Şimdi Ara

DİZEL ARAÇ NEDİR?ALINIR MI ALINMAZ MI?NASIL KULLANILIR? (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
10
Favori
99.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Değiştirmemişsiniz değil değiştirtmemişsinizdir benzinlikte demişim,Herneyse madem konu ukalalık konuyu ilk açan kişide bu mesajı yazan kişide sizsiniz,2 farklı kullanıcı ama aynı kişi,

    savaşkayan sizi ukalalığınızla başbaşa bırakıyorum.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ahmet_ -- 27 Mart 2008; 18:19:57 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _ahmet_

    Değiştirmemişsiniz değil değiştirtmemişsinizdir benzinlikte demişim,Herneyse madem konu ukalalık konuyu ilk açan kişide bu mesajı yazan kişide sizsiniz,2 farklı kullanıcı ama aynı kişi,

    savaşkayan sizi ukalalığınızla başbaşa bırakıyorum.....

    savaskayan ve savaş kayan aynı kişidir,farklı kişi olduğunu kimse iddia etmemiştir.
    ukala olduğunu iddia edebilirsin.E birbirimize benziyoruz bu yönümüzde.farkımız da var birimiz bilgimizi,birimiz hakaretlerimizi döküyoruz ortaya.market arabası deneyimlerini bizlerle paylaşırsan seviniriz:)



    quote:

    Orjinalden alıntı: Emerald Dolphin

    tüm araba servislerinde çerçeveletip asılacak bir çalışma teşekkürler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savaskayan -- 27 Mart 2008; 21:23:49 >




  • quote:

    "Arabayı çalıştırıp durduğu yerde ısıtmanın ne anlamı var ,yavaş yavaş ilerleyip ısıtın" diyen akıldanelere de her zaman inanmayın.


    Bu cümlenize katılmam mümkün değil. En fazla 15sn yerinde çalıştırmak mantıklıdır ki bu süre de motorda bir çalışma bozukluğu olup olmadığının tespiti içindir. Bunun dışında yarım saat aracı yerinde çalıştırsanız araç harareti ancak 5 km.lik yol sonunda ulaşacağı noktaya ulaşır. İsterseniz deneyin ve görün.

    Yukarıda sarfettiğiniz cümle bence çok yakışıksız bir cümle oldu. Sadece bir otomobil üreticisi değil tüm otomobil üreticilerinin ortak görüşü aracı ısıtmak için ilk km.ler boyunca düşük devirlerde gitmeyi önerirler. Ayrıca yerinde uzun süre ısıtılmaya çalışılan bir motorda ileride büyük problemler ortaya çıkacaktır.

    Sonuçta ben kesinlikle 15 sn.den fazla aracı yerinde çalıştırmam ancak özellikle kışın ilk 5 km boyunca da 2.500 dd.yi aşmam. Tüm turbo dizel kullanan arkadaşlara da bunu tavsiye ederim.

    Not : Bu arada benzinli araç süren arkadaşlar siz SAKIN SAKIN ARACI DURDUĞU YERDE ÇALIŞTIRMAYIN YA DA ISITMAYIN.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Yavuz

    quote:

    "Arabayı çalıştırıp durduğu yerde ısıtmanın ne anlamı var ,yavaş yavaş ilerleyip ısıtın" diyen akıldanelere de her zaman inanmayın.


    Bu cümlenize katılmam mümkün değil. En fazla 15sn yerinde çalıştırmak mantıklıdır ki bu süre de motorda bir çalışma bozukluğu olup olmadığının tespiti içindir. Bunun dışında yarım saat aracı yerinde çalıştırsanız araç harareti ancak 5 km.lik yol sonunda ulaşacağı noktaya ulaşır. İsterseniz deneyin ve görün.

    Yukarıda sarfettiğiniz cümle bence çok yakışıksız bir cümle oldu.

