Şimdi Ara

Borc isteyen adama borc vermeyince bozuldu :/ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
2
Favori
22.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
121 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Siz hangi gezegende yaşıyorsunuz bilmiyorumda esnafın çoğu borç içinde yaşıyor.

    İşte o esnaf olmasa sen o maaşı zor alırsın.
  • Hocam ben 43 yaşındayım, hala bazen anneme soruyorum 😀 bunu sormanın hayatı bilmemek veya tecrubesizlikle bir ilgisi yok... Soran kişinin zaten kafasında bir cevap vardır...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verip de kötü olacağına vermeden kötü ol hocam boşver

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boncuk82 B kullanıcısına yanıt
    Arkadaş ne babalar varmış, ben memur oldum ay sonunu getiremedim yine Pederden aldım, arabasını ortak kullandık kaç sene aldığım mazot tek tüktür, araba aldım yarısını o verdi, iki tane evi var birinin kirasını 8 seneden beri halen bana veriyor, KHK ihraç olduk 2.5 senedir her ay onu eline bakıyorum, para istemeye de utanan bir insanım bana sen üzülme ölene kadar sana yardım ederim diyor, abimin yaptıklarını sayıyorum daha, aile kardeş de borç muhabbeti olmamalı diye düşünüyorum...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OrQuN

    İnsanlar mı çok rahat biz mi kasıntıyız anlamadım.. Birine borcum varsa maaş gününde faturamı yatırmam önce borcumu veririm sonra rahat rahat gezerim kimseye muhtaç kalmamak en mantıklısı.
    Aynen öyle hocam. Geçen ay sonunda beyaz eşya almıştım. Avm deki Bayii den aldım. Kurumsal bi yer yani. Ayın bitmesine 1 hafta vardı, gelecek ay x bankanın kredi kartına fazladan taksit kampanyası vardı. Bayi bana bu ay ürün için kapora verin gelecek ay kalanı taksit yapalım sizin için daha iyi olur dedi. Çok iyi olur dedim kapora verdim. Yeni kart başvurusu yaptım kart bi türlü onaylanıp gelemedi. Bayiye gittim söyledim kartı bekliyorum diye. Sorun yok efendim ne zaman isterseniz o zaman getirin demelerine rağmen ertesi gün gidip hemen çektirdim mevcut kartımdan. İçim ondan sonra rahatladı.. Birine borcum olsun gerekirse kredi çeker hallederim anında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kamu personeliyim.
    Birgün hayırsız berduş teyzeoğlum aradı.

    Kuzen bana 10 milyar kredi çek borcum var. Çarşambaya elinde dedi.

    "İbo dedim. Gel sabaha kadar yiyelim içelim ama benden borç isteme dedim. Tak telefonu kapattı."

    1-2 yıl benimle görüşmedi.
    Şimdi duydum ki dolandırıcılıktan içeri girmiş.

    Kısaca hayır demeyi bilin. Uzak durun.
    Kardeşiniz olsa bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero01 -- 16 Aralık 2018; 10:22:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vermemek en iyisi. Ekonomik kriz var zaten nakit para çok degerli artik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GergedanGörünümlüAyı

    Dostlarıma dahi borç vermem.Bakin 100-200 bişey değilde 4 haneli bir borcu yada daha fazlası en iyi dostuma bile vermem.Sadece kardeşim veririm.Cimri falan değilim bu arada
    En iyi dostuna dahi borç vermiyorsan hem çok cimrisin, hem bencil hemde sadece iyi gün dostluğu yapanlardansın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Surpentor kullanıcısına yanıt
    Adamın maaşıyla esnafın ilgisi ne? Taksi, market, berber, oto galeri, avm de mağaza sahibi vs. bir sürü arkadaşım var bunların vergisiyle memura maaş ödendiğini söyleyerek beni güldürmeyeceksin umarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle verme ! Çünkü bana haftaya vereceğim diyenler genelde 2-3 sene oldu hala vermediler çöpe at daha iyi en azından beklentin yok. Şuan borç verdiklerimle kötüyüm keşke vermeden önce kötü olsaydım. Şunu unutma o adam sana kadar düştüyse zaten düşmüştür bankanın güvenmediği adama sen neden güveniyorsun ?
  • Bende 26 yaşındayım 9 senelik arkadaşımın bana 95 tl borcu vardı 95 tl için dostluğumu bitirdim çünkü ne mal olduğunu gördüm. Birinin ne mal olduğunu öğrenmek için ona borç verin tabi paranızdan oluyorsunuz orası ayrı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heîsenberg

    En iyi dostuna dahi borç vermiyorsan hem çok cimrisin, hem bencil hemde sadece iyi gün dostluğu yapanlardansın.

