Şimdi Ara

Assassin's Creed Karakteri Çalışması - Osmanlı Suikastçisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
8
Favori
9.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
178 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bunun bir Osmanlı Suikastçisi olması fikri Assassin's Creed: Revelations'dan geliyor. Oynadıysanız belki hatırlarsınız oyun İstanbul'da geçiyordu ve Ottoman Brohterhood of Asssassins diye bir suikastçiler birliği vardı oyunda. Yani giyim şekillerine baktığın zaman pek Osmanlı dönemini andıran bir tarafı yok ama bu zaten Assassin kıyafetlerinin kendine has bir görünüme sahip oluşundan geliyor.

    Aslen bir karakter tasarımcısı değilim ama ara - sıra karakter türevi şeylerle de uğraşmayı seviyorum. Bu da ona istinaden zevkine yaptığım bir çalışmaydı. Teçhizat bakımından Upgrade edilmiş bir karakter olarak düşündüm, uzuvlarda zırhlar, kılıç, hançer, fırlatılabilir bıçaklar, sırtındaki crossbow, assasin baltası gibi şeyler AC oyunlarında upgrade ettikçe gelen teçhizatlar.

    Kıyafet üzerindeki bazı detayların görünebilmesi için yüksek çözünürlüklü renderlar paylaşıyorum. Böylece %200 bile zoom yapsanız fazla bozulmaz, yıpranmış kumaşın yırtık parçalarından sarkan iplikler gibi görünmesi zor ince detayları bu şekilde görmek mümkün.

    Ölçü olarak aygır gibi kaslara sahip Kratos benzeri enine fazla genişlemiş bir şey yapmadım çünkü bu adamın serbest koşu yapabilmesi ve her yere tırmanabilmesi lazım. Fazla ağır vücutlu olmaması gerekiyor ama boyu tam 1.85 cm. Benim boyum bu olduğundan karakterin de boyu aynı olsun dedim.



    Assassin's Creed Karakteri Çalışması - Osmanlı Suikastçisi


    Assassin's Creed Karakteri Çalışması - Osmanlı Suikastçisi


    Assassin's Creed Karakteri Çalışması - Osmanlı Suikastçisi


    Assassin's Creed Karakteri Çalışması - Osmanlı Suikastçisi


    Assassin's Creed Karakteri Çalışması - Osmanlı Suikastçisi


    ==============
    ==============

    Assassin's Creed Karakteri Çalışması - Osmanlı Suikastçisi


    Assassin's Creed Karakteri Çalışması - Osmanlı Suikastçisi


    Assassin's Creed Karakteri Çalışması - Osmanlı Suikastçisi


    Assassin's Creed Karakteri Çalışması - Osmanlı Suikastçisi


    ==============
    ==============

    Bu da Assassin's Creed: Revelations'daki Osmanlı suikastçiler birliğinden bir görünüm.


    Assassin's Creed Karakteri Çalışması - Osmanlı Suikastçisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 18 Haziran 2020; 23:47:22 >



  • Elinize sağlık teknik olarak muhteşem bir çalışma. Görünüm olarak Osmanlı askerlerine benzememesi çok normal bir durum, başta da belirtmişsiniz zaten AC karakterlerinin kıyafetlerinin görüntüsü kendine has oluyor. Klas bir Assassins Creed karakterine çok uygun olmuş modelleme.

    Revelations'daki Osmanlı suikastçileri de hiç Osmanlı askerine benzemiyor zaten, hepsi bildiğimiz klasik AC kostümü giyiyor. Yani bu karakteri alıp oyuna koysalar aralarında hiç sırıtmaz aksine en karizmatik görünümlüleri bu olurmuş.

    Teknik anlamda ise söyleyecek bir söz bulamıyorum... Sizi de bir gün beyin göçü olarak kaybedeceğimizi düşünüyorum zaten.
    @RundeLL, Allah razı olsun hocam teşekkürler, eline koluna sağlık üşenmeyip bir sürü sağlam kaynak getirdin bizim için.

    @leopolidas, Tek bir program ile ortaya güzel bir iş çıkarmak mümkün olmuyor çünkü bu endüstride her işi farklı bir açık kaynak yazılım ile yapmak gerekiyor. Yani örneğin shader programlamak için farklı bir platform, modellemek için farklı bir platform, efektler, texture setleri, animasyon vs. vs. her dal için farklı bir platform gerekiyor yazılımsal olarak.

    Bu çalışma için kullandıklarım şunlardı: Marvelous Designer, ZBrush, 3DS Max, Substance Designer, Substance Painter, After Effects, Photoshop, Marmoset Toolbag.

