Şimdi Ara

DİZEL ARAÇ NEDİR?ALINIR MI ALINMAZ MI?NASIL KULLANILIR? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
10
Favori
99.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hakikaten güzel konuydu hortladığı iyi olmuş
  • Dizel araç bana yastık altına koyduğumuz altınlar gibi geliyor. Yani devamlı değerli, kullandıkça zevk aldığımız, işimiz çıkınca km'sini hesaplamadığımız, kullanmazsak da hep değerini koruyacak bir değer gibi geliyor.. Ayrıca arabayı alınca hayırlı olsun, dizelmi "evet" deyince de oooh çok iyiymiş sözleri de cabası:)
  • herkes kendi ihtiyaçları gözönüne alarak karar verir
    yer:erzincan
    hava sıcaklığı sabah: -28 derecede.tek marşla çalışan benzimli aracım ancak 15 dakika uğraştan sonra çalıştı.dizel arabaların zaten mozot filtreleri donmuş ve çalışmasının imkanı yok..o kadar hava soğumuş ki aracın balataları birbirine yapışmış ve sanki el freni çekili de motor hareket etmiyormuş gibi.kısaca ihtiyaçlarını ve içinde yaşadığınız ortam ve bölgeyi de gözönünde bulundurarak tercih yapmak lazım
  • Evet dizel soğuk havada çalışmıyormuş. Ama yakıt tasarrufuna diyecek yok. Bir hayli yorum okumama rağmen hala benzinli almaktan yanayım. neden mi
    1 uzun ömürlü olduğu için benzinli diyorum.
    2 Zaten ne kadar yol yapacağı şimdiden kestiremiyorum ama öyle mümessiller gibi uzun yol yapmayacağım için benzinli alırdım, dizele gerek duymam.
    3 Aracı sabahın köründe çalıştırmaya kalktığınızda, bazen çalışmama gibi sorunları oluşuyormuş. Gerçi arkadaşımın dizel aracında böyle bir sorun hiç olmamış ,ama yer karadeniz sahilleri tabi, benzinli araçlarda daha az görülür, daha az sorun yaşanmış.
    4 Dizel arabamı satmaya kalktığımda, kilometrem 100,000 km'nin üstündeyse alıcı bulmak birhayli zorlaşırken bu rakamları, bir benzinli araçta görsem de almaktan çekinmem ;çünkü motorun yıpranmadığını bilirim.(Bu bölüm kullanıcıyı ve arabayı tanıyorsam geçerlidir.) Ki ben 2. el asla almam :)
    5 Sıfır araba alırken dizel araçlarda epey fiyat farkı olur. Ama benzinlide bu olmaz. Benzinli arabanın yakıt masrafı olmasa kimse dönüpte yüzüne bakmaz dizelin.
    6 Dizel aracın bakım masrafları hem uzun hem de pahallı olur.
    7 istanbul gibi trafik yoğunluğunun en üst seviyede yaşandığı bir şehirde dizel araç almak, motorun harap olmasına yeter de artar. Dur kalkların en çok yaşandığı ve dizelin uzun yollar için birebir olduğu düşünülürse, dizel istanbul gibi yoğun trafiklere uygun değildir. Evet sadece yakıtı ucuzdur kısa vadede tabiki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madem -- 12 Ocak 2008; 21:17:26 >




  • Günümüz dizellerinin ömrünü hala kısa sananlar var sanırım. Benzinli araçların sanayide devamlı motoru yapılırken görürrüm, ama bir tane dizel de görmedim motoru yapılan. En son benzinli aracımın motorunu yaptırmaktan anam ağlamıştı.. Ayrıca dizele bindin mi yakıttan kar, binmedin mi de temizliğinden ve düşük km'sinden dolayı aracın devamlı değerdedir. YAni fazla vereceğin parayı satarken de korursun. 2006 MEgane'nın dizeli 28000 ise benzinlisi 24000 civarıdır. Yani bu para korunuyor ve üzerine yaptığın yakıt karı da bu tutarı buluyor. Şu an 1 depo benzinle (60 lt) 1250 km gittim ve ışık yeni yandı 115 km kala. Yani bu kadar bir tasarrufu benzinliden beklemk hayal olur. Benzinli araçta var evde geçen 20 YTl'lik benzin aldım bugün baktım kalmamış. İçiyor mübarek. Bu zamanda alcan bir dizel nereye istiyorsan gidicen..Tabi karar sizin ama şunu da unutmayın yakıt yüzünden tatile falan otobüsle gidenleri görüyorum arabayı bırakıp. Hayata bir kere geliyoruz ve Bırakın gezin ya, nereyi istiyorsanız.




