Şimdi Ara

Elektrikli Peugeot e-2008'in Türkiye fiyatı açıklandı! İşte özellikleri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
3
Favori
9.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu fiyata,en az 500 km menzil(Ş.arası),200 kusur beygir,350 küsur tork lu olsa baya bir satardı ama bu verilerle işi zor,sadece bu araç özelinde değil,e-c4 ,mokka,corsa,kona(100kw) vs.hepsi icin gecerli.Eğer seçimden sonra veya önce içten yanmalılarda ciddi bir ötv indirimi gelirse ,900e falan kimse almaz bunları.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 780bin tl'lik C4 e mi daha iyi yoksa bu mu?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SayınOzi -- 27 Ekim 2022; 22:41:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki birşey sorucam elektrikli araclar cogaldi diyelim şarj istasyonlari kwh 10 tl yakin dolum yapiyor sanirim nette öyle gördüm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllık değil de belirli bir kWh şarj hakkı sunsalar çok daha mantıklı bir teklif olurdu...

  • Menzil hakikaten zayıf en az 450 km gitmesi gerekirdi. 150 km/s'lik hız limiti de kötü en az 180 km/s olmalıydı. Dengesiz bir araç olmuş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • şu elektrikli araçların rahat satması için türkiyede en az 10 yıl geçmesi gerek.Ben bu aracı alsam izmirden adanaya gitsem 900 km .Yani 3 kere şarj etmem gerekiyor.ee şarjı 6 saatte doluyor oldu 18 saat..kim uğraşır bunla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle değil işte hızlı sarj istasyonlarında %80 e 30 dkda ulaşıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrikli araçlar şu an için çok anlamsız. 332 kilometreye kadar menzil yazdığına bakmayın. O en ideal şartlardaki menzil. Mesela citroen ec4 sözde 350 km menzil verdiğini söylüyor ama ayrıntılara baktığınızda saatte 50 km hızla bu menzilli veriyor. Sitesinde hangi hızla kaç km menzil gidilebilecegini hesaplama bölümü var. Saatte 130 km hızla gidilirse menzil 175 kmye düşüyor. İleride teknoloji gelişir, menzil artar alınır ama şu an için elektrikli almak gereksiz.

    https://www.citroen.com.tr/araclar/c4/c4-elektrik.html?utm_source=Google&utm_medium=SEA-SDF&utm_campaign=EC4Search1_TR_AC_VN_e-C4-C41_Branding_SEA-SDF_S_TF_CLICKS_NA_BEV&utm_content=google_search&partner_uid=HashedMail&gclid=CjwKCAjw2OiaBhBSEiwAh2ZSP9QOs6oitoTNY-n-qDt3XZ1dAFs6Y-mAffHnDpyu2Y4BWhgxjewAvRoCGNkQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

    @S_O_S



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRX -- 28 Ekim 2022; 8:51:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • en olumsuz şartlardaki menzil 127 km. hadi uzun menzili geçtim ama en azından tam şarj süresinin mutlaka 5 dk gibi kısa sürelerde bitmesi lazım ki bir anlamı olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 28 Ekim 2022; 10:33:27 >
  • QRX kullanıcısına yanıt

    konudaki bütün mesajlar bu minvalde,

    ve açık ki herkes hız arttıkça daha fazla tüketim olacağının ve menzilin düşeceğinin de farkında


    bu konu altında bunun aksini iddia eden birisini görmedim ben


    herkesin ısrarla kaçırdığı bir şeyi vurgulamak için dedim ki


    herkes hergün şehirler arası seyahat yapmıyor.


    Ben işe şirket aracıyla gidiyorum, hanım çocuğu kreşe getirip-götürüyor, market pazar vs geri eve. çoğu zaman günde toplam 10 km bile yapmıyor bizim araç.

    hafta sonları hava güzelse park, bahçe, orman, eş dost ziyareti yapıyoruz, en son çıktığımızda 70 km yaptık.

