Şimdi Ara

Assassin's Creed Karakteri Çalışması - Osmanlı Suikastçisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
8
Favori
9.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
178 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeniçeriye benzesin diyorsunuz ya da sarığı yok osmanlı askerine benzemiyor diyorsunuz ama bu işler öyle kolay değil. Vakit ve emek zorluğundan ziyadr aynı zamanda nasıl benzetebileceğini de oturup uzun uzun düşünmesi lazım. Sarık assassinlerde olmaz. Assassinler hep kapüşonludur dikkat ettiyseniz. Kıyafetinin rengiyle de pek bir osmanlı etkisi yaratacağını sanmıyorum sonuçta oyunda da her türlü renkte kıyafetler vardı.

    Zaten diğer çalışmaları kadar özen gösterip vakit harcadığı bir şey değil sanırım. Yoksa pek eleştirecek bir şey bulacağımızı sanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RundeLL -- 20 Haziran 2020; 11:21:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Atmin, tabi animasyon için Riglenirse motion chaptur veya keyFrame animasyon işleri için kullanılır. Zaten karakterin poz vermiş olması da bazı noktalarını Riglediğim için, örneğin bir elinde kılıç tutuyor diğer eli ise açık duruyor Hidden Blade dışarıda olduğu için. Normalde o ellerden 1 tane modelledim, her iki elini de istediğim pozisyona sokmak için animasyon sistemine rigledim. Şu anda bile kullanılır yani. Karakterin başını çevirmiş olması, sağ ayağının biraz önde durması vs. bunların hepsi animasyon tabanlı pozlamalar.

    @RundeLL, S,W,A,T, aLLyC, Arkadaşlar elinize sağlık verdiğiniz konseptler ve osmanlı askerleri ile alakalı teçhizatlar çok sağlam. İşe başlamadan önce yeniçeri kostümlerini vesaire hep buldum google resimlerinden, o kadar fazla osmanlı giyimine isteyerek kaçmadım aksi halde bu bir AC karakteri değil Osmanlı askeri olurdu. Ama silahların tamamını osmanlıda kullanılanlarla aynı yapsam olurmuş. Crossbow haricindekiler öyle değil çünkü. Bir de kılıç Hz. Ali (r.a.)'nın kullandığı rivayet edilen zülfikar kılıcına benzer ucu çatallı ve geniş, Osmanlı askerleri kullanmışmıdır bilmiyorum ama döneme nisbeten uygun gideceğini düşündüğümden yaptım onu. Aldığım işlerden arta kalan uzun süreli boş vakitlerimde silah modifikasyonuna gidebilirim bu karakter için, onu da sizin verdikleriniz üzerinden değerlendireceğim zaten daha güzel ve heybetli olabilir bu sayede. Yabancılar açısından ise Osmanlı olup olmamasının bir önemi yok çünkü zaten detaylarını bilmedikleri için.

    Teknik olarak yapılan yorumlar en önemli kısımdı benim için, yani modellemesi, detayları, efektleri, grafik kalitesi vs. asıl işim tasarlamanın kendisinden ziyade işi masa başında yürüten teknik / sanat ekibinin alanına girdiğinden yorumlarda en çok ilgi duyduğum kısım bu konudaki geri dönüşler oluyor. O konuda da nerede paylaştıysam hep çok olumlu çok iyi dönüşler aldım, sizler de dahil. Elinize sağlık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 20 Haziran 2020; 11:35:57 >




  • Şimdi suikastçi atalarımızın mezar taşlarını okuyamıyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MehmetNY

    gitmesin de ne yapsın hocam. 2043'te çıkacak Mount and blade bannerlord 2 için taleworlds studio'da mı çalışsın?

    Aldım bannerlord'u kaldı öyle. 7-8 yıllık oyunu erken erişime çıkarttılar. Beklenen birçok özellik yok ve yapay zeka warband'la aynı. Grafik dışında hiçbir ilerleme kaydedilmemiş.

    İşte böyle saçma yapımcılarda çalışacağına gitsin CDPR'de Rockstar'da çalışsın daha iyi. Umarım hocamız bunu başarır.

    Ayrıca @Metal-Gear hocam, 3D Kızıl saçlı Dhforum hatunu sözünüzü unutmadık hala. Bekliyoruz

    Ben de her seferinde bıkmadan hatırlatıyorum
    Bak bu konuyu açarken aklıma gelen yegane adamdın. Dedim ki şimdi Mehmet gelir zaten karakter yapmışsın bari kızıl saçlı kadın olanını yapaydın der hayal kırıklığına uğrar dedim.

