Şimdi Ara

Bir devrin sonu: Honda Türkiye fabrikasının yeni sahibi belli oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
2
Favori
15.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
87 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    Alıntı

    metni:
    Zaten yeni bir model uretecegin zaman eger aks araligi ve genisligi farkli ise bir cok seyin degismesi gerekiyor fabrikada.

    yani aks mesafesi yakın olsa 124 murat ile mini aynı fabrikada şey edilebilir 


    Siz hiç bir fabrikada bulundunuz mu? Herhangi bir üretim bandı gördünüz mü?

    Mega fabrikalar diye bir belgesel serisi var başlangıç için seyredin...



    Alıntıları Göster

    AYni fabrikada uretilir mi demisim?


    AMa aks mesafesi ve genisligi benzer ise daha az yatirim gerekir yeni model uretmek icin.

    Farkli ise daha cok yatirim gerekir.


    Ayni anda platform ayni olmadiktan sonra uretemezsin zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 26 Mart 2021; 18:27:49 >




  • Japonlar baktı gördü ileriyi fabrikayı kapatır tabii

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    gün olsa olurdu boş yere soru sormaya gerek yok kardeşim ? kaç defa anlattılar lojistik denize yakın bir yer olsun diye ayrıca togg işler yolunda giderse genişlemesi gerekecek bir proje bunuda göz önünde bulundur

  • gun kullanıcısına yanıt
    Mantıklı fikir.

  • celeroni kullanıcısına yanıt
    bütün degişikler bu forumda,mantık akıl izan aramayacaksın

  • falre F kullanıcısına yanıt
    HABAŞ hakkında

    Hamdi Başaran'ın kurucusu olduğu Habaş, tibbi ve endüstriyel gaz, elektrik, çelik, tüp, ağır makine, üreticisi, LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz) ve CNG (sıkıştırılmış doğal gaz), LPG (sıvılaştırılmış petrol gazı) dağıtıcısı, deniz taşımacılığı ve liman hizmeti veren bir kuruluş.


    anlayacan fabrikanın ekipmanaları deil arazisi ve binası alınıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mokoko_TR -- 26 Mart 2021; 18:37:47 >
  • 40 milyonmu milyarmı o civarlarda satın alınan o prototipi çöpe attılar şimdi başkasıyla imzaladılar işleri senin dediğin olay çöp oldu bile

  • quote:

    Orijinalden alıntı: K_Spartakus

    Habaş elektrikli & hibrit otomobil üreteceği söyleniyor ve yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla sıfırdan bir otomobil yapmak için elverişli değil Honda fabrikası , peki bu işe Çin den bir marka bayiliği alıp burada montaj yapacağım derse ( tabi bazı parçalar burada üretilmesi de olacaktır) fabrika montaj için uyumlu olabilir mi ?


    Saygılar

    orası zaten montaj fabrikası hocam, neredeyse bütün parçalar hazır geliyor ve bantlar da birlestiriliyor. habaşın orada otomobil işine gireceğini sanmiyorum ama az sayılarda olacaksa montaj anlamında uygun bir tesisti. saygılar selamlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dört bir yandan bizi fransız üreticilere iten bir şey var yani kendileri bilir bence yerli üretim hiç olmadığı kadar desteklenmeli yoksa bir kaç markanın tekelinde olucak bir pazarda onlar ne derse siz onların dediğini yapacağınız bir pazar çıkacak ortaya

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Anadolubank ın da sahibidir aynı zamanda

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elektrikliarabasever

    3-4 senede bir fabrika değiştirmeye gerek yok aynı şekilde bu fabrikada çalışmaya devam edebilir hatta etraftaki arazi satın alınarak geliştirilebilirde TOGG kendisi bile 1 milyon otomobil üretme hedefini 10 yıl sonraya koymuş o zamana kadar yatırımcılar vb. de gelirdi başka yan fabrikalarda açılırdı. Tesla 500k araba üretmesine rağmen 6 farklı konumda fabrikaya sahip global marka olunacaksa Türkiye'de üretmek zaten yeterli değil şuanki durumunda yılda 50k model üretebilirse öpsünler başlarına koysunlar ilk 5 sene için Premium bir segmentteki C SUV için yeterli olduğunu düşünmekteyim.



    Alıntıları Göster

    En başta Hondanın fabrikası genişlemeye müsait değil. Ayrıca bir fabrika kurayım,sonra bir tane daha açarım derseniz bu size maliyet,zaman kaybı ve lojistik sorunu olarak geri gelir.Daha önce de yazdım Otomotiv endüstrisi bu tür kriterlerin en sert olduğu sektördür.Şaka gibi geliyor ama saniyelerin hesabı yapılır bantlarda.


