Şimdi Ara

Borc isteyen adama borc vermeyince bozuldu :/ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
2
Favori
22.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
121 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lan altı üstü adam 1000 lira borç istemiş he ben olsam bende vermem ama aşırı boş muhabbet yapmışsın yok elim ilk defa para gördü yok millet şöyle yok millet böyle lan sanki gel üstüne şirket açalım dedi bu nedir ya görmemiş gibi bir de konu açmalar falan. Sanki ömrün hayatın millete borç verip alamamakla geçmiş. Senin gibi insanlarla aynı ortamda olmak bile sıkıntı az çok bilirim senin gibileri
  • Açık açık söyle kardeşim. Kimseye eyvallahın olmasın. Kimseden korkun olmasın şu hayatta.



    Sana borç veremem çünkü bana geri ödeyebileceğine inanmıyorum, de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendi0 -- 14 Aralık 2018; 19:23:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversite yıllarında bir arkadaşım vardı, oturur çay içerdik gider 2 çayın birini öderdi.Hani kimseden birşey istediğimiz yok ama 2 çay içmişiz ödeme kardeşim yani ben öderim.O aklıma geldi.Paraya değer vermeyen 1-2 dostum var istesinler son kuruşuma kadar veririm verdimde.Maddi ve manevi olarak geride aldım.10 krşun peşinde insanlar :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iş yerinde bir çalışan var. ordu'lu. borç almadığı adam kalmadı, kimseye parasını geri ödemedi. bu konuda nam yaptı. en son temiz kalpli yeni işe başlayan birinden borç almış. çocuk abi dedi, şu adama para verdim ne diyorsun diye... ömrünün en büyük hatasını yaptın dedim. gitti geri istedi, vermedi. patrona dedi. patronda adamdan sıkıldı, bırak işini, git aldığın paraları geri ver sonra işe başla dedi. akşama kadarda gelmedi...
  • Geçen sene fabrikadaki iş arkadaşım eşiyle problem yaşadı, benden borç para aldı, birkaç ay sonra 1 sene dolacağı halde ödemedi hala borcunu. Adamla hala selamlaşıyoz vs, adamda nasıl bir yüz varsa. Benim öyle borcum olsa utanırdım şahsen. Zaten benim borcum olsa en fazla 1-2 ay içinde öderdim. Bir daha kimseye borç vermem.
  • Ayri ayri kisilere olmak uzere

    5.000

    4.400

    2.500

    1.000 TL borc verdim. En son 10 sene once gordugum adam bile kardesim brom falan diye geliyor. Bi sure hal hatir her gun aramalar falan sonra ortaliktan kayboluyorlar. Paramin sadece 2.000TL'si dondu. Sabit giderlerimiz asiri yuksek, baya iyi standardi olan bir aileydik krizle beraber biz de cari yasam olarak tarumar olduk. Alacaklarimin her kurusuna ihtiyacim olan bir donemdeyim bana borcu olanlar raki sofrasindan falan poz foto koyuyor instagrama. Isterse ananiza kufretsinler, bokunda bogul acliktan geber deyin, can dostunuz olmadigi surece kimseye borc vermeyin. Arkadasliklar bitiyor bu borc meselelerinden. Gamsizlasiyor borcu alanlar nasil bir serefsizlik varsa kanlarinda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ettim siz etmeyim. Küçük esnaftan uzak durun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • alpalp84 kullanıcısına yanıt
    Sonra ne oldu o gunden sonra bir daha hic mi gelmedi ? Ben hayatimda su zamana kadar hep asgari ucrete calistim.Lise bitti Kfc fastfoodta mustak elemani olarak ise girdim. İlk ay cebimde 5 kurus yok ev kirasi odenmemis dolap tamtakir okuldan gelirdim annem yag ile un pisirir verirdi. Babam desen kapiyi carpmis bosanma davasi acmis defolmus gitmis. Okulu birakacaktim annem musaade etme liseyi bitir sonra calisirsin. Okulda Millet demezdi acmisin tokmusun ayagimda yirtik ayakkabilarla okula giderdim dalga gecerdi annem emekli ogretmen paramiz maasi var...onyargisiyla bakarlardi ama disaridan gorundugu gibi degildi hicbirsey. İse basladim dastfoodta kfc de eve gitmek icin cebimde otobus yol parasi yok. Utanirdim borc isteyemezdim,isten cikinca eve yuruyerek giderdim.



