Şimdi Ara

Borc isteyen adama borc vermeyince bozuldu :/ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
2
Favori
22.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
121 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beni arkadaşlarım bilir, acil durum olmadığı sürece ne borç alırım ne de borç veririm. Dostlarım da dürüst insanlardır. Keyfe eğlenceye para harcayıp dara düşene borç vermeyecegimi bilir ama çalışıp çabalayan, ailesi için gecesini gündüzüne katan arkadaşlar kötü gün dostu olarak beni bilir.
    Tatil için para isteyen arkadaşa vermedim, araba değiştirecek arkadaşa vermedim, karısına güzellik salonunda seans aldıracak arkadaşa vermedim.

    Ben paramin her kuruşunu günde 14-16 saat çalışarak kazanıyorum. Benim paramin 1 TL si emeksiz para kazananin 100tl sinden değerlidir. Paraya değil emeğe değer verene borç verin, elbet geri alırsınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Passat arabası olan adama 1000 lira borç verecek kadar enayiliğe lüzum yok. Doğrusunu yapmışsın kardeşim. Muhatap olma o yüzsüzle bence. Arkadaşlığını da bitir.
  • Size çok çok yakın olan insanlar ve veripte unutabileceğiniz miktarlar hariç , şu aşağıdaki satırlardan şaşmayın arkadaşlar.



    "Klişe bi söz "malım seni vereyim de mi kötü olayım, vermeyeyim de mi kötü olayım?"



    Nasıl olsa kötü oluyorsun, neden başkasındayken kötü olayım ki? Malım/param cebimde kalsın öyle kötü olayım. "

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende esnafım benimde zora girdiğim zamanlar oluyor fakat para istediğim insan sayısı 3 bilemedin 4 olur, ne o öyle herkesten para istemek hiç esnaflığa yakışır bir şey değil. Ben para verip bozmadığım bir çok şahsiyet yoksunu var ve hala geri alamıyorum.
  • Gerçek ihityacı olan kişi sağdan soldan borç istemez. Böyle yüzsüzce borç istiyorsa küçük bir meblağ verin. Bende de bu kadar var deyin sorunsuzca geri öderse miktarı artırın ama hiç bir zaman tam istediği parayı da vermeyin. Ve verdiğiniz para gidince üzeleceğiniz bir miktarı dost arkadaşa vermeyin. Aileye yakın akrabaya verilir büyük miktar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gözden çıkarabildiğini borç vermek lazım der babam. Çok borç verdi zamanında birçoğunu geri alamadı. Durmumuz işçi kesimindekiler kadar kötü değildi, olmadı da hamdolsun. Ancak arkadaşı diye bildiği birçok insandan para istedi ( bazılarının ne durumda olduğunu bildiği halde) vermediler. Alacaklılar zaten param yok diyordu. Dayım oto alım satımından elde ettiği komisyonu bir kenara atmıştı o hiç düşünmeden verdi. Onun dışında bir çek ödemesi vardı babamın adam erteleyecekti bir aylığına yüzde 3 üzerinden. Sonra 10 gün kala aradı öteleme yapamayacağını belirtmek için. Babam borcunu laf arasında bir emlakçılık yapan çok da yakın olmadığı birisine bahsetti. Adam benim kenarda param var ihtiyacım da yok imkanın olunca ödersin dedi. Peder bayağı şasırdı. Kısaca borç işi sıkıntılı bir durum ve paranın nerden geleceği de belli olmuyor. Borç verebiliyorsanız gönlünüz el veriyorsa verin. Ancak babamın dediği bir şey daha var. Borçlu kardeşin de olsa kefil olma derdi. O işe hiç bulaşmayın derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Adama yazık belliki sıkışmış versen olecekmiydin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 15 Aralık 2018; 18:47:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşı geç kardeşine borç verip yıllarca alamayan var. Canı kanı kardeşi düşün yani.. Mümkün olduğunca kimseye ne borç vermek ne de borç almamak en iyisi. Alacağın şeyin ucuzundan al bütçeni daha az zorla, ama kimseye borca harca girme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atandım göreve başladım. Üniversiteden çok da muhabbetim olmayan bir arkadaş maaşının zekatını bana gönder diye mesaj atmış. Borcum var diyerek nazikçe reddettim.
    Aynı kişi bir iki sene sonra düğünüm var gel diye mesaj attı ve senin memleketin uzak eğer gelemezsen vereceğim şu ibana para atabilirsin. Böylelikle gelmiş kadar olursun. Boşuna o kadar yolu çekme diye not düşmüş.