    İkincisi tadilat ve yeni bir ürüne göre fabrikayı modifiye etmek çok masraflı ve kısıtlayıcı bir şey.Eğer evde tadilat işine girdiyseniz bunun ne demek olduğunu çok iyi bilirsiniz.Bunu birde devasa fabrika boyutunda düşünün. Çok eski bir evi adam etmektense yeni bir bina yapmak daha mantıklı ,daha az maliyetli ve daha az zaman kaybı demektir.


    Global marka olmaya gelince dereyi geçmeden okyanusu düşünmemek lazım.Hormonlu biyüme diye bir şey var.Siz büyüme işini düzgün yapamazsanız öok kısa sürede batarsınız.Yani dakika bir global olacam demek,yatırımı buna göre yapmak çok gereksiz bir risk.Örnek verdiğiniz Tesla bile önce Gigafoctory'de işleri büyüttü, pazar edindi sonra yurt dışına açıldı ki daha çin fabrikası hariç üretimde olan yurt dışı fabrikası yok (ABD içi de yok) sadece Hollanda/Tilburg'da bir montaj tesisi var ki oda yakın zamanda bir süreliğine kapanacak.


    50 bin hedefine geiince,bunun hesabı üretim kapasitesine göre yapılmaz,Bu pazarın geleceği ve sizin ne hedeflediğinizle alakalıdır.İç pazarda bile ben biri ki sene talebe yetişmesini beklemiyorum zaten bir süre sonra pazar doyacaktır ve marj azalacaktır.Ona bakarak yurt dışına açılırsınız.Tabi bu sadece sizin istemenizle de alakalı değil.Uluslar arası rekabet, teşvikler, siyasi oyunlar, devletler arası ilişkiler v.s gibi bir sürü parametre içeriyor.


    Özetle Honda fabrikası planlar için ufak,tadilat masrafına değmeyecek bir fabrika.Sıfırdan Tam elektrikli bir sisteme göre fabrika dizayn etmek daha mantıklı ki Tesla hem berlinde hemde Çinde bunu yaptı.





  • Millet şahine broadwaye bineceğine keşke şu ilk satın alınan saab platformunu kursalar şöyle bir yere, bol ve ucuz üretip satsalar. Çok mu zor arkadaş.
  • gun kullanıcısına yanıt

    Sırf bu fabrikayı almadıkları için TOGG'un çıkacağından şüpheliyim. Fabrika kurana kadar şimdi üretime geçmişlerdi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2guyS

    Sırf bu fabrikayı almadıkları için TOGG'un çıkacağından şüpheliyim. Fabrika kurana kadar şimdi üretime geçmişlerdi.

    aynı kaygıları yaşıyoruz.


    ve daha fazlasını

  • adamlar enayi mi? sen devlet olarak oturduğun yerden vergilerle daha fazlasını kazanıyorsun.

  • 2guyS kullanıcısına yanıt

    Eğer bezinli yada dizel bir araç olsa haklısın. Ancak elektrikli araçlar için o kadar kompleks fabrikalara ihtiyaç yok. Şöyle düşün, batarya üretemiyorsun, motor üretemiyorsun, işlemci üretmiyorsun, devre kartı üretmiyorsun, elektrikli araçların parçalarının %90 a yakını diğer firmalardan tedarik olarak hazır alınıyor. Yani sana düşen sadece montaj fabrikası kurmak kalıyor. Montaj fabrikasıda kılay iş değil tabiki ama daha kısa sürüyor tabi. Ayrıca bu dediklerim sadece togg için değil diğer yabancı markalar için de böyle


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Civic burada üretilirken de çok pahalıydı, bakalım yurtdışından gelirken nasıl fiyatlar göreceğiz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt

    İroni ise komik değilse çok daha komik.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ts2000 kullanıcısına yanıt
    Yüzde 90 dışarıdan mı geliyor? Sen üretim zinciri nasıl oluşuyor biraz araştır hocam. Bu arabanın pres fabrikası olacak, kaynak fabrikası olacak, boya fabrikası olacak, plastik fabrikası olacak, montaj fabrikası ondan sonraki iş montajdan önceki adımlar nasıl olacak? Tamponu, kapıyı, iskeleti, koltuğu? Kim yapacak bunları? Senin dediğini Honda yapıyordu bu araç üretmek değil, toplamaktır. YouTube’dan Toyota, Renault, Fiat markalarının Türkiye fabrikalarını izle dediğimi anlayacaksın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.