Şimdi Ara

Borc isteyen adama borc vermeyince bozuldu :/

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
141
Cevap
2
Favori
22.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
121 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Esnaf bir tanidik var adam 36 yasinda ben 26 yasindayim. Zar zor kamuya girdik iyi kotu elimize para geciyor. Baska ilde ikamet ediyorum yillik izne memlekete geldim. Adam yolda giderken cevirdi beni ayakustu sohbet muhabbet falan derken 1000 tl istedi haftaya verecegini soyledi. Neyse zaten 14 gunluk izne gelmisim kafamda ileriye donuk farkli planlarim var para biriktiriyorum. Millet cafelerde orada burada kari kiz pesinde it gibi yer icer,gezer tozar ben evden ise isten eve gider gelirim...ona gore dikkatli harcarim.

    Adam kahvehane isletiyor asagiyada yemek dukkani acti,asagiyi devraldi. Simdide isler kış millet evinden barkindan cikmiyor istedigi gibi gitmiyor yemeksepetine falan uye oldu. Velhasil adama musait degil durumum,bi bakayim bankaya atm ye dedim. Eve gittim anneme anlattim verme 1 hafta sonra der babana verecegim diyerekten parayi oteler,uydur biseyler dedi. 15 dk sonra yanina geldim veremeyecegimi soyledim bozuldu etti falan dukkanda cayimi ictim gittim. Simdi burada dinimizce borc veren el alandan ustundur derler ama dunya oyle bir hale geldi ki kimse sozunun eri degil. Biliyorum o para ertelenecekte ertelenecek esnaf adam sicak para donuyor elinde biz aydan aya maasa talim ediyoruz. Passat araba almayi,2.dukkan almayi biliyorda ayagini yorganina gore uzatamiyor. Cebimiz 3 kurus para gordu diye milletin gercek yuzunu goruyoruz. Memleketten evden barktan uzak ekmek parasi icin disimizi sıkıyoruz. Siz siz olun gercekten ihtiyaci olan,ayagini yorganina gore uzatan ve aylik duzenli geliri olup,olmadik sebeplerden sikintiya dusen yalan dolan oyun bilmeyen dost bildiginiz disinda kimseyle para pul muhabbetine girmeyin,mutfakta dolap bombos takir kalirsa evvela verin. Sonradan odeyecek odeceyek diye kicinda dolanirsiniz millet yuzsuz olmus istemeye gelince ister vermeye gelince siz suclu olursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Öyle abiciğim komşusu açken tok yatan bir milletiz. Hani hayat bir sudur iç iç kudur... derler ya bir kere o sudan içtik. Tecrübe ede ede görüyorsun insanların yüzünü. Allah kimseye maddi ve manevi muhtaç etmesin 3 kuruş para alırsın iyi kötü kendi çarkını döndürürsün.

    O yüzden ne kimseden borç isterim ne veririm. Ha dolap tam takır olur adam maddi sıkıntı çeker anlarım ama millet hem keyfinden ödün vermiyor hemde para bulamıyorum geçinemiyorum diye ağız eğiyor. Bizde biliriz sigara içmeyi,cafelerde orada burada yemeyi içmeyi... Adam param yok diyor sigara almaya gelince ver,arabaya benzin koymaya gelince var,et almaya gelince var ama borcunu geri ödemeye gelince yok. Gelde peşkeş çekme buna.
    Geçen sene bu ay kuzenim para istedi dükkan açmıştı işleri kötüydü haftaya dükkanı devrediyorum veririm çok sıkıştım dedi, 1200 lira verdim 1 yıl oldu bir kere aramadı bile.
    Şubat ayında arkadaşım işten çıkarılmıştı aradım yapabileceğim bir şey var mı dedim bu ay çok sıkışığım bu ayı atlatsam rahatlarım dedi 1500 lira gönderdim kaç ay oldu konusunu bile açmadı hatta bir kaç defa daha istedi ben yok çektim.

    İnsanlar çok rahat, gram gam yok. Ben hayatımda kimseden borç isteyemem bırakın borç istemeyi borcumu bile isteyemem utanırım.
    Kamu personeliyim.
    Birgün hayırsız berduş teyzeoğlum aradı.

    Kuzen bana 10 milyar kredi çek borcum var. Çarşambaya elinde dedi.

    "İbo dedim. Gel sabaha kadar yiyelim içelim ama benden borç isteme dedim. Tak telefonu kapattı."

    1-2 yıl benimle görüşmedi.
    Şimdi duydum ki dolandırıcılıktan içeri girmiş.

    Kısaca hayır demeyi bilin. Uzak durun.
    Kardeşiniz olsa bile.
  • Ekinler bas gostermeden kor buza topallamazmis!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elini uzatırsın, komple kolunu koparırlar. Bozulan bozulsun, takma kafana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Materia01 kullanıcısına yanıt
    Öyle abiciğim komşusu açken tok yatan bir milletiz. Hani hayat bir sudur iç iç kudur... derler ya bir kere o sudan içtik. Tecrübe ede ede görüyorsun insanların yüzünü. Allah kimseye maddi ve manevi muhtaç etmesin 3 kuruş para alırsın iyi kötü kendi çarkını döndürürsün.

