Şimdi Ara

Elektrikli Peugeot e-2008'in Türkiye fiyatı açıklandı! İşte özellikleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
3
Favori
9.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 332 km menzil, siz onu 200 km olarak okuyun

  • 50kw batarya mı olur. En az 400km menzil sunmaya elektrikli araba alınmaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 20 bin liralık mazot veriyor adamlar yanında. Bayağı iyiymiş...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MrPazar M kullanıcısına yanıt
    Menziller düşük katılıyorum. Özellikle 500 çevrim üzerinde %80-85 menzillerle karşılaşacağız. 80’inin altında zaten batarya çevrim verimi de düşüyor. Bu da 150.000km demek. Sonra aracın değeri çok düşecek. 7-8 sene sonra uygun batarya bulabilecek miyiz? Firmalar sattığı araç kadar yedek batarya tutmak istemeyecek. Yani problem menzilin haricinde aracın ekonomik ömrü de aynı zamanda.
    Dolayısıyla LFP bataryalı araçlar gelmeden alınması mantıklı değil.

    Fakat şarj ile yakıt dolumu karşılaştırmasında şarj ileride çok daha avantajlı hale gelir. Bi kere AC şarj kurması basit. Tüm otoparklarda park yeri kadar şarj istasyonu olabilir. Yakıt istasyonu sayısından belki de 100 kat fazla şarj istasyonu olacak. O yüzden şarj etmesi çok sorun olmaz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • oly1786 kullanıcısına yanıt

    Tabiki. Özellikle kış şartlarında klima, koltuk ısıtma vs derken 200lerde kalır o.  

  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Sadece menzil değil şarj süreleri de çok sıkıntılı. Daha uzun menzil daha uzun şarj süresi demek.

  • Şehirlerarası menzili ortalama 600-700km olmadığı sürece hiçbir elektrikli otomobil alınmaz. Biraz daha beklemekte fayda var. Zira, benim aracım bir depoyla 1100 km gidiyor. Bunun yarısını bari sağlaması lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arkasında e işareti varsa suzuki swiftim ile selektör yaparım artık son hız 150 miş

  • cocugun akulu arabasinin menzili daha uzundur...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fiyat olarak Mokka-e ile aynı fiyat olacak o zaman, bunlara göre bakılırsa Citroen e-C4 tarafı biraz daha uygun kaldı lansman fiyatı olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • b_diktepe B kullanıcısına yanıt
    Valla hocam 1000km en az gitmeli ayrıca taş çatlasın 1 saat hızlı şarj imkanı olmalı son hız rn 200km olmalı ki alınmalı ya da insaflı olursak 500km menzil olur 150km ile 3 saat giderim sonra yarım saat hızlı şarj için mola veririm tamamen doldurur o daha güvenli ve güzel olur, o da olur aksi olmaz yani, şu an parası çok olan alabilir neticede bir arge programı şu anki araçlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • e_capkan kullanıcısına yanıt

    megane bir defa bir üst sınıfta olacak, ayrıca bunlar(c4 -2008) gibi benzinlinin pil takılıp elektrikliye çevrilmesi değil, tasarımdan itibaren elektrikli olduğu için yapılan çalışma ve yatırım daha fazla.

    ayrıca pili daha büyük (daha pahalı), motoru daha güçlü (daha pahalı)


    yani hayır mümkün değil bence  


    bu arada arka camını çok kötü yapmışlar onun



    carwowyoutube
    Meet the all-new Renault Megane! The Megane is back and it’s only available as an EV! The question is, should you consider it over electric competitors like the Kia e-Niro and Cupra Born? Let’s find out… For starters, it’s a super stylish car. From the rear, it comes with a wide LED light strip, a mini roof spoiler and a gold strip around the diffuser (for top spec cars, that is). It also comes with a contrasting black roof, integrated door handles and 20” alloy wheels! The front end’s just as good, with thin headlights, swooping daytime running lights and even contours in the bonnet! The quality continues on the inside, too. The dash comes covered in fabric and there are other soft touch materials throughout the cabin. There’s a big infotainment screen in the centre of the dash, as well as a big digital drivers display. The steering wheel is in a hexagonal shape, and all-in-all looks pretty smart. In terms of performance, the Megane comes with a big 60kWh battery pack, along with a single electric motor that can deliver 217hp and 300Nm of torque. It has a claimed range of 280 miles, and a top speed of 99mph. In terms of price, the Megane starts from around £36,000. But is it worth it? You’ll have to stick with Mat and see for yourself! Chapters 00:00 Intro 00:36 Design 02:28 Interior 05:51 Back Seats 07:30 Boot 08:55 5 Annoying Things 10:18 5 Cool Things 11:40 Battery, Motor & Range 12:28 Town Driving 13:47 Motorway Driving 14:48 Country Road Driving 15:54 0-60mph 16:27 Verdict Mat's Megane choice: https://bit.ly/Mats-Choice-Megane
    https://www.youtube.com/watch?v=2GJMyKFAM-I
  • crashris kullanıcısına yanıt

    ironi mi ciddi mi bu yorumlar


    1000 km menzil olsa iyi olur tabii de, napıyorsunuz abi siz uzun yol kamyon şoförü müsünüz hepiniz?