    Sadece bir otomobil üreticisi değil tüm otomobil üreticilerinin ortak görüşü aracı ısıtmak için ilk km.ler boyunca düşük devirlerde gitmeyi önerirler. ayrıca uzun süre yerinde ısıtılan otomobilde ileride problem çıkacaktır


    uzun süre yerinde ısıtılan otomobillerde hiç bir problem çıktığını ne gördüm ne duydum."Ölümü gösterip hastalığa razı etmek" buna derler.İyi de onların razı etmeye çalıştıkları hastalık da motorun kanseri yani aşınma.

    o motor üreticileri samimiyetle şu soruya da cevap versin"soğuk motor niye gürültülü çalışır.niye performansı düşüktür"?.

    bakın yukarıda ne yazmışım,varsa aksini iddia eden "otomobil üreticisi"her zeminde tartışalım.
    1-Motor teknolojileri,yag teknolojileri değişti Benzinli araçların geçmişte 100.000 km civarında olan ortalama revizyon periyodu milyon km lere dayandı.Ancak hava filtreleri hep aynı kaldı.Turbo dizel motorlar piyasaya çıkınca da otomobillerde aynı kağıt filtreler kullanıldı.Daha çok yer kaplayan yağlı filtreler ise ağır araçlar ve iş makinalarında kullanılmaya başlandı.Basit bir anlatımla klasik dizel motor havayı nefes alan bir insan gibi çekerken,turbo dizel motor elektrik süpürgesi gibi çeker.dolayısı ile filtre üzerindeki basınç filtrenin daha çabuk kirlenmesine yol açar.Eğer tozlu yolda ve yüksek süratte seyrederseniz kum taneciklerinin filtreyi geçip manifolda inmesi mümkündür. Türkiye çok tozlu bir ülke.Böyle bir ülkenin yollarında kim ne derse desin turbo dizel aracın hava filtresi 2.000-3.000 Km den fazla iş yapmaz,yazın bu durum 1000 km lere kadar düşer.
    2-Hal böyle iken motor teknolojisi yükseldi,yağ kalitesi arttı gibi gerekçelerle araçların periyodik bakımları 15.000/20.000 km ye yükseltildi ve alıcılarda
    periyodik bakım km.si uzun araçların daha kaliteli olduğu gibi yanlış algılamalar yaratıldı.
    3-Sonuçta olan şu hava filtresi tıkanmasına kirlenmesine rağmen araçlar periyodik bakıma kadar kullanılıyor.Önce yakıt tüketimi artıyor.İnsanımızda di
    zel bilinci olmadığı icin güç kaybı da farkedilemiyor.Ta ki serviste filtre değiştirildikten sonra biraz düzelme ortaya çıkıyor.Bu noktada dizel kullananlara
    bir sorum olacak "periyodik bakımda size filtreniz çabuk kirlenmiş daha sık değiştirelim" diyen bi usta oldu mu?kesinlikle olmaz.
    Çünkü üretici firma sizi uyarmayı bilerek öğretmemiştir o elemanına"
    .

    neredeyse tamamı bu zihniyette olan firmaların her dediğine inanır mısınız?.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savaskayan -- 28 Mart 2008; 16:51:14 >




  • arkadaşlar işlerimin yoğunluğu sebebiyle uzun bir süre konuya katılamayacağım ama umarım ki bu konu başlığı deneyimlerini paylaşmak isteyen başka arkadaşların katılımı ile kalıcı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savaskayan -- 28 Mart 2008; 16:55:23 >
  • İnşallah.
  • Savaş bey ben sizi sadece bir cümlenize alıntı yaptım ve katılmadığımı söyledim ve ayrıca ifadenizde kullandığınız "akıldane" ibaresinin yakışıksız olduğundan bahsettim.

    Ben şahsım zaten her 5.000 km.de bir hava filtremi, her 7.500 km.de bir yağ ve yağ filtremi değiştiririm ama asla motoru olduğu yerde yarım dakikadan fazla çalıştırmam. Motorun en fazla aşınması ilk çalıştırmada olur ki bunu en aza indirgemek için zaten yağ teknolojileri oldukça gelişmiştir. Bunun dışında motoru olduğu yerde 5 dk. çalıştırmak ile çalıştırdıktan 15 sn sonra devirsiz ilk 5 dk sürüşü arasında aşınma ile ilgili olarak ANLAMLI BİR FARK OLDUĞUNA KESİNLİKLE İNANMIYORUM. Tek fark heba olan milli servettir bunu unutmamak gerekir.

