Şimdi Ara

Epic games'in o kadar şeye rağmen sevilmemesi (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
388
Cevap
0
Favori
19.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Watch dogs 2 tekrar ücretsiz sunulur mu?
  • ciddi ciddi oturup cevap yazmıştım ama görüyorum ki konuyu açan arkadaş dahil konudaki çoğu kişinin bir naneden anladığı yok. adam çıkmış "bırak gta 5 i gta 4 versin steam görelim" yazmış. hatta o da yetmemiş "kaç sene olmuş gta 4 ü kaça satıyor hala" demiş.


    onu satan steam mi? cidden bu kadar konudan uzak olunur. o fiyatı belirleyen rockstar, steam ile alakası yok.


    steam dediğiniz yer koca bir alışveriş merkezi. dükkan kiralayıp oyununu satıyorsun, olay bundan ibaret. o alışveriş merkezinin otoparkını, sepetini, tuvaletini, balkonunu, oturma alanlarını, klimasını, güvenliğini, danışmasını, asansörünü falan filan da bedavaya kullanıyorsun.


    gerçi anlatıyorum da kime anlatıyorum. adam steam fiyat biçiyor oyunlara sanıyor.

  • Sevmemek için sebep yok aslında. Oldukça kullanıcı dostu davrandılar şimdiye kadar. Şahsen seviyorum ve kullanıyorum.


    Ama bir gerçek var. Mağaza ve kütüphane arayüzü biraz daha geliştirilmeli Epic'de. Ben de dahil çoğumuz Steam'e alışkınız ve onun arayüzünü arıyoruz. Daha derli toplu çünkü Steam arayüzü.

  • Arayüz zamanla değişim görecektir muhtemelen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WesterLandX

    ciddi ciddi oturup cevap yazmıştım ama görüyorum ki konuyu açan arkadaş dahil konudaki çoğu kişinin bir naneden anladığı yok. adam çıkmış "bırak gta 5 i gta 4 versin steam görelim" yazmış. hatta o da yetmemiş "kaç sene olmuş gta 4 ü kaça satıyor hala" demiş.


    onu satan steam mi? cidden bu kadar konudan uzak olunur. o fiyatı belirleyen rockstar, steam ile alakası yok.


    steam dediğiniz yer koca bir alışveriş merkezi. dükkan kiralayıp oyununu satıyorsun, olay bundan ibaret. o alışveriş merkezinin otoparkını, sepetini, tuvaletini, balkonunu, oturma alanlarını, klimasını, güvenliğini, danışmasını, asansörünü falan filan da bedavaya kullanıyorsun.


    gerçi anlatıyorum da kime anlatıyorum. adam steam fiyat biçiyor oyunlara sanıyor.

    Yalnız Steam firmalardan daha fazla komisyon aldığı için firma da Steam'de daha pahalı bir fiyata koyabiliyor. Bu da dolaylı yoldan da olsa Steam yüzünden pahalı yapıyor oyunu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fulton F kullanıcısına yanıt

    alakası bile yok. psn, xbox store vs hepsi %30 alıyor. ki illa steamden alacaksın diye bişi yok. başka yerden key alıp steamde aktifleştirebilirsin. sana bu esnekliği sunuyor steam. illa benden alacaksın başka yerde yok, yasak falan demiyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: UçamayanSüperKahraman