  • Geçen hafta clio symbol almaya galericiye gittim. bana önerdiği araç dizel bir araçtı. Ama baktım fiyatı yüksek. Neden dedim. hem kilometresi 125000 hem de fiyatı 17 bin ytl. yok dedim kalsın. Meğersem motoru değiştirmişler aracın. Sonra da pişkin pişkin demez mi bu dizeller zaten 100000 den sonra allaha emanet durular diye.
    Yahu sanki biz bilmiyoruz bunları ama yok işte adamlar kazık atmak için uğraşıyorlar.
    Sizin aracınız iyi olabilir ama bir servise danışın bakalım dizeller için masrafları için neler neler diyecekler. Ben clio symbol'ü uzuz uzun araştırdım hemde tüm yönleriyle. yol tutuşundan benzinli olanına ve dizel olanına kadar herşeyini.
    Siz benzinden yana şanslısınız zaten dizel için ortolama 4 bin ytl fazla ödemişsiniz. Hakkınız tabi düşük yakıt tüketmek. ama benzinli olan kişi de aslnda sizin gibi en baştan tasarruf yapmış oluyor. Hesaplarsanız 3 yılda benzinli araç daha ucuz olur. ben de zaten 3 yıl kullanıp sonra satacağım için sorunum yok bu yönde.




  • Ben daha geçen bir fiesta gördüm 2004 156 bindeydi..153 bin de motoru yeni yapılmış..Dizel motorların yapımı benzinliye göre daha pahalı..Yüksek km dizellerin yüzüne kimse bakmıyor..Satılırken mecburen fiyat kırılıyor o zamanda benzinliyle başlangıçtaki alım maliyeti de ortadan kalkıyor..
  • 2005 corsa cdti 85000 civarında. motorda en ufak bir sıkıntı yok hala ilk günkü gibi çekişi var. 100binde bitçeğine açıkçası inanmıyorum. unutmayın milyın km deviren araçlar dizeldir benzinli değil. kamyonlar otobüsler minibüsler. taksiler de yüz binlerce km devirir. bakımını işin ehli yetkili serviste yaptırdığınız sürece dizeller sorunsuz. en azından kendi gördüğüm kullandıklarım açısından öyle. belki fransızlardan biraz korkulabilir ama gm fiat ortaklığında geşiştirilen cdti dan fiatın mercedes için geliştirdiği cdi dan bmwnin d motorlarından hiç kimsenin şüphesi olmasın. focustaki makinada aynı gözüksede fransızlarla onlara göre daha sorunsuz masrafsız bir motordur
    quote:

    Orjinalden alıntı: madem

    Geçen hafta clio symbol almaya galericiye gittim. bana önerdiği araç dizel bir araçtı. Ama baktım fiyatı yüksek. Neden dedim. hem kilometresi 125000 hem de fiyatı 17 bin ytl. yok dedim kalsın. Meğersem motoru değiştirmişler aracın. Sonra da pişkin pişkin demez mi bu dizeller zaten 100000 den sonra allaha emanet durular diye.
    Yahu sanki biz bilmiyoruz bunları ama yok işte adamlar kazık atmak için uğraşıyorlar.
    Sizin aracınız iyi olabilir ama bir servise danışın bakalım dizeller için masrafları için neler neler diyecekler. Ben clio symbol'ü uzuz uzun araştırdım hemde tüm yönleriyle. yol tutuşundan benzinli olanına ve dizel olanına kadar herşeyini.
    Siz benzinden yana şanslısınız zaten dizel için ortolama 4 bin ytl fazla ödemişsiniz. Hakkınız tabi düşük yakıt tüketmek. ama benzinli olan kişi de aslnda sizin gibi en baştan tasarruf yapmış oluyor. Hesaplarsanız 3 yılda benzinli araç daha ucuz olur. ben de zaten 3 yıl kullanıp sonra satacağım için sorunum yok bu yönde.