    O yüzden ne kimseden borç isterim ne veririm. Ha dolap tam takır olur adam maddi sıkıntı çeker anlarım ama millet hem keyfinden ödün vermiyor hemde para bulamıyorum geçinemiyorum diye ağız eğiyor. Bizde biliriz sigara içmeyi,cafelerde orada burada yemeyi içmeyi... Adam param yok diyor sigara almaya gelince ver,arabaya benzin koymaya gelince var,et almaya gelince var ama borcunu geri ödemeye gelince yok. Gelde peşkeş çekme buna.
  • Borç verirsen almak için çok uğraşirsin kim olursa olsun ben çok yaşadım sonu hep kavga atismayla bitti

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verecekseniz de hibe olarak verin, o paranın dönüşünün olmayacağını bildiğiniz için sıkıntınız da olmaz. Borç en yakın dostlukları bile sıkıntıya sokan birşey. Mümkünse ne alın ne de verin.
  • Borç tahsil etmek zor. Ben de vermezdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verirsin senden daha iyisi olmaz ama borcunu istediğin zaman senden daha kötüsü olmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben Mayıs 24te birine borç vermiştim
    Haziran 5te ödeyeceğim dedi
    Ne aradı ne sordu ben de aramadım bakalım nolcak
  • oozgur16 kullanıcısına yanıt
    Kac para verdin ? Niye aramadi belki unuttu ?



    Ben aldigim parayi hemen gunu gunune veririm. 20 tl aldimsa maas gunu once borcu oderim millet patavatsiz rahata alismis genis hani cenaze namazi kaldirilirken hakkinizi helal edin diyor imam borcunu odemeden gitmis adama nasil etcen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlarıma dahi borç vermem.Bakin 100-200 bişey değilde 4 haneli bir borcu yada daha fazlası en iyi dostuma bile vermem.Sadece kardeşim veririm.Cimri falan değilim bu arada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abicim verme.sana güvenerek mi işe girmiş. Yıllardır borç veren tarafta olan birisi olarak söylüyorum ki verip kötü olacağına verme kötü ol daha iyi. Bir de hayır derken ezilip büzülme.net ol bana lazım bitti gitti o kadar. İnş. aranız bir daha iyi olmaz da böyle bir tiple muhatap olmak zorunda kalmazsın. Genç adamsın para sana daha çok lazım. Bu tipler neyine güvenerek utanmadan doğru düzgün bir şeyi olmayan birisinden para isteyebiliyorlar anlamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi double minded -- 13 Aralık 2018; 15:59:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dun bi yorumda uyenin biri Para biriktiriyorsan kimse bilmeyecek demisti gercekten dogru yani aman dikkat edin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yakın bir arkadaşa 100 lira borç vermiştim 1 sene sonra aramız bozulunca alabildim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esnaf tanıdıktan sonrasını okumadım millet bu devirde öz oğluna kardeşine para vermiyor borç vermiyor.Sen esnaf tanıdık manıdık diyorsun

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Vereceğin 1000 lira borç istiyorsun ki adam sokaklarda evsiz barksız yatalak olsun.

    26 yaşına gelmişsin annene buna borç veriyim mi diyorsun. Kendi kararlarını ver yarın öbür gün ev geçindireceksin.
  • s.uzun kullanıcısına yanıt
    Yakın arkadaş nedir bilmiyorsunuz, değişik bir zümre var burada borç konusunda.

    Yakın arkadaşa borç vermek nedir? Yakın arkadaşa parayı verirsin peşini bırakırsın. Yakın arkadaşın tanımını yapamıyorsunuz anlamıyorum.
  • GergedanGörünümlüAyı kullanıcısına yanıt
    En iyi dostuna bile mi vermezsin :) O zaman işte çevrende "en iyi dostum bu" diye tanımlayacağın kimse yok demektir hocam. Yanlış düşünceler.
  • Vallaha sakın verme. Ben zamanında sadece merhaba merhaba olduğumu bazı kişilere, bir yer ve mekan açmak için akıl danışmıştım. Ne kadar bütçen var dediler, mecbur söylemek zorundasın 300 bini söyledim.

    İnan 1 hafta içerisinde, borç için 4-5 kişi aradı. Benim gibi hayır diyebilen ve pinti bir insansan, direkt söyleyeceksin arkadaşım.

    Bir kerede söyleyeceksin hem de öyle oturup çay içmek falan filan, geç o işleri. İyice üşüşür net olacaksın, bozulursa bozulsun. Kendisi verecek miydi acaba. Emin ol o 1 hafa 1 ayı geç 1 seneyi bile bulabilirdi. Passat'ı olan bir insan bin lira mı ister.

    Çok yakın dostuma bile vermedim borç. Akıllı olacaksın, hatrı olan yıllarca dostun olduğun insanlara bile, bir şeyler uydurup vermeyeceksin.

    Niye vereyim arkadaşım. O parayı harcarsam, sadece çocuğum için harcarım ki öyle her istediklerini de almazdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi break the cycle -- 14 Aralık 2018; 9:28:6 >
  • En güzel hayır deme şekli, Kredi borcum var, onu ödüyorum kusura bakma.. demek.
    Ne kredisi derse de zamanında birine kefil olmuştum, ödemedi borcunu, hacze geldiler.
    Kredi çekip kapattım borcu, ne adamdan alabiliyorum ne de banka borcumu bitirebildim.
    Kusura bakma veremem ..dersin , üsteleyemezler....
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.