Şimdi Ara

Çocuklar çocuk olarak öldüğü taktirde cennete gidecekse...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • biri çıkıp çocukları öldürebilir. Onların öbür dünyasını kurtarıyorum. Belki ben cehenneme gideceğim ama öldürdüğüm bir çok ruhu cennetlik yaptım diyebilir. İslamda akıl bağli olmamış her birey (çocuk) dinden sorumlu değildir. Ben mi yanlış biliyorum bu çocuklar cennete gitmiyor mu islam dini inançlarına göre biri aydınlatabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hmm mantıklı.
  • Dinin bug'unu buldunuz tebrikler!

    Ciddi olmak gerekirse bahsettiğin durum mantıklı. Bende çocukların direk cennet vize kazandığını biliyordum ama ufak bir araştırmada şunu buldum.

    "Kur'ân-ı Kerim'de geçen "Vildânün muhalledun" tâbirinden anlaşıldığına göre, mü'minlerin bulûğ çağından önce vefât eden çocukları doğrudan Cennete gidecek, lâkin dâimî çocuk olarak kalmak sûretiyle, çocuk sevmek ve okşamak zevkini anne ve babalarına tattıracaklardır"

    Bahsedilene göre cennette erişkin olmayacak bu çocuklar. Yetişkin zevklerini tadamayacaklar. Ama sonuçta cennet cennettir tabi.

    Tabi öyle bir yer olduğunu düşünürsek.
  • Evet bu bakış açısından dolayı çocukları öldüren çıkar mı acaba diye merak etmişsin ya. Zaten öldürüyorlar.

    Mesela kuran kursunda yanarak ölen çocuklar için yetkililere soruşturma açılmıyor. Yangın için standart önlemler alınmamış. Amaaaaan boşver canım nasıl olsa cennete gidecekler. Geri kafa böyle işliyor.
  • Sakın yapmayın cennette diğer müminlerin ayak işlerini yapacaklar diyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • içindeki çocuğu da kurtarıyor mu yoksa sırf lillah için mi?
  • Hiç çocuk yapmayıp imtihana katılmalarını da önleyebiliriz. Her baba çocuğunu çok sevdiğini söyler ama onu bu imtihana alet ederek dünya'ya getirir. Bende bunu anlayamıyorum
  • İslama göre çocukların gunahlari yazilmiyor cunku iyiyi ve kotuyu ayirt edecek akli olgunluklari yok.Gunah yazilmadigi icin de cennete giderler.

    E o zaman bende soyle bi sey sorayim.Diyelim 6-7 yaslarindaki bi cocuk bilincli olarak birini oldurdu yani cinayet isledi.Bunun gunahi da mi yazilmaz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mouveon

    İslama göre çocukların gunahlari yazilmiyor cunku iyiyi ve kotuyu ayirt edecek akli olgunluklari yok.Gunah yazilmadigi icin de cennete giderler.

    E o zaman bende soyle bi sey sorayim.Diyelim 6-7 yaslarindaki bi cocuk bilincli olarak birini oldurdu yani cinayet isledi.Bunun gunahi da mi yazilmaz?

    6-7 yaşındaki çocuk az çok ölümü bilir. Aklın gelişimi yavaş ve herkeste aynı ivmelenme ile olmadığından kesin bir yaş belirtilemiyor. Tanrı orada niyete bakacaktır ve ona göre bir hüküm verecektir. Benim sorum daha kilitleyici

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakat veya ozurlu bi çocuğu mevt ettirmeyi duşunmuş olsa anlaşılabilir ancak sağlam ve sıhhatli bir çocuğu oldurmek cinayettir.



    Hızır denen şahsın kehf suresinde bunu yaptığı ve ileride bu ebeveynine dert sıkıntı ya da asi olacağını bildiğini soyluyor.



    Çocuk hukuken ayrı bir şahsiyet gibi duşunulur. Dna ya tabi oluşumda ise üst soyun kopyasıdır. Yani insan bi nevi kendisini yetiştirmek ister. Ancak ebeveyn 2 dir. Yani çocuk anne ve babanın karışımıdır. 2 si de biz bizi istemiyoruz derse ortam karışır.