    Birgun isten ciktim gene ev 4-5 km uzaklikta calistigim yerdeki kurye eve giderken yolda beni goruyor ? Hayirdir napiyon senin ev asagida bayagi niye yuruyon ediyon ? Spor yapiyorum soyle boyle klasik yalanlar. Oglum ne sporu esek gibi calisiyorsun ayakta elin kolun pisligin icinde kan ter icinde kaliyorsun adam durumu anladi tabi atladim arkasina eve birakti. Sonra baktim boyle olmayacak hayatimda ilk borcu oyle istemistim 20 tl dusunmeden hemen verdi otobusle eve gitmenin rahatligini o zaman anladim. Maas yatar yatmaz gittim cebine koydum gordugum ilk yerde 20 tl yi. İnsanlar yuzsuz olmus guven kalmamis kimsede aldigi 3 kurus parayi bile vermekten acizler. Yalniz şunu gordum para kazanmanin zor oldugunu bilenler,toplumda İşçi kesiminde hiç yoktan bu konuda daha hassaslar ve duyarlilar çoğunluğu borcuna sadiklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Millet birbirinden para istemesin diye insanlar otomatik ağlama sistemini geliştirdiler. Ananın sözünü dinleyip bişeyler uydursaydın keşke, senin yaptığın varda vermiyorum olmuş. Kavgada söylenmez böyle

    "Biliyorum o para ertelenecekte ertelenecek " Kalp gözün açılmışken bu hafta sayısal loto hangi numaralara çıkacak onuda pm atıver.
  • Bende 5 yillik memur olarak evden ise isten eve gidip geliyorum tek kotu aliskanligim sigaram onun disinda toplu tasima kullaniyorum ilk ise girdigim sene para biriktirebiliyordum neredeyse her ay 1000 tl kenara kaliyordu bi salaklik yapip isimin 7nci ayinda anneme uydum ve kredi cektim butun parayi da anneme verdim para oyle boyle eridi gitti ihtiyacimiz yoktu gereksiz bir kredi cekme oldu benim biriken parayla ve biraz da abimden alip krediyi erken sekilde kapattim ama abime de motor almasi icin yuklu miktar borc vermistim yani abim bana havadan para vermedi tabi abim motor aldiktan sonra masraflari artti eve pek gelmemeye basladi sosyallestikce harcadigi para artmaya basladi ailesinden cok arkadaslarini dusunuyordu onlara para yediriyordu o benden once memur olmustu ustune gidip kredi cekti ayni zamanda bana surekli yuk olmaya basladi yani benim maasimin 3/1i neredeyse abime gidiyordu bende bir sure sonra bu duruma itiraz edip annemden kartlari aldim giderleri herkes ortak karsilasin dedim oda calisiyor bende ben kimsenin esegi degilim neyse bir kac yil sonra annemin icralik bir davasi oldu onun borclarini odeyelim diye abimle ikimiz kredi cektik ama annem gidip borclarini odemedi para yine eridi gitti annemin suan borclari hala devam ediyor abimle bende kredi oduyoruz suan 20 bin civarinda borcum var ve maddi durum krediye gittigi icin kiyiya koseye birsey atamiyorum ve hala evlenemedim. Siz siz olun kimseye paranizi yedirmeyin ne is yaptiginiz da onemli degil yatirimi geleceginize yapin cok ekstrem durumlar olmadikca saglik vs. yakinlariniz icin kredi cekmeyin benden size tavsiye. :) Hadi eyvallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: realgs

    En güzel hayır deme şekli, Kredi borcum var, onu ödüyorum kusura bakma.. demek.
    Ne kredisi derse de zamanında birine kefil olmuştum, ödemedi borcunu, hacze geldiler.
    Kredi çekip kapattım borcu, ne adamdan alabiliyorum ne de banka borcumu bitirebildim.
    Kusura bakma veremem ..dersin , üsteleyemezler....
    Hocam srn bu isi cozmussun evet dogru kredi borcum var deyip sepetlemek en guzeli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prensip şu, ne borç ver, ne borç al. Kazanıyosan kazandığın kadar harca. Dara düştüğünde güvenebileceğin bir dostun olsun.