    yılda 2-3 defa şehir dışına çıkıyorum ben mesela, o zaman çıktığımda da yaptığım hız otobanda maksimum 140 km/s


    siz 1000 km menzil ve 200 km/s hızla nereye gidiyorsunuz hergün allahınızı severseniz?

    150 km ile 3 saat gidip nasıl güvenli oluyorsunuz?



    evimin kapalı garajı, şarj edecek yeri olsa ben elektrikli bir araç isterdim.


    çünkü o hızlı şarjlar şuan akaryakıtla kafa kafaya, ileride elektrikli yaygınlaşınca yakıtı 2ye 3e katlar


    bu arada harbiden napıyorsunuz, hergün ankara - kars. ankara - edirne yolda mısınız siz

  • S_O_S kullanıcısına yanıt
    olayı anlamıyorsun bak şu anki elektrikli araçlar arge gibi geliyor bana ayrıca bu benim isteğim, ayrıca elektrikli aracınız alıyorsanız bi zahmet kapalı bir garaj edinin yani derim o zaman ben de sana yoksa senin yorumun da bana ironi gelir değil mi, parasıyla değil mi adam gibi yaparlar alırım yoksa almam niye bu kadar heyecanlandınız şaşırtıcı. Neyse tartışmaya gerek yok alan alır

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    işin komik kısmı citroen henüz Türkiye'ye araç gelmedi aralıkta gelir, bu fiyatta sanmıyorum diyor. Pazar araştırması için reklam yapmışlar resmen.

  • şimdi demişler ki:


    hediye de yaklaşık 20 bin TL'ye denk gelen 1 yıllık enerji.

    Bu hediyenin yılda 15 bin km yapan bir müşterinin yaklaşık enerji ihtiyacını karşılayacak şekilde ayarlandığı ve yaklaşık olarak 2500 kWsa enerjiye denk geldiği belirtiliyor.


    o zaman:


    20.000TL / 15.000km = 1,33 TL km başına denk gelir yaklaşık olarak.


    şu an ki mazot fiyatıyla (26TL) benim arabada aynı yakıyor ne anladım ben bu işten?


    Paranla rezil ol mu? Aaa bak ben de elektrikli araç var mı?

  • bataryasını bizim telefoncu değiştiriyor ısı tabancası ile

  • S_O_S kullanıcısına yanıt
    Elektrikli araç kapalı otoparkı olan arabayı evinde şarj edecek olanlar ve şehir içinde kullanacaklar için mantıklı. Şehir şehir gezen satış temsilcisi için mantıklı değil. Arkadaşın dediği gibi normal bir insansan turne yapan tiyatrocu veya kamyon şoförü değilsen elektrikli araç sana hitap edebilir. Tek sorun pillerin yenileme zamanı geldiğinde maliyet ne olur? Belkide 7 yıl sonra pil teknolojisi gelişir ve menzil 350 kmden 450 kmye çıkar. Belkide 7 yıl sonra pil bulunmaz ve arabayı motor alıp klasik araca dönüştürmen gerekebilir.

    Unutmayın tüm üreticiler kar yapmak için ürün satar. Sen sorunsuz ve yıllar boyu kullan yenisini alma diye üretim yapmazlar. Planlı eskitme var artık. Ürünü alıyosun garantisi bitince dökülmeye başlıyor.

  • her imalatçı gibi yedek malzemeden kazanacak, hemde ne kazanacak :)

  • alemburda34 kullanıcısına yanıt
    30 bin dolarlık Tesla için 12-15 bin dolar arası batarya paketi değişimi vardı diye hatırlıyorum. Muhtemelen elektrikli araçların yarı fiyatına yakın olacaktır. Bataryaların 8 sene civarı randımanlı ömürleri var. Sonrasında tüm bakım masrafını totale vurursak kim tasarrufta kim zararda anlaşılır. Gerçi o kadar parayı veren adam bataryayı yenilemeyip, aracın yeni nesillerine geçer. İkinci elde 15 yaşında elektrikli araç hurdalığını görmemiz de olası. BMW i3'ün eski versiyonlarını kullananlar var, bunun bir ön belirtisi de o kullanıcıların yazdıklarından aklımda kalanlar.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.