    ŞAKA DEĞİL
    %100 başıma gelmiş olaydır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Borç verip kötü olmak ya da borç vermeyip kötü olmak.



    İşte bütün mesele bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla bırak sıfırı, hayata eksiden başlayıp dişimle tırnağımla kazıyarak birşeyler yapmaya çalışıyorum. Yeri gelir bayat ekmekle günü geçiririm, ama kimseden borç morç istemem. Neyse ki çok zorda kaldığım bir durum da yaşamadım şu ana kadar. Ben o kadar hesap kitap yapıp didinirken başkasının senin paranla bedavadan keyif çatıyor olması düşüncesi bile korkunç. Ha yeri gelir, o an müsaitsem 50-100-150 TL veririm yakın arkadaşlarıma, onu da borçtan saymam, geri istemem. Ama büyük meblağ kesinlikle borç vermem.

    Benim bir arkadaş dışarıdan uyduruk yemek söylesen senden iban no ister zorla yollar parasını. Hiç sevmez alacaklı-verecekli olmayı. Kendisi idolümdür bu konuda.




  • arabası varsa git 2 tekerini sat borçunu öde 2 hafta sonra tekerleri geri alırsın, az arabasız gez diyeydin.
  • valla borc konusu cok degisik bir konu
    bir arkadasin dedigi gibi verip kotu olacagina vermeyip kotu ol daha iyi

    eskiden cok borc verirdim param kalirdi ama artik kimseye vermiyorum
    isin sirri hayir diyememekte yaziyor.

    http://www.gunes.com/yazarlar/uzman-psikolog-yesim-akinci/hayir-diyememenin-dayanilmaz-agirligi-143016

    yaklasik 40bin tl alacagim var
    er yada gec alacagim ama insanin canini sıkıyor 1 hafta sonra verıcem deyıpte 1 yıl sonra verılınce
  • Valla yalana dolana gerek yok musait durumda degilim dersin olur biter. Gecen ay bizim burda kahvede calisan biri benden kirk lira istedi. Gariban adam biliyorum. Para ne zamana gelir diye sordum uc gun sobra ptesi dedi. Tamam dedik verdik. Pazartesi oldu cekti beni kenara abi soyle oldu boyle oldu falan filan dedim ki dert etme tamam. Tam 1 ay takti bana borcu hatta 5 hafta. Kafamda benim su vardi. Bu borcuna sadik olup dedigi tarihte borcunu odeseydi zaten gariban adam kirk lirayi hibe edecektim ona ama taktikca tajti. Biraz tehdit ettim patronuna derim ondan alirim deyince tutusup verdi. Simdi bi dal sigara vermiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben verdim bir dahada geri alamadım,az bir para değildi.paramın üstüne yatıldı şimdi ne arayan ne soran var.
  • Bende zor durumda kaldığımda borç isterim ama 1 hafta sonra ödeyeceğim dersem 1 hafta sonra öderim 1 gün şaşmaz.
    Bu yüzden benim borç istediğim kişiler o an durumu müsaitse tereddüt etmeden istediğim parayı verirler.
    Burada önemli olan aldığın borcu zamanında ödeyip saygınlık kazanmaktır.
    Karşınızdaki kişi daha ilk seferde sözünü tutmadıysa bir daha borç vermezsiniz olur biter.
  • Kimseye borç vermem kimseden de istemem aynısı araba içinde geçerlidir Gerekirse araç kiralarım başkasından araç almam.
  • Ayrıca verilen borç, verildiği gibi ödenmez. Parça parça verilir. Uçar gider. Kimseye borç vermeyin. En samimi dostlarıma borç verdiğim oldu. Adam gitti telefon aldı, araba aldı sattı, başka araba aldı ama hala benim borç duruyor. Odur budur muhabbet etmiyorum. Duydum ki öbür borç verdiğim adam bilgisayar ve motor alacakmış. Ne güzel hayat be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Borç verip kötü olacağıma borç vermeyip kötü olurum. Felsefem bu. Kuzenime 10.000TL borç verdim. Güya 10 ayda 1.000TL taksitler ile ödeyecekti. Mındar etti. 12 ay oldu hala 6.000 borcu var. Birde isteyince ben kötü oluyorum. O yüzden bkz: ilk cümle.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.