    Bana göre çocuk yapmak zaruri veya kanuni bi zorunluluk değil. Bu yüzden mevcuda gelen yonunden kanun bi faraziyede bulunmuş ve buna cinayet demiş. Aynı şekilde çocuğun cinsel istismarı da ebeveynce yapılır ve her iki ebeveyn de buna rıza gosterirse bu durum da tartışmalı.



    Ensest konusunda bazı Avrupa hukukları musamahakar. Şimdi ensest ilişkiyi mazur gören Bi düzenleme bize göre daha azı olan oldurme fiilini de uygulasa bu mantıksız mı olur?



    Buradan anlaşıldığı kadarıyla çocuğun mulkiyeti denen kurum mevcut ve bu çocuk eşya hukukunun bi parçası gibi değerlendiriliyor. Malik malını yok ederse bu mutlak hak gereği sorgulanmaz.



    Çocuğun maddi meta haline getirildiği anlaşılıyor. Özellikle pornografiden sonraki donemde insanların artık insani varyasyonu kaybettiğini düşünüyorum.



    Otenazi uygulamaları ve artık reşit de olmasa bunu talep hakkının tanınması kişilerin bu hakkı anlamadan önceki donemlerinde bu haklarını onlar adına kullanan kesim mantığını ortaya çıkarabilir. İlerleme o yöne doğru kayıyor.



    Çocuğu cennete gitsin diye oldurmek de mumkun iman sahibi yapıp ileride şefaatçi yapmakta. Bu yüzden alternatifsiz bir durum varsa bu hal çocuğa göre değil fiili duşunene goredir. Bana göre kişi kendi acziyetini kabul etmişken aciz olana karşı olan fiili yanlış yonelme olarak anılır. Yani git kendini kurtar denmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mareşal Rommel M kullanıcısına yanıt
    Eğer direk cennete gidiyorsa bu şekilde düşünen mutlaka olur diyorum, kötü insan, ahmak insan ben mi oluyorum? Alaycı bir tavrım da yok. Ciddi ciddi soruyorum, merak ettiğim için soruyorum. Bilmiyorsan mesaj atmak zorunda da değilsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim ne kadar kivranirsa kivransin, bu dinin bug'idir.

    Bir grup insanin girmek icin "sinava" tabi tutuldugu bir sistemde baska bir grup insan direkt giriyorsa burada esitsizlik vardir. Ayrica olay yalnizca esitsizlikle de bitmiyor. Ciddi bir mantiksizlik var zira eger her seyi olmadan once bilecek bir super guc insanlari yine de sinava tabi tutmak icin fani dunya yaratiyor ise, bu fani dunyada resit yasa gelmeden olenlerin tamamini cennete gonderiyorsa o halde sadece cennete gidebilecek kadar iyi insanlar bebek yasta olmek gibi bir "kader" ile bu hayatta var oluyorlar.

    Hristiyanligin bu konuya yaklasimi daha tutarli, adamlar en azindan mantiksal celiski yasamiyorlar. Her cocuk "gunahkar" doguyor. Bizde bu topraklarda her erkek cocuk omuzlarinda "vatan borcu" ile doguyor mesela. Odeyince rahatliyor. Ayni hesap.

    Yok tanrinin esitlik anlayisi soyle, yok buna insan algisi ile bakamayiz, yok X ayetinin Y bendinde boyle demis vs seklinde bin dereden su getirerek bu temel mantiksizligi kapatamiyorsunuz malesef.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • diynin bütününden çıkan sonuç hesaba tutulmasın diye çocuk öldürelim olabilir mi?

    şimdi elinizin altına cariye alıp onu fuhşa sürükleyip onu günahsız kılmak da mümkünse...

    bana kulluk etsinler diye yarattım dememiş bu kitap ya da siz duymamışsınız. veya itaat edin de dememiş.

    böyle bi mantık olamaz.

    bu durum duyumsama özümseme sorunudur cennetlik etme sorunu değil. şimdi adam diyelim öldürdü cennete attı bütün çocukları ergen kadını da cariye yapıp fuhşa mı sürükleyecek?
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    quote:

    Hristiyanligin bu konuya yaklasimi daha tutarli, adamlar en azindan mantiksal celiski yasamiyorlar. Her cocuk "gunahkar" doguyor


    mantıksal çelişkiden bahsedip doğmamış çocuğun günahkar oluşunu mantıklı bulmak "dinde bug bulmaya çalışan inkarcılara ait bir özellik" olsa gerek

    mantıksızlığın dik alasını denmezde ..ne denir buna acaba..