    - Yapılacak olan işe göre farklı yazılımlar da işin içine giriyor(örneğin bölüm tasarımı gibi), o tip bir durumda ise yukarıdakilere ek olarak şunlara ihtiyacım oluyor: SpeedTree, xNormal, oyun motoru olarak Unreal Engine 4.

    ===============
    ===============

    @ss01, Teşekkürler hocam sağolun. Çocuklarınızın yaşları henüz çok küçük, ancak yönlendirmeye açık. Yazılım sektörüne yönelmelerini istiyorsanız eğer tablet falan kullanıyorlarsa oyun oynarken kodlama ve kurgulamayı öğreten uygulamalar var, bunları oynamalarını sağlayın. Elinde tablet olmayan çocuk görmüyorum artık muhtemelen sizde de durum aynıdır.

    Mobil platformlar ve bilgisayarlar, hatta konsollar çok yaygınlaştığı için yazılım sektörüne geleceğin meseleği gözüyle bakılıyor. Bilgisayar oyunları geliştirmek çok geniş bir meslekler zincirine sahip bir sektör. İçerisinde kodlamadan 3D'ye, ses efetklerinden yönetmenlik - yazarlığa kadar her daldan meslek mevcut. Şu videonun 2:35'ten sonrasını izleyin burada bazı uygulamaların isimlerini veriyor, bunları oynasınlar mesela.

    https://www.youtube.com/watch?v=Gx2Y3JuN8PM

    Örneğin 3D sanatçı olmalarını istiyorsanız lise çağlarında bu alana yönelmiş olmalarını sağlayın, onun içinde şimdiden sevmelerini sağlayabilirsiniz. Arada sırada PC ya da konsol varsa sinematik görsellere sahip oyunlar oynasınlar bir zaman sonra "bunu nasıl yapıyorlar" diye sorgulamaya başlayacaklar. İşte o zaman 3D gibi, görsel efektler gibi grafik programlaya yönelik şeylere ilgi duymaya ve merak etmeye başlarlar. Aşağıdaki site çocuklar için hazır materyaller sunan öğretmeye yönelik bir 3D tasarım alanı. Browser üzerinden çalışıyor, bununla ufak ufak bu işin mantığını kavramaya başlayabilirler örneğin.

    Bu tip şeylerle vakit geçirirlerse çocukların uzamsal muhakeme yetenekleri de gelişir. Görsel zekaları da gelişir. Yani sadece mesleki değil aynı zamanda zihinsel getirileri de olan bir alan.

    https://www.tinkercad.com/

    Özetle lise çağlarına kadar böyle küçük hazırlık aşamaları ile akıllarında bi yönelim oluşturabilirsiniz. Zamanı geldiğinde artık konuşarak yönlendirme imkanınız olur böylece, yani hem zevkli, hem geleceği olan, hem de maddi getirisi güzel olan bir dal olduğunu söyleme ve bu alana ciddi manada yönlendirme fırsatınız olmuş olur. O aşamaya geldiklerinde yukarıda leopolidas isimli arkadaşın sorusuna cevaben saydığım programları uzmanlaşacak şekilde öğrenmeye başlarlar. Böyle böyle yazılım sektöründe meslek edinirler.
    Teşekkürler bu güzel bir fikir ve büyük bir ihtimalle şu an bu sektöre iş yapmıyor olsaydım bende aynı yolu denerdim.

    Ancak oyun geliştiricileri ile uzaktan çalışıyorum, freelance işler alıyorum teslim ediyorum. Çoğunlukla yabancı bağımsız yapımcılar ile çalışıyorum, 3A geliştiricilerin tüm teknik ekibi kendi bünyelerinde varolduğu için onlardan Freelance iş almak pek mümkün değil. Bağımsızların kendileri teklif veriyorlar Artstation portfolioma denk geldikleri zaman.

    Şu anda da ABD'deki Reflect Studios ile çalışıyoruz. Bir süre önce NDA gizlilik sözleşmesi imzaladık online olarak, şu an geliştirdikleri bir oyunun bazı sahnelerini ben detaylandırıyorum. Sözleşme gereği spoiler niteliği taşıdığı için geliştiricilerden herhangibirinin yapılan sahneleri paylaşması yasak.

    Sözleşmenin proje yöneticisi ile benim imzalarımızı taşıyan sayfası bu örneğin:



    Dönem dönem bu tip yerlerden iş alıyorum, biraz uygun fiyat çekiyorum dolarla ödeme yapıldığı için gelişi çok iyi oluyor bana bir kısmını bankalar kesiyor olsa dahi. Hali hazırda oyun sektöründe çalışmaktayım yani. Yerinde çalışmak için iş teklifi de aldım, ancak Freelance'in verdiği rahatlığı şirkette çalışarak bulamam o yüzden en azından şimdilik o şekilde çalışmayı reddettim.