    Alıntıları Göster
    En iyi dostuma verdim şuan konuşmuyoruz borcunu vermediği için...
    Hayır kurumu değiliz şuan birisi benden para istese ipotek edebileceğim bir şeyin var mı diye sorarım.
    Çünkü bankadan neden almıyor faiz ödememek içinse ben salak mıyım ? Banka vermiyorsa banka bile bu adam ödemez diyor o kadar avukatı varken ben tek başıma birisiyim ben neden güveneyim ?




  • Cok yakin bir can arkadasim disinda borc verebilecegimi zannetmiyorum. Zaten odeyecegine emin oldugum karakterli bir iki kisi dara dustugunde kendim teklif ettim tak diye de odediler, oyle insanlar her gece uyurken dort doner borcum var diye.



    Bir de durumu dar bi calisan cok cok nadir ona da geri gelmese de olur diye veriyorum onun ihtiyaci var coluk cocuk kisin zor.



    Bu borc isi cok zor is ya kirk yolluk dostun arasini acar yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memurun maaşı armut ağacında mı yetişiyor?
    Sen beni daha çok güldürdün.
    O süper zekanla anlat bakalım memurun maaşı nereden geliyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surpentor -- 16 Aralık 2018; 13:40:32 >
  • Surpentor kullanıcısına yanıt
    Bir traşı 30 liraya yapan berberin ayda 7000 tl plaka sahibine ödenip üstüne bir de 2 şoförün ekmek yediği taksinin vergi levhasındaki matraha bak gel öyle konuşalım tekrar. Bu benim uzmanlık alanım 20 yıldır yaptığım iş bu. İşkembeden sallamayacaksın. Asgari ücretli olmasa vergi rekortmenleri dahil herkes açlıktan kıvranır. Kıç kadar dükkanla aldığınız ev araba yetiştirdiniz ve şaşalı düğünler yaptığınız 2-3 çocuk için kazandığınız paralar vergilendirilse hep ülke kalkınır hem de zaten çoğunuz bu işi yapamazsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paranı istediğinde yine bozulacaktı nasılsa.Boşver.Verip kötü olacağına verme kötü ol
  • Heîsenberg kullanıcısına yanıt
    Cimri ve bencil değilim.Ben kimseden borç almam alırsam bile kötü hissederim.Yemek olsun birşeyler yaptığımız zaman arkadaşın parasi az ise üstünü tamamlarim.Bencil falanda değilim mert olarak bilinirim çevrede. Fakat insan bir kez kazık yedi mi kimseye güvenmez dostum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyer_mig

    Kac para verdin ? Niye aramadi belki unuttu ?



    Ben aldigim parayi hemen gunu gunune veririm. 20 tl aldimsa maas gunu once borcu oderim millet patavatsiz rahata alismis genis hani cenaze namazi kaldirilirken hakkinizi helal edin diyor imam borcunu odemeden gitmis adama nasil etcen
    Yakınlarda aradı,x bir miktar daha istedi tamamını şubat 5 te ödeyeceğini söyledi.Olmadığını,benim de zor durumda olduğumu söyledim bozuldu kapattı.
  • Krethuss kullanıcısına yanıt
    Hocam çok kötü olmuş ya.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para verip de kötü olacağına para vermeden kötü ol daha iyidir.

    Çok samimi olup, verdiğiniz paranın geri döneceğini bildiğiniz adamı zaten geri çevirmezsiniz merak etmeyin. Yok versem mi vermesem mi diye içinize kuşku düşüyorsa zaten bu vermemeniz gerektiğine dair bir işarettir.

    Geçin cimrimisin vs. ayaklarını.300-500 lira için (veya örnekteki gibi 1000) lira için sana kazık atabilecek adam, zor zamanında da yanında olmaz hiç merak etmeyin. Öyle 100 arkadaşınız olacağına gerçekten gözü kapalı güveneceğiniz 1 arkadaşınız olsun çok daha iyi. Ki bu durumu yaşayarak tecrübe etmiş birisi olarak söylüyorum bunu.

    Senetsiz sepetsiz verdiğiniz her para, ancak gözden çıkartabileceğiniz miktarda olun. Senin için 1000 TL bir akşam yemeği parasıdır, çok da büyük bir para değildir, verir geçersin, sonra da o parayı unutursun. Yok senin için 100 TL giderse canını yakacak bir paradır o zaman verilmez.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.