Şimdi Ara

ERASMUS / AVRUPA'DA EGITIM ILE ILGILI SORULARINIZ ITINAYLA CEVAPLANIR (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
63
Favori
44.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
155 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kapıci corç K kullanıcısına yanıt
    cöpe atiyoruz
  • eger erasmus ise cok sikinti olmaz hocam merak etme :) genel itibariye pek sikinti cikmiyor.. Ama normal egitim alacaksan dikkat et.. Ayrica anlamiyorsan demek ki daha cok calisman lazim. Zaten egitim genelde ögrencinin üzerinde. Yani ögrencinin bir seyleri arastirip kendisi bulup anlamasi üzerine ve bunu da pratikle pekistiriyorlar.. Yani is yine sende bitecek.. :)

    Erasmuslu isen zaten hocalar da biliyor, sonucta sadece ders degil, kültür de ögreniyorsun, o yüzden serbest birakiyorlar.. Mesela bi hoca dedi ki bugün benim dogum günüm, herkes istedigi notu söylesin onu verecegim. Millet de inanmadi sanirim 80, 90 falan dediler ben 100 dedim :) saka maka 100 verdi
    Ama bir iki tane de kil hoca cikmadi degil.. Biriyle baya tartismistim..




  • enes13mes E kullanıcısına yanıt
    okula göre değişir o her okul aynı değildir tercih yapılmadan önce hangi okulların tercih edilebileceğini ve dil koşullarına bakmak lazım

    ben de çekyada erasmus yapmıştım ah ah yeni geldim geleli 1 ay oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam.

    Ben yurt dışında ingilizce ögrenmek ıstıyorum, dil ögrenırken de calısarak para kazanmak ıstıyorum. Hatta dil kursundan sonra çalışma izni alıp kalabılsem super olurdu. Sizce böyle şeyler mumkun mu hocam ?

    Sizce ingilizce ogrenmek ıcın hangı ulke ıyı olur ?
    Kanada,Ingıltere,Amerıka Bu 3 ülkeden hangısını seçerdınız ? Bence kanada aralarından en uygunu, cunku para kuru daha düşük.

    Sizin düşüncenız nedır hocam ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 14 Ağustos 2019; 20:34:54 >
  • Çek Cumhuriyeti için ne diyorsunuz? Yaşam ve çalışma koşulları ne durumda? Charles Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimi alacağım kabul alırsam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 12 ayı geçirmemek gerekmiyormu
  • Hocam MEB destekli YLSY programı ile burslu şekilde doktora düşünüyorum. ALES puanim yüksek sayılır. Yüksek Lisansımı bu ay bitirdim Türkiye'de. Bu program hakkında bilginiz var mı ? Eğitim ücretlerini vs. MEB karşıladığı için avantajlı, üstüne burs veriyor. Ancak başarısız olma ihtimaline karşı senet falan imzalatıyorlar diyorlar. Bu ne derece doğru ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    bahsettigin ülkeler hakkinda cok bilgim yok aslinda bu farkli bi konu. Her ülkenin kalis sartlari farklidir. Yani dil kursuna gittigin icin hic bir ülke seni barindirmaz cünkü zaten bir sürü insan ingilizceyi iyi biliyor.. O yüzden evlilik ve egitim (üniversite) gidip orada calismayi denemelisin.. Kanada kulaga hos geliyor ama sartlari bilmek lazim.. Arastirman lazim hocam.. Gittikce her sey zorlasiyor aslinda, göc yollarini kapatmak istiyorlar, cünkü haddinden fazla göcmen oldugu icin onlarin nüfus üstünlügünü kaybetmelerine sebep oluyor. O yüzden avrupa'da sag yükseliyor, diger ülkelerde de.. Ingiltere bu saatten sonra toparlanamaz cünkü cok fazla yabanci var..

    Soruna dönersem; dil kursundan sonra kalmaya calismak zor görünüyor. Dil kursunu türkiye'de halledip (paran varsa orada da yapabilirsin) daha sonra orada üniversite okuyup part-time calisabilirsin, mezun olunca da full time calisabilirsin. Bu bana daha mantikli geliyor




