Şimdi Ara

Daha da otobüste oturmam!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
5
Favori
30.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
165 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 15 saatlik şehirler arası yolculuk sonrası şehir içinde otobüs bekledim, otobüsün gelmesiyle bindim.İlk duraklarda olduğu için otobüs boştu,ortalardan bir koltuğa attım kendimi.Sıcakların da etkisiyle bir de yorgunluk eklenince dalmisim, gözümü açtığımda bir kadın suratı önümde sen kalk da yer ver şu cocuklu bayana (kucaginda 5 yasindaki cocugu tasiyor nerdeyse) diye bagirdi üstüne üstlük yandaki bir kadın da 90 yasinda bastonlu da olsam çocuklu bir kadina yer veririm diyor.Ben de emredersiniz dedim kalktim ve uslubunun yanlış olduğunu söyledim herkesin kendi dilinin olduğunu ve insanlık rolü oynamanin gereksiz olduğunu söyledim,kaldi ki bir sürü 30-35 yasindaki adamlar da oturuyor otobüste ama hanimefendi hazretleri beni seçmiş sonra bunu dedim diye bana karşı bir kinama basladi resmen otobüste inenlerden bazilari geç otur falan demeye başladı oturmadim daha da otobüste oturmam,herkesin kendi dili var niye saygı cercevesinde yasayamiyoruz.Tanimadigim etmediğim insan bana emir veriyor,siddete karsiyim ama nerdeyse kendimi tutamicaktim.







  • Torunlarına daha fazla miras bırakabilmek için 3 kuruşun hesabını yapıp garajda yatan arabasına binmek yerine yaştan dolayı bedava veya indirimli olarak otobüs kullanan yaşlılardan nefret ediyorum.Süslenip püslenip senden benden dinç bir halde yer istiyorlar.
    Gerçekten ihtiyacı olan ayakta duramayan bir yaşlı gördüğünde herkes yer verir, kimse daha o kadar vicdansız olmadı.
    Aynısı başıma geldi.

    Arabayı ATM'nin önüne park ettim. Araba çalışıyor acil para çekmem lazım. 5 veya 6 kişi bekliyorum sırada. Herhalde 10 dk kadar bekledim. Tam işlem yapıcam elinde paralarla bi amca geldi (tahmini 50-55 yaşlarında) dedi bana sıra ver. Para yatırmam lazım.. HAYIR kusura bakma amca veremem sıramı dedim. 10 dakikadır bekliyorum benimde acil işim var dedim.
    2. kez sormadı ve bekledi sırasını. Kimsede ses etmedi.


    Herkesin acil işi var anasını satıyım keyfi beklemez ki orada kimse sıcağın altında..

    Sonuç olarak HAYIR kelimesini insanlarımızın bazen kullanması gerekiyor. Gerçekten etkili
  • Otobüslerin IQ seviyesi 10 . Binmeyin bindirmeyin ..
  • otobus cok bos olmadikca ya da tekli koltuk yoksa oturmam
  • Otobüs şöförü zebaniye dönüşüp kavgayı ayırmadı mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Ace of Spades

    Otobüslerin IQ seviyesi 10 . Binmeyin bindirmeyin ..

    Hocam otobüste olduğum için anlamadım ne dediğini. Saçmalamışsın sanırım. Daha açık konuşur musun?
  • Omisis046 kullanıcısına yanıt
    😈
  • babana soyle araba alsın sana
  • Arkadaşım şu yer verme olayı ne gereksiz bir şey ya, yemin ederim ona buna yer ver diyenlerin bir tanesi bile yer verilecek olan kişinin iyiliğini düşünmüyor, bakıyorlar artistlik yapabilecekleri genç biri var sırf kabadayılık yapmak için sataşıyorlar, bu tipleri orta yaşlılara aynısını söylerken göremezsiniz, güçleri anca gençlere yetiyor.
  • gerek şehirler arası olsun gerek ise toplu taşıma aracı olsun insanlar başkasına şu bayana yada yaşlı amcaya yer ver derken karşısındaki insanı düşün madem çok düşünüyorsun kendin ver değil mi ondan sonra otobüslerde neden arbede yaşanıyor.
  • bebek, hamile, hasta, çok yaşlı değilse yer vermem. günde 8 vesayet yapıyorum ( okula gidip gelmek için). enayi olmayın
  • Ben olsam vermezdim net.

