülkelerden almanya, yunanistan ve avusturya derim..
    2- bir cok AB ülkesi yabanci ögrencilere calisma hakki veriyor. Her ülkenin sartlarini bilmiyorum. Bildigim kadariyla almanya 20 saat veriyor haftalik, cek cumhuriyeti de o civardaydi. Isvicre'de kantonuna göre 6 ay ya da 1 yil sonra calisma hakki veriyorlar. Tatillerde %100 calisabilirsiniz.
    3- ben aslinda calistigim cek cumhuriyetinde calistigim yeri aiesec'ten bir eleman sayesinde buldum. Ama aiesec'e hic üye falan olmadim. O cocukla nasil tanistim onu da hatirlamiyorum. Ama o yüzden sehir degistirdim :) Her kisinin belli bir iletisimi var cesitli branslarda. Onlar komisyon karsiligi eleman buluyor iste.. Benimkisi stajdan ziyade part-time isti. Ancak dediigin gibi konusan tipler genelde pazarlamaci gibi :) Yine de sormakla bi sey kaybetmezsin. Ancak ücret ödeniyor mu bilmiyorum. Ben bi sey ödememistim (belki üye olmadigim icin)




  • simdi uyumaya gidiyorum bugün acayip yorucu oldu özellikle bir sürü mesaj yazmak beni yordu :) yarin zaman buldukca sorulariniza cevap vermeye calisacagim :) Aklinizdakileri cekinmeden sorabilirsiniz. Kimseyle alay etmeden cevapliyorum :)
  • elw1s kullanıcısına yanıt
    kardeş şuan almanyadayım gram almancam yok dersler İngilizce dert etme yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.