    Ben motoru çalıştırın, 15 sn. bekleyin ve sonra gaza bindirip gidin demiyorum. Bu tamamen yanlış. Ancak dizel ya da turbo dizel motoru 5 dk çalıştırıp gaza basıp gitmek gayet sakıncalıdır. Isındığını zannettiğiniz motor aslında halen ideal ısısına kavuşmamıştır. İdeal ısısına kavuşması için yarım saat yerinde çalıştırmanız gerekir.

    Motor üreticilerinin her dediğine tabiki uymuyor herkes ama birde işin ÜSTATLARI var örneğin ONNO USTA gibiler. Onların görüşü de otomobil üreticilerinin görüşüyle (motoru yerinde ısıtmanın gereksizliği) parallellik arz ediyor.

    Bir başka konu motor yağı konusunda. Servisler bu konuda teknolojiyi geriden takip ediyor mesela. Aracımı ilk aldığımda 10w40.ın çok yeterli olacağını söyleyen servisler şimdi 5w40 yağ kullanıyorlar ve hatta 5w30 ve hatta 0w30. Tabiki otomobil üreticileri pazarlama stratejileri gereği ayakta durabilmek için yedek parça da satmak zorundadırlar.

    Bu sebepledir ki bazı otomobil üreticilerinin triger kayışları 180.000 km.de değişirken bazıları 60.000 km.de trigeri değişiyorlar. Bazıları motorlarını daha fazla korumak için çift hareketli volan kullanırken bazıları buna gerek duymuyorlar vs. vs. vs.

    Sonuçta arabalarımız da milli servet, petrol.de milli servet. Her iki bakımdan da dışa bağımlıyız. Her iki kalem de dış ticaret açığımıza (-) katkıda bulunuyor ancak ülkemizde otomobil ihracatı söz konusu iken petrol ihracatı mümkün olmuyor. Bundan şu sonucu çıkarmak gerekir. Otomobilimize iyi bakmalıyız ki az yakıt yaksın ve hatta ekonomik kullanmalıyız ki milli servetimizi heba etmeyelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuz -- 29 Mart 2008; 10:25:48 >




  • Arkadaşlar edindiğim bilgiler doğrultusunda 15000 km'de olan ilk bakımı bugün ve araç 10000 km'de iken yaptırdım.140 ytl tuttu yani dizelin servis masrafı yüksektir diyenlere duyrulur.Bundan sonrada Allah kısmet eder ömür verirse her 10000 km'de yağ değişimi,her 5000 km'de bir de hava filitresi değişimi yapmayı düşünüyorum.Çünkü aracı kendimi çok ama çok zorlayarak sıfır aldım ve uzun yıllar binmeyi planlıyorum.
  • 15000'de 1 hava filtresi, yag filtresi ve yag degistiriyorum. Yazin ozellikle cok tozlu yollarda kullaniyorum. Arac 97000'de. Filtreleri ve yaglari erken degistirmek fikri aslinda mantikli. Ama inanin performansta pek bir farklilik hissedemiyorum. 10-15 sn. den fazla da araci isitmak icin beklemiyorum. Sadece durdurmadan once rolantide 25-30 sn. kadar bekliyorum, turbo yaginin cokmesi icin. Ancak son zamanlarda sanki fazla yakit tuketiyor gibi geliyor. Son bakimdan bu yana 7000 km. gecti.
  • quote:

    Arkadaşlar edindiğim bilgiler doğrultusunda 15000 km'de olan ilk bakımı bugün ve araç 10000 km'de iken yaptırdım.140 ytl tuttu yani dizelin servis masrafı yüksektir diyenlere duyrulur.Bundan sonrada Allah kısmet eder ömür verirse her 10000 km'de yağ değişimi,her 5000 km'de bir de hava filitresi değişimi yapmayı düşünüyorum.Çünkü aracı kendimi çok ama çok zorlayarak sıfır aldım ve uzun yıllar binmeyi planlıyorum.