    Ben de kendi görüşlerimi yazayım. Epic aynen İtopya gibi. Neden? İtopya, teknolojik ürün satan siteler arasında en iyi indirimleri yapan firma. Ama ürün alanların yarısından fazlası İtopya'yi önermez. Niye? Çünkü bişey alırsınız 10 gün sonra kargoya verilir, müşteri hizmetlerine ulaşamazsınız, İade süreci sıkıntılıdır vs. Epicde de aynısı var. Evet bedavaya çok oyun veriyor, oyunlarda cidden müthiş fiyatlar sunuyor. Ama launcherlari kaç senedir bir arpa boyu yol kat edemedi. Bak düşün. Epicte oyun taşıma diye bişey yok. SSDmde yer kalmadı oyunu tasiyayim diyeceksin. Yapamazsın :) Arkadaşlarımla sesli iletişim kuracağım de, yapamazsın. Sisteme giriş için kullandığı yöntem bile Google Authenticator. Seni temin ederim şu bedava oyun işini bırakıp uygulamasını biraz düzeltip adam etse, sepete oyun ekleme vs gibi şeyler gelse çok çok daha iyi yerlere gelirler. Evet Steam pahalı, oyuncu dostu değil haklısın. Ama Steam sürekli kendini geliştirmeye çalışan, sürekli yeni yeni özellikler getiren, sürekli kullanıcılarına kolaylıklar sağlayan bir platform. Bu yüzden Epic şuan ağzıyla kuş tutsa da kimseye yaranamaz. Önce biraz kendini geliştirmesi lazım. Dediğin gibi, ben de nerdeyse her oyununu alırım Epicin. Ama sorsan ne kadarını oynadın diye, hiçbirini derim :) Çünkü Launcheri bile insanı bunaltiyor Epicin.

    "SSDmde yer kalmadı oyunu tasiyayim diyeceksin. Yapamazsın"


    Hayır, yapabilirsiniz. Ben kendim bizzat FM 2020'yi SSD'den harddiske taşıdım. Şu şekilde:


    - Oyunun klasörünü geçici olarak herhangi bir yere taşıyın.

    - Epic Games Launcher'dan oyunu kaldırın, uninstall edilsin.

    - Epic Games Launcher'da oyunu tekrar indirmeye başlayın ve yeni yerini seçin.

    - İndirme işlemi başladıktan 5-10 saniye sonra durdurun. Launcher'ı kapatın. (Kapatmaya gerek var mıydı hatırlamıyorum.)

    - Yeni seçtiğiniz yerdeki yeni oluşan oyun klasörünü elinizdeki geçici yere taşıdığınız klasör ile değiştirin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Uygulamanın arayüzü çok kötü. Steam koşuyor, epic ise daha yeni emeklemeye başlamış gibi :)

    Ücretsiz verdiği oyunların yanı sıra kupon muhabbetine Epic'ten yüksek bütçeli oyunlar da aldım. Yani Epic hesabımda da güzel ve değerli oyunlar var şuan ama imkanım olsa hepsi tek bir platformda olsun, o platformda steam olsun isterdim :)


    Alışmışlıkta vardır belki bilmiyorum. Steam hesaplarımız çok eski hepimizin bir sürü oyunu vardır orada eminim.

  • siz ciddi ciddi iyi misiniz? Size ne arkadas arayuzunden? arayuz içinde mi oyun oynuyorsunuz? arayu eski sade ama bug larla dolu degil. Sonucta oyun oynuyorsunuz keyfini suruyorsunuz. Ne doyumsuz adamlarsınız be!

  • Long darktan sonra sevmeye başladım
  • Epic games sevmediğim tek yanı indirme hızı steame göre oldukça düşük ve sayfalar arasında gezerken gene bir yavaşlık söz konusu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fulton F kullanıcısına yanıt

    kodlar steamden alınıyor diye bir şey yok, orası çok farklı bir olay. ufak bir internet araştırmasıyla tüm detaylarına ulaşabilirsiniz.


    rocket league olayına gelirsek, psyonix, oyunun yapımcısı firmayı epic satın aldı. rocket league bu yüzden steamden kaldırılıp epic store a geçti. üstelik oyundaki tüm ekstra içerikleri de kaldırdılar. trade piyasasını bitirdiler vs vs.