    Aslında bu konuda The Last of Us 2'ye başladığımdan beri iyi gaza gelmedim değil. Ellie tam senin aradığın tip bir kızıl saçlı, baya çılgın dövüşüyor. Lara Croft ve Ellie karışımı bir karakter hayaline kapıldım yani. Bence acilen The Last of Us 2 oyna, aradığını bulacağını düşünüyorum. Telefondan çektim idare et.

    Assassin's Creed Karakteri Çalışması - Osmanlı Suikastçisi


    Düşüncelerin için çok teşekkürler ayrıca.




  • ellerine sağlık hocam. bu kaçıncı konun her seferinde gururlanıyorum gerçekten.çok yorum yazan birisi değilim ama bu sefer yazma gereği hissettim.başarıların devamı gelecektir inanıyorum.
  • hangi programla yaptın bunu?
  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt
    Başarılar hocam. Teknik olarak diyecek bir şey bulamadığımız için tasarım konusunda fikir veriyoruz zaten dikkat ettiysen Umarım hakettiğin yerlere gelir emeğinin karşılığını alırsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok hoşuma gitti şahsen. Eline koluna sağlık. Arbalet yerine yay olması daha uygun olur bence. Bildiğin gibi; biz arbaletle değil, yaycılıkla nam salmış bir milletiz. Kılıç olarak zülfikar tarzı iki başlı kılıç değil de, yine enli ve kıvrık Osmanlı kılıcı olabilir. Tabii bunlar öneri. Genel olarak çok beğendim hocam.
  • @RundeLL, Allah razı olsun hocam teşekkürler, eline koluna sağlık üşenmeyip bir sürü sağlam kaynak getirdin bizim için.

    @leopolidas, Tek bir program ile ortaya güzel bir iş çıkarmak mümkün olmuyor çünkü bu endüstride her işi farklı bir açık kaynak yazılım ile yapmak gerekiyor. Yani örneğin shader programlamak için farklı bir platform, modellemek için farklı bir platform, efektler, texture setleri, animasyon vs. vs. her dal için farklı bir platform gerekiyor yazılımsal olarak.

    Bu çalışma için kullandıklarım şunlardı: Marvelous Designer, ZBrush, 3DS Max, Substance Designer, Substance Painter, After Effects, Photoshop, Marmoset Toolbag.

    - Yapılacak olan işe göre farklı yazılımlar da işin içine giriyor(örneğin bölüm tasarımı gibi), o tip bir durumda ise yukarıdakilere ek olarak şunlara ihtiyacım oluyor: SpeedTree, xNormal, oyun motoru olarak Unreal Engine 4.

    ===============
    ===============

    @ss01, Teşekkürler hocam sağolun. Çocuklarınızın yaşları henüz çok küçük, ancak yönlendirmeye açık. Yazılım sektörüne yönelmelerini istiyorsanız eğer tablet falan kullanıyorlarsa oyun oynarken kodlama ve kurgulamayı öğreten uygulamalar var, bunları oynamalarını sağlayın. Elinde tablet olmayan çocuk görmüyorum artık muhtemelen sizde de durum aynıdır.

    Mobil platformlar ve bilgisayarlar, hatta konsollar çok yaygınlaştığı için yazılım sektörüne geleceğin meseleği gözüyle bakılıyor. Bilgisayar oyunları geliştirmek çok geniş bir meslekler zincirine sahip bir sektör. İçerisinde kodlamadan 3D'ye, ses efetklerinden yönetmenlik - yazarlığa kadar her daldan meslek mevcut. Şu videonun 2:35'ten sonrasını izleyin burada bazı uygulamaların isimlerini veriyor, bunları oynasınlar mesela.

    https://www.youtube.com/watch?v=Gx2Y3JuN8PM

    Örneğin 3D sanatçı olmalarını istiyorsanız lise çağlarında bu alana yönelmiş olmalarını sağlayın, onun içinde şimdiden sevmelerini sağlayabilirsiniz. Arada sırada PC ya da konsol varsa sinematik görsellere sahip oyunlar oynasınlar bir zaman sonra "bunu nasıl yapıyorlar" diye sorgulamaya başlayacaklar. İşte o zaman 3D gibi, görsel efektler gibi grafik programlaya yönelik şeylere ilgi duymaya ve merak etmeye başlarlar. Aşağıdaki site çocuklar için hazır materyaller sunan öğretmeye yönelik bir 3D tasarım alanı. Browser üzerinden çalışıyor, bununla ufak ufak bu işin mantığını kavramaya başlayabilirler örneğin.