    Benzer olay ATM'de başıma geldi. ATM'de sıraya girip usulca bekledim ve önümde beş kişi vardı. Neyse ikinci sıraya gelince arkadan bir yaşlı adam ATM'nin dibindeki duvara yaslandı. Pis bir sırıtmayla ayakta duramıyorum. Sıram gelene dek şuraya yaslanayım dedi. Cevap vermedim. Tam sıra bana gelince arkadan başka bir yaşlı adam beni dürtükleyip yaşlı adama sıra ver dedi. Ben de hayır dedim. Bunu derken bilinçli olarak yaptım çünkü hayır kelimesi aslında çok güçlüdür tek başına. Kendinden emin sesle bunu karşısınızdaki söylerseniz baya etkili oluyor. Hayır diyerek işleme başladım. Bunlar arkadam söylendi gençler falan filan. Hiç oralı olmadı. Yaptım işlemimi döndüm evime.

    Daha gençken enayi gibi bu insanlara nezaket gösteriyordum ama zamanla bunun suistimal olduğunu fark ettim. Yaşlılar sürekli çakal ayağına yatıyor. Amsterdam'da otobüste yaşlı birine yer vermek istedim ki kadın cidden yürüyen ölü gibiydi. Üflesem uçar. Kadın teşekkür edip reddetti. Ben şaşırınca kadın sonra sağlığım için ayakta durmalıyım dedi.

    Coğrafya kaderdir ve insanı kendine benzetir.




  • Direkt hayır demek en iyisi. Olduğu gibi hayır diyorum. Linç edecek cesareti bulamazlar vücut yapımdan dolayı..
  • Torunlarına daha fazla miras bırakabilmek için 3 kuruşun hesabını yapıp garajda yatan arabasına binmek yerine yaştan dolayı bedava veya indirimli olarak otobüs kullanan yaşlılardan nefret ediyorum.Süslenip püslenip senden benden dinç bir halde yer istiyorlar.
    Gerçekten ihtiyacı olan ayakta duramayan bir yaşlı gördüğünde herkes yer verir, kimse daha o kadar vicdansız olmadı.
  • Bu yer verme olayı o kadar saçmaki hanımefendi çok rahat gitmek istiyorsa binicek taksiye yada özel aracına ben para vermişim zamanında gelip otursaymış umrumda olmaz.
  • Herkesin öğretisi var bizim insanlarda çok biliyoruz herşeyi malesef geçen adamın biri arkamda daha sarı yanar yanmaz kornaya basıyor yeşilde değil ha kavga etmeye falan çalışıyor sonra sen düşün. Bizimkilerin g*tü pamuktan
  • Sadece o degilki ya kavga gurultu otobusun ici surekli kaos ortami para olsada araba alsak
  • Başlığı okuyunca Metro Turizm'i yine icraat başında zannettim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moving On

    Arkadaşım şu yer verme olayı ne gereksiz bir şey ya, yemin ederim ona buna yer ver diyenlerin bir tanesi bile yer verilecek olan kişinin iyiliğini düşünmüyor, bakıyorlar artistlik yapabilecekleri genç biri var sırf kabadayılık yapmak için sataşıyorlar, bu tipleri orta yaşlılara aynısını söylerken göremezsiniz, güçleri anca gençlere yetiyor.
    Aslında insanların derdi oturmak değil.Olay başkasına psikolıjik üstünlük sağlayıp aklı sıra kendini birşey başarmış gibi tatmin etmek.Klasik "bak benden nasıl da korktu" düşüncesi işte.
  • Eğer laf ederlerse kalkmıyorum kendince havlayıp susuyor.
  • Aslında bu durum her yerde var
    Daha dün başıma geldi.
    Misafirlikten dönerken küçük kardeşim çiğköfte istedi ve arabayı kenara çekip çifköfteciye girdim. Önümde iki kişi vardı ve bayağı işleri vardı. Benden 2 dk sonra içeriye bir dangalak girdi ve sıraya girmeden direk ödeme kısmına yanaştı. 10 dk gibi bi süre sonra sıra bana gelince direk adama '' Benim acelem var bana bi duble sarsana" dedi. Çiğköfteci de bana sorup onunkini yapayım mı ?deyince direk hayır sıra benim dedim ve adam birden bire sanki kendisine küfür etmişim gibi bi surat takındı. Yok efendim gençlik bitmiş. Artık saygı kalmamış. Çıkana kadar bunu söyledi.
    Artık günümüzde iyi niyetimiz suistimal ediliyor ve herkes faydalanmaya çalışıyor. Eğer isteyen kişi sizden büyük ise de " yavh bu genclikk bitmişh böyüklere saygı kalmamış " tarzında 3 iq lu cümleler kuruyorlar. Aynı durum otobüste de geçerli. Umarım gelecekte insanlar şu tarzdaki düşüncelerden vazgeçer ve beyinlerini kullanır.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.