  • İlk çıkan dizelleri özellikle 2003-2004 civar yeni nesil dizelleri ilk olarak şirketler filo olarak aldı ve daha sonra bireysel satış hızlandı. İlk alan kişiler de para babası zenginlerdi. Şu an 100bini devirmiş çoğu araç şirket yada arabası değerli olmayan zengin kesim. Yani bu araçların motorunun çabuk bitmesi kadar doğal birşey yok. Ama ben aracıma gözüm gibi bakıyorum, en ufak arızayı ben yaptırıyorum çünkü. 2005'ten sonra trend değiştikçe de müşteri profili de değişti. Artık çoğu dizel bakımlı ve sahibi tarafından iyi bakılıyor. Ben şirket arabalarına da çok bindim ama Allah düşman başına. Yakıt dertleri yok istediğin devir kullan, yol çukurmuş, ısınmış ısınmamış önemli değil bas gitsin bozulunca fatura şirkete geliyor nasılsa. Bana şirket aracı verin 100binde motorunu bitireyim o kadar kolay ki. Kitapçıkta yazanların tersini yap bunu başarırsın. Ama şu an aracıma gözüm gibi bakıyorum ve 15000'de bir bakım masrafı veriyorum. o da 220 YTL serviste, Benzinlinin ise 160 YTL. Aracımı da ikinci el 14000'de aldım yani sıfır alıp zarar da etmedim. Şimdi satacak olsam aldığım fiyata rahat satarım. Çünkü arabama bakıyorum. Piyasada o kadar hor kullanılmış dizel var ki onlara bakıp dizelleri kötülemek bence haksızlık olur. Sadece aldığınız kişiyi iyi seçin..




  • tamerin, bu doğru
    Kimse 2. el lere güven duymamaya başlamasının sebebi biraz da şirket arabalarının elden çıkarıyor olması. Yıpranmış ve artık 100000 km geçmiş arabalırın maliyetinden kaçmak için mümükün olduğu en kısa sürede satmaya çalışıyorlar.
    Tabi iyi araştıran ve de böyle forumların varlığını bilen kilşilere biraz zor satarlar, yine de alıcısı oluyor.

    Birşey daha ekleyeyim; eğer sıfır alacaksanız da en az 2. el araç alırcasına, kullananlardan bilgi almalısısnz, ki ilerki kilometrelerde doğacak masraf ve konfor eksilmesi sorunlarını, öncen görürsünüz ve ona göre karar verir, alır veya bir başka bahara bırakırsınız.
  • Sonuçta bakılmayan her araç ömrünü erken tüketir. Ama yeni nesil dizellerin daha seri ve daha çok itina istediği unutulmamalıdır. Amcam walswagen passat dizele yaptığı masraflar yüzünden Almanya dan o sene izne gelememişti.Sonuçta walswagen iyi der herkes ama herkesin başına geliyor ama sonradan aracının km'sini düşürüldüğü ve satan adamın araca hiç bakmadığını öğrendik. O yüzden aldığınız kişiyi iyi seçin ve dizelin ekonomisini yaşayınız. Yoksa bu araçlar 250-300 bin km bir sorun yaratmaz ki zaten o kadar kimse binmez..
  • arkadaşlar havalar çok sert!
    dizel için soğuk çalışma çok zararlıdır. aracı en az 3 dk ısıttıktan sonra yola çıkın! bakmayın kitapçıklarda ısıtma gerekli değil laflarına...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soldier_of_fortune

    arkadaşlar havalar çok sert!
    dizel için soğuk çalışma çok zararlıdır. aracı en az 3 dk ısıttıktan sonra yola çıkın! bakmayın kitapçıklarda ısıtma gerekli değil laflarına...



