Şimdi Ara

Daha da otobüste oturmam! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
5
Favori
30.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
165 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bunun çözümünü söylüyorum otobüste ücretsiz ulaşım kaldırılmalı ve 0.25 ya da 0.50 kuruş gibi bir sembolik fiyat belirlenmelidir.teyzeler alışveriş merkezine gidiyor orada mağazaları dağıtıyor sonra dönüyorlar,amcalar ise x camisinde klima var diye otobüsle 45dk - 1 saat yol yapıyorlar.ekmek almaya 1 durak öteye otobüse binip biner binmez genç oğlanı yerinden ediyorlar,kalkarkende sanki o koltuk babalarının malı gibi genç kızları gösterip kızıp geç otur diyorlar.ulan donyolr o çocuğun hakkını yediniz rahatlanıdız mı? o çocuğun ne suçu vardı 1 durak sonra ineceğini bildiğin halde yerinden ettin.
    bunun birde serbest kartlı suriyelileri var,ne diye ücretsiz biniyorlar onuda anlamıyorum.sporcu olanlarada ücretsiz kart veriliyor,onlarda sağa sola ücretsiz gidiyor.
    sıklıkla toplu taşıma kullanıyorum bu yazdığım tipleri otobüs ve tramvayda her zaman görüyorum.




  • Bro otobüste ezik büzük durmayın loser gibi görünüyorsanız o yüzden sataşıyorlar bu yaşıma kadar en ufak bir problem yaşamadım.



    188 boy var 65 kiloyum ama ezik büzük durmam çok neşeliyim ve kavgadan nefret ederim ama tanımadığım insanlara çok sert gözükürüm.



    Tavsiyem budur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sabah durak diregine yaslandim otobus bekliyorum.kulagimda kulaklik

    ihtiyarin teki kolumdan tutup,hic bisey soylemeden beni cekmeye basladi,kolumu sabit tuttum saglam bi sekilde, adam israrla cekiyo, suratina baktim bi seyler soylemeye basladi

    kulakligi cikardim, " senin gozun keskin,şurdan baksana 16s ne zaman geliyo" oldugum yerden bakiyo gibi yaptim, listede yok diyip devam ettim muzik dinlemeye.



    daha sayisiz olay yasadim, ihtiyar terorune dur demek lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otobüse binilmez arkadaşım kısa yolda olur belki ama 500 km üstüne uçağa bineceksin çekilecek dert değil çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse kimseye yer vermek zorunda değil; kimsenin de birinden yer istemek gibi bir hakkı yok. Hele birisi benden yer isterse bırak yerimi günahımı vermem ona.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yer vermek zorunda değilsin vermeyecektin. bundan sonra da tavsiye kıçını otobüsün koltuğuna yapıştır asla yer verme madem yorgun teyzemiz ayakta gidemiyor taksiye binsin parası yoksa da boş otobüs beklesin.
  • Kendi şehrimde kolay kolay yer vermiyorum, ayakta kalacaksam imkanım varsa boş otobüs bekliyorum. Boyum uzun olduğu için tavana değmemeye çalışırken her seferinde boyun ağrısına maruz kalıyorum.

    İstanbul'da boş otobüs bulmak zor, bulduysam da ekstrem bir durum olmadıkça kalkmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı kişiler cok pis oluyor otobüslerde kadife koltuk varsa bazen oturmak istemiyorum cunku kadife üstüne osuran, pis teri akan kişiler oturuyor, koltuk resmen pis kokuyor, üstüne otursam o pis koku bana siniyor. Muhabbet başka yere kaydı :=*

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birisi bana, kalk bayana, amcaya vs yer ver dese açıkcası laf söylerdim ama başıma hiç gelmedi. Çünkü yaşlılara ve hamile bayanları görünce yer veriyorum ben. Ayakta gidince ölmüyorum sonuçta, en azından şuana kadar kime yer versem hep teşekkür etti, benim için yeterli. Eğer yol gerçekten uzunsa böyle 2 saat ve üzeri ise o zaman eğer dolu ise binmiyorum. Mesela bi ara halk otobüsüne binicem gideceğim yer 2.5 saat rahat var. Durakta iken baktım full çekiyor binmedim, adam indi herkesi bindirdi sonra bana döndü gel kardeşim dedi. Ben de dedim çok dolu ayakta zorlanırım. Dedi genç adamsın yahu ne zorlanacaksın nereye gidiceksin ki dedi. Ben de zaten genelde ayakta gidiyorum o sorun değil ama xx yere gidicem diyince, he kardeşim tamam o zaman haklısın gidilmez oraya ayakta, bir sonraki boş gelir muhtemelen onu beklemen daha iyi olur dedi ve gitti lul.
  • Otobüste çok ekstrem durumlar olmadığı sürece (hamile, engelli, aşırı yaşlı kişiler) kimseye yer vermiyorum. Bugüne kadar da kimse kalk yer ver demedi bana. Derlerse cevabı belli ya umursamam ya da hayır der geçerim. Eskiden yalan yok 17-18 yaşlarına kadar 40-50 li yaşlardaki insanlara saygıdan yer vermisligim vardı ama bir iş kazası geçirmiştim kolum alçılı iken otobüse bindim elimde de iş kıyafetlerini taşıdığım çantam vardı. Tek elimle hem o poşeti tutup hem parayı uzatıp hem tutunmaya çalıştığım yorucu yolculuktan sonra kimseye yer vermemeye basladım.