    Çok iyi yapıyorsunuz. Türkiye yol şartlarında özellike hava filtresinin erken değiştirilmesi gerekiyor.
  • arkadaşlar bende dize bi araç alacagım tam 7 aydır araştırıyorum ama hala hafama yatan bi araç bulamadım 2006 fiesta düşünüyorum sanırım çok fazla pimpirikliyim vede dizel araçlar hakkında pek bi fikrim yok zaten Allah nasip ederse ilk arabam olacak.. sizin yazdıklarınız içtenlikle ve dikkatle okumaktayım hepinize cok tesekkur ederım butun bu bılgıler için sizden ricam ben bi aracı beğenip servise gosterdıgım an bu aracın neyi var neyi yok tam manasıyla ogrenebılırmıyım yada bi ustaya goturdugumde aracı nerelerıne baktırmalıyım bunların cvpını verırsenız çok memlun olurum şimdiden teşekkür ederim kalın salıcakla....
  • Çok güzel bilgiler bunlar, elinize sağlık
  • Ben iki yıldır dizel kullanıyordum, aracımı son zamlardan önce satmıştım, satmamın tek nedeni km'sinin yükseliyor olması. Evet az yakıyor ama dizeller benzinlililere göre km yükseldikçe daha çok değer kaybediyor. MEsela ben aracımı 14binde aldım 29000'e, 33binde sattım aynı paraya. İnanın arabam kız gibiydi ama 1 ay ilanda kaldı iki kişi aradı, biri ısrar etti aldı ama hala dua ediyordur temizliğine. Yani ben iyi fiyata sattım. Ama az daha km yapsam aracın değeri 28bine inecekti ve yakıt karim eriyecekti. Ama benzinli için km o kadar öenmli değildir temizlik daha ön plandadır. Ne kadar temiz olursa olsun ben gıcır gıcır da binilse 100-150bin arası bir dizeli evime sokmam çünkü benzilide motorun yapımı daha ucuzdur, dizelinki ise neredeyse bir şahin marka araba parası tutar. O yüzden işi bilenler yüksek km dizel alıp başına bela açmaya çalışmaz. Heleki o kmli araçları dar gelirli insanların ekonomi yapmak için aldıklarını düşünüce içim acıyor. Aslında yapılacak iş belirli km aralıklarında dizel alıp belli süre binip kar yapmaktır.

    MEsela ben 20bin km yaptım yakıt karim 2bin YTL, alım satım 400 Tutmuştu. Bakım farkı benziniyle 100 YTL onu da sayıyorum. Yaklaşık 1500 YTL karım var ki düşük kmde masraf riski de çok az. Bu yüzden dizel alacaklar eğer çok km yapıyorlarsa dizel alsınlar. Dizelin yapılan her km'de yakıttan kar, aracın değerinden zarar ettiğini unutmasınlar. 15bin-35bin, 35bin-55bin, 60bin-70bin, 70bin-.. değer aralıklarını mutlaka düşünsünler. Mesela sakın 80-90bin km'de dizel almayın kesin zarardasınız çünkü az bir binmeyle 100bini siz bulursunuz ve aracın değeri ve cazibesi bir anda şirket arabası satatüsüne düşer Ayrıca Meganeların 100bin enjeksiyon problemini -tecrübe ile %50'sinde oluyor, iyi mazot falan hikaye- göz önünde tutarsanız 1500 YTL de o tutar. çok düşünmek lazım çok:)

    Bundan sonra ne mi yapacam, artık kaç yakarsa yaksın uygun bir dizel bulmazsam dizel almam. Heleki Megane gibi arasında 5bin YTL fark bulunan araçları hiç almam. Örnek benim aracın benzinlisi 24bindi benimki 29bindi. Param vardı aldım ama şu an yapmam, 5bin bana kalır. Çünkü dizel çok binerseniz kar eder, ben çok binseydim satmadan şu an fiyatı 27bindi. Ben de bunları hesaplayarak kısa sürede çok yol yapıp, biran önce elden çıkarmak için almıştım. Neyse uzattım anlayan bişeyler bu yazdıklarımdan bişeyler anlar. İtiraz etmeyin demogoji yapmak için yazmadım, çok hesap ettim ve şu ana aracımı satmamın yaptığım en güzel hareket olduğuna inanıyorum. Özetle: Az km yapanlar ve çok yıl binmeyi düşünenler dizel alsınlar evinin önüne koyup binsinler. Depoyu doldururular aydan aya iki sene 30bin olur km, satarlarsa ben alırım iyi fiyata emin olun:) çok km yapacaklarsa dedeğim aralıklarda araçlarını elden çıkarmaya çalışsınlar heleki 100bin gelmeden kesinlikle. NOT: bu görüşler iki ayrı Megane II deneyimidir, diğer markalarda istisna olabilir.