    Keyfi sağdan soldan borç isteyen adamlarla arkadaşlık etme. Bir tarafta açlıktan ölse kimseye bişey demeyen, el açmayan adam var, diğer tarafta herkese borçlu olduğu halde kimseye borcunu ödemeyip adamım diye rahat rahat gezen adam var. Borcuna sadık adam yok denecek kadar az. Misal namaz her müslümana farz, adam Alah'a olan namaz borcunu ödemiyor, sana olan borcunu öder mi?
  • Dinimiz de para yardımın dan ziyade borç vermek daha üstün sevabı var ancak günümüz de borç vermek insanı daha çok sıkıntıya sokuyor bu kim olursa olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vermemek ile cok iyi yapmişsin, benim suan bu şekilde sorun yaşadigim 6 kişi var bunun maliyeti bana ortlama 150 bine mal oldu.
    Ayrica bu 150 bini alamayinca elimde 3 arsayi satmak zorunda kaldim sen sen ol elinden geldiğince vermemeye caliş çünkü isterken baska verirken baskalar Allah'a havale ediyoruz.
  • Iyi kotu bi sey diyemem de bozulmasini anlayisla karsilaman lazim biraz. Adami tanimiyorum fakat yuzunu dusurup borc istemis insan sonucta. O da muhtemelen senin cok paran oldugunu sana koymayacagini falan dusunuyor kafasinda. Umarim zamanla duzelir araniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin için daha hayırlısı olmuş. Sen bozuk at bundan sonra ona

    Edit: Bu devirde çok yakın arkadaş akraba olmadıkça borç istemek olmamalı bence. Çevremdem gördüğüm bu borç işi sakat. Madem bin liraya ihtiyacın var git bankaya avans hesaptan çek. Onbeş gün için maliyetide olmaz zaten. Niye millete sarıyorsun. Gerçi durumunu bilmiyoruz konuda ki adam için önyargılı olmamak lazim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redwhiteee -- 15 Aralık 2018; 12:1:28 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnsanlar art niyetli parayı isterken istiyor ama ödemeye gelince sanki kendisi borç veriyormuş hissine kapılıp vermek istemiyor.
    Hayatım boyunca hatırladığım samimi arkadaşım olan 3-5 kişiye kıramadığım için borç verme gafletinde bulundum sadece bir tanesi geri verdi gerçi verdiğim paralar genelde 50 lira civarı olduğu için giden paraya değil insanların samimiyetsizliğine,üçkağıtçılığına üzüldüm.
    Benimde zor zamanlarım oldu parasız kaldım ama kimseden borç istemedim, alsaydım da söylediğim tarihte kesinlikle verirdim aksi halde içim rahat etmezdi.
    Bu yüzden artık isteyenlere yok diyorum herkes kendi başının çaresine baksın küsen de küsebilir.
  • Bilgisayar Virüsü kullanıcısına yanıt
    Hocam kimseye para yedirme diyorsun ama neticede annen. Ödemesen bu sefer başka bir sorun oluşacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redwhiteee

    Senin için daha hayırlısı olmuş. Sen bozuk at bundan sonra ona

    Edit: Bu devirde çok yakın arkadaş akraba olmadıkça borç istemek olmamalı bence. Çevremdem gördüğüm bu borç işi sakat. Madem bin liraya ihtiyacın var git bankaya avans hesaptan çek. Onbeş gün için maliyetide olmaz zaten. Niye millete sarıyorsun. Gerçi durumunu bilmiyoruz konuda ki adam için önyargılı olmamak lazim
    Çok yakın arkadaş mı?

    Çocukluk arkadaşıma 2 kalemde 2000 lira verdim 3 sene önce. Arayan soran yok, o zaman 3 kira bedeli idi şimdi kiram 1500 oldu. Kuzene 1 haftalığına 700 lira verdim 1 ay sonra zor aldım. Babam yeğenine 15000 verdi yine 3 sene kadar önce, 5000 i hala duruyor.

    Babamın oğlu olsa düşünürüm artık. Akraba falan umrumda olmaz.

    Klişe bi söz "malım seni vereyim de mi kötü olayım, vermeyeyim de mi kötü olayım?"

    Nasıl olsa kötü oluyorsun, neden başkasındayken kötü olayım ki? Malım/param cebimde kalsın öyle kötü olayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arada bir para harca üstadım. Bu kadar cimrilik de pek iyi değil. Hayatında ilk defa bu kadar parayı bir arada görünce sasirmissin belli ama, kefenin de cebi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.