    Birde kızların da hiç kılını kıpırdatmama durumları var. Okul çıkış saati bir dolmuşa binmiştim yer bulup oturdum.Dolmuşta oturanların çoğusu orta okul çağındaki kız çocuklarıydı hamile yaşlı biniyor umursamıyorlardı. Kimse de birşey demiyordu erkek çocuğu olsa kolundan tutup kaldırırlardı bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte bu yüzden yeni nesil trenleri daha fazla kullanmalı!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vermeseydin? 100TL daha verip uçağa bineymiş yada 1 saat daha bekleyip akşamkine bineymiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AI Engineer kullanıcısına yanıt
    Aynısı başıma geldi.

    Arabayı ATM'nin önüne park ettim. Araba çalışıyor acil para çekmem lazım. 5 veya 6 kişi bekliyorum sırada. Herhalde 10 dk kadar bekledim. Tam işlem yapıcam elinde paralarla bi amca geldi (tahmini 50-55 yaşlarında) dedi bana sıra ver. Para yatırmam lazım.. HAYIR kusura bakma amca veremem sıramı dedim. 10 dakikadır bekliyorum benimde acil işim var dedim.
    2. kez sormadı ve bekledi sırasını. Kimsede ses etmedi.


    Herkesin acil işi var anasını satıyım keyfi beklemez ki orada kimse sıcağın altında..

    Sonuç olarak HAYIR kelimesini insanlarımızın bazen kullanması gerekiyor. Gerçekten etkili
  • Toplum içerisinde haklı olduğunuzu bildiğiniz konular olsa da artık çok polemiğe girmeyin arkadaşlar.Emin olun konuların nereye gideceğini, fiziksel zarar göreceğinizi aklınızın ucundan bile geçirmezsiniz ama hepimiz sabah evimizden çıkıp işimize okulumuza giderken bu tehlikeleri yaşıyoruz maalesef.

    Tam zamanını hatırlamıyorum ama çok olmadı.Bursa İstanbul aracımla dönüş yolunda makas atarak giden (arka orta koltukta tahmini olarak 6 7 yaşlarında çocuğu olan) bir kişiye (yanında eşi var benimde eşim vardı) trafiğinde hafif yavaşlatması sonucunda arka koltukta çocuğun var kendini düşünmüyorsun bari onu düşün demem sonucunda yine akan bir zamanda E 5 'i komple kapatarak önümü kesti.Aslında yapmamam gereken bir şey yaparak kapıyı açtım ve inmedim araçtan nedense.Kapıyı açıp vurur gibi yaptıktan sonra başkalarınında araya girmesiyle yolumuza gittik.Psikolojisi normal olan bir kişi bu davranışı asla sergilemez düşüncesindeyim.Bana sinirlenmiş olabilir yada başka bir şeye ki ortada küfür hakaret vs. hiç bir şey yokken oluyor hadi sinirlenmesini anlayabilirim ama halen daha arka koltukta çocuğu olup makas atıp sol şeritte trafiği durdurup onun ve eşinin hayatını tehlikeye atma gereksinimini anlamıyorum.Ama bana da bu olay ders olmuştur.O çocuğun zarar göreceğini bilsem bile asla müdahil olmam bundan sonra.Bu şekilde psikolojik sorunlu kişilere hatalarını anlatıp doğruya yöneltmeye çalışırken ben veya eşim zarar görüp ömür boyu pişmanlık yaşamak çok gereksiz.

    Yani özetle yer mi istedi verin arkadaşlar.Haklısınız oturmuşsunuz zorunluluğunuz yok içerleyebilirsiniz de bu tarz durumlara ama toplum olarak bu anlayış noktasını çoktan geçtik.Fiziksel olarakta psikolojik olarakta boşuna zarar görmeyin.Yeteri kadar aklımızı kurcalayan şeyler oluyor zaten üstüne koymanın anlamı yok diye düşünüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fenyapamayansayısal

    Bro otobüste ezik büzük durmayın loser gibi görünüyorsanız o yüzden sataşıyorlar bu yaşıma kadar en ufak bir problem yaşamadım.



    188 boy var 65 kiloyum ama ezik büzük durmam çok neşeliyim ve kavgadan nefret ederim ama tanımadığım insanlara çok sert gözükürüm.



    Tavsiyem budur.
    1.88 boya 65 kilo üflesen uçar gibi görünürsünüz. Biraz genel kilo alın ya da kas yapın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdisinda kac kere yaslilara yer vermek isteyince sakayla karisik azar yedigim oldu. Eger ayaktaki insanda gram artniyet seziyorsam isterse 1100 yasinda olsun yine yer vermem. Iyi niyetli birini de hissettigim zaman daha biletini basarken koltugu bosaltirim. Size tavsiyem kulaklik kullanmayi aliskanlik haline getirin. Sadece otobuslerde degil, tek basiniza dolastiginiz her yerde kulaklik takin. Deneyin, insanlarin sactigi negatiflik ve gerginligin size etki etmedigini goreceksiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gringo_ -- 27 Ağustos 2018; 16:33:22 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Irishman

    Otobüslerin IQ seviyesi 10 . Binmeyin bindirmeyin ..
    binmeyelim de ne yapalim? uçalım mı?. arabala fiyatlari 3 senede 2 katina çikmisken araba mi alalim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yunusesss kullanıcısına yanıt
    imza-yorum ilişkisi mantıklılığı ..
  • Her yer verme konusuna yazarım yine yazayım:

    -Hamile
    -Gazi
    -Engelli
    -Ufak bebeği olan anne ya da baba

    harici kimseye yer verme mecburiyeti hissetmeyin. Hele ki +65 yaş keyfe keder gezmek için binen yaşlı amca-teyzelere ve orta yaşlı kadınlara. Hele bir de kalk yer ver diyenlere inat hiç vermeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 27 Ağustos 2018; 19:38:21 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.