  • insanlar doyumsuz, hep aa oyun istiyor, daha düne kadar steam'in verdiği kodlamaya yeni başlayan yazılımcıların 3-5 liralık oyunlarını bedava diye paylaşıyorduk.


    epic'in ilk dağıtıma başladığı günden bu zamana kadar olan bütün oyunların toplamı abartısız en az 1000 saat oynanış süresi var, sızan listedeki oyunlar bile iyi.


    tek sıkıntısı arayüz bunlardan oyun aldım bir sorun olunca aynı oyunun steam topluluk sayfasından çözümlerine bakıyorum.


    oyunları beğenmeyenler hızlı tüketime alışmış yeni nesil oyuncular reddit ekşi sözlük vs bunlarla dolu, the long dark için çizgi filmden hallice demişler. :smile: 


    her şeyi geçtim adamlar 400tl olan oyunu 30tl'ye satıyor buna rağmen laf edenler fanboy dediğimiz yobaz kitle, steam oyuncu dostuymuş adamlar gerçek indirim dönemini(eskiler iyi bilir) kaldırdı ne dostu?


    arayüz kötü, topluluk başarım vs yok ama ileride eklenecek, bitmez denilen msn, yahoo, winamp bitti, facebook bitti, steam'ın tek şansı tekel olmasıydı şimdi rakibi çok, halen daha kitle onlarda diye rahatlar ama epic kendini kabul ettirirse rahatlığı bozulur zaten epic o seviyeye gelince bir daha bedava oyun dağıtmayacak.





  • Bu saçma sapan arayüzü yenilesinler artık dayanılacak gibi değil. Steam gibi sosyallik vs.. istediğimiz yok yeter ki Launcher düzgün olsun.

  • Millet kavga etmeye yer arıyor. Bedava oyun al oyna işte neyi tartışıyoruz anlamadım seven sever sevmeyen sevmez bu platformlarda hisseniz yoksa ne diye birbirinizi gömüyorsunuz?

  • Konu steam, epic arasında kutuplaştırıcı olduğu çoğu arkadaş taraftarlık tuzağına düşmüş. Epic'in neden sevilmediğini çok büyük bir çoğunluğun katılacağı şekilde açıklayayım.


    Diyelim ki çok sevdiğiniz bir oyun var. Epic exclusive çıktı aldınız oynadınız. Buraya kadar bir şey yok. Aradan zaman geçiyor oyun steamde çok büyük indirime geliyor atıyorum 10 lira oluyor. Tekrar oynama gibi bir düşünceniz varsa alır oynar mısınız? Bu çoğu kişi için evet.


    Tam tersini düşünelim. Oyun hem steamde hem epicte çıktı. Steamden aldınız oynadınız bitirdiniz. Aynı oyun epic'te 10 liraya düşse alır oynar mısınız? Çoğu kişi buna hayır der diye düşünüyorum. Basitçe steam farkı budur.


    Hiç kutuplaşmaya gerek yok. Epic sadece ucuz diye, bedava diye tercih ediliyor. Bedava verdikleri oyunları bedava değil %95 indirimli verseler %95 düşer satın almalar, hesaba eklemeler. Boştayken %13 cpu kullanan launcher mi olur? Webten satın alma çalışmayınca launcher'ı açmaya çekinip sonra alırım deyip kaçırdığım oyunlar oldu. Çok bir şey kaçırmadım herhalde. Açmaya korkulan launcherdan çok bir oyun oynayacağımızı sanmıyorum. En son control'ü oynadım epicte şimdi steamde sağlam indirime girerse tekrar alıp oynamayı düşünüyorum. Skylines'ı epic bedava verdi steam'de abartı bir indirim olursa alır diye oradan oynarım. epic launcher'ı düzeltse aslında yetecek ama hiç niyetleri yok gibi duruyor.





  • Steam arayüzüne herkes alışkın ondandır :) Epic Games'i de severiz ama Steam dostumuz olmuş.

  • Sevmeme dediğin nedir hepimiz kullanıyoruz işte koynumuza mı alalım  ayrıca epic games'in sosyal yönü çok zayıf steamde topluluklar vs bir sürü şey var bence sorun burada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReflexAction -- 20 Aralık 2020; 11:21:19 >
  • Epicin sürekli yaptığı bedava oyun dagitimini kupon vs gibi seyleti steam yilda bir kere yapsa millet yine steam der ve steam daha cok sevilir anladigim aliskanliklardan kolay kolay vazgeçilmiyor
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.