  • peki 2003 clio 1.5 dci aracıma ne kadar fiyat çekiyim...satmak için.hatasız.2 parça boya var.57.000 de
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KARACOCUK71

    peki 2003 clio 1.5 dci aracıma ne kadar fiyat çekiyim...satmak için.hatasız.2 parça boya var.57.000 de



    15
  • Bilgiler için teşekkürler ...
  • Manisa'da laleli taksi vardır. belki bilen vardır. 2.5 sene once manisadayken o taksilerle izmire gidip gelirdik. 1.3 multijet doblolardı hepsi. cogu 250.000 km.nin ustundeydi ve cok performansliydilar. herhangi bir sorun olup olmadigini sordugumda "walla canavar gibi" yorumu yapiyordu hepsi. simdi belki 500.000 km'yi devirmislerdir...
  • benzinlinin dizele yada dizelin benzinliye göre avantajlı olduğu konular vardır ama ben dizel araca pek sıcak bakmıyorum yani arabayı yüksek devirde yada düsük devirde kullanmıcaksın calıstırdıgında bekiceksin yada beklemiceksin vb dizeller cok zahmetli arabalar.benim gibi yüksek devirde kullanmayı seven sürücüler ( özellikle 4ooo-45oo dd) dizel arabaları cok rahat harcıyorlar.(100.000 km de motorun ölmeyeceqini düsünüyorsanız gözünüzün önüne arabayı nasıl kullandıqınızı qetirin)benzinli megane 1 kullanıyorum ve aractan gayet memnunum yakısı da iyi hicbir zaman ne lpg taktırmayı düsündüm ne de dizel aracla deqistirmeyi.ortalama bir yokusu 4 te cok rahat,hatta 5 te cıktıqım oluyor.herkesin arabayı kullanıs sekli farklıdır.sürücüler arabayı kendi kullanıs tarzlarına göre secmeliler bence.iste ozaman avantajLardan tam olarak yararlanılabilir.
    Not:Konu mükemmel olmus dizel araca sahip olmadığım halde bastan sona okudum tesekkürler..




  • Bir soru sormak istiyorum,dizel araba almayı düşünüyoruz;ama yılda 10 bin km. civarı yol yapacağız.Artık aynı modelin dizeli ile benzinlisi arasında fazla fark yok.Duyduğuma göre dizel ile benzinli araçlar arasındaki bakım maliyeti fazla değilmiş artık.

    Ayrıca dizeller daha performanslı oluyor;özellikle rampalarda ve sollamalarda.
  • Bence yılda 10-15bin km arası yol yapanlar için dizel çok idealdir. Hem dizel alınca o km'leri rahat geçersiniz 20bini falan bulur, kasmazsınız bir yere giderken. Ayrıca 4 yıl sonra aracının yaşıtları 100-150bin km iken senin aracın 60bin km falan olur ve değerinde çok rahat satarsın. Bu arada yakıttan yaklaşık 4-5bin YTL kar edersin.. Ama aracı 100-150 bine gelenler benzinli fiyatına gider, ben mesela o km'deki dizeli hayatta almam. Yakıttan elde edecekleri 7-8 binlik kar, satarken aynı oranda zarara dönüşür. Mesela şu an Megane 2006 model Dynamique 30bin km'de 28-29binken, 150bindeki aynı araç 24-25bine zor satılır. HEsabınızı iyi yapın ama dizelin masraflarını da iyi düşünün: mesela Megane'lar kesinlikle 100-120bin arası enjeksiyon problemi çıkarırlar ve maliyeti 1500 YTL serviste..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.