    ayrıca çok merak ettim doğmadığı halde bir çocuk nasıl günahkar olabilmekte güya mantıklı ya ..

    sakın bu " günahkar "olma durumu günah işleyebilme kapasitesine atıf olmasın ..ve senin bundan haberinin olmadığı sonucu bizi karşılamasın..tabi bu durum bile senin mantıklı bulduğun günahkar doğan çocuk saçmalığını mantıklı bulmayı gerektirmiyor zira yorum sonuçta


    quote:

    Bir grup insanin girmek icin "sinava" tabi tutuldugu bir sistemde baska bir grup insan direkt giriyorsa burada esitsizlik vardir.


    acaba kuranda herhangi bir ayet mi var yarattığı "her insanın" " sınava mutlak şekilde" tabi tutulacağına dair..eşitsizlikden bahsedebilmen için çocuk yaşta ölen ve cennete giden çocuk ile sınav sonrası cennete giden insanın cennette "aynı derecede olması" lazım gelirdi ama böyle bir durum yok..cennet derecelerde oluşan bir yapıdadır ..

    sınav elde edilen sonuçlar ele alınarak değerlendirilir..çocuk yaşta ölen ve cennete giden çocuk ile ..sınavı başarı ile bitiren yetişkin cennetde aynı dereceleri elde etmiyeceğine göre eşitsilikden bahsedebilmek ..her çocuğun daha doğmadan günahkar olduğuna mantıklı bulmak kadar saçma olmasada tuhaf olsa gerek..bu durum bize "bug"un dinde değilde senin beyininde olduğunu vaz eder




  • Sabah Yıldızı kullanıcısına yanıt
    Mukemmel bir aciklama olmus, tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    ne demek vazifemiz..ama sen yinede günahkar doğan çocuk inanışını nasıl mantıklı bulduğunu açıkla bana lütfen müsait olunca tabi
  • dinin en büyük bugı aslında islamdan haberdar olmayanlara ne olacağı konusunda var
    cennete gitseler adaletsiz cehenneme gitseler yine adaletsiz
  • bug senin ilgili konuda bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor olmasın

    şimdi bana neden cennete gitmelerinin adaletsizlik olduğunu açıkla cehenneme zaten gitmeycekler orası kesinde ..adaletsizliği öne çıkardığın cennet konusu daha önemli..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabah Yıldızı -- 11 Mart 2017; 16:3:0 >
  • Sabah Yıldızı kullanıcısına yanıt
    allaha inanmıyorlar ibadet etmiyorlar baş örtüsü vs yok kabilelerinde belki kadınlar memeler açık geziyor rahatlar islami hiç bir engel yok cennete gidiyorlar
    buna adaletli diyorsan o zaman bende derim ki dini yayma neden yayıp insanlara kötülük ediyorsun ?
    sonuçta sonsuz eziyet bu cehennem
    senin inancına göre ateistim rahat yaşıyorum islamdan hiç haberim olmasaydı cennete gidecektim ?

    gerçekten adaletli görüyorsan dini yayma yayana müdahale et lütfen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C36D8071F -- 11 Mart 2017; 16:19:25 >
  • muhakeme yeteniği atıl kalmış sende ciddiyim


    quote:

    allaha inanmıyorlar ibadet etmiyorlar baş örtüsü vs yok kabilelerinde belki kadınlar memeler açık geziyor rahatlar islami hiç bir engel yok


    düşün yahu yazarken düşün biraz..bahsettiğin davranışlar islamdan haberdar olduklarında onları bağlayan durumlar..nasıl haberdar olmadıkları yükümlülükler için sorumlu tutulsunlar..

    adaleti öne çıkarman ise ayrı garabet..adalet yani "hakkı sahibine teslim etmek" nasıl gerçekleşir..

    bahsettiğin insanlar islamdan haberdar olur..ardı sıra yazdığın cürümleri işlerler ve doğal olarak sorumlu tutulurlar..hele azabı öne çıkarman daha da tuhaf ..azab mükellefiyetlerin terki sonrası meydana gelir mükellef olmayana azab edilmeyeceği ayetle sabit..





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.