    şimdi biz son 2 haftada 120 kmden daha az yol yaptık. böyle bir kullanımla 2 hafta kullanımda bile şarj ihtiyacı hissetmezdik muhtemelen.


    ama apartmanda en üst kat, arka yüzde oturuyoruz ve binanın kapalı garajı bile yok ve açık parkta bile daire sayısının yarısı kadar park yeri var yani kapan park eder, gerisi yol kenarına durumu.


    dolayısıyla bu kriterler de benim bu tarz elektrikli araçlara olan talebimi durduruyor. ve bence asıl sorun menzil değil şarj etmek





  • Elektrikli araçların batarya ömrü telefonlar gibi değil, içlerinde avuç kadar telefona kıyasla çok daha gelişmiş BMS ve pil hücreleri var. Adam elindeki telefonun bataryası 2 yılda öldü diye arabada da aynısını olacağını sanıyor. 8 yıl ve 350k km sonra %11 sağlık kaybeden model s

    https://www.youtube.com/watch?v=4aTgscnmlR8&feature=youtu.be

    Yenilerinin daha akıllı BMS ler tarafından yönetildiğini ve daha kaliteli hücreler bulundurduğunu varsayarsak eskime bir problem değil.
    Yine aynı şekilde

    https://www.youtube.com/watch?v=m9VxDzr7prc&feature=youtu.be

    İçten yanmalı motorluların (özellikse direkt enjeksiyonlularda) emme sisteminde biriktirdiği kurum ve temizlenme gerekliliği gibi durumlarda i.c.e. lerin problemi mesela ama e.v. leri tartışırken her yönden vurulurken i.c.e. lerde böyle bir yaklaşım yok. Elektrikli araçlar konusunda maalesef bilgi/kaynak daha fazla olması lazım, insanların bilinçlenmesi lazım, elektrikli araçları övmüyorum, bilgi kirliliğinin çokluğundan bahsediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • iakten kullanıcısına yanıt
    Tüm otoparklarda park yeri kadar şarj istasyonu...
    Yakıt istasyonu sayısından 100 kat fazla şarj istasyonu...

    her işyerine 180kW hızlı DC e-şarj portu...
    her eve 7.5kW AC şarj portu...

    İyi de bunlar için gerekecek milyonlarca kW elektrik, nereden ve nasıl sağlanacak? Tüm ovalara rüzgar çiftiği, solar paneller mi kurulacak, yeni Atatürk Keban baraj gölleri mi yapılacak, termik santrallerde 2 kat kömür mü yakılacak ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Youtube'da biri Mercedes EQS ile Ankara-İstanbul Beykoz arasında 436km gidecek. Gece evinde şarj etmiş, full şarj sonrası kadranda 464km menzil yazıyor. Tasaruf modunda otobanda 110kmh'yi geçmemesine rağmen, 197.km'de şarj %42'ye menzil 178km'ye düşüyor o yüzden seve seve Bolu'da 1 saat şarj molası veriyor. 1 saatte %91 şarj olduktan sonra "bu şarj bizi Beykoz'a çıkarır" diyerek şarjan alıyor. Beykoz sınırına vardığında şarj %33'e iniyor. Avrupa yakasına falan gidecek olsa yolda kalacak yada bir 1 saat daha seve seve şarj edecek.

    Şimdi soruyorum hocam. e-aracın bataryası 10 yıl boyunca ilk günkü gibi olsa bile, 10 yıl boyunca böyle vakit israflı sabır testi gibi araç kullanmak ister misiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Param olsa alırım diyen +1 olsa da almam diyen -1 yazsın yoruma :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    10 yıl boyunca şarj altyapısı böyle kalmayacağı için sorun olmayacaktır 👍🏻👍🏻 Şu hâliyle de ben yine verseler kullanırım çünkü ne de olsa altında bir "S" olacak ve aynı beygir gücündeki içten yanmalılara kıyasla çok daha avantajlı olacağım. Ha tabi benim yaşam tarzıma bu şartlar gayet uygun ama başkasına uymayabilir, herkesin kendisine göre tercih yapması sağlıklı olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Şarj ağı gelişmiş olunca daha çok yerde e-şarj istasyonu olacak, fakat batarya teknolojisi olduğu sürece İst-Ankara arasında, 500kW istasyon olsa bile en az 6dk şarj molası vermek zorunda kalacaksın. Otobanda 110kmh üstü hele 150kmy üstü gideyim dersen şarj molası daha ekle ona. 180kmh üstü gidersen kaç şarj molası tutar onu ben de bilmiyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Güzel bir playlist + kahve olduğu sürece ben giderim ağam 😂🤣 Bu EQS ile de ne müzik dinlenir yahu...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vasel kullanıcısına yanıt

    ee tamam full şarj yaklaşık 1 saat.tahminen 1000 km yol gidersen uzun yolda.3 saat kaybın var.hadi diyelim sivasın köyüne gittin.nerden bulcan hızlı şarjı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çöp 🚮

    Menzil korkunç işe yaramaz. 1.4 D4D candır. Tek depo 900 km



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirrüs -- 28 Ekim 2022; 18:55:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.