    SN soldier_of_fortune kesinlikle size katılıyorum sabah rolantide ısıtılan araç daha az tüketiyor
  • evet arkadaşlar dizel araç teknolojisi çok gelişti. ama biz kullanıcıların davranış biçimleri pek değişmedi sanırım. geçen gün vw cadyy si olan bi arkadaş servis zamanı gelmiş acaba dışarda bir yerde yaptırsam daha az masraf olur bunu servis anlarmı diye soruyordu. 35 milyar ver araba al ama servise gitmemek için cinlik düşün. tabi oda haklı şefkatli vw servisleri tüm sevecenlikleriyle onu bekliyor çünkü. birde bizim insanımız bir tuhaf 2004 yılında 91 model audi 80 aracımı satıp connect almaya çalışıyorum ankara pazarına çıkıyorum gelen soruyor giden soruyor ah keşke dizel olsaydı alırdık diyorlar. sonra tam karşımda benim aracın 89 modeli olan adam yanıma geldi dedim nasıl iş abi benimlinide dizel diye almıyorlar dedi. adam performanslı araba istiyor brodveye bakıyor ama daha performanslı fairvaye bakmıyor bile. avrupa arabaya parça pahalı diye yanaşmakta tereddüt ediyor ama başka her şeyi göz ardı ediyor. benim gibi 5 kişi ile bir uno ile kaysı ağacına çıkmayı becerseydi sanırım düşüncemiz çok değişirdi. şimdi dört yıldır 90 lık ford connect kullanıyorum. garanti süresince servis dşında bir yere gitmedim. garanti birmesine rağmen şimdi özellikle hava ve yağ filtre ve yağına dikkat ediyorum. dizel aracın can damarı bencede bunlar. gerşekten az bir kilometrede hava filitresi müthiş doluyor. yenisi 7 ytl ve 5 dk. da kendin değişebilirsin. 2 depo mazottada kendini amorti eder. yağ filitresi ile birlikte 60 ytl . geçen bide boch serviste carbon temizliği yaptırdım onada 60 ytl verdim . yakıt da çok önemli euro dizel opet alıyorum ve sürekli aynı yakıtı alıyorum. normal mazot bu araçlar için çok sakıncalı. hemen farkediliyor çünkü. biz araçlarımızıda çok hor kullanıyoru ani kalkışlar duruşlar gereksiz gaza basmalar kardeşim ne yapsın araba tabiki cevap vermiyor buna.




  • Bazı arkadaşlar dizeli kötülemiş ama biz gecen hafta aracı aldık maaşallah piyasada dizel kıtlığı var. adamlar yok çekiyor devamlı. Renault gibi bir firma bile bize arabayı tam 1 hafta sonra verebildi. oda binbir rica minnet falan üzerine.
    nerde bi focus, corolla, megane 2 görsem dizel.
    devir dizel devri arkadaşlar kim nederse desin.
    ki özellikle havaların ısınmasını bekliyorum camı açıp sadece motorun o eşsiz sesini dinlemek için.

    ama ikinci el alacak arkadaşlar içinde tabiki dizel alırken 3 defa daha düşünsün derim.
    çünkü satan kişinin acil bir maddi sıkıntısı olmadıktan sonra niye satsın ki 2-3 yaşında 50-60 bini geçmemiş bir dizeli.
  • YAza düğün var öyle bir satılıyor ki, zaten maddi kaygım olmasa yine de satardım 50bine gelmeden. Biraz başkaları nasiplensin dizelin keyfinden, genelde yılda bir araç değiştiriyorum ve hepsini kullanmaya çalışıyorum. Aldığım araçları da özellikle seçiyorum müşterisine göre hayatta galeriden dizel almam, elden alırım ve sahibinin mesleğini, aracın geçmişini araştırırım ve genelde de ikinci el araç alırım. Böyle yapınca genelde yanılmıyorum..
  • Ne yani sık sık araç alıp satıyorsun ve kar ediyorsun öyle mi?
    O dediğin 10 sen önceydi
    Aldığın her araçta kafadan zarardasın zaten..

    quote:

    Orjinalden alıntı: tamerin

    YAza düğün var öyle bir satılıyor ki, zaten maddi kaygım olmasa yine de satardım 50bine gelmeden. Biraz başkaları nasiplensin dizelin keyfinden, genelde yılda bir araç değiştiriyorum ve hepsini kullanmaya çalışıyorum. Aldığım araçları da özellikle seçiyorum müşterisine göre hayatta galeriden dizel almam, elden alırım ve sahibinin mesleğini, aracın geçmişini araştırırım ve genelde de ikinci el araç alırım. Böyle yapınca genelde yanılmıyorum..




  • Bilgiler için çok teşekkürler.
  • dızel dedınız mazot benzını gecıcek allahtan dızel arabalar kılometre basına az mazot yakıyo ordan kurtarıyo
  • sizde çok sevinirsiniz heralde, mazot benzini geçince...
    hiç boş yere yırtınmayın,mazot benzini geçmez...
    quote:

    Orjinalden alıntı: canerkoc

    dızel dedınız mazot benzını gecıcek allahtan dızel arabalar kılometre basına az mazot yakıyo ordan kurtarıyo




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.