    Bazen kısa film ya da internet dizileri gibi işlerle uğraşan insanlardan görsel efekt, intro gibi iş teklifleri geliyor, oyun sektörünün haricinde onlarla da anlaşıyorum. Yapıp satmak için alıcı aramak şeklinde değil de, teklif üstüne sipariş almak şeklinde yapıyorum anlayacağınız.
    @Delifisek.Tux, çok teşekkürler.

    @Veronicaa, teşekkürler, edit öncesi konuyu tahmin edebiliyorum.

    @cemsinan, teşekkürler, evet bu konuyu biliyorum kitabı okumadım da kara kitap isimli kitabında anlatıyormuş hikayeyi. Bana da tarih öğretmeni bir arkadaşım anlatmıştı, enteresan bir şeydi.

    @imjohnnystark, mantık çok güzel belindeki kemere yapsam iyi olurdu. Aslında hala bir simge var Osmanlı Tuğrası taşıyor sağ omzuna yakın zırhlara bağlanan kemerin üzerinde. Göğüs kısmındaki Brotherhood simgesinin sağında duruyor. Küçük olduğu için kimsenin dikkatini çekmedi ama zoomlarsanız net görünüyor.

    @AnadoluEfes, render gerçek zamanlı olduğu için süresi yok. Hem Unreal Engine 4 ile render ettim, hem Marmoset Toolbag ile render ettim, hem 3DS Max'in PBR sistemin de denedim. Son çıktıların hepsini Marmoset Toolbag ile aldım, PBR sistemine göre shader hazırladığım için tüm PBR render motorlarında grafikler aynı gözüküyor.
  • Çok başarılı. 👏

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ellerine kollarına sağlık kardeşim efsane olmuş.
  • Eline sağlık, her zaman ki gibi ilham verici, çok iyi bir çalışma olmuş...
  • Mükemmelsin tebrikler
  • "Bu konuda" iyisiniz tebrikler.
    Edit: neyse gerek yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veronicaa -- 19 Haziran 2020; 8:4:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müthiş olmuş.
    Orhan Pamuk’un muhteşem bir hikayesi vardır “Cellat ve ağlayan yüz” adında. Osmanlı’nın en ünlü celladı Kara Ömer’e dair bir hikaye. Onu da okumanı öneririm. Cellatlar Osmanlı’da kestikleri kafaları balın içinde saklayarak getirirmiş. Korumak için. Bu ayrıntı da eklense çok iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ps3te bitirmiştim bu oyunu ve efsaneydi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • öncelikle harika olmuş elinize sağlık yalnız suikastçi üzerinde birkaç Türk motifi olsa fena olmazdı sanki :)
    misal kardeşlik simgesinin içine hilal koyup onu da kemere yerleştirirseniz bence güzel olur :)
  • Render'laman ne kadar sürdü ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    AnadoluEfes kullanıcısına yanıt
    Veronicaa kullanıcısına yanıt
    imjohnnystark kullanıcısına yanıt
    @Delifisek.Tux, çok teşekkürler.

    @Veronicaa, teşekkürler, edit öncesi konuyu tahmin edebiliyorum.

    @cemsinan, teşekkürler, evet bu konuyu biliyorum kitabı okumadım da kara kitap isimli kitabında anlatıyormuş hikayeyi. Bana da tarih öğretmeni bir arkadaşım anlatmıştı, enteresan bir şeydi.

    @imjohnnystark, mantık çok güzel belindeki kemere yapsam iyi olurdu. Aslında hala bir simge var Osmanlı Tuğrası taşıyor sağ omzuna yakın zırhlara bağlanan kemerin üzerinde. Göğüs kısmındaki Brotherhood simgesinin sağında duruyor. Küçük olduğu için kimsenin dikkatini çekmedi ama zoomlarsanız net görünüyor.

    @AnadoluEfes, render gerçek zamanlı olduğu için süresi yok. Hem Unreal Engine 4 ile render ettim, hem Marmoset Toolbag ile render ettim, hem 3DS Max'in PBR sistemin de denedim. Son çıktıların hepsini Marmoset Toolbag ile aldım, PBR sistemine göre shader hazırladığım için tüm PBR render motorlarında grafikler aynı gözüküyor.
  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt
    Şimdi gördüm evet tuğra ve kardeşlik simgesini hoş duruyor ama genelde kemer bölgesinde oluyor ya kardeşlik simgesi bi de oyuna göre simge özelleşiyor ya hani Türk kardeşliğinin simgesinde hilal olabilirdi gibi 😊
    Bu şekilde daha çok tasarımlarınızı bekliyoruz iyi çalışmalar 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel olmuş eline sağlık yine şaşırtmadın. Fırlatma bıçakları biraz küçük ve sırtındaki sadak da osmanlı diyince akla ilk gelen kaba kuvvet açısından fazla ince iş olmuş gibi.