    Bu tip şeylerle vakit geçirirlerse çocukların uzamsal muhakeme yetenekleri de gelişir. Görsel zekaları da gelişir. Yani sadece mesleki değil aynı zamanda zihinsel getirileri de olan bir alan.

    https://www.tinkercad.com/

    Özetle lise çağlarına kadar böyle küçük hazırlık aşamaları ile akıllarında bi yönelim oluşturabilirsiniz. Zamanı geldiğinde artık konuşarak yönlendirme imkanınız olur böylece, yani hem zevkli, hem geleceği olan, hem de maddi getirisi güzel olan bir dal olduğunu söyleme ve bu alana ciddi manada yönlendirme fırsatınız olmuş olur. O aşamaya geldiklerinde yukarıda leopolidas isimli arkadaşın sorusuna cevaben saydığım programları uzmanlaşacak şekilde öğrenmeye başlarlar. Böyle böyle yazılım sektöründe meslek edinirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 20 Haziran 2020; 15:26:35 >




  • helal olsun yolun aöık olsun harika olmuş
  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt
    ahahahaha hocam ya.

    Harbi ya. Şuraya bi kızıl saçlı Assassina femmina çizseniz ne olurdu. Biraz daha zor olurdu belki; ama konudaki up tuşu yıkılırdı bence.


    Ellie iyi hoş kız da çam yarması bir lezbiyen hocam. Batman'daki Bane ile oynuyormuşum hissi veriyor.
    Lara croft yanında Paris Leydisi gibi durur.


    Senaryo çok güzel, oynanış süper hocam; ama oyunda erkekler aciz, kötü insancıklar; kadınlarsa güçlü ve kahraman olarak lanse edilmiş ne hikmetse. İlk oyundaki o duyguları verememişler.




  • @Metal-Gear teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Başarılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine müthiş bir çalışma / güzel konu.
  • Çok güzel olmuş ama üstü başı yırtık hırpalanmış bir assasin gördüğümü hatırlamıyorum. Daha bi yeni çeri havasında olabilirdi yani en azından benim kafamda böyle bir assasin var sıfır saç pala bıyık boyunda muska kırmızı beyaz temalı kıyafet hançer yassı kılıç sırtta Türk yayı falan. Değişik birşey yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MehmetNY kullanıcısına yanıt
    Maalesef öyle, son dönemlerdeki üçüncü bir cins vardır olayını oyunlar ve filmler aracılığı ile insanların yaşantısına işlemeye çalışıyorlar. Bu olay çok iyi çalışan bir mekanizma, çünkü Hollywood etkisi denilen bir şey var. Yıllardır bütün Türkleri ve Türkiye'de yaşayan tüm etnikleri barbar, cahil, soykırımcı gibi gösterdiler mesela. Diğer ortadoğu halklarını da komple terörist gibi gösterdiler filmlerde ve oyunlarda. Call of Duty oyunlarında Ruslar da terörist üstelik, bütün Rusya dünyayı yok etmek istiyor gibi.

    İşte lez - gay olayı da bunun gibi Hollywood etkisi yöntemi ile insanların bilincine yerleştirilmek istenen bir şey. Yok bu ne kazandırır onu da bilmiyorum. Hadi diğer toplumları terörist gibi gösterdin hepsini lağvettin fakir bıraktın kendi menfaatine ve zenginliğine yaradı. E lez - gay olayının nasıl bir getirisi olacak ki?

    Neyse işin kısmı derin bir mevzu ama TLOU 2'nin buna alet olmasını bende hiç beğenmedim. Bunun haricinde oyun süper, Ellie biraz kezban ama senin hoşuna gider diye düşündüm saç renginden ötürü sırf.




  • Ellerine sağlık, çok başarılı
  • Origins'de olması gereken kıyafet buydu işte . Çöl ortamına çok yakışırdı
  • AC deki Osmanlı karakterlerinden daha güzel olmuş...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ss01

    Yolun açık olsun. İnşallah 3a projelerde credits de ismini de görürüz en kısa zamanda. Bizden geçti ama çocuklar için hangi yaşta ve nereden başlamaları gerektiğine dair kısa bir tavsiye verir misiniz. Şu an ilkokuldalar ikisi de.
    yazılım için öncelikle ingilizce 2. olarak da eğitim çok önemli.

    hiç kodlama bilmeden üniversitede bilgisayar mühendisliğine (boğaziçi odtü itü bilkent gibi ünilerde) giren insanlar gördüm şimdi tesla'da microsoft'ta. çok kodlama yapıp bilg. mühendisliği kazanamayıp yazılımcılığı bırakanlar gördüm.

    eğitim aşırı derecede çok önemli. yurt dışına çıktıktan sonra Turkcell'e bir ara bakayım dedim, yeni yazılımcılar almışlar. Son 8 ayda gördüğüm en iyisi Gebze Teknik mezunuydu, düşünün yani, seviye diz boyunun da altında paça boyunda artık Türkiye'de. iyi olan herkesi bırak 2. ve 3. gömlekten insanlar bile kalmıyor ülkede. Turkcell'de insan kaynaklarından bir arkadaşım vardı, o da yazılımcı bir çocuk bulup evlenip Almanya'ya ya göç etti (ki O'na bu aklı da ben vermiştim , anlaşamadığı inşaat mühendisi erkek arkadaşı vardı, ya dedim sen Turkcell'da çalışmıyor musun? evet dedi, ee bul bir yazılımcı (o zamanlar Turkcell'de itü boğaziçi mezunları vardı baya), arkasından gazla biraz sen yaparsın sen edersin diye, çık yurt dışına, neden Tr'de sefilleri oynayacaksın dedim, kız 1 yıl sonra topuklamış ), son dediklerine göre işe alacak kaliteli yazılımcı bulamıyorlarmış, yeni işe girenlere 10-12 ay işi öğretmekle geçiyormuş. doğru düzgün üniversite (yukarıda saydıklarım) bitirenler haklı olarak en az 8-10 bin TL net maaş istiyormuş; Turkcell yönetiminden de vermeyin diye direktif gelmiş, 4-5 bine iyi yazılımcı almaya çalışıyorlar tabi alamıyorlar; bankalarda da aynı şekilde yazılımcı kalitesi çok düşük. yakında şu banka hacklendi, şu kadar milyon TL çalındı gibi haberler duyabilirsiniz.

    hatta size büyük bir tüyo vereyim. Hollanda'dan bazı şirketler Odtü'yü keşfetmiş, son 2-3 yıldır mezuniyet dönemlerine az zaman kala gelip şirket tanıtımı yapıp iyileri toplayıp götürüyorlarmış. bir arkadaş vardı, çocuk yeni mezun Odtü'den Aselsan'a girmiş, yaklaşık 5-6 bin TL net maaşla, ortalaması iyi ingilizcesi iyi, şimdi Hollanda'da, yaklaşık 4000 euro net maaş alıyormuş.

    bu çocuğun yetişmesi için en çok bu ülkede masraf edilmiş (gerek ailesinin harcamaları devlet okulları gerekse Odtü gibi bir üniversitede 1 kontenjan - ki daha çok mezun gidiyor yurt dışına her sene artarak) ancak;

    bu ülke
    bütün parayı aklı olanlara değil yalaka olanlara harcamaya uygun görüyorum deyip
    zaten 2-3 maaş alan akrabayı önemli pozisyonlara getirip birkaç 10 bin TL'lik maaş daha bağladıktan sonra;
    ben bu Odtü'lü çocuğu kullanamıyorum, bu çocuk bana fazla, alın sizin olsun diyerek Hollanda'ya altın tepside
    üretimi/yetiştirilmesi bitmiş, son tüketiciye (Hollanda'daki bir şirket) uygun hale getirilmiş
    olarak sunuyor.

    yani bir insanı yetiştirmek için masrafı çileyi bu ülke çekiyor, ama ganimeti başka bir ülke alıyor.

    genelde tarihte bu denli büyük beyin göçü verip 50 sene içinde çökmeyen ülke yok. muhtemelen Türkiye 2050 yılından önce tamamen tarihten silinecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 21 Haziran 2020; 14:26:41 >




  • yavv bu kapşonluyla arkanızı nasıl görüyorsunuz sayın assasin?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.