Şimdi Ara

Araç kamerası delil kabul ediliyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, her gün zorunlu kılınmış tek yönlü dar yoldan yokuş aşağı inerken, yokuş yukarı yasaklı yönden gelen en az bir maymun beyinli ile karşılaşıyorum. Bu öküzler (yav inen çıhana yol verir kafasıyla) inat edip geri geri inmedikleri için dik rampada geri geri çıkmak zorunda kalıyorum. Aşırı rampa olduğu için şanzımanın ve balatanın anası ağlıyor bir de. Ben bu dash cam'le trafik şubeye gitsem ceza yazdırabilir miyim?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 9 Şubat 2024; 10:23:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yanlış yola girmişsiniz , ben yol vermem, çıkın doğru yoldan gidin...

    Diyebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görüntü beyanlı şikayetleri mail attığın takdirde şikayet ele alınabiliyor. Egm online ihbar üzerinden form doldurup videoyu dosya olarak ekleyebiliyorsun. Her sabah trafik sebebiyle ters yöne girenleri birkaç defa bildirdim. Sonucunda belirttiğim saatte birkaç defa trafik ekibi gelip tersten gelenlere ceza yazdılar fakat kesin çözüm olmadı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Rasyonel teletabi R kullanıcısına yanıt
    Sorudan bağımsız sorduğunuz sorunun cevabını da bilmiyorum hocam.

    Fakat bahsettiğiniz yer kağıthanemi dir acaba?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Get Back kullanıcısına yanıt

    Kağıthane değil ama evet Kağıthane çok rampa ve kolostrofobik sokakları var 😁


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakalım deneyecem. Fahri trafik müfettişi olsam ülkenin cari açığını kapatacak kadar elimde görüntü var. Keşke şu mobeseler boş boş durmasa da izleyenler gerekeni yapsa.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bulunduğun ilin trafik denetleme mailine görüntü ile atınca şöyle mesaj ile cevap veriyorlar.


    Alıntı

    metni:
    Mesajınız mevzuat çerçevesinde değerlendirmeye alınmıştır.
    Duyarlılığınız için teşekkür eder ve bilgilerinize sunarız.
  • Vatandaşlardan gelen fotoğraf ve video ihbarlarına ceza yazılmıyor diye biliyorum. Eskiden whatsapp ihbar hattı vardı. Vatandaşın böyle bir yetkisi yok denilerek kaldırıldı.

    Yukarıda bir üyenin de yazdığı gibi ceza yazılması için trafik ekiplerini çağırabilirsin.

    Veya durumu anlatır bir CİMER şikayeti ile ters yönden yola girmelerini engelleyici tedbirlerin alınmasını talep edebilirsin.

  • Tek yönse geri geri gider bir daha gelmez. En azından ben yol vermem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek yonse ve yol sizinse neden yol veriyorsunuz? Bekleyin, polis cagirmakla tehdit edin, yol sizinse tabi.

  • ben yol vermezdim bu maymunumsulara...

  • Daha geçen aylarda magandanın biri ters yönden gelip yolu tıkadığı yetmiyormuş gibi kendisine yol açmayan araç sürücüsünü silahla öldürmüştü. O yüzden şöyle yaparım, böyle ederim derken iki kere düşünmek gerekebilir. Bu ülkedeki kuralsızlar artık eğitilemez noktada.


    Ters yönden gelmemesi gerektiğini öğretemezsiniz. Daha geçen gün her bağlantıda tek yön tabelası olmasına rağmen tersten gelen sürücüyü uyardık. Navigasyon öyle gösteriyor, kusura bakma diyerek tersten gelmeye devam ediyordu.


    Cezaların caydırıcılığı yok. Ters yön, kırmızı ışık, alkollü araç kullanma, makas, trafikte taciz gibi suçların cezası hem ağır olmalı hem de affedilmemeli. Cezası anında kesilmeli.


    Mevcut sistemde ters yönden gelene yapılabilecek en büyük yaptırıp direktmen çarpmak olacak. Kamera kaydına da gerek yok.





  • kanunen vatandasin cektigi video ile ceza kesilemez.

    Gecenlerde Zafer Akcayin bir videosunda yaya gecidinde yayaya yol veren motor surucusu ile tartisan bir adam vardi. Olay Canakkelede geciyormus, Canakkale emniyet mudurude video uzerine ceza yazdirmis.

    Yani memlekette polis bile kanuna karsi is yapabiliyor artik.

  • Devlet demirbaşına kayıtlı olmayan, kalibrasyonu, kayıtları yapılmamış görüntüleme cihazları ile kanunen ceza yazılmaz. Ancak Sosyal medyada pozitif ayrımcılık yapılan konularda delil kabul edilebiliyor.

  • Sizi bırakın FTM nin bile kamerası delil kabul edilmiyor galiba. Özel hayatın gizliliği gereğince habersiz kayıt almak yasak diye biliyorum.

  • x-rayted kullanıcısına yanıt

    güvenlik sebebiyle kayıt alabilirsiniz. araç kamerası zaten yasak olsa kimse takamaz. birçok ülkede zorunlu hatta. ihbarı değerlendirir ya da değerlendirmez orasını bilemem ama polise şikayet niteliğinde bana yol vermedi şeklinde delil olarak kabul olması lazım.

    ters yönden gelene asla yol vermiyorum. yokuş yukarı o bu şu. adamın birisi benim evime 100 mt yerde aynen yokuştan inerken tersten çıkıyordu. adam diyor ki ben vermem yol. arabayı kilitledim benim evim yakın senin araban yabancı zaten polise haber verdim evimde dinleniyorum dedim. arabamı kilitledim eşi indi arabadan. kocasını ikna etti adam burnundan soluya soluya eşşşşşeeeekk gibi yol verdi.

    hakedene hakkını vereceksin hocam. ara polisi yolu tıkadı yol vermiyor tersten geliyor de telefonla da resmini vs çek bitti. gerisini o düşünsün.

  • delil kabul edilmez, bu kayıtla ceza yazılamaz


    ama adli bir olayda mahkeme heyetinin kararını etkiler.

  • ugacomtr U kullanıcısına yanıt

    Bir kaç yıl önce Emniyet whatsapp ihbar hattı kurmuştu.

    Millet telefonla, araba kamerası ile video resim çekip şikayet ediyordu, emniyet de ceza yazıyordu. 1 ay sürdü. Hemen iptal ettiler. Özel hayatın gizliliği gereği. :ok başı ağrıdı emniyetin.


    Araç kameralarını daha çok sigorta işlerinde kaza kayıtlarında ek delil olarak sunuyoruz.

  • drift atan bi sürü adamı araç kamerasından yakalamıyorlar mı? şimdi bu videoyu çekip polise atan suçlu mu sayılıyor.


    o kadar suclu adamı videolara dayanarak yakalıyorlar diye biliyorum. zaten adli bir süreç olursa videoyu da delil sayarlar bence.

  • Kamuya açık alan olan yollarda yapılan kayıtlar kanunen özel hayatın gizliliği kapsamında değerlendirilmez. Çekilen görüntü kişilerin can ve mal güvenliğini tehdit eden bir eyleme aitse delil olarak da kabul edilir.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.