    Osmanlı suikastçisi olduğunu daha çok hissettirecek detaylar eklemelisin gibi geliyor bana. Eğer yüzü açık yaparsan bıyık veya sakal olabilir
    Hançerine ve kemerine ve kıyafetinin üstündeki plakalara daha türk veya osmanlı kültürünü yansıtacak işlemeler ekleyebilirsin. Göğsündeki kemerde osmanlı tuğrası var ama çok eski püskü görünüyor onu birazcık canlandırabilirsin. Kılıç tutan kolundaki kıyafetinin uzantısını, plakasını ve suikastçı bıçağını kaldırıp siyah kalın ve düğmeli bir bilek bandı ekleyebilirsin. Bu detay gözümüzün önüne direk osmanlı askerlerini getirebilir belki ama sağ kolundaki suikastçi bıçağını kaldırmak temayı bozar mı bilmiyorum.

    Suikastçi baltası güzel bir detay fakat her suikastçide aynısı yoktu galiba. Bu balta da biraz ince iş kalıyor sanki. O yüzden aynı ölçülerde daha ağır ve güçlü görünen bir balta yapıp üzerine suikastçi sembolu eklemen güzel olabilir.
    Örnek: (Boyutlar temsili, normalde küçük el baltası olacak)
    Assassin's Creed Karakteri Çalışması - Osmanlı Suikastçisi

    Üstteki gibi yapıp baltanın üstüne sembolü ekleyebilirsin. Ya da alttaki gibi demir saplı yaparsan, sapın sonunu suikastçi sembolu olarak şekillendirebilirsin direk baltanın üzerine eklemek yerine. Böylece baltada osmanlı desenleri olur ilk resimdeki gibi, sapda da suikastçi sembolu.


    Assassin's Creed Karakteri Çalışması - Osmanlı Suikastçisi

    Kendimce tavsiye verdim umarım yardımcı olabilmişimdir. Söylediklerimi suikastçi temasının dışına çıkıyor diye düşünürsen hak veririm ama denemende fayda olabilir. Kolay gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RundeLL -- 19 Haziran 2020; 16:17:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık eskisi gibi ac oyunları yapılmıyor, keşke origins,odyssey gibi çöpler yerine eski tarzda çıkarsalar. O tarz oyunlara da böyle bir karakter çok iyi giderdi.
  • Fazla amatör işi. Hiç bir Osmanlı motifi göremedim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eline sağlık. Yalnız bu da Osmanlı suisine benzememiş. Yeniçerileri model alıp daha iyi bir iş çıkartabilirdin. Mesela bu modelleme çöl atmosferi, beyaz ve altın renkleri nedeniyle Mısır suisine benzemiş.
  • Elinize sağlık teknik olarak muhteşem bir çalışma. Görünüm olarak Osmanlı askerlerine benzememesi çok normal bir durum, başta da belirtmişsiniz zaten AC karakterlerinin kıyafetlerinin görüntüsü kendine has oluyor. Klas bir Assassins Creed karakterine çok uygun olmuş modelleme.

    Revelations'daki Osmanlı suikastçileri de hiç Osmanlı askerine benzemiyor zaten, hepsi bildiğimiz klasik AC kostümü giyiyor. Yani bu karakteri alıp oyuna koysalar aralarında hiç sırıtmaz aksine en karizmatik görünümlüleri bu olurmuş.

    Teknik anlamda ise söyleyecek bir söz bulamıyorum... Sizi de bir gün beyin göçü olarak kaybedeceğimizi düşünüyorum zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustInCase -- 20 Haziran 2020; 5:11:51 >
  • Ben pek osmanlı ile bağdaştıramadım ama bunu yapabilmek de bir bilgi birikimi yetenek ister elinize sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usta eline sağlık konularını takip ediyorum.
    Seni ne zaman oyun stüdyolarında güzel bir yerde görcez onu söyle. Gururlandır bizi.
  • Sevgili arkadaşım
    Benim tanıdığım birisi bir oyun firmasına gitti ve işlerini satmak istediğini söyledi. Adama iş teklif ettiler. Hem de acaip üst seviye bir iş.
    Sen de mi yapsan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 19 Haziran 2020; 17:30:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.