  • hocam şu an 2. sınıfa geçicem ben de saü bilgisayaf mühendisliği okuyorum tavsiyeniz hangi dönem gitmek? 3. sınıfta gitmeyi düşünüyorum ben. Ayrıca bir staj bir eğitim olarak gidebiliyor muyuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Wacom Intuos kullanıcısına yanıt
    cek cumhuriyeti cok güzel bi ülke, kizlari da bana göre dünyanin en güzel kizlari :) Yasamak isterdim ben de :) ama orada fazla kazanamazsin, ani öyle cok bi refahin olmaz.. Ama ucuz ülke, güzel ülke.. Insanlari biraz soguk ama alisirsin. Charles üniversitesi iyi ve köklü bir üniversite ancak tahminimce fazla para isteyeceklerdir dönem ücreti icin.. Deger mi? duruma göre degebilir de degmeyebilir de.. Eglenmek istiyorsan güzel ülke, hayatimi kurup refah icinde yasayim diyorsan baska ülkelere bak..
  • bursalıtimsah kullanıcısına yanıt
    limitleri var hocam.. benim hatirladigim kadariyla ya 11 ay ya da 12 aydi bizim okulda. Ben mümkün olan son tarihe kadar uzattirmistim... Ayrica senin elinde degil bu, alacagin vize/oturma izninin tarihine bagli.. Uzattirmaya gittiginde para, kalacak yer, sigorta ve okul kabul kagidin varsa o tarih sonuna kadar uzattirabilirsin
  • R_DeNiro kullanıcısına yanıt
    eger tahmin ettigim programsa o programin zorunlu olarak devlette hizmet sarti var hocam. Bizim sinif hocasi meb bursuyla amerika'da doktora yapmisti, geldikten sonra devlette calismak zorunda oldugu icin bizim okulda ise basladi.. Simdi hala calisiyor (gönüllü kaldi muhtemelen).. Eger benim icin sorun degil diyorsan bu tarz seylere bakabilirsin. Doktora icin dedigim gibi erasmus mundus var. Bir karsilik beklemeden aliyorsun bursu. Ayrica doktoralar normalde para da aliyor hocam. bizim üniversitenin ilanlarinda görüyordum su kadar maasla su alanda doktora yapacak birilerini ariyoruz gibilerinden..
  • Puppey kullanıcısına yanıt
    ben erasmusu ostrava'da (cek cumhuriyeti) yaptim, gelenlerin cogu saü den geliyordu :) (ama bilgisayar yoktu).. Hep insaat ve makine.. 3. sinif ideal bence de.. Evet hem egitim hem staj olarak yapabiliyorsun. Eger fazla dersin yoksa stajini yaz degil de dönem icinde bile yapabilirsin hatta yazdan baslayip kisa kadar da sürebilir (ben 4. sinifin 2. döneminde erasmus stajdan faydalanmistim)..
    Ancak hem stajin hem ögrenim hareketliligin sinavlari ve basvurlari ayni. Buna dikkat et.
  • Yüksel lisansa gidiş nasil oldu , okul parali miydi nasil finanse ettiniz biraz anlatabilir misiniz, ve İsviçre ingilizce disinda dil bilmeyene uygun olur mu?Sanirim almanca ve fransizca konuşan kısımları var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, öncelikle yardımcı olma düşünceniz için teşekkürler.
    Elektrik elektronik mühendisliği okuyorum bu dönem inşallah Erasmus programı ile Polonya'ya gideceğim. İsteklerimden birisi stajımı Avrupada yapmak. Bunu nasıl yaptınız ve yapmak isteyenlere tavsiyeniz var mıdır?
    Aylık 300 Euro sizce Polonya için ne kadar yeterlidir? Bir de Erasmus programı adına aklınızda kalan önemli bulduğunuz püf nokta varsa paylaşır mısınız? Tekrardan teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brisbane kullanıcısına yanıt
    nasıl geçti hocam ben hala erasmustayım 2 haftam kaldı dönücem
  • ertan2002 kullanıcısına yanıt
    hocam 3. sınıfta çok fazla bölüm dersim var ve sanırım orda ana ders alınmıyormuş okul direk uzuyormuş diyorlar uzaması çok dert değil benim için ama geri kalmaktan korkuyorum siz de sanırım bilgisayar mühendisliği okudunuz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Bir de sanırım staj yaptığınız yerde kaldınız bu aşamayı biraz daha anlatabilir misiniz malum hepimizin derdi yurt dışında çalışmak 😄

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • elw1s kullanıcısına yanıt
    Evet mesela almanyaya gidiceksen dersler almancaymış. o ikili anlaşmalara iyi bakman lazım.
    Fransa
    Çekya
    Polonya

    bunlar ingilizce kabul ediyor bunlardan birini seçebilirsin.
  • ertan2002 kullanıcısına yanıt
    Teşekkur ederım hocam. Istanbul da dil kursuna yazıldım A1 e gıttım 90 la gectım sonra yaz geldı ara verdım ve hepsını unuttum. O yuzden yurt dışında dil ogrenmek ıstıyorum, izole olmak ıstıyorum türkçeden.

    Araştırıcam en azından dil ogrenmek ıcın kanadaya gıtmek ıstıyorum. Aralarında en düşük kur kanada doları bir de orada çok goçmen var dıye rahatsız etmezler benı dıye dusunuyorum.

    En azından dil öğrendıgım sure ıcınde part time bir iş bulsam hiç degılse verdıgım parayı gerı alırdım hayalı kuruyorum. En azından gıdıp bir şansımı denemek ıstıyorum. Asosyal bırıyım ve cesaret edemıyorum. Oraya gıtmek orada kalmaya yer bulmak fılan zor gelıyor bana. Bır de para lazım orda kalmak ıcın.

    Hocam uzun oldu kusura bakmayın ama mesala dil ogrendıgım esnada orada bir türkün yanında işe gırsem o bana çalışma izni alabılır degıl mı ? Gercı bilmedıgınızı soylemıstınız o yuzden görmezden gelın sorumu.

    Bır tanıdığımız isviçreye gıttı turıstık vızeyle sonra orada işe gırıp çalışma ıznı aldı. Sımdı orada yasıyor ama detayları bılmıyorum uzak bır tanıdık.

    Bu yıl kafama koydum en azından dil ogrenmek ıcın yurt dısında egıtım almayı deneyecegım. Araştırmaya devam edeyım hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 14 Ağustos 2019; 21:58:6 >




  • Hocam Selamlar,
    Ben Istanbul Gelişim Üniversitesi Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Bölümü'nü %100 burslu olarak kazandım ve asıl amacım yurtdışına çıkmak okulunda öğrendiğim kadarıyla Erasmus Projesi varmış. Benim için tavsiyeniz var mıdır nelere dikkat edeyim, nelere ağırlık vereyim